sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Nyt mua viedään kaupasta kauppaan

 Tarvitsin kahta asiaa, joita varten jouduin lähtemään kauppaan.  Tuntui jotenkin oudolta, kun olen niin pitkään välttänyt kaikkea ylimääräistä kulkemista.  Ihmisillä oli aika paljon maskeja käytössä. Tämän huomasin useammassakin kaupassa, koska etsimiäni asioita ei tahtonut löytyä valitsemistani kaupoista. 

Tyhjin käsin ei "tarvinut" lähteä mistään pois 😉

Voiko näin ihanien lankakerien ohi kävellä??  Eivät ne oikeastaan lankaa olekaan, vaan ohutta, tekoturkisnauhaa, yhtä pehmeää, kuin Merrin turkki 💕 Minulla on häilyvä ajatus siitä, mitä niistä syntyy. Toivottavasti pääsen toteuttamisen asteelle, että ei jäisi silittelyksi. 

Valokaapelia olen himoinnut jo viime vuonna, joten nyt kun sen näin, päätös oli nopea.  Toisellekin valosarjalle on käyttötarkoitus jo mielessä. 


Seuraavastakaan kaupasta ei löytynyt etsimiäni asioita.  Mukaan lähti kuitenkin tavaraa, joilla kuvittelen saavani joulukorttitehtailun käyntiin. 


Johan tärppäsi kolmannessa (ja neljännessä) kaupassa.  Vaahtomuovilevyä, reilusti kun halvalla sai. 😁 Käyttötarkoitus aivan selvä.  Rautalankaverkkoa rullallinen riittänee lopuksi elämää, mikäli ei inspiraatioita synny urakalla. 


Kaupassa hämmästelin näitä patjan alle tulevia pää- tai jalkapuolen korottajia. En tiennyt, että näitä myydään tällaisessakin muodossa.  Moottorisängyt ovat vallanneet alaa, mutta ei kaikilla ole mahdollisuutta hankkia sellaista.  Päätyä joutuu välillä kohottamaan helpomman hengityksen takia ja toista päätyä jalkoja turvottelujen takia. Töissä näkee jos jonkinlaisia virityksiä. Hyvä tietää, että tällaisia valmispalojakin on myynnissä. En tullut tuota hintaa nyt kuitenkaan katsoneeksi.  


Näiden ohi ei voinut kävellä!  Vanhat nilkkurikumisaappaat näkivät syksyllä päiviensä pään.  Niitä käytin aina nurmikon leikkauksessa.  Siinä hommassa kengät tulevat aivan vihreiksi ja pitää olla jotkut kumisaapas -tyyliset jalkineet.  Nämä ovat yhtä kevyet, kuin crocksit.  Mustat olisin halunnut, mutta niissä päättyi pienin koko 38, ja näissä löytyi vielä tuo 37.  Ovat suurempaa kokoa, kuin normaalit koot.  Nokiaa näyttävät olevan, made in China...  suunniteltu Suomessa.  Voi voi tätä maailman menoa. 


Katse kaukaisuuteen!  Joulu tulla jolkottaa (tai sitten siellä lentää lintu). 



Nyt uskalsin jo tuon joulu -sanan sanoa ääneen, kun korttitarpeitakin tuli ostettua 😄
Migreeni on tällä erää selätetty ja muutamien työpäivien jälkeen pääsee nauttimaan viikon lomasta.  Mitään suunnitelmia ei ole, mihin tässä nyt voisi edes lähteä?  Ainakaan ei tarvitse aamulla herätä töihin. 

Kohti uutta viikkoa! Ja sen yli!   Heikunkeikun!


26 kommenttia:

  1. Asiointi on pakko tehdä tietoisin valinnoin, ei pysähdy hiplaamaan ihan kaikkea. Itse pyrin valitsemaan asiointikäynnin rauhalliseen aikaan, kun pidän siitä, että voin itse tehdä valinnan.
    Kivat nuo lyhytvartiset. Pitänee testata sopiiko omiiin kinttuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohde oli tässäkin ihan selvä, mutta valikoima ei, niin jouduin pyörimään useassa kaupassa. Tunnustan jopa vähän tykänneeni kaupoissa pyörimisestä, kun en ollu aikoihin ollu ;D
      Hyvän tuntuset jalassa.

      Poista
  2. Herlig post!Åhh jeg likte den sengen da!Fint for dem med decubitus og vanskeligt med leie endring!Den skulle vi hatt på sykehuset!vi har bare gamle senger..ser ut som senger fra Tsjernobyl hah hah

    Ja nå er det ikke lenge til jul!Jeg har lys i alle vinduer :))

    Hva skal du strikke nå?Det blir spennende!Ja får eksem av strikke pinnene .Har du noen råd?

    Pusen er som vanlig veldig skjønn

    Jeg og skal ha fri i 4 dager fra i morgen.Gleder meg!

    Ha det superfint!

    Anita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nursing at people´s home is sometimes very difficult, when you haven´t got everything you need. People dont´t even know where and how you can get help. We have to know huge amounts of things to guide them. So I walk allways eyes wide open, to get information, even on hollydays ;D
      You can also get hospital beds at home, but you really got to have a good reason for that.
      I´m still very silent with Christmas -things, only 1 lights.
      It´s just coming out in my head, what I will do with this yarn. Saying it aloud is bad karma ;)
      Happy hollidays for you!

      Poista
  3. Nyt on sopiva aika viritellä valoja ulos ja sisälle. Ihanat kengät löysit sadesäälle:)
    Merrillä on tärkeää seurattavaa! Ettei vain lintu puun oksalla:)
    Mukavia lomapäiviä sinulle Merrin seurassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdet valot vasta olleet käytössä, olohuoneessa. Muita jouluisia juttuja ei vielä ole.
      En ole mikään kumisaapasihminen ollenkaan, käytän tosi harvoin, jos on pakko. Nää on kuitenkin niin hyvän tuntuset ja kevyet jalassa, että voisin kuvitella käyttäväni näitä useamminkin. Eihän näissä tietty mihinkään syvempiin rapakoihin voi tallata ;)

      Poista
  4. Mukaasi lähtikin kaupoista kaikkea kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Eikä yhtään sellasta tunnetta, että pitipä nyt haalia taas ;)

      Poista
  5. Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa 🤍
    Nyt kyllä alkoi jänskättää??,Mitä kaikkea vaahtomuovi/verkosta syntyykään.
    Minä kans joulukortti tarvikkeita selailin,,,,järjestellessä.
    Tänään on pään -nollauspäivä!!
    Ihanat kumpparinilkkurit!!
    ..ja tuo katse ..jos ei ole Jouluun.niin ei mikään!
    Ihana Merri:)

    mitäpä MERRIN-PEHMOISESTA LANGASTA SYNTYYKÄÄN??

    Nuo vaahtomuovi korokkeet..tosi hyviä ,just mainitsemiisi asioihin!!korvan taakse tallennettu:)

    Kohti uusia seikkailuja!...⛄🐷🎅🦉😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaahtomuovi on jo saanut ensimmäisen muotonsa. Jäljelle jääneistä osistakin on suunnitelmia. Hamusin yhden suikalepalan sieltä kaupan roskiksestakin mukaan ;D
      JOS ois oikein järkevä, niin ne kortit pitäis oikeesti tehä jo ajoissa. Ja mikä vielä parempi idea, ne vois kirjottaakin jo ajoissa.
      Mulla on meneillään pään nollaus -ilta. :)
      Kumpparit on nyt minun suosikkijalkineet.
      Merri tähyää kaukaisuuteen.....
      Ihmeellisiä löytöjä sitä välillä tekee, kuten nuo korokkeet. Mitä maailmasta löytyykään, mistä ei vielä tiedä mitään!

      Poista
  6. Mä olen muuten käynyt katsomassa Nokialla miten kumppareita tehdään. Ensin ne paistetaan ja sitten ne kastetaan veteen. Tämän verran muistan. Ja liiman käry oli mielestäni aika kovat tehdassalissa.

    Mutta mitä löytöjä. Mä olen utelias ihan kaiken suhteen, mutta etenkin tuon langan suhteen. Olisikohan siitä tulossa vara-Merri niille päiville, kun Merriä ei huvita poseerata? Eläinaiheiset kuvat pistivät myös silmään ja enpä ole valmiista korokkeista kuullut minäkään. Kaikenlaista.

    Mukavaa ja touhukasta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai paistetaan??? Kumpparit haisee välillä tosi pahalle. Ne on varmaan palaneet pohjaan ;D
      On mulla yks ajatus noihin lankoihin, mut haluan ensin kokeilla, toimiiko se edes. Se on kyllä todella pehmeän tuntuista.
      Töissä oli ainakin tänään tosi touhukasta. Lopun iltaa sitten taas nuokun ruokapöydän ääressä kahvikuppeineni yms. ja sohvalla neuloksien kera. Miehen kanssa katellaan kumpikin kelloa, josko vois jo kohta mennä nukkumaan.

      Poista
  7. Välillä on mukavaa tutkailla kauppoja, varsinki nettikauppoja :)

    Mukavaa lomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nettikauppa on tosiaan kaikkein helpoin tapa ja sen voi tehä vaikka vaiheittain usean päivän aikana. :)

      Poista
  8. Voi ihanuutta! En tiedä miksi, mutta minä rakastan ostosten esittelyjä ja kuväpäiväkirjoja! Ja tässä niitä tuli molempia. Jes! :P

    VastaaPoista
  9. Loistavia ostoksia etenkin varrettomat saappaat!
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Mulla oli aiemmin sellaset Herppeenluoma -saappaat, varrettomat nekin. Murtuivat lopulta. Nää vaikutti tosi näppäriltä ja kevyiltä. Ihastuin oitis.

      Poista
  10. Hyvä, että mainitsit tuon j:lla alkavan sanan. Korttiaskartelu on ollut muutaman päivän itselläkin mielessä, joten nyt sen voi kai jo aloittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. >Nyt pitäisi vaan saada se alkukipinä. Siitä se sitten taas lähtis :) Merrikin toivois minun olevan joskus askarteluhuoneessa viettämässä aikaa, eikä aina telkun ääressä neulomassa.

      Poista
  11. Onko sulla antaa vinkkiä, miten hukata kaupoissa perässä hiihtävä aviomies? Yleensä käytän kikkakolmosta: joskus en ota mukaan (harvoin, sillä niin mielelläni annan miehen ilahduttaa minua maksukortillaan), joskus harhautan kalastusosastolle (silloin mun vaivaiset ostokset on tosi halpoja) ja joskus kysyn mielipidettä joka hilavitkuttimesta (karkottaa kauemmaksi viimeistään siinä vaiheessa, kun alan pohtia pyöröpuikkojen kaapelipituuksia). Oisko muita kikkoja??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a. Tälläinen tilanne on meillä oikeastaan aika harvinainen. Yleensä jakaudutaan jo ajoissa eri osastoille, tai jopa eri kauppoihin. Muistan kerran, kauan sitten, kun oli vielä lapset kotona ja piti ostaa aina paljon ruokaa kerralla. Jakauduttiin kumpikin tahoilleen ja lopulta päädyttiin kassoille ja siitä kotiin, mukana oli mm. 8 pakettia leipää. Kumpikin oli ostanu varastoonkin ;D
      Lankaostoissa käytän kyllä surutta maksajaa ;D

      Poista
  12. Kaupoissa ei kiinnosta pahemmin juoksennella, mutta välillä on syytä silti käydä ostoksilla, hankkia muutakin kuin ruokaa. Saas nähdä, mitä ostoksistasi valmistuu. Kyllä Merri taitaa katsella joulun tuloa, ilme on niin vakava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntui tosiaan ihan omituiselta käydä monessa kaupassa, kun ei ole aikoihin käynyt. Laitoin just jutun vaahtomuovin jatkojalostuksesta. :)
      Kyllähän se vakavaksi vetää kun ei tiiä , onko ollut riittävän kiltti, vai ei ;D

      Poista
  13. Hmmmm... olipas ihanan kutkuttava postaus pienin kuvapaljastuksin....
    mitähän syntyykään.... sitä on ihanaa jäädä jännällä odottamaan... ja kuin arvausleikki, kirjoitin tuohon muistivihkon kulmaan mitä arvelen suloisista pörrölangoista valoineen syntyvän... mutta saa nähdä meneekö arvaukseni ihan pieleen.... Iloista ja inspiroivaa tekemistä kaamosaikaan.... nautinnollista Pyhäinpäiväää samalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karvalangat on jo kohta valmistuneet, mutta en voikaan laittaa kuvaa ennen joulua. Tästä sitä ei varmaan kukaan "sivullinen" näe, joten voin valottaa, että tulee isoilla puikoilla neulomalla aivan ihanat, korkeavartiset tossut/ sukat. Silittelen niitä neuloessani vähän väliä ;) 5 kokoa on puikot. Olen jo suunnitellut hakevani lisää tätä ja tekeväni muutamat muutkin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!