keskiviikko 12. elokuuta 2020

Rakas ja viihtyisä viikonlopputapahtuma

 Sinnikäs ja hieman omapäinen Maisa kotiutui meille muutamaksi päiväksi, kun sen palvelijat päättivät mennä johonkin naimiaisiin.  Maisa ei tiedä mitä se tarkoittaa, mutta se on päättänyt, että tästä vielä mourutaan!  

Merrin kanssa se on tehnyt tuttavuutta aikaisemminkin. Maisa on hieman hitaasti lämpiävää sorttia, mutta tällä vierailulla se viihtyi vain muutamia tunteja yksin kököttämässä, ompelukoneen takana.  Viimeksi alkutotuttelu vaati vuorokauden takan päällä.  Merri tietysti kävi katsomassa,  mikä tyttöstä vaivaa, mutta asia tuli erittäin nopeasti selväksi myös Merrille. Se ei silti estä pitämästä seuraa, kunhan muistaa turvavälit! 

Muutama läheltäpititilannekin on ollut, ainakin metelin perusteella.  Merri on halunnut kesken yötä tarkistaa, onko Maisalla kaikki hyvin siellä sängyn alla...     Merri halusi myös kokeilla, onko Maisan vessa kunnossa.  Maisa huomasi tilanteen ennen aikojaan ja katastrofin ainekset olivat kasassa.  Se kuitenkin tyytyi tuijottamaan vieressä, kun Merri poistui hidastetun elokuvan tyyliin hiekkalaatikolta. 

Maisa on sitkeä muutenkin. Tuijottelu on sen ominta lajia.  Tässä nurkkauksessa se viihtyy erittäin hyvin. Merrikin sen huomasi ja päätti nostaa vähän omaa imagoaan tyttökissan silmissä.  Kovasta kulkusen kilinästään huolimatta se onnistui tuossa Maisan silmien edessä saamaan varomattoman lintusen tajuttomaksi.  Tämä oli ensimmäinen pitkään aikaan. Kulkunen on toiminut erittäin hyvin.  Maisa varmasti nyt arvostaa saalistavaa poikakaveriaan paljon enemmän... 


Niska puutuu, kun tuijottaa vain yhteen suuntaan....Korkeammalta näkee paremmin...  Yksi yö piti viettää ulkona, kun ei neiti tullut sisään. Se mahdollisuus kelpasi Merrillekin. 

Tämä on myös erittäin tuttu asento ja kiinnostavakin varmaan tuijottajan mielestä, koska se tekee tätä monta kertaa päivässä.  Kyse ei ole siitä, että se ei pääsisi heiluriluukusta sisään. Se vain haluaa tuijottaa. 


Ja tältä se näyttää sisältäpäin.  Luulisi, että ulkona istuessa olisi kiva katsella  ulkotapahtumia, eikä tuijottaa sisään. 


Merri ehdotti hääautoksi tätä autoa, jota se on miespalvelijansa kanssa korjaillut läpi talven. 


Ei se ollut vielä niin hienossa kunnossa.  Lisää työtä vielä Merrin vahdittavaksi. 


Sitä paitsi Merrin ihmisveli valitsi hääautokseen tämän vanhan mustan.  Siihen vaan koristeet roikkumaan ja menoksi. Maisa on viihtynyt omalla erikoisella tavallaan kyläilyllä, mutta odottanee jo kotiinmenoa innokkaasti. Sen palvelijat ovat päättäneet lähteä vielä häämatkalle, eikä Maisaa kiinnosta sellainen reissailu.  Mieluummin se kuitenkin viettää aikaa tuijottamalla pihalle ja vahtimalla Merriä.  Merrillä on sitäpaitsi aika kivoja lelujakin...

Ihmiset kertoivat, että oli hienot naimiaiset. Hääpari oli upea ja he olivat järjestäneet kaiken upeasti.  Tunteet olivat vanhemmilla pinnassa, tässä ilon ja rakkauden tapahtumassa. 
Morsiamen isä saattoi tyttärensä alttarille, sulhanen oli vastassa, pappi puhui kauniisti, sormus pujotettiin sormeen  ja suudelmakin nähtiin. 

Hääjuhlassa vieraat saivat ruokaa ja juomaa. Tanssia seurattiin  ja eräiden kertoman mukaan myös jännitettiin.  Kuvia otettiin paljon, myös pikakameralla muistokirjaan.  Oli ohjelmaa ja leikitystä. 
Lopulta hääpari poistui paikalta ja vanhemmat olivatkin kätevästi viimeisiä paikalla. Hääpaikan työntekijätkin poistuivat paikalta ennen heitä ...  
Päivä oli kaunis ja lämmin. 
Paljon onnea tuoreelle hääparille Maisalta ja Merriltä! 


24 kommenttia:

 1. No on sulla Meri nätti tyttökaveri. Taidat hävitä tuijotuskilpailussa? Ja autot on komeita. Ihmisten reissut on toisinaan tylsiä - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan hävitä monessa muussakin asiassa... toisaalta, tämä on minun kotini! t:Merri

   Poista
 2. Kiitos tästä postauksesta se oli kiva lukea 🤗❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja mukavaa päivää sinulle :)

   Poista
 3. vai naimiaisiin...
  älä välitä Maisa:) en minäkään tiedä mikä se on ..kokematta on jäänyt;)))
  Mutta hyvä hoitopaikka Sinulla!.
  Mökötätkö Sinä kun heiluriluukusta tuijotat vai sisälle;))
  voi ei miksi Mies palvelija ...ei kuunnellu Merrin ehdotusta...ei silti tuo musta auto on oikia auto!!!!
  Merri on teillä upea harrastus Mies-palvelijan kanssa!
  Tämä koko tarina on ihanaa luettavaa!
  Nuorelle parille:Paljon Onnea!!
  Kauniit kukat,ja tarjoilu,lurps``mieli tekis vaikka mitä;)
  Koko palvelusväelle hyvää loppukesää......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen ne sitten ilmestyivät hakemaan Maisaa ja se olikin Maisale onnenpäivä. Puski ja kiehnäsi ihan eri tyyliin, kuin meille :) tosin positiivista on, että alkoi puskea meitäkin, eikä vaan kököttänyt ompelukoneen takana. Pientä jähnää oli Merrin kanssa loppuun asti.
   Minä olen nyt virallisesti anoppi enkä vaan koemielessä ;D
   Meillä harrastetaan miehen kanssa kilpaa, toinen sisällä, toinen tallissa ;D
   Kakku oli ihanaa!

   Poista
 4. Voi mitkä naimiaiset! Kuulostaa kauniilta.

  Mutta toi Maisa. Hän on mun mielestä jo aavistuksen verran pelottava, kun tuijottelee milloin missäkin. Ja ettei vain olisi mustasukkaisuuteen taipuvainen, kun Merriä niin vahtii? Onkohan tämä nyt ihan loppuun saakka mietitty?

  Palvelijoissa on se ikävä puoli, että katoavat aina kun pitäisi saada apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palvelijoiden pitäisi laittaa loma-anomus aina kun häipyvät. Yleensä ne pulisee jotain turhaa, josta ei saa selvää. Sitten ilmestyy kuljetuskoppa, jolloin täytyy ottaa livohkat.... etsiköön! Sitten vaan tungetaan koppaan ja viedään ties mihin. Muka yllätys! Höpöhöpö.
   Vähän jo rupesin Merristä tykkäämään, enkä enää niin osoittanut mieltä, mutta Merrillä alkoi huumori loppua ja se yritti näyttää minulle kaapin paikan. En kylläkään uskonut... t: Maisa

   Poista
  2. Kiitos Maisa, kun vastasit. Olin vähän huolissani. Joo, ne on toiset kissat kun vie ja toiset kissat kun vikisee.

   Mikä siinä onkaan, että palvelijat eivät ymmärrä näiden loma-asioiden suunnittelun ja varsinkin etukäteissuunnitelun päälle. Aina pitäisi olla opastamassa. Sitten tulee joku lähes alaikäinen ja päästää pari kertaa päivässä ulos ja pistää jotain koiranruokaa lautaselle. Siis mulle, kunnialliselle sekarotuiselle koiralle! On siinä kestämistä. Ei ole teillä kissoilla sen helpompaa, vaikka kissanpäivät ovat käsittääkseni eri juttu kuin koiranpäivät. t: Felix (koira)

   Poista
  3. Voin vakuuttaa, että kissanpäivät on tosiaankin IHAN eri juttu, kun koiranpäivät! Ainakin minulle. Merri ei kuulemma ole niin ronkeli. Se nyt onkin tuollainen kaikkiruokainen kavereiden suhteen. Olen kyllä kuullu huhua, että sekään ei tykkäis pikkulapsista... tiiä sitten.
   Joo, täytyy sanoa, että palvelu on eri palvelijoiden kanssa aivan outoa. palvelijoilla ei muutenkaan ole sama päivärytmi, kuin meillä kissoilla. Eivät esim. ymmärrä pitkien päiväunien päällekään mitään.
   No mutta Felix, yritä sinäkin nyt kestää omat koettelemuksesi. Yritetään ymmärtää, että ei nuo palvelijat ole ihan samalla tasolla, kuin me eläimet. t: Maisa

   Poista
 5. Ihana tyttövieras, ja tuo tuijottelu on niin hassua! Meillä tehdään myös välillä samaa: ulkoa tarhasta kytätään luukun läpi sisälle=) Ja vau mitä autoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merrikin tuijottelee, mut huomattavasti vähemmän. Illalla se on hätkähdyttävää, kun sattuu kattomaan ohimennessä luukkua kohti ja siellä hämäryydessä on joku kissapatsas tuijottamassa :)
   Meillä asuu autoharrastaja :)

   Poista
 6. Onnittelut hääparille!
  Jokaisella eläimelläkin on oma luonteensa. Tytöllä on muutaman päivän hoitokoira, ei kiehnää kissan kans tai toisinpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän heidän puolestaan :) Oli kauniit häät vanhempienkin näkökulmasta.
   Pääasia, että viihtyy ees saman katon alla hoitokamut, että sietää toisiaan. :)

   Poista
 7. Ihanat kamut!
  Onnea ja iloa vihityille.

  VastaaPoista
 8. Tuijottelu on kissoista niin viihdyttävää, varsinkin jos lasin toisella puolella tapahtuu jotain. Ei se kissojen ystävystyminen aina suju nappiinsa. Meillä Maija ja Ahududu eivät ole ystävystyneet vielä kahdessa vuodessakaan, Maija sähisee aina vaan "tulokkaalle".

  VastaaPoista
 9. Onnea hääparille! Olipa mukava lukea postaustasi! Tuli mukava olo lukiessa tällaisia kissamaisia kuulumisia. Leppoisaa sunnuntaita ja mukavaa alkavaa viikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut välitetään :)
   Kissojen elämä ei aina olekaan niin rentoa menoa, kuin näyttää. Pitää huolehtia kaikenlaisista asioista, kuten onko ruokaa tarjolla, onko vieraita kissoja näköpiirissä, miten tulee toimeen kyläilijöiden kanssa, missä voisi nukkua rauhassa jne...

   Poista
 10. Jos kerran sisältä tuijotetaan ulos, niin on ihan loogista tuijottaa ulkoa sisälle. Maisa on selvästi hoksannut sen. Upeita autoja! Oletteko myyneet peilit pois, kun auton kyljestä on niin paljon makeempaa ihailla kuvaansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisa näyttää tuijottavan sisään aina, kun kulkee ikkunan ohi. Sillähän voi olla tosi nopea niska..;) Mut kun asentokin on ikkunaan päin..
   Luulin, että olen taas huomaamattani kuvannu omaa kuvajaista vastakuvana ;D

   Poista
 11. Voi, miten hauska postaus. Ihanat kissat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!