torstai 20. huhtikuuta 2017

Autoprojekti

Vanhassa blogissani Vuodatuksen puolella esittelin autonpenkkiprojektia mieheni yllyttämänä.  Tässä linkki 1 ja linkki 2 ja linkki 3
Itse auto, eli Dodge Monaco vuosimallia 1969 näytti ensin tältä.
Etupenkit risat, takapenkit vielä käyttökelpoiset.

Auto kaipasi muutenkin täyden rempan ja sehän kyllä mieheltäni onnistuu.

Kaikenlaisen fiksailun jälkeen auto sai pohjamaalin, puhumattakaan moottorista ja muista osista, joista miä en tiiä yhtään mitään. Siksipä en niistä osaa mitään sanoakaan.

Uusia penkkejä tässä soviteltu paikoilleen. Myös auton sisätilojen pinnat on käsitelty uusiksi ja laitettu uudet lattiamatot yms.

Tässä vielä etupenkit paikoillaan.  Loppujen lopuksi onnistuivat ihan kohtalaisesti. Oli kyllä vihonviimeistä hommaa. Yhdessä ratkottiin vanhat penkit ja piirrettiin vanhojen nahkapalojen mukaan uudet osat, keinonahasta.

Useiden työkuukausien tulos on nyt tässä. Maalattu ja katsastettu peli. 


Taas päätin, että ikinä en enää autonpenkkejä ala ompelemaan.....

13 kommenttia:

 1. Komia biili. Mahtavan urakan teit istuimien kanssa. Hyvä sinä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Isolta se tuntui, vaikka paljon suurempi onkin miehen urakka tässä hommassa.

  VastaaPoista
 3. Autosta tuli tosi hieno ja nyt on penkitkin paikallaan. Autonpenkkien päällystäminen kuulostaakin jo sellaiselta urakalta, että sanoisin siihen heti etten ikinä ryhtyisi ompelemaan. Ihailin jo Vuodatuksen puolella tätä urakkaasi.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa vappu ajelulle on tuolla pelillä mennä =))

  VastaaPoista
 5. Onpas siinä hieno auto. Itsekin vanhaa autoa korjailin, vaihtelin monet varaosat ja maalasin auton. Nyt kyllä kehtaa sillä taas ajella. Varmasti ollut hommaa tuossa penkkien ompelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno on ja homma oli aika hankala, kun oli vaan tavallinen ompelukone, eikä käyttäjä ole mikään ammattiompelija :)

   Poista
 6. Mahtava projekti. Itsekin olen kovasti tykännyt laittaa ja huoltaa autoja täällä Vantaalla. Penkit ovat itsellekin muutamaan otteeseen aiheuttaneet päänvaivaa. Laitoitko tuonne maalin alle millaisen ruosteeneston?

  VastaaPoista
 7. Upean näköinen auto. Mieheni täällä Kajaanissa tykkää kovasti myös laitella tuollaisia vanhoja autoja ja hänellä taitaa olla jo viides kaara menossa. Nytkin lähti korjaamaan jotakin öljynsuodatinta. Tuo penkkien ompeleminen on kyllä varmasti kova homma, nahka on muutenkin vaikea materiaali työstää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinonahkassa näkyy jokainen virheellinen ompelu reikinä, joten tarkkana saa olla.

   Poista
 8. Itsekin tykkään kovasti laitella autoja täällä Turussa, mutta noin hienoa mallia en kuitenkaan ole omistanut! Todella hieno ja kiiltävä tuo uusi automaali. Onko auto ollut ihan ajokäytössä rempan jälkeen?

  VastaaPoista
 9. Komea auto! Itsekin hankin juuri vanhan auton mitä aloin nyt joululomalla laittamaan. Seuraavaksi olisi vuorossa syöttöpumppu ja sen korjaaminen. Mitä maalia käytitte autoon? Pinta kiiltää upeasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!