maanantai 25. helmikuuta 2019

Kranssit ja rapinat

 Aikani katselin jouluista kranssia meidän ovenpielessä (aika pitkään näemmä), kunnes päätin tehdä uuden. Sommitellessa meni monta päivää, kun ei tahtonut tuo inspiraatio ollenkaan lähteä käyntiin.
Näillä eväillä syntyi ensimmäinen kranssi.


Vain kranssista olen maksanut 1,50euroa kirpputorilta. Muut tavarat ovat ahkeran hamstraamisen tuotosta.  Aina kun joku on heittämässä jotain pois, niin minulle kyllä kelpaa.  En tiedä sitten kelpaako lapsille enää siinä vaiheessa, kun minusta aika jättää. 😉 Tuskin tulee riitaa ainakaan mistään. 
Käytin siis tuon puunoksista tai -risuista tehdyn kranssipohjan.
Sukkahousukukkia (löytyipähän näillekin käyttöä).
Pitsiä (sitä löytyy joka lähtöön)
Niintä (lienee muovia) ja keltaista pakettinarua.
Kuumaliimaa kiinnitykseen. 
Tässä on nyt vähän pääsiäistunnelmaakin jo värinsä puolesta.  Joku voi tietysti nähdä tässä myös naapurimaan värejä....


Kävin pitkästä aikaa kirpputorilla. Tänne lähelle on tullut uusi, ja se olikin tosi siisti. En kuitenkaan löytänyt mitään oleellista. Tämä "hedelmäpussi" oli kuitenkin niin vastustamaton, että se piti lunastaa mukaan; mansikoita, vesimelonia, kurpitsaa, omenaa, päärynää. 


Toinen kranssi on tehty taas kirpparipohjaan. Oksat muistuttavat kanervaa, mutta ovat muovia. Siitä huolimatta kranssi karistaa jotain mujua koko ajan. Siinä on pohjana styroxrengas, joka on päälystetty oikealla sammalella, tai vastaavalla. Outo yhdistelmä.  
Outo on myös tämä kanerva/mansikka -yhdistelmä.   Tekokukista karsin usein askarteluihin osasia.  


Tätä aion käyttää vasta kesällä, kun on nuo mansikatkin. 


Sain aamulla tiedon, että olen TAAS voittanut blogiarvonnassa! Tämä on kyllä ihan käsittämätöntä tuuria! Pitää varmaan laittaa onni kiertoon ja pistää lähiaikoina oma arvonta pystyyn. 😸😍 


No tänään tuli postissa reilusti "kalanvalmistusaineksia". 
Nyt jos ei rapise, niin ei sitten koskaan!  Merri on nyt jatkuvasti odottamassa, että joku heiluttaa kalaa, jonka se sai Liisalta arvontavoitossa. Kala on siis narun perässä ja sitä heilutetaan kepillä.  Merrillä on tullut tapa kytätä oven edustalla, että pääsisi ulos omin nokkineen, kun joku tulee sisään. Välillä se onnistuukin, mutta on onneksi aina tullut pian takaisin.  Jahtaamalla on turha yrittää, siitähän se vain tykkää. Viimeksi kun Merri pääsi ulos, heilutin kalaa sisällä ja sieltähän sitä taas tultiin juoksujalkaa!!  Herkkunappuloiden heilutus ei enää oikein toimi. 

Näihin aineksiin pitää käydä käsiksi ihan ajan kanssa. Kiitos Liisalle ! 


Merri tässä ihmettelee, miksi TaikaMatto ei lennä, vaikka se on odotellut jo pitkän aikaa. 


Liisan pyynnöstä TaikaMatto pyörähtää taas lentoon ja Merrikin on tyytyväinen.😻

15 kommenttia:

  1. ihanat kranssit ,olet tehnyt.
    Kauniit!!,tykkään:)
    kirppari on siitä mukava :)että toisen romu on aina aarre:))
    (minulla yhteen aikaan oli joku pakkomieli kynttilä-mansetteihin,ostin ja aina hajotin ne...onpa sitten sitä askartelu materiaalia:)
    :)))) no hyvä ettei posti-pekka hukannu Merrin kirjettä:))

    ihanaaaaa,Merri saaaaa lentävän maton kyyyytiääää:)
    Mukavaa helmikuun viimeistä viikkoa!

    jk.olkaa hyvät:):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. unohtui..
      Onnittelut arpajaisvoitosta:)

      Poista
    2. Kranssit on loppujen lopuksi helppoja ja nopeita, mutta se suunnittelupuoli oli ainakin minulla se hitain.
      Miä oon ostanu kaikenlaisia hilperööripusseja kirppareilta. Korutkin on joskus tosi halpoja ja ne voi tosiaan pistää osiksi ja käyttää johonkin muuuhun
      Merri kiittää yllyttäjää. Sitä on nyt kannettu taas monta kertaa. Se on kyllä merkillisen ihanaa sen mielestä. Ei tarvii kun ottaa se siinä maton sisällä syliin ja kantaa hetki, niin se alkaa heti kehrätä. :)

      Poista
  2. Somia kransseja! Eka on ihanan keväinen ja sopii väreiltään hyvin pääsiäiseenkin. Ja taas tuli voitto arpajaisissa. Onneksi olkoon! Olet oikea onnenmyyrä, onkohan Merri huomannut sitä. Taitaa taikamatosta loppua virta aina tilapäisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan ookin ihmeellinen onni arvonnoissa. En muista, olenko hetkeen ees osallistunu kun näihin kolmeen ja koko ajan pukkaa voittoa! Mahtava tunne :D
      Kyl tässä on nyt laitettava oma arvonta pystyyn, että saa hyvän kiertämään.
      Matto ei tosiaan jaksa kulkea aina, kun Merri siinä makoilee. :D Se kuitenkin yrittää vähän väliä menemällä sen päälle makaamaan ja tuijottamaan meitä.

      Poista
  3. Kivoja kransseja ja onneksi olkoon taidat olla oikein
    " onnen sirkka ".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen Hannu Hanhi -tyyppiä ;D
      Pitäisi tehä vielä lisää kransseja. Minulla näyttää olevan joulukranssi vielä pihalla lasivitriinin oven päälläkin. Ei niitä ees huomaa ihmetellä, kun silmä tottuu.

      Poista
  4. Kellivä katti on niin kaunis - ihan tasaraidat vatsassakin.

    Minäkin tein tänään kransseja! Niistä ei tullut noin hempeitä, sillä ainekset olivat vähän krouvimpia: nahkavyö, ruostunut hellanrengas ja ikivanha köydenpätkä. Kohta näet taidetta, hah hah haa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt alkaa heti kiinnostaa! Miäkii tein kerran paksusta kettingistä. Se ei oikein tahtonu pysyä ryhdissään, kun oli niin painavaa. Minullapa ei ollukaan tota hellanrengasta. Siinä se varmaan oli juju.

      Poista
  5. Voi kuinka kauniita kransseja. Niitä minunkin pitäis tehdä. En vain ole saanut aikaiseksi. Kirpputoreillakin olisi hyvä käydä,mutta nekin ovat jostain syystä jääneet. Eihän sitä varsinaisesti mitään tartte,mutta jos löytyis jotain kivaa yllättävää. Söpläinen Merri:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miäkii olen pyöritelly tota kranssiasiaa aina silloin tällöin, mut ei oo ottanu tuulta purjeisiin aiemmin.
      Kirppistely on jotenkin kausiluontosta. Välillä tulee käytyä usein, välillä ei muista niitä olevankaan. Välillä niistä löytyy pussillinen tavaraa ja välillä ei mitään.

      Poista
  6. Kivan näköisen kevät/pääsiäiskranssin teit! Ja suloinen katti siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo nyt tosiaan kivempi silmälle näin kevään kynnyksellä, kuin se jouluinen. Siihen oli silmä jo niin tottunu, että ei ees tajunnu sen olevan jouluinen :D

      Poista
  7. On ne niin ihania nuo sun kisukuvat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!