tiistai 1. syyskuuta 2020

Maisa Kakkonen

Syntyi äkillinen tarve neuloa Junasukat.  Edellisistä oli jo aikaa, joten näiden tekeminen oli oikein mukavaa.  Saajana on tyttövauva ja sain itse valita värin. Lankavarastoa kaivellessa tämä  oli oikeastaan lähes ainut vaihtoehto. 
Junasukan ohje ja tarina löytyvät ainakin TÄÄLTÄ. 


Aloitin Novita Ipana -langalla (varmaan sitä ei saa enää?). Puikot ovat kokoa 2½. 
Neuloessa tuli mieleen, että jotain hassutusta olisi kiva keksiä. Muistin, että näitä Tango -lankoja vielä vähän löytyy yhdestä pussukasta. Neuloin yhden kerroksen molemmilla langoilla tuonne väliin. 
Sukkia aloitin ensin netistä löytyneen ohjeen mukaan kymmenellä silmukalla. Näyttivät aivan olemattoman pieniltä, joten päädyin purkuun ja aloitin uudelleen 11s/puikko. Resorikerroksia aina 12, välikerrokset 4+4+4, vaihdellen  raitojen mukaan oikeaa ja nurjaa.  Kantapäätä en tehnyt vahvistettuna, tuskin käyttäjä kävelee nämä jalassa.  Tuli kyllä mieleen, että vauvat usein hankaavat kantapäitä yhteen. Kuluvathan ne tietysti siinä touhussa....

 


Sukkien kaveriksi tein samalla tyylillä lapaset.  Nekin tein aluksi 11s/puikko, mutta kärkiosassa kavensin 1s/puikko pois.  Terän raidatkin ovat vain 3krs korkuisia. Peukalot jätin tekemättä, kuten vauvojen lapasissa usein jätetään. 

Tangon karvat rapsuttelin varovasti näkyviin muovipiikkisellä hiusharjalla. Säikeet kun menevät neuloessa toisten kerrosten lomaan piiloon. 


Kiitokseksi Maisan hoidosta saimme tämän söpöliinin, jonka nimesin Maisa Kakkoseksi. 


Onhan näissä nyt vähän samaa näköäkin 😀


Merri lähestyi tätäkin Maisaa varovasti... vähän taputusta selän puolelta. 
Hahaa! Hyvin lensi. Näin minä olisin tehnyt oikeallekin Maisalle, jos olisin uskaltanut 😼


Migreenin taltuttelua tässä on ollut taas muutamia päiviä.  On kyllä viheliäinen vaiva. Kolmas päivä alkoi tänään. Herätessä heti läsnä.  Töissä oleminen on ollut lääkkeen voimallakin kituuttamista.  Maskihengittely ei ainakaan ole auttanut asiaa.  Toisaalta kotona kivun kanssa kököttäminen tuntuu ikuisuuden kestävältä päänsäryltä. Siksi yritän toimia suht´koht´normaalisti, kun en kuitenkaan ole päänsäryn kourissa tarvinnut oksennella. Se olisi minulle se pysäyttävä tekijä.  Tiedän monta, joiden migreeni on huomattavasti pahempaa laatua, kuin omani. 

Jossain vaiheessa olen huomannut, että saunominen ja löylyn heittäminen turruttavan pään vähäksi aikaa ja  kolmen päivän migreeni katoaa usein jo kahdessa päivässä.  Muulloin saunon aika harvoin, enkä heitä edes löylyä. Tämä on varmasti erittäin epätieteellinen keino, mutta toiminkin omasta kokemuksesta. 😏

Nyt meinaan tästä lähteä vielä aamusaunaan (eilen illallakin kävin) ja katsoa, josko voisin sanoa hyvästit särylle tällä erää. 

Huh hei ja löylyä lissää!!! 

30 kommenttia:

  1. Migreeni on sieltä syvältä! Vanheneminen (ja osa-aikaisuus) ovat tosin laimentaneet huomattavasti. Toivottavasti menee ohi yhä nopeammin ja nopeammin. Sun pitää virkata saunaan tyyny ja patja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella syvältä. Olen oottanu, koska ikä riittää migreenin katoamiseen...
      Mulla on saunassa sellanen saunatyyny, puinen ;D Nyt ei voinu sitä käyttää, kun piti istua ja heittää urakalla löylyä pää punasena.

      Poista
  2. Oi oi mitä suloisuuksia olet tikutellut.

    VastaaPoista
  3. Ei voi enää söpömpiä vauvan asusteita olla. Tuo Tango-lanka kruunaa asusteet. Voi sitä Merriä,hän on aina hyvin utelias,ihana söpöläien. Minulla oli nuorempana migreeni ,vaan ei ole enää. Se lakkas,kun mulle tuli sydänlääkitys. Se lääke jotenkin laajentaa niin verisuonia. Miehelläni on myös,mutta hänelle tulee aika harvoin ja hän aina oksentaa ja sanoo,että sitten se helpottaa. Ei kestä päivätolkulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauva-asiat on söpöjä :)
      Minul oli vuosia sitten stressistä aiheutuvaa rytmihäiriötä, joka ei kadonnu. Silloin söin jonkin aikaa bisoprololia. Rytmit tasaantui, mut lääkkeestä oli "kurja" luopua, kun sen aikana ei särkeny päätä yhtään kertaa.
      Tänään taitaa olla päänsäryn suhteen jo parempi päivä, kunhan pääsee tästä aamuheräämisestä ohi ;)

      Poista
  4. Todella suloiset junasukat ja lapaset.

    VastaaPoista
  5. Junasukka on kyllä ihan nimenä yksi ihan hauskimpia. Miten se koko tarina menikään...eräs virolaisnainen sitä minulle joskus kertoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vironkielellä se mahtoi olla vielä kivempi tarina ;D
      Tuolta samaisesta ohjelinkistä löytyy se tarinakin. Hienoa, että jollain asialla on noinkin syvällinen ja koskettava tarina. Sukan malli on niin käytännöllinen, että se on jäänyt elämään. Lukija jää miettimään, purkautuiko se koko villatakki sen naisen päältä, vai saiko hyvin pääteltyä. paljonko jäi vielä päälle.

      Poista
    2. Juu. Olihan se kiva kuulla. Täytyy myöntää, että tämän virolaisnaisen kautta kuulin ensimmäistä kertaa sanan 'junasukka'. Tarina, joka sukkaan liittyi teki sukasta todellakin entistä arvokkaamman.

      Poista
  6. Ihanat sukat! Suorastaan melkein kevytkenkäisen näköiset :)

    Migreeni on kamalaa. Itselläni oli murrosikäisenä pari kolme todella rankkaa päänsärkyä, vieläkin ne muistan. Helpotti vasta, kun vatsalaukusta oli kaikki varmasti pois. Päänsärkyjä on ollut myöhemminkin, mutta ei mitään niihin verrattavaa. Hyvä jos saat saunasta (epätieteellistä) helpotusta.

    Mutta jokin mun päätä vaivaa! Mä siis en sotkenut ainoastaan kerran, vaan kaksi, sinut toiseen blogistiin. Ja vaikka vielä korjattiinkin. Ihmettelin vähän tekstiä, mutta jääräpäisesti jatkoin valitsemallani linjalla. Anteeksi! Oikosulku. Tai alkava muistisairaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevyestä kengästä tulee mieleen jotain tosi siroa, ja nää sukat jalassa ei taida mennä mikään sellanen jalkaan ;D Olen kyllä nähny jossain samanväriset hapsukka-aamutossut, hienot sellaiset.
      No kuule, minusta toi oli hassu juttu. Voin vakuuttaa, että minulle on joskus käyny ihan samanlainen juttu ja varmaan monelle muullekin. Monet blogien nimet, kirjoittajat ja jopa blogien aiheetkin on joskus aika lähellä toisiaan. Kerran joku kyseli, mikä hänen blogissaan on mielenkiintoista ja miksi luet. Kirjoitin olevani kiinnostunut heidän asuntovaunureisuistaan ;D Myöhemmin tajusin, että ei ollukaan vaunua... ;D Ymmärrän noloutesi, mutta en pahastunut. Sattumalta näin tuon kommentoinnin. En aina lue aiempia kommentointeja, kun ite kommentoin.
      Ja "muistisairaudesta" puheenollen jos minulla ois kärpäsenä katossa joku seuraamassa minun päivän touhujani niin...

      Poista
    2. Nämä ovat sellaisia hetkiä, kun muistuttaa itseään, että tarkista, tarkista, tarkista. Mutta kyllä mä tunsin itseni hölmöksi, vielä tavallista hölmömmäksi :)

      Poista
  7. Johanna on saanut jo anteeksi, hih. Ei tuo meitä haitannut, Sartsa, eihän? ;)
    Söpöyksiä olet tehnyt! Voisin tehdä vastaavat ystävättärelle, jonka lapsi sai juuri pojan...
    Migreeni on niiiin hanurista!!! Mulla siihen liittyy aina pahoinvointi ja oksentelu. Toivottavasti olet jo toipumaan päin!
    Kaunista keskiviikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haitannut :) Ennemminkin sai hymyilemään, kun sattumoisin huomasin koko jutun.
      Junasukka on niin helppo ja kiva tehä, kun neulepinnat vaihtelevat. Olen tehny joskus myös aikuisten koossa.
      Mulla on aika harvoin oksentelua, mut joskus kyllä. Erityisen huono olo on kyllä joka kerran. Tänään on jo parempi päivä, kun sain ekaks hilattua itteni sängystä ja syötyä aamupalan. Minulle kaikki aamut on jotenkin raskaita, kun en oo aamuihminen. Ärsyttää ne kaikki pienet asiat, jotka on tehtävä heti aamusta ;D Sen jälkeen lähtee kyllä käyntiin.
      Keskiviikkoa tosiaan! Vuorot on ollut nyt niin sekavat, että on jo hetken ollu tunne,että jatkuvasti pitää toistella itelleen, että nythän on tosiaan tiistai tai keskiviikko tai mikälie. Erityisen tärkeää, kun antaa asiakkaalle lääkkeitä dosetista ;D Sanon usein ääneen, mikä päivä on menossa ;D Höperöksi tässä vielä tulee (jos ei jo oo).

      Poista
  8. Söpöt junaneuleet. Pörrölangoilla saa kivaa tehostetta neuleisiin. Laitan sitä joskus esimerkiksi sukkien resoriin.
    Ihan on Maisa Kakkonen ykkösen näköinen. Tosin ykkösen ottaisin mieluusti itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vanha Tango on etenkin ihanan pehmeää.
      Ykkönen on jotenkin aidomman näkönen ;)

      Poista
  9. Vai sai Maisa Kakkonen lähöt :D Merri kyllä tietää miten toisia kissoja on käsiteltävä.
    Söpösiä pikkuneuleita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ykkösmaisan kanssa ois tilanne ollu varmaan täysin toisenlainen ;)

      Poista
  10. Onpa suloiset junasukat. Tuo pörrölanka sopii niihin niin ihanasti :) Merri kokeili, onko kilpailijasta vastusta. Eipä tainnut olla :D Toivottavasti migreenisi on helpottanut. Mukavaa alkanutta syyskuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jotain efektiä piti löytää. Helmeä en uskaltanu laittaa, etenkään lapasen sivuun, ettei päädy suuhun.
      Merri on ulkoisesti niin sopuisa, mutta taitaa sisimmässä välillä pieni irvileukakin asua, tilanteen tullen ;D

      Poista
  11. Kauniit neuleet..jäin ajattelemaan "kantapäitä innoissaan hinkkaavat vauvat":))
    Söpöhän tuo ykkös Maisa,mutta minä ottaisin kakkosen...nostaisin kaapin päälle väinö-kakkosen viereen:))pölyttymään:))))
    ToiVOTTAVASTI..olosi on jo helpottanut!
    (nim.joskus kevät hankien kirkkaus/ja pilvien takaa luimisteleva aurinko saa pääni ..kipuisaksi/tai silmät araksi)
    Mukavaa alkanutta syyskuuta.!
    Laitan sp-kun ennätän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai Väinöstäkin löytyy Kakkosversio ;)
      Hyi, käy silmiin moinen ajtuskin. Valon ja varjon nopea vaihtelu autoa ajaessa, hyh hyh.
      Toi kantapäähomma on jääny niin elävästi verkkokalvoille ;D
      Tänään ja huomenna vapaapäivät. Puolukat on vielä keräämättä...ekö ilman puolukoitakin voi elää? Ei meinaa millään jaksaa..Pitänee kattoa, lähteekö päivä käyntiin siltä osin vai ei.

      Poista
  12. Suloinen neulesetti. Pienet lankanöttöset uppoaa suloisiin neuleisiin ja tuo kivan lisän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkien jälkeen oli suorastaan pakko neuloa vielä lapaset :)

      Poista
  13. Oi oi miten suloiset. Ikävää varmasti tämä migreeni ja usein sitä löytää ne omat konstit helpotukseen. Ihana Merri ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Migreeniä taitaa olla aika monenlaista ja ihmisten kipukynnyksissäkinon eroa.
      Merri juuri heilutteli häntää ässän muotoisesti kulkeissaan, kun on niin hyvä mieli. Kehräsi mennessään :)

      Poista
  14. On aina onnellista neuloa uudelle pikkuiselle jotakin lahjaksi, uusi elämä on ihana lahja! Soman Maisan saitte ja pitäähän Merrin kokeilla onko lahja sille..? Pienet sukat ja tumput tuottavat iloa vauvan lisäksi hänen vanhemmilleen, ne on ilo pukea pikkuiselle. Pikkuisten vaatteet kuluvat vain pesussa, he kasvavat niistä niin pian pois. En usko pienen sukan kantapään kuluvat kovemmastakaan potkuttelusta, lähinnä voisi irrota jalasta vauhdissa ja sitähän junasukka ei tee resoriensa ansiosta. Onnellinen ajatus pienistä jaloista ja käsistä liikkumassa vaaleanpunaiseen pehmeyteen verhottuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuisia neuleita on tosiaan mukava tehdä ja ajatella, että on jonkun pienen päällä.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!