sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Kevään ja kesän muisto -haaste

 Sain haasteen osallistua Kevään ja kesän muisteloihin.  Haaste tuli Kruunuvuokolta  ja on lähtöisin  Nilalta 

Vähän epäröin tarttua haasteeseen upeiden puutarha- ja kukkakuvien myötä.  Minä en tunnetustikaan ole mikään puutarhaihminen...  

Haasteessa kuitenkin sanottiin , että kevään ja kesän muistojen ei tarvitse liittyä puutarhaan, jos oikein asian ymmärsin.  Yritän silti sitkeästi tuoda juttuun edes muutaman kytköksen kukkiin ja pihaan. 😊

Kevät on mielestäni paras vuodenaika, kun kaikki alkaa taas elää talven jäljiltä. Erityisen ihanaa on seurata värikkäiden krookusten nousua seinän vierustalta.  Tämä saa mieleen taas ajatuksen, että pitäisi laittaa lisää sipuleita maahan. Viime syksynä jäi laittamatta, vaikka olin aikonut...


Minua ilahdutti myös asiakkaaltani saama kiinanruusu, joka alkoi heti kukkimaan! Jotain on siis mennyt oikein minunkin kukkien kasvatuksessa.  Tämä on tällä hetkellä ainoa kasvini, kun pelkään kissan syövän niitä (sen lisäksi, että saan kaikki kuolemaan). Merriä ei kukkien syöminen kiinnosta, mutta hoitokissa Maia on ehtinyt tästäkin jo vedellä lehden reunoja napaansa. Nyttemmin nostankin sen aina ulottumattomiin, kun Maia on tulossa. 


Ulos tuli istutettua jonkin verran kukkia. Samettiruusu on yleensä melko varma valinta, mutta nekään eivät kestä kaikkea.  Merri viiletti tästä ohitse tuonne oikealla olevan pallomaisen pajun alle ja naru vihelsi aina samettiruusun ohitse. Merri vastaan samettiruusu 1-0. Ja se kävi nopeasti. 


Keväällä kävin jo toisen kerran hevoskastanjan kimppuun. Siinä on hirveän isot ja kovat lehdet ja se kasvaa  hurjaa vauhtia. Leikkelin sen aivan nuliksi. Sain polttopuitakin ison kasan.  Nyttemmin se onkin näyttänyt minulle närhen munat ja rehevöitynyt lisää.....


On minulla kukkiakin! Alppiruusu kukki nätisti. 


Pienoinen ongelma on tietysti nelijalkainen kaivelija. 
Vaihtoehtona on sisäkissa ja siistit penkit.  Se ei olisi reilua. 



Juhannuksena olin töissä ja törmäsin aivan sattumalta tähän valtavan kokoiseen ihanuuteen! Viikkoa myöhemmin kukat olivat jo historiaa.  Kuka vielä väittää, että työnteko ei kannata! Esteettisyysraja ylittyi Kultasateen myötä moninkertaisena. 



No nämä kallat ovat kuitenkin minulle rakkaita.  Ne ovat nimittäin ainoita, jotka ovat säilyneet vuodesta toiseen.  Säilytän niitä talvella kellarissa ruukuissaan ja kevään tullen istutan ne uudelleen. Isoimmat mukularyppäät hajotan ja sen takia kaikki ruukut eivät aina ota kukkiakseen. Vaativat ehkä useamman vuoden puskeakseen kukkaa?  Fiksummat kukkatieteilijät varmaan osaavat tämänkin selittää.  Olen jakanut näitä muillekin joka vuosi. Tänä vuonna itsellä oli siltikin vielä 7 ruukkua.  Kallan kukka on vaan niin kaunis 💝



Jasmin (kuten hevoskastanjakin) asuivat täällä jo ennen meitä.  Jasminia on 3 puskan ryhmä, josta olemme muutaman kerran leikanneet  osan kokonaan. Hyvin kasvavat aina uudelleen.  Ruohon leikkaaminen on ollut vähän  hankalaa roikkuvien oksien takia. Tänä vuonna tilanne muuttui, kun ostimme naapurista sen oksasilppurin! Siihen tarvittiin oksia ja ensin lähti hevoskastanja, joka ei tietysti riittänyt hillitsemään silppuamishaluja.  Tästä jättipehkosta lähtivät kaikki alemmat roikkuoksat ja päätyivät silppuriin. Olipas siinä palkitsevaa hommaa! En meinannut malttaa lopettaa ollenkaan 😅

Tässä kohtaa taisi olla ukkonen aika lähellä. 




Meillä asuu sellainen puutarhuri, että tyynytkin kukkivat!  Kankaiden maalaaminen oli yhdessä vaiheessa hetkellinen intohimo. 





Tästä päädyttiin kesän myötä myös kukkiviin farkkuihin, joiden kanssa peuhaaminen jäi vähän niin kun päälle.  Sittemmin (kun sain lisää materiaaliakin) into lopahti kuin seinään. 


Muistorikkaan korona-kesän Lapin matkalta jäi kaikenlaisia mielikuvia ja innoitteita.  Mm. tämä jättisukka jäi mieleen. 


Sitä sitten yritimme Merrin kanssa vääntää kaiken kesää, kiikussa istuen. 


Hieman laihaksi jäivät tulokset, kun varsi jäi koko ajan alamittaiseksi. 



Kevään ja kesän vaikuttavimpia muistoja ovat olleet maskit.  Niitä on tullut pidettyä nyt kyllästymiseen asti maaliskuulta lähtien, eikä loppua näy.  Jollain omituisella tavalla niihin on jopa tottunut. Toisaalta suu on aina jotenkin kuiva ja hiilidioksidin hengittely väsyttää myös hetkinä, jolloin maski ei ole kasvoilla. 

Alkukeväästä vielä kokeilin hupimielessä erilaisten maskien väsäämistä.  Nyttemmin olen käyttänyt näitä kauppareisulla muutaman kerran. 



 
Korona-aika on vauhdittanut hoitajien "katoamista" työpaikaltani.  Läksiäislahjana voi antaa vaikka keinonahkamaskin, ikään kuin "kostoksi" lähtemisestä.  Tai sitten voi uudessa työpaikassa vähän tyylitellä. 


Viimeisenä mainittuna, vaan ei todellakaan vähäisimpänä muistona, on siirtymiseni virallisesti anoppien joukkoon. 



Ja muistoista  vaikuttavin on rakkaus 💖


Yleensä en haasta ketään.  Tässä mainitsen nuo max. 5 blogia, mutta jokaisen oma asia on, ottaako haasteen vastaan vai ei. 
Mikäli vastaat haasteeseen, mainitse blogissasi, että haasteen laittoi alkuun Nila Lappalainen etelässä -blogista ja käy linkkaamassa sinne oma postauksesi aiheesta. 






22 kommenttia:

  1. Kaunis blogi! 💙

    ❥ https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kappas. Kiitos haasteesta! Enköhän mä tarraa tuohon kiinni, mutta myöhemmin... Kallot ovat todella kauniita!
    Sateista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein tsekata kirjotinko kalloja 😂
      Seuraillaan tulevaa...

      Poista
  3. Nyt tarttui kyllä "osaankohan"-palakurkkuun?🥒😶
    😯
    Kiitos haasteesta.😊
    stanstan sanoin: tarraan määkin myöhemmin kiinni haasteeseen
    Sinulla ihana tarina!
    Kauniit ovat nuo kallat!!!🧡
    ja
    kaikki muutkin kukat:sukissa pensaissa/puissa,tyynyssä ja iki ihana farkku-kukkaruukkuineen...
    ja
    unohtamatta tosiaan tätä maskijuttua 😷 (maaliskuusta pidetty aina kauppa reissulla)

    viimeisenä kaunein kukka tuo Merri 😻 😯😊🤣 ((älä sano Merrille ))

    Meillä sataa räntää...

    Mukavaa pyhäpäivää!!Sartsalle 🧡💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootellaan...ootellaan... kurkunpaloja ja kokonaisiakin vihanneksia tiedossa 😊?
      Merri taitaa olla aika lellikki 😼

      Poista
  4. Tosi kivasti selätit tämän haasteen. Paljon löysit puutarha-asiaa, mutta Merrikin sai ansaitusti osansa. Ja villasukat.
    Minua nauratti tuo oksien hakettaminen. Tuntui ihan sielunsisaruudelta, sillä minustakin on vähän liiankin kiva syöttää silppuriin oksia. Jollen olisi itselleni ankara, kaikki tontin puut ja pensaat olisivat kohta tapilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intohimo silppuamiseen tuli ihan puun takaa! Mitenkähän ens kesänä 🤔 mitähän silppuais.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Paljon jäi vielä muistelematta, mutta yllättävän mukava oli katsoa mennyttä.

      Poista
  6. Tätä oli kiva lukea. Paljon sinä ehdit ja touhusit. Muistan tuon farkkuvillityksen. Se oli vähän kuin Picasson sininen kausi :)

    Kiitos haasteesta. Mulla ei taida olla yhtään sellaista kuvaa, jota en olisi jo blogissani esittänyt. Kukkakuvia ei ole ainakaan. Mies otti ja myrkytti kaiken mahdollisen takapihalta ja siinä meni mm. karhunvatukkapensas. Ja sitruunamelissat. Mintut. No, ei ole kyllä rikkaruohojakaan.

    Mun kevät ja kesä olivat aika painostavia. Talon myyntiinlaitto ja korona jotenkin yhdessä olivat ihan liikaa. Pidän kuitenkin mielessäni ja mietin löytyisikö kivoja kuvia/muistoja.

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää minun kuvat on kaikki poimittu vanhoista tarinoista. Paljon on ehditty ja paljosta on myös ehditty laistaa 😏
      Toi umpikujaan päättynyt farkkukausi on minua vähän harmittanut. Sain tosiaan tuttavilta farkkujakin ja ideoitakin ois vielä ollu, mut into jotenkin lopahti.
      Onneksi mies ei oke tehnyt pihalla tuhojaan 😅 jos ei lasketa mukaan nurmikolle parkkeerattuja autoja.

      Poista
  7. Tusen tusen takk for utfodringen!For en overaskelse!!Nå ble jeg i godt humør!

    Jeg må le av den lange sokken hahahha den var fin!!

    Syns pusen din er veldig skjønn!Jeg vil også ha en slik!

    Du deler nydelige vår og sommer bilder!Jeg takker ja og skal finne noen!

    Takk for at du tenkte på meg!

    Masse hilsner Anita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sometimes we need surprises :) Let`s see how your memories come out.

      Poista
  8. Olipas ihana! Sitä jälkeenpäin kun miettii mennyttä, niin on ollut vaikka mitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, vaikka nykyhetkessä ei tunnu tapahtuvan "mitään" 😂

      Poista
  9. Oikein mukavaa kun kiinnostuit ja otit tämän haasteen vastaan. Tämä on juurikin sitä ihanaa muisteloa. Ja tarkoitus olikin kuten haasteeseen kirjoitin että kuvat eivät tarvitse olla uusia ja muisteloita on muualtakin kuin puutarhasta olen monien erilaisten blogien lukijana. Sinulla oli paljon mukavia kuvia mitkä innosti minua kovasti. Etenkin tämä pitkä sukka, haluaisin itselleni myös tällaisen mutta jääköhän minullakin varsi liian lyeksi 🤔. Tuo varkkujuttu kiinnosti myös kovasti, ei olisi yhtään hassumpaa jos siitä tulisi lisää blogissasi, miten se on tehty ❓❤ Merri taitaa tosiaan olla kaikkien meidän lemmikki ja sinä osaat niin hauskasti vielä kirjoittaa Merrin päivistä 😁. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊
      Joulusukkahan voisi olla koristeena tälläinen pitkä. Mitähän sinne sisään vois laittaa 🤔
      Tosta kyseisestä farkku-kukka-jutusta löytyy tuolta farkkuosiosta ihan ohjeentynkääkin.
      Välillä tuntuu, että Merri on ainoa asia ja sekin vaan nuokkuu ja nukkuu 😼😅

      Poista
  10. Olipa tosi kivat ja mielenkiintoiset haastevastaukset. Mukavaa ,kun kaikki ei ollut pelkää puutarhaa, vaan muistot olivat hyvin monipuolisia.
    Kiitos. ❤️🌿🍁🍂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole sellaista kukkamerta pihassa, kuin teillä puutarhureilla :) Jotain pieniä juttuja kuitenkin.
      Tää olikin kiva haaste, kun sitä oikein alkoi suunnitella, kiitos haasteesta :)

      Poista
  11. Sain kangasvärejä, kun kaksoset kävivät visiteeraamassa. Jättivät värit minulle. Osaisinkohan maalata niillä jotain noin kaunista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullahan oli näissä niitä vanhojen käsityölehtien silityskuvia pohjana ja niiden päälle maalasin. Helppoa kuin heinänteko!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!