keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Kesäkuulumisia

Kesäloma on mennyt vauhdilla eteenpäin. Työasiat ovat kivasti unohtuneet. Unirytmi on taas "vaarallisesti" kääntynyt tavallistakin iltapainotteisemmaksi.
Ilma on suosinut lomailijoita, joskin välillä on ollut koleaa.  Vaihtelu virkistää. 😊

Pihalla olen touhuillut maltillisesti (luetaan: laiskasti). Kaikki on kuitenkin suurin piirtein kohdillaan ja nurmikon leikkuun voi ottaa liikuntasuorituksesta. 😏
Kasvilavoissa kasvaa herneitä, retiisiä, porkkanaa ja punajuurta. Ehkä pitäisi sanoa, että niihin on istutettu noita siemeniä. Jotain sieltä kyllä jo kasvaakin.
Komposti toimii upeasti! Olen joka kerta ylpeä viime vuotisesta hankinnastani, kun laitan sinne jotain. Ainoa harmi on, että sinne ei voi laittaa esim. kitkemisjätettä reiluja määriä, kun ne eivät mahdu sinne, eivätkä ehdi maatua niin nopeasti. Pitääkin täyttää vain hillitysti, enemmän kerroksittain ja vähän kerrrallaan.         Rikkaruohojen kiskojan on vähän vaikea saada itseään käyntiin niin montaa kertaa kesän aikana 😓

Jättiläiskokoisesta laukkakasvista tuli sittenkin hieno pallero! Aluksi se oli aika harva ja ajattelin, että ei ole kummoinen kasvi tuo.  Pikkuiset kukat kuitenkin avautuivat vähitellen ja pallo tuuheutui sen mukana.  Nyt voi sanoa, että kannatti tuokin sipuli istuttaa. Olisivat varmaan aika näyttäviä, jos olisi useampi, mutta tuohon penkkiin ei kyllä enempää mahdu.
Lomalla olen tehnyt paljon asioita, toisaalta jättänyt myös tekemättä paljon asioita. Parasta on se, kun ei kalenteri ja kello määräile päivän tekemisiä. 

Olen käynyt mm. taidenäyttelyssä. 


Soittokeikalla GP -raveissa. Silloin oli tosi kylmä päivä. Joutui kaivamaan kynsikkäätkin kassista, että tarkeni. 


Hevosille (vai kuunteleville ihmisille? ) piti soittaa esittelymarssia aina ennen  kilpalähtöjä. Lopuksi kansallislaulu voittaneelle hevoselle, joka tällä kertaa oli ruotsalainen. 

Kaikenlaistahan tuossa odotellessa ehti miettimään. Ainakin on tullut vuosien varrella soitettua tosi monessa erilaisessa paikassa. Mieleen tulee ainakin teltta tehtaan pihalla, kuorma-auton lavalla, esiripun takana, painikisoissa,  hautausmaalla, kirkoissa, pihoilla, avaamassa jos jonkinlaisia tilaisuuksia, torilla, TI-TI -nallen kanssa, jäähallissa, uudenvuodenavajaisissa, palvelutaloissa....... 
Täytyy sanoa, että kaikki ovat olleet kokemuksen arvoisia, enkä olisi läheskään kaikkiin paikkoihin päätynyt ilman soittoaikeita. 


Vielä on kesää jäljellä, vielä myöskin joitain lomapäiviä.....


Merrillä oli tänään jännittävä päivä. Kertokoon itse......Tässä olen jo taas kotona. Istun tuolla kuljetusrepussa ja kehrään. Automatkasta en tykännyt, mutta kestin sen kuin kissa konsanaan!  Minut vietiin eläinlääkäriin. En ole ihan varma, mutta muistaakseni olen käynyt siellä ennenkin. Istuin repussani mamin sylissä . Olin vähän hermostunut, kun en tiennyt mitä tapahtuu. 2 isoa koiraakin siellä oli! Minä maastouduin ihan alas, niin ne eivät nähneet minua ollenkaan. 
Päädyin eläinlääkärin pöydälle. Lääkäri oli nainen ja puhui tosi nätisti. Se pyysi mamia rapsuttelemaan minua korvien takaa! Osaahan se itsekin!  Joka tapauksessa ne luulivat, että en huomaisi sitä rokotuspiikkiä. Olen kuitenkin jo niin iso kissapoika, että en ihan vähästä hätkähdä.  
Vaakassa minut punnittiin; 4,3kg. Ihan sopivan kokoinen siis, kuten se aika mukavaltakin kuulostanut lääkäri sanoi!  Alkoi olla minun suosikkini 😻

En ollut kuulevinaan, kun ihmiset puhuivat hampaidenpesusta. Minulle ostettiin harja ja tahnaa! Höh. Onneksi edes kananmakuista. Ovatkohan ne itse  maistaneet sitä?
Mami osti myös uusia ruokanappuloita!  Tykkään nappuloista.  Viljaakin saa kuulemma kissanruuassa olla, jos kissalla ei ole mitään erityisruokavalion tarvetta. Minä en ole mikään nirso nappuloiden suhteen!


Kotona piti vielä haistella reppua, kun siihen oli tarttunut jotain hajuja sieltä lääkäristä. Toivottavasti ei haise niille koirille!

Nyt minua ei tarvitse rokottaa 3 vuoteen! Sain punkkiliuosreseptinkin. 
Minulla on nytkin punkkisuoja, kun pyörin pihalla ruohikossa. Yhtään punkkia en ole vielä nähnyt!! Jos näen, niin otan siltä nirrin pois!

Teille KissaKamut tahdon sanoa, että ei se lääkäri mikään paha paikka ollut. Minä ainakin haluan nähdä sen rapsuttavan naisen vielä uudestaankin. Kehui turkkianikin ihanan sileäksi ja pehmeäksi!

Ei muuta kun hellurei ja hellät tunteet! 


t: Merri ja Sartsa

18 kommenttia:

 1. Kesä etenee hurjaa vauhtia. Minulla on myös laukkaa kyllä useampiakin mutta vähän harmittaa niiden kuihtuvat lehdet. Ovat niin esillä ja kun niitä on paljon, No on sinulla ollut soittokeikkoja jos jonkinlaisia. Ja mukavastihan se Merrin lääkärikäynti sujui. Hyvää juhannusta sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää juhannusta sinullekin!
   Lehdet tosiaan menivät jo aikaisin vähän kuivakan näköisiksi. Luulin johtuvan siitä, että en ollut tarpeeksi kastellut. Kasvi onkin keskittynyt vain kukan kasvattamiseen? No onneksi niin päin ;D

   Poista
 2. En mä nyt vapaaehtoisesti sinne eläintädille lähde; joskus ne on kivoja ja joskus ei. Hyvin arvaamattomia ihmisiä, vaikka rapsuttaa osaavatkin! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa? No jos en sit meniskään. Tai sit räppäisen sitä nenukkiin jos alkaa ilkeäksi.

   Poista
 3. Vai sai Merri oman hammastahnan ja harjan, vau! Nyt on Merrin purukalusto turvassa, kun tarvitaan tehoa hiirten nauttimiseen. Ja punkkiliuos kuulostaa hurjan turvalliselta. Suloista juhannusta! Ihana laukka, oikein juhannuskukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D Vähän huvittaa minuakin tuo hammasharja-asia, mut kai se ihan asiaa on, jos nimittäin onnistuu. Riittää kuulemma, kun pesee lähinnä poskihampaita ulkopinnoilta. Ymmärtääkseni eläimiä nukutetaankin hammaskiven poiston takia. Jospa tää pitäis plakin loitolla! ;D
   Punkkivaara on edelleen ihmisillä, kun punkit kuolevat vasta pureututtuaan kissaan kiinni. Se voi silti kantaa punkkeja sänkyyn, jossa se aina nukkuu :(
   Hyvää juhannusta teillekin!

   Poista
 4. Mahtavia soitto-keikkoja olet tehnyt.kerrassaan.ihania varmasti joku hyvin mieleen painunut,ja muistuu mieleen:)

  ja lomalla pitää unohtaa kello/aikataulutus..ihan kokonaan.
  just näin kaikkea ihanaa pitää touhuta,(rikkaruohot älköön kuuluko kuin pakollisiin,velvollisuuksiin).
  taidenäyttelyt,ym,,,niissä sielu lepää...
  mutta...
  Merrille haluan tämän kirjoituksen omistaa!.
  Olet niin ihanan suloinen ,ja vähän mua naurattaakin ;)anteeksi,joskun nuo sinun"nuuskuttelu-jutut"saattanu jäähä jotain koirasta".
  Olen iloinen että sattui ystävällinen lääkäri,kuule on ne aika mukavia,meiänkin koiruuteen yksi vastaanottoapulainen melkein "rakastunu",aattele;)Sanoo koiruutta niiiiiiin suloseksi,
  ..pst ;)Sinä Merri olet Kissojen -Kunkku!!!
  Hampaanpesu on hyväksi,,,muista se Merri!
  ja nyt on rokotuksetkin kunnossa ,ei muuta kuin "naapurin aian alle ..kytikselle:))

  Kyllä minä sinun palvelijankin tarinoita ihan mielelläni luen,,,
  mutta kun tarinassa kerrotaan Merristä..hiukan hymyilyttää jo valmiiksi:)mitähän kommelluksia ja oivalluksia olt keksinyt:))
  Hellurei ,Merrille:))
  ja palvelijalle! Hyvää lomaa.... ja keski kesän juhlaa!!
  Kiitos! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Merri on nyt juhannuksena antanu/ saanu siedätyshoitoa Arttu -koiran kanssa. Pystyvät olemaan jo samassa tilassa. Välillä toinen jahtaa, välillä toinen.
   Asuntovaunussa nukkuminen sujuu hyvin, mitä nyt välillä pitää käydä oirimassa öttiäisiä kattoikkunan liepeillä. ;)

   Poista
 5. Mä ihailen kovasti,kun joku osaa laulaa tai soittaa. Minulla itselläni kun ei ole musiikillisia lahjoja,ei yhtään. Tykkään kyllä kuunnella kovasti. Siellä taas se söpö suloinen Mörri. Voi,pistivätkö ne sinua,mutta usko pois hyväksi sinun parhaaksi se on. Ja hammaspesukin on tärkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammaspesukokeilu on vielä aloittamatta. Pitää aloittaa rauhassa juhannuksen jälkeen.
   Nyt on meneillään kissa-koira leikit.

   Poista
 6. Hellurei ja kivaa juhannusta sulle Merri ja palvelijoillesi myös.
  HYvä jos punkit pysyys pois nahkalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei kanna punkkeja sänkyynkään.
   Kesällä on kiva pyöriä heinikot ja pöheiköt.

   Poista
 7. Merri heti tänne: punkkeja, joilta pitäisi ottaa nirri pois, on koko ranta täynnänsä!

  VastaaPoista
 8. Paljon oletkin ehtinyt puuhailemaan :).

  Suloista juhannusta sinulle ja Merrille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 3 viikkoa on mennyt ja ylihuomenna töihin.

   Poista
 9. Mukavaa juhannuksen aikaa sinulle ja Merrille. Nuo kisujutut aina kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle. Merrin täytyy varmaan tehdä juhannuksen jälkeen oma mökkipostaus ;D

   Poista

Kiitos kommentoinnista!