lauantai 25. elokuuta 2018

Kissan ulkoilutila käytössä

Aiemmin oli jo mainintaa tästä Merri -kissaa varten tehdystä ulkohäkistä.  Seinän vierustalle on tullut askellushyllyjä, joita pitkin pääsee ylös tai alas. Varsinainen  iso hyllytaso on korkealla ikkunan luona. Häkkiin pääsee tietysti myös alakautta häkin ovesta.
Kierrätyskeskuksesta löysin hienon ja ison liitutaulun, juuri oikeissa väreissäkin. Löytö oli niin hieno, että ostin sen jo, ennen kuin tiesin varmasti mihin sen laitan.
Aiemmin muokattu koriviritelmä pääsi paikalleen.
Kukkapenkin reunukseen tarkoitettu puinen, pitkä "nauha" saa toimia kävelysiltana.


Alhaalla on lattia-alaa, jossa on kirppikseltä löydetty retrojakkara ja putki, sekä kaupasta löytynyt kissan teltta.  Lattiatasoon olisi tulossa vielä joku kiipeilypuun tyyppinen juttu, sekä raapimispaikka. 



Tässä häkkiä vielä ulkoapäin.  Mieshän tämän komeuden on tehnyt kiipeilytasoineen. 


Häkkiä ovat testanneet Merrin lisäksi myös hoitokissat. Ne eivät olleet niin rohkeita, kuin Merri, mutta nauttivat selvästi ulkoilmasta ja pienestä tuulenvireestä, ulkoäänistä ja pörriäisistä. 




Tässä isäntä itse ja vieraileva kissa ylätasanteella makoilemassa. Sinne pääsee siis tuosta ikkunasta. Siihen on tulossa vielä hieman toisenlainen kissanluukku. 
Merri on tottunut olemaan valjaissa ja pitkähkössä narussa pihalla, joten sen on vähän vaikea sopeutua olemaan vain häkissä. 


Tämä tilapäisasukas ei vielä ulkohäkkiin pääse turvallisuussyistä. 





8 kommenttia:

  1. Kivan näköinen häkki <3 Ja oi, mitä söpöliinejä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Häkki on hieno, jos käyttäjät vain siihen tottuvat. :)
      Täällä on elämä ihan kissavaltaista kaikin puolin.

      Poista
  2. Merri ei ilmeisesti ole moksiskaan vierailevista kateista? ENtäs ne Merristä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on kotoisin perheestä, jossa oli kissoja, koiria ja lapsia, eli se on siedättynyt lapsuudessa aika hyvin. Yleensä se on vain utelias ja haluaa leikkiä. Yksi kissa on sitä vähän pelottanut, mutta ei se siitä kovin pitkään kaunaa kantanut. :) Se kissa ei ole tottunut muihin kissoihin.
      Nämä kaksi ovat Merrin kavereita. Aluksi se matki niitä kaikessa, nykyisin se haluaa aina kokeilla voimiaan. Toiset kissat ovat oppineet sietämään nuorempansa energisyyttä ja leikkivätkin minkä jaksavat. Välillä kuitenkin väsyvät sen sähläämiseen.
      Maia -pikkukissa sen sijaan on tullut toistaiseksi meille asumaan ja muuttaa tyttären kanssa pois jossain vaiheessa. Merri ei aluksi oikein käsittänyt mikä tuo pikkukissa on. Se on tottunut itse olemaan se pienin. Hyvin osaa kuitenkin yhdessä touhuta, tosin ajoittain meno menee liian rajuksi ja Merri lähtee ulos jäähylle (tosin mielellään ulkoileekin. )

      Poista
  3. Onpa kätevän näköinen ulkoiluhäkki Merrille ja kavereille.
    Antaa mukavaa vaihtelua sisällä oloon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelua ja omatoimista ulkoilua tässä vähän haetaan. Merri on ottanut vähän nihkeästi vastaan, mutta muut kissat ovat varovaisen innostuneita.

      Poista
  4. Tosi hieno ulkoilutarha monine kiipeilytasoineen. Kunhan Merri vähän tottuu tarhaan, niin varmasti viihtyy sielläkin. Vaikka valjaissa on mukava ulkoilla, niin tuskin kukaan sentään ihan jatkuvasti ehtii Merriä valjaissa ulkoiluttamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miäkii toivon, että häkki alkaa paremmin kelpaamaan. Merri kyllä ulkoilee itsekseen valjaissa, mutta vähän väliä pitää käydä katsomassa, onko pyörittänyt narun solmuun. :) Tosin ei siinäkään vaiheessa juuri hermoile, vaan käy sitten siihen maate tai istumaan ja odottamaan pelastajaansa.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!