lauantai 16. helmikuuta 2019

Elämän puu

Pari vuotta sitten suunnittelin  tekeväni isomman seinätaideteoksen olohuoneeseen. Ennen valmistumista ehti kuitenkin alkaa olohuoneremontti, joka romutti koko suunnitelman. Olin tehnyt tämän Elämän puu -renkaan aloitusosana (TÄÄLLÄ),  ja reunusvirkannut sen tummansinisellä. Nyt ei sininen enää käy olohuoneeseen. Ajattelin pitkään, että korjaan reunat valkoisiksi. Sain jopa vanhat reunat raksittua pois. Yht´äkkiä tajusin, että voin laittaa tämän ikkunaan, eikä se kaipaa enää mitään ympärilleen.

Tarvikkeet olivat nämä, eli iso rengas, pehmeää rautalankaa (kulta), ohutta rautalankaa, johon pujotin akryylihelmet ja kiersin sen puun oksien ympärille. 


Alkuperäistä isompaa "taideteosta" suunnittelin paperilla tähän malliin. Tarkoitus oli tehdä renkaisiin eri aiheita, kuten aurinkoa ja kuuta, sekä vielä jotain muuta, mitä lie ollutkaan mielessä. 


Elämän puu - nimi löytyy kaikkialta maailmasta, hieman eri taustoin. Skandinaviassa sitä on kutsuttu mm. Kalevalan Iso Tammi -nimellä. Sitä kuvataan ikuisen elämän ja onnellisuuden puuksi, Kalevalassa myös ikuisen lemmen.  Puu on ollut eri kansallisuuksien mytologiassa välillä palmu, välillä tammi. Viimeksimainittu on  innoittanut myös useita valtioita käyttämään sitä nk kansallispuunaan. Nämä tiedot löytyivät netistä. 

Ikkunassa helmien kirkkaus tulee kivasti esille auringonpaisteella. 


Ja tässä sitä taas mennään! Miten joku voi rakastaa tätä maton sisällä kantamista. Asennollakaan ei ole mitään väliä, kunhan on maton sisällä ja matto liikkuu.  Tätä kissaurheilua saisi harrastaa vaikka kuinka paljon, jos vaan jaksaisi. 


Merri saikin taas kavereita yökyläilemään muutamaksi päiväksi. 

Saa nähdä miltä Merrin ilme illalla näyttää, kun nämä vintiöt valtaavat sen nukkumapaikan, eli palvelijoidensa sängyn jalkopään. Viimeksi se yritti puolustaa reviiriään, mutta nämä eivät katsoneetkaan siihen, vaan hyppäsivät sänkyyn ja samantien pitkälleen.  Muiden kissavieraiden kanssa tämä reviirinvartiointi on onnistunut hyvin.  Nyt ei ehkä auktoriteetti riitäkään. 17 kommenttia:

 1. Anna vieraiden kattien olla isäntäpuolisen palvelijan jalkopäässä. Kantele Merriä ympäri huushollia mattorullassa koko yö, niin Merri ei edes huomaa olevansa mustis. Aika hyvä neuvo, eiks olekin.

  Elämänpuu on kaunis. Mulla vaan ei ehkä hermo kestäisi helmien pujottelussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa varteenotettavalta neuvolta!
   Helmet on tosi helppo pujottaa tohon ohueen rautalankaan.

   Poista
 2. kaunis,Elämän puu!!!
  Onko sinulla oikeen ohutta tuo rautalanka?
  Teitkö puun paksummasta rautalangasta?
  :))nyt kyllä nauran tuolle höpö-Merrille:)Asento on todella erikoinen;)
  Ihana Merri:)))
  jaa mitenkän sen Merrin ,suhtautuminen noihin kavereihin ...illan suussa muuttuu?
  ehkä Merri on niin vieraskorea,että ajattelee nuo vieraat ovat vain hetken...poistuvat omiin koteihinsa,,,kestän:)))
  Mukavaa sunnuntaita,terveisiä Merrille:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kullanvärisestä on tehty puu. Se on tosi taipuisaa, vähän liiankin, jos siitä yrittää tehdä joskus jotain tukevampaa. Tuo toinen on aivan ohutta, mutta ei kuitenkaan ihan koruntekopaksuutta, vaikka kyllähän sekin siihen sopis.
   Keltainen Sam -kissa nukkui minun jaloissa. Merri ja Maia nukkuivat jossain muualla. Maia -kissa asuikin meillä pienenä, kunnes muutti omaan kotiin. Kaikki kolme tulevat loistavasti toimeen keskenään. Äsken pojat istuivat ulkohäkissä ja tarkkailivat lintuja :) Merri joutuu kyllä syömään oman ruokansa pöytätasolla, että toiset eivät sitä rohmuaisi. Se on suurin, mutta syö vähiten.

   Poista
 3. Voi Merriä! Meitä on niin moneksi, muistan että minun kissoja ei nimenomaan saanut kantaa.

  Elämän puussa on hyvää voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla kissoilla on jotenkin erilainen luonne, kuten ihmisilläkin.
   Toivon puun voiman huokuvan sitä meihinkin :)

   Poista
 4. Kaunis elämänpuu ja lentävämatto on jokaisen mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin taikamattohan tää tosiaan onkin! :) Saispa itekin sellasen. Vois mennä matolla töihin!

   Poista
 5. Todella kaunis elämänpuu ❤ Kuinkahan Merrille kävi? ❤ Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Merri ei ole nyt kahteen yöhön ollut meidän sängyssä, vieraileva kissa sen sijaan on. Vähän alkaa tilanne kai ottamaan kupoliin Merriä, kun eilen illalla oli jo vähän kovempi kuri sänkyyn yrittäjille.

   Poista
 6. Hyvän mielen kuva tuo Merri matossa. Olet kyllä taiteillut hienon puun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merristä on otettu valtavasti kuvia :) Aina se vaan on olevinaan niin kuvauksellinen. Ainakin verrattuna meihin ihmisiin ;D

   Poista
 7. Kaunis elämänpuu ja sopii ikkunaan kuin nakutettu. Siinä pääsee läpikuultavat helmet oikeuksiinsa. Merri on ihana. :) Mistähän sille löytyisi rippunen lisää auktoriteettia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä Merrin auktoriteetti kasvaa hiljakseen. Viime yönä ei kukaan kissoista nukkunut sängyssä :) Toisaalta Merri on aina kohtelias ja antaa loput ruokansakin suosiolla muille.

   Poista
 8. Kaunis Elämän puu! Olet taitava!
  Minä sain lapsiltani 60v-/-eläkelahjaksi pälkäneläisen yrittäjän varta vasten minulle tehdyn Elämän puun (http://www.spirraali.fi/fi/tuote/2974163-elamanpuu). Siinä on sekä minun että mieheni nimet, lapset ja jopa lemmikit sopivan värisillä kristalleilla ja tietysti lankakerä ja nuottiavain. Aivan ihana. Täytyy joskus laittaa siitä kuva blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä kuva! Kurkkasin linkinkin.
   Pinterestissä on valtavasti kuva-ideoita. Etin aluksi oikeastaan unisieppariaiheita, mut sit päädyin yrittämään tota kollaasityyppistä, joka kuitenkin typistyi yheksi rinkulaksi. :)

   Poista
 9. Onpa sievä tuo elämän puu ja Merri on kyllä ihana, osaa nauttia elämästä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!