torstai 27. huhtikuuta 2017

Tilataidetta osa 1

Haaveilen uudesta "taideteoksesta" olkkarin seinälle. Edellinen The Taulu on ollu paikallaan jo aika kauan ja ois aika uudistua.  Nyt olen ideoinu jo pitkään, minkälaisen tilataideteoksen saisin tällä kertaa aikaseksi.  Suunnitelma kehkeytyy edelleen, mutta alkajaisiksi tein tämän siepparityyppisen Elämän Puun.
Renkaan halkaisija on 40cm ja olen päälystänyt sen virkkaamalla 3 -kertaisella, tummansinisellä 7 veikalla. Itse puu on muotoiltu kullan ja hopeanvärisestä alumiinilangasta, jota on helppo muotoilla. Oksiin olan pujotellut ohuemman rautalangan avulla akryylihelmiä; vihertäviä nk lehtiä ja punaisia nk hedelmiä.  Suunnitelmissa on käyttää tätä osana kokonaisuutta, tai jos ei onnistu, niin teen tästä sitten yksittäisen siepparin tms.

Olen tehnyt myös hankinnan.
Tuttava teki vanhoista ikkunoista mulle tälläsen vitriinikaapin tai jättimäisen lyhdyn tai millä nimellä tätä nyt kutsuisikaan. Se on lähes minun korkunen ja yksi ikkuna aukeaa. Nyt olen laittanu sinne vappuaiheisia juttuja kokeeksi, mut myöhemmin on tarkotus vähän kesäisempää juttua. Suunnitelma kehkeytynee ajan kanssa. :) Minusta tää on ihana.  Sisäkatossa on 3 koukkua, joista saa roikkumaan juttuja ja tossa oven yläpuolella on yks koukku.

Haravointi on taas vähän edenny. En muista yhtään vuotta, milloin haravan heiluttelu ois käyny näin paljon käsivarsiin. Menee huhhailuksi koko ajan. Onneksi sitkeys vie voiton  ja homma etenee vähän kerrallaan.

Rakeita tulee silloin ja tällöin. Eipä taida vapuksi se 20 asteen lämpötila tänne paikkakunnalle ainakaan ehtiä. :)  Vappuna tiedossa vappumarssisoittoa yms. On sitä yhtenä vuonna menty räntäsateessakin, vaikka ei se kovin mieltä ylentävää ollukkaan.  Vanha vappumarssiperinne kutistuu kutistumistaan. Ennen oli marssijoita pilvin pimein ja marssi oli aika pitkä. Nyt on kutistunu sekä marssijat, että matka.  Olin 9 -vuotiaana ekan kerran vappumarssilla soittamassa. Silloin soitin rumpua, kun en huilua/ piccoloa vielä osannu kunnolla.  Siitä lähtien olen vappusoitellu lähes joka vuosi. Muutama vuosi on jääny väliin syystä tai toisesta.

Mukavaa päivää Teille kaikille ja kiitos mukavista kommenteista. Niitä on aina kiva saada. :)3 kommenttia:

 1. Elämänpuu on kivan näköinen, käy ihan noinkin tai sopii osaksi kokonaisuutta. Upea iso lyhty, sitä on kiva koristella eri tavoin aina sesongin mukaan.

  VastaaPoista
 2. Kaunis puu, täynnä omenia tai muita hedelmiä. Tuo iso lyhty on kuin nukkekoti, ihana! Voit vaihtaa sisustusta aina mielesi mukaan. Iloista vappua!

  VastaaPoista
 3. Ihana teos, johon voikin hyödyntää helmiastioitaan.
  Ihailin tuota autoprojektia. Upea lopputulos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!