maanantai 8. maaliskuuta 2021

Raakel -sukat

   Onko tässä nyt Raakel, vai Raakelit vai Raakkelit, ota tästä nyt selvä.   Sukkien nimi on Raakel, mutta jos on kaksi sukkaa, niin miten siinä tapauksessa?    Raakelit kuulostaa ja näyttää aika höperölle sanalle 😁

Nämä ovat nyt siitä samaisesta sukkalehdestä, kuin aiemmat Hannat.  Minullahan olikin salainen suunnitelma, että tekisin ihan vaan huvikseni lehden kaikki mallit...    No nyt on kuitenkin vasta toiset, joten ei mitään hätää vielä. Ei minulla iso ratas lyö hutaa vielä näiden kanssa.  Eikö yhdet kuitenkin vielä? 


Mia Sumellin malli (kuten Hannatkin)
lanka 7 -veljestä (vaihdoin valkoisen vaaleanpunaiseen varren yläosassa, myöskään toiset värit eivä tole täysin samat, näissä on tuota Lapin taikaa, eli kimalletta mukana).
langankulutus 170g
puikot kokoa 3½
jalalle kokoa 38-39
varresta varpaisiin

Yleensä en höyrytä tai kostuta sukkia. Nyt kostutin tuon yläreunan takia. Siinä ei ole ollenkaan resoria ja se yrittää vähän käprähtää alaspäin. Ehkä kostutus hieman auttoi. Jalassa ei niinkään huomaa. 


Merri nukahti moneen kertaan neulomisen aikana, joten neulojan ei tarvinnut olla niin jännittynyt tarkastajan pikkutarkkuudesta. 
Tuossa näkyy muuten minun paras puikkomittani.  Käytän sitä usein myös nk. viivottimena ruutukuvion rivillä. 


Ei Merri  joutanut koko aikaa tarkkailemaan muutenkaan, vaan sen piti päästä vähän kiipeilemään ja oikomaan lihaksiaan.  

Tiedäthän ihminen, että tuo ei ole oikea lintu. Siinä ei ole siipiveikon hajua ollenkaan!  Turha yrittää älyyttää minua. 



Joskus muinoin on tullut kuningasidea ja olen tilannut tämän pöllökäsilaukun. Hirveän paljon ei ole käyttöä ollut...  En raaski hävittääkään, kun on niin veikeän näköinen. Taas päästään tähän asioiden hamstraamiseen! 

Uutta viikkoa kehiin vaan! Pian ollaan kevään korvilla! 

45 kommenttia:

  1. Taas tipahti puikoilta kauniit sukat!
    Pöllö on ainaki pöllön näkönen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusia malleja on niin kiva kokeilla :) Vähän kyllä tyhmää, kun tekee vaan tekemisen ilosta. Toivon kuitenkin, että joskus löytävät oikea jalat sisäänsä :)
      Merrikin on välillä vähän "pöllön" näköinen ;D

      Poista
  2. Niin komeat sukat taas kudottuna:-D Ei nuo ainakaan Raakelit ole, Raakelit sanasta tuli mieleen raakile EIKÄ nuo mitkään raakileet ole!!! Aivan ihanat sukat. Mian ohjeet on tosi kauniita samoin kuin monen muun suunnittelijan:-)
    Mukavia kutomishetkiä vapaa-ajalla. Ja Merrille silityksiä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin! Samanlaisia outoja ajatuksia tuli minullekin ;) Onneksi nimeni ei ole Raakel. En koskaan tietäisi, miten se kuuluu taivutella eri yhteyksissä ;D
      En aluksi edes huomannut, että nämä kaksi viimeistä sukkaparia olivat saman suunnittelijan. Kauniita malleja molemmat.
      Merriä on nyt taas silitetty :)

      Poista
  3. Hienot sukat. Kyllä vaatii kärsivällisyyttä ja taitavuutta noiden tekeminen!
    Merri on taas suloinen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on joka kuvassa oma itsensä, eli suloinen ;D En tiedä, mitä se itse miettii olemuksestaan.
      Tykkäsin jo kauan sitten ruutuvirkkauksesta ja nää kirjoneulemallit on vähän samaa tyyliä, että seurataan rivi riviltä ruutuohjetta. Pitää vaan olla tarkkana, millä rivillä mennään, siksi viivotin. Mies on saanut useamman kerran varoituksen istuessaan viereisellä jakkaralla, että katsoo mihin kätensä pistää, ettei minulta paikka sekoitu ;D

      Poista
  4. Kai sitä pieni kissa väsyy, kun emäntä vaan piipertää jotain kummia hieroglyfejä. Eikä niitä sen piiperryksiä voi kissa edes käyttää. Joutaisivat tuolinjalkohin piiperrykset. Niinkuin ne yhdet töppöset =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kiinnittyy katse tuohon sanaan "pieni". Se ei ehkä ole ensimmäinen sana, joka Merristä tulee mieleen. Saa nähdä kaventuuko taas ulkoasu, kun kesä tulee ja turkki lähtee ohentumaan. Ehkä tuo pieni pyylevyys on paksun turkin ansiota?
      Pöydänjalkatöppöset on minusta edelleen parhaimpia juttuja, joita olen tehnyt. Ne oli värinkin puolesta ihan täydelliset. Useasti tulee niitä syynäiltyä, kun jumppaan mahallani siinä vieressä... ;D

      Poista
  5. Ihanat sukat,kauniit väriset ja kuvionti upea,olet sinä sitten taitava.
    Voi sentään miten hyvä kuva Merristä kun ihastelee pöllö kassiasi. Juku kassi onpas kiva,laita kesälle olalle niin saatko muita lintu ystäviä luoksesi.
    Meillä tänää Otto kissan lääkäri käynti labra otetaan,kun on saanut ehkä niinkun epilepsia kohtauksia muutaman. Ja itse jännitän tuota lekuri reissua enemmän kun koko kissa. Ja joudutaan ajamaan vielä kauemmaksi, kun paikkakunnalla ei ole eläinlääkärissä verikoe mahdollisuutta. Ei nyt onneksi kovin kauaksi tarvitse ajella.
    Ihanaa Naistenpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teidän eläinlääkärikäynti meni hyvin. Eläinten kanssa aina miettii ja toivoo, että ne pysyis terveinä mahdollisimman pitkään. Meillä oli ennen useampia hamstereita ja gerbiilejä. Meillä oli vähän väliä itkuhautajaiset, kun joku niistä kuoli. Niille tuli usein joku kasvain ennen kuolemaa. Kissoilla ainakin teoriassa on melko pitkä elämä, jos vaan pysyvät terveinä.
      Hyvää naistenpäivää sinullekin!

      Poista
    2. Huh huh nyt kotona. Otto nukutettiin,ultrattiin,tutkittii ja verikokeet. Verikokeissa löyty kilppariarvot korkeet ja kalium alhainen. Joten niihin nyt lääkitykset. Otto on virkeä kissa vaikka ikää on 19 vuotta.
      Voi tuo tuttu tunne meilläkin itkuhautajaisia ollaan vietetty lasten kanssa gerbiilien ym kanssa.
      Nyt lapsilla kummallakin omissa perheissään on lemmikkejä joten kyllä lemmikistä luopuminen on raskasta.
      Huh kun huokasen,että lääkkeillä nyt pärjättäis Oton kanssa.
      Mukavaa Naistenpäivän jatkoa sinulle😊

      Poista
    3. Otolle silakkaisia ja kehruustavia eläkepäiviä :) Kiva kun löytyi lääkehoitoa apuun. Mietin aina, miten eläimet saa ottamaan lääkeitä säännöllisesti, kun jonkun matokuurin antaminenkin on niin vaikeaa.

      Poista
    4. Kiitos❤🐈‍⬛. Nyt alk 3kertaa päivässä kahden lääkkeen anto...luoja onneksi nestemmäinen joka sekoitetaan ruuan sekaan (ja ehkä tästä lähtien tarjoillaan juuri sitä ruokaa joka hälle maistuu)

      Poista
  6. Raakkelit :ja kauneimmasta päästä.
    Nätti väri ja malli:)
    aija..yrittääkö ihminset sinua huijata,kyllä Merri tunnistaa oikian"siipi-veikon".
    ehkäpä Merri ajatteli,jos sukista tulee Raakkelit..ja hänen syy ,,niin päätti pitää vapaa päivän "tarkastajan-tehtävästä.
    Ai´´´miten kaunis LAUKKU,kerrassaan ihana.

    (minä laittaisin ulos,ja kesällä kukkia siihen (terassin pöydälle)tai kissanminttu kasvamaan 😊😻
    Hyvää Naistenpäivää ,Sinulle Sartsa ! 🌺🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ei nyt näiden sukkien tarkistamiseen meinannut jaksaa perehtyä.
      Eipä muuten ole tullut mieleenkään laittaa laukkuun mitään muuta. Pitääkin laittaa ehdotus korvan taakse.
      Tuo siipiveikkoasia ei varmaan kesällä taas naurata yhtään, jos niitä paisteja lähtee taas viime kesän tyyliin ilmestymään.
      Hyvää naistenpäivää sinullekin!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos :) Kaunis malli. Ruutupiirroksessa oli mukana keltaista ja sukkien valmistuttua vähän hämmästyin, että teinkös miä ihan samanväriset sukat, kun mallin kuvassa ;D

      Poista
  8. Sekä sukat että laukku ovat kauniit. Vähemmän vain nykyaikana käyttöä kauniille laukulle kuin kauniille sukille. T:saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkansa. Minulla on tosi harvoin mitään käsilaukkua mukana. Ehkä kesällä useammin ja silloinkin vai joku hyvin pieni, mihin mahtuu puhelin ja rahapussi.
      Sukat on kuluvaa tavaraa :)

      Poista
  9. Iiik! Ihanat. Meinasin kyllä ensin sanoa, että sikakauniit :) Kyllä minäkin vielä joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä aikaakaan, niin voi ihmettä! Kohta Johanna tekee vaikka mitä!

      Poista
    2. Olet kyllä ollut inspiraation lähde. Täältä sun ja monen muun blogista halu kokeilla tarttui. Ja onneksi kokeilin, on se sen verran kivaa puuhaa. Mutta kiitos inspiraatiosta!

      Poista
  10. Hienot sukat! Just ostin samanvärisiä lankoja kuin nuo varret on. Jotain piti ostaa kun eksyin kauppaan kun ei pelkkää suklaata ilkeä ostaa :)) Tuo laukkukin on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko se suklaa sitten vähän sellainen ohimennen ostos, muiden ostojen kylkiäisenä ;D Minulla oli kamala suklaanhimo monta päivää ja yks päivä lenkillä ollessa ehdotin miehelle, että ostettaisko matkalla. Sain heti kannatusta ja mies, jolla oli maski mukana, kävi ostamassa. Iskin kympin kouraan ja tein tilauksen: koko rahalla, kiitos :)

      Poista
  11. Kauniit sukat.
    Minultakin löytyy tuo puikkojen kokomitta. Mainio ja käytännöllinen kapine.
    Ihana Merri.
    Hyvää naistenpäivän iltaa. 🌹🌺🌸🌼🌷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin hyvää materiaalia, kun reiät pysyvät oikean kokoisina. Aiemmin minulla oli pahvisia mittoja, mutta niissä koot tuppaavat suurenemaan ;)
      Samoin sinulle!

      Poista
  12. Kivat sukat ja ihana pöllölaukku! Mulla on muuten täysin samanlainen puikkomitta.
    Mutta hei, ISO KIITOS ihanasta yllätyspostista!!! ♥ Kumpaakaan lehteä mulla ei ollut ennestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukat on kivat, mut laukku on vähän omituinen ;) Ainakin laukkuna. Liisa kyllä esitti sille jo ihan muuta käyttötarkotusta.
      Hyvä juttu, ettei ollu :)

      Poista
  13. Ihana kuva Merristä pöllön kera!
    Jopa on komia pöllö - voiskohan siitä tuunata jotain muuta, kun ei ole laukkuna käyttöä...
    Minä tuunasin ittelleni kamerakäsilaukun... kun valokuvaus on niin mun juttu...
    Ja hih... mun puikkomitta on nykyään Quilling-papereiden pyöritys apuna.... uusio käyttöä, kun puikoton naftaliinissa olleet jo jonkin aikaa... ei toki pois heitetty, kun eihän sitä koskaan tiedä... terkuin toinen hamsteri!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tosiaan laittaa tuo pöllölaukku muuhun käyttöön tai sitten etsiä joku sopiva uusi "uhri" sen omistajaksi. Joku tyttö varmaan ilahtuisi. Olen tosi huono käyttämään käsilaukkua. Aina tavarat taskuissa, jos vaan on sellaiset taskut. Käsilaukkuna pidän sitten pakon ajamana sellaisia kangaslaukkuja, jotka voi heittää pään yli, eikä tarvi kanniskella käsissä mitään.
      Hyvä kun vanhoille, käyttämättömille tavaroille voi keksiä uusia käyttöideoita. Aina ei vaan osaa nähdä esineitä muussa mielessä, kuin siinä alkuperäisessä.

      Poista
  14. Kommentointi on takunnut päivätolkulla. Jospa tämä vihdoin onnistuu.
    Kauniit sukat jälleen. Joka kerran kirjoneuleitasi katsellessa tuumin, että pitäisi opetella ainakin tikapuutekniikka. Alkuun jo kerran pääsin, mutta en sen pidemmälle. Pitsisukat sentään onnistuu.
    Vaikka et pöllökäsilaukkua käyttäisikään, on se hieno ihan vain koristeena. Mikä tietysti saattaa lisätä karsimisen taakkaa, jonka parissa painit. Onneksi Merriä ei tarvitse karsia mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on yhden kerran mennyt kommentointi pieleen, niin, että olisin itse huomannut. Sinulta oli tullut tuossa taannoin 3 samanlaista kommenttia, joista sitten osan poistin. En tiedä huomasitko itse mitään kommentoidessa? Ehkä noita tuleekin tietämättä ja olen ehkä jättänyt sellaisia itsekin.
      Minä en osaa tikapuutekniikkaa. Ihan perinteisesti vaan ;) Näissäkin ohjeissa on mainittu, että kierretään langat toisiinsa, jos ylittyy 5 silmukkaa. Hui kamalaa! Minä kierrän aina 2 silmukan välein. Minulla tää kirjoneulejuttu on nyt sopivan löysää, ei kiristä, mutta nuo palmikkosukat olivat aika tiukat varrestaan, vaikka ajattelinkin sen johtuvan paksusta pohkeestani ;D
      Teen kovasti jo ajatustyötä etenkin keittiön kaappien tavaramäärän suhteen. Meillä pitäisi tosiaan alkaa kevätpuolella keittiöremontti ja pelkkä ajatuskin kaappien tyhjentämisestä tuntuu jo aika tuskalliselta.

      Poista
  15. Ihastuttavat sukat! Ja voi Merriä, kyllähän sitä vähemmästäkin väsähtää=) Veikeä tosiaan tuo pöllö-laukku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on siirtynyt sohvan nurkasta vierihoitoon yhä useammin. Näköjään kissankin rutiinit muuttuvat ajan myötä :)

      Poista
  16. Kauniit sukat! Ei se yhtään hullumpi ajatus ole, että tekisit kaikki mallit, jotka lehdessä on. Kyllä sukkia aina tarvitaan. Minä sain joskus nuorena likkana päähäni virkata pitsiliinoja ja suunnittelin, että teen kaikki silmääni miellyttävät mallit jostain ohjekirjasta. Aika monta teinkin, en enää muista lukumäärää, mutta sitten tulin järkiini ja tajusin, ettei pitsiliinat lämmitä kunnolla edes mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, että olen vähän yllytyshullu... ;D Kiitos vaan kannustuksesta ;D
      Pitsiliinojen virkkaamisessakin oli aikanaan mukavaa just se, että teki aina vaan uusia malleja. Nykyään niillä pitsiliinoilla ei oikein ole käyttöä, ikävä kyllä. Olen käyttänyt joitain pienempiä ihan muissa jutuissa, esim koristeena ja taulussa. Uusien asioiden kokeilu on aina houkuttelevaa ;)

      Poista
  17. Kaunis sukkamalli ja hyvät värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkaansa. Luulen, että sukkien nimeäminen hauskasti on myös yksi osa niiden luonnetta :)

      Poista
  18. Ihana kuvio ja kiva väritys. Joistakin ohjelehdistä löytyy paljon innostavaa, kun taas toisists ei juurikaan mitään.
    Taas on villasukkapäivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukkapäivä on joka päivä! ;)
      Olen tämänkin lehden selaillut muutamaan kertaan ja hylännyt nurkkaan, kun ei muka löytynyt mitään. Taitaa olla fiiliksestäkin kiinni.

      Poista
  19. Vastaukset
    1. Kiitos :) Kaunis malli ja värit sopivat. Toisenlaisistakin värivalinnoista vois tulla kivat.

      Poista
  20. Ihanat! Hyvin naiselliset sukat. Jo vain Raakelit on ilo jaloissa. :)
    Enpä olisi arvannut laukuksi jollet olisi kertonut.
    Uniikki laukku, ansaitsee paikkansa säilytyksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistän sukat jemmaan ja mietin joskus ensi talvena, josko pitäisin ne itse vai onko aika löytänyt niille käyttäjän :)
      Laukku on tosiaan säilytykessä ;) Olenkohan käyttänyt sitä ehkä 2 kertaa.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!