torstai 20. elokuuta 2020

Kissamaisuuksia

 Nämä sulostuttajat tulivat meille taas lomailemaan.  Maia ja Sam.


Merrin elämä näiden "sisarusten" kanssa on huomattavasti rauhallisempaa, kuin aiemman Maisan.  Ei ole vaaran tuntua 😉
Maisan vierailun aikana Merri kehräsi tavalliseen tapaansa siliteltäessä. Maian ja Samin aikana ei voi kehrätä. Mikähän ihme siinä on? Merri jatkaa normaalia sisäilyä ja ulkoiluaan. Toiset eivät nyt ole päässeet ulos, vaan katselevat ulkohäkistä. Sam ei oikein paljon vietä aikaa sielläkään. Se on vähän arka. 
Sam tykkää rauhallisuudesta, mitä nyt vähän kilpajuoksua ja painia välillä. 


Käsityöt valmistuvat nyt hitaanlaiset ja askarteluinnostus on tällä hetkellä täysin kateissa.  Sitä vastoin on harrastettu taas mattojen pesua, sienestystä, töissäkäyntiä (jopa aamusta-iltaan-meininkiä). 
Viime päivinä en ole ehtinyt metsään. Tosin kelitkin ovat nyt niin kuivia ja lämpimiä, että sienetkin ovat vähän kuivakoita, mikäli niitä on.  Hyttysten määrä on lämpimälläkin ilmalla vakio, eli MILJOONA. Toisin sanoen pipo ja tuulitakki huppuineen on pidettävä päässä. Hiki valuu ja itikat kuppaavat otsan ja posket 😖 . Aika ikävää touhua siis.  Vaan kun niitä sieniä tekee mieli kerätä...hetken voi kituakin.  Se tunne, kun löytyy kantarelli ja muutama lisää 😍 
Toivoisin silti vielä näkeväni ennen kuolemaa sen paikan, josta voi kerätä ämpärin täyteen kantarelleja, kuten olen kuullut puhuttavan.

Mainitsenpa vielä erään ihastukseni, eli vinyyliset kertakäyttöhanskat. Siinäpä oiva apuri kaikkeen!  Sienestys ja marjastuskin sujuvat ja kädet pysyvät siisteinä. Marjoihinkin on ihan sama tuntuma, kuin paljain käsin.  Itikat eivät pääse pistelemään käsiä 😂 Osittain tämä juontuu siitäkin, että en halua mennä töihin hoitamaan ihmisiä, kun kädet ovat "rannetta myöten" mustikassa. Sienistäkin jää mustia jälkiä käsiin tai ainakin kynsivalleihin.  Hanskat tietysti töissäkin....en ole yhtään fiksoitunut niihin 😂
(Hanskat ovat tosi hyvät myös taikinaa vääntäessä. Ei tartu taikina käteen .)


Metsässä kulkeminen on myös rauhoittavaa. 


Joku on ottanut pienet lääkinnälliset kesken marjareisun. 


Merrin elämä on usein tätä. 

Se yrittää ennätykseen asti kietoa ulkoilunaruaan jonkin asian ympärille. Yllättäin pihalle on kasvanut pyykkiteline! Miten häiritsevää! Toisaalta, kun naru loppuu, Merri jää istumaan tai makaamaan siihen viereen. Kyllä sieltä joku tulee kohta päästämään.....


Veijarivakoilija Merri vaanimassa keinussaistujaa 😍


Meinasin toivottaa mukavaa keskiviikkoa, mutta sehä tosiaan menikin jo 😏  Toivotellaan sitten kissakamujen kanssa mukavaa torstaita kaikille!

18 kommenttia:

  1. Suloinen Merri ja kissakamut:)
    Annoit hyvän käyttövihjeen vinyylikäsineistä leipoessa. Gluteeniton taikina tahtoo olla tarttuvaa.
    Mukavaa lämmintä torstaita:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on roppakaupalla käyttöaiheita vinyylikäsineille ;D

      Poista
  2. Sä olet kyllä huippu kuvaamaan noita katteja!
    Torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotainhan se on kuvattava, kun käsityöt valmistuu.niin hitaasti 😅

      Poista
  3. Suloisia vieraita teillä on käymässä. Syyshyttyset ovat kyllä ihan yhtä ärsyttäviä kuin juhannushyttyset. T. Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei oikeastaan aiemmin ole paljon hyttysiä ollutkaan. Ehkä olivatkin koko ajan kokoontuneena metsään ja näkivät nyt ensimmäisen elävän kohteen 😅

      Poista
  4. Kivoja vieraita <3 Minäkin olen viihtynyt paljon metsässä ja korikaupalla kerännyt herkkutatteja. Marjoja en ole poiminut yhtään, vaan olen ostanut sukulaiselta, joka niitä poimii myyntiin. Mukavaa viikonloppua sinulle ja Merrille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytämisen ilo on niin ihmeellistä, että tekee mieli mennä uudelleen ja uudelleen metsään :)
      Samoin sinulle!

      Poista
  5. Nyt on kyllä luonto antaa parastaan!,marjat ja sienet.

    minä lähdin tänään sortseissa /hiaton paita ???;(( keräämään viinimarjoja,miljoona polttiaista,nnitä pienen pieniä "harha-ötyköitä",,jota on pakko huitoa vaikka ei mitään näy....(no pitkähiasen /lätsän tajusin ottaa mukaan..
    en minä ymmärrä mitämää ajattelin ,en näköjään mitään.talon isäntä antoi minulle hyttyskarkottimen ,en ilenny ees kysyä ,kun oli niin hieno,että millä se toimi..kaikki öttiäiset hävis..joo nokkosia neljätuhatta kolme oksaa ja pitkiä,Kärsivällisyyteni kesti puoleen sankkoon,koivet ,käsivarret nokkosen polttamat.
    Muuten mulla oli just samanmoiset hanskat käessä eilen perkasin mustikoita ,kädet pysyypuhtaina:).
    Minä kattoin naama vihreän punasena 🤢😡 sitä kanttarellikuvaa,,jossa sieniä oli kuin sadepisaroita jokapaikassa:))))))))
    minä ostan ,,kanttarellit pikkurasiassa ,,,ja kun perkaan niitä on entistä pienempi rasia,,! "vain silmille ruokaa"

    oho!,,,no jopas minä taas...🤪
    Ihanat kaveri vieraat Merrillä...ja teillä:).
    .
    Luontoon pitää päästä ..muuten sitä alakaa pelekäämään..niinku minä"hirvikärpäsiä":(((((((((((
    Mutta luonto rauhoittaa....Pohojosessa..Pellossa järjestetään..SAMOILUN -MM-kILPAILUT :)) mielenkiintoista ois olla mukana...
    voi tuota Merriä,,"palvelijat auttaa":)
    Mukavaa viikonloppua,teille ,palvelijoille ja karvakavereille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä oli uutisissa siitä, että 85 jo eksynyt metsään marjareisuilla (nyt varmaan jo useampi). Ehkä olivatkin vaan harjottelemassa tota samoilukilpailua varten?? Vaikuttaa mielenkiintoselta :)
      Kaikki öttiäiset ja nokkosetkin on kamalia. Onneksi (toivottavasti) vahingosta viisastuu seuraavaa kertaa varten, sadevehkeet, tai jotain ;D Ne pienet näkymättömät on kyllä pahimpia, ihan vaan kiikussa istuessakin. Ei niitä saa ees listittyä.
      Miäkii vielä ootan sitä kaiken kattavaa kantarelliapjaa......
      Kissakamut lähtikin sovittua aiemmin ja nyt on taas ihan hiljasta. Merri jatkaa omia päivärutiineitaan. Minullakin oli jaloilla enemmän tilaa nukkua viime yönä ;D
      Leppoisaa lauantaita sinulle!

      Poista
  6. Kynsinauhat olivat niin mustat mustarouskusouvin jälkeen enkä kehdannut kloritella valkaista. Ostin sitten mustaa kynsilakkaa eikä kukaan arvaa mitään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konstit on monet! Meillä on kynsilakat kiellettyjen listalla..
      Tänään vois ehkä vetää taas hanskat käteen ja painua metsään.

      Poista
  7. Hansikkaat todella pitävät kädet suojassa, myös hyttysiltä. Fiksusti suojaat kätesi. Kasvot on oikeasti ainut haasteellinen suojattava ja tuo hyttysverkko on varmaan siihen paras, ellei sitten maski ja visiiri. Hih, olisipa hankalaa marjastaa visiirin kanssa. Käytin huvia hiusten suojana helteellä ja se olikin oikein hyvä, hikoilunkin kannalta. Kyllä on suloisia mirrukoita teillä koti pullollaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Visiirimaski! Mikä oiva keksintö metsäretkelle! ;D Ei oo tullu itellä mieleen. Kokemuksesta täytyy sanoa, että ei sieltä näe läpi, kun hikoiluttaa... tuli tässä taas yhtenä päivänä töissä testattua taas sekin. Oiskohan siinä muuten hikinauha kova juttu, niin se otsahelmeily vois jäädä siihen, eikä huurustuttais näkökenttää ;) Elämä on täynnä luovia keksintöjä ja toteutuksia!
      Hanskoista en kyllä luovu!

      Poista
  8. Työ haittaa harrastuksia, harrastaminen vaatii rahaa...
    Teillä kissamainen meno ja sopeutuminen kavereihin vaatii oman aikansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Faktaa kaikki! Etenkin tuo ensimmäinen lause. Tänään vapaa, mutta mitä ehtis yhdessä vapaassa, kun vaihtoehtoja on..?

      Poista
  9. Voi mitä suloisuuksia vierailemassa.
    Vinyylihanskat ovat oiva apu moneen. Maalatessakin ovat ihan välttämättömät.
    Löytääppä joskus näiltä meidänkin kulmilta kanttarelleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, maalatessakin on käytetty ;D
      Joka kerta se on minullekin ihme, kun kanttarelleja löytyy. Tänä vuonna niitä ilmeisesti on oikeasti tavallista enemmän, kun olen joka sienireissulla löytäny vähän. Toisaalta olen myös käyny sienessä hyvinkin useasti, kun vertaa aiempiin vuosiin. Olen myös vaihellu paikkoja tiuhaan. Tänään oli vähän laihanlainen saalis, mut jotain kuitenkin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!