torstai 16. elokuuta 2018

Diamond painting

Pidän kovasti ristipistotöistä ja niiden vaiheittaisesta etenemisestä. Vaihekuvat ovat kivoja.  Nämä helmityöt ovat vähän samantyyppisiä malleiltaan ja värimerkinnöiltään. Ristipiston tilalle tulee helmi. Aiemmassa jutussa näytin vähän tarkemmin miten, joten ei siitä sen enempää.  Kokeilin nyt, miten näistä saa vaihekuvia työn edetessä ja värien lisääntyessä.








Viimeinen kuva on otettu pystyasennossa ja värit näkyvät erilaisina. Siitä saa kuitenkin paremman kokonaiskuvan, jos työtä pitäisi seinällä.  
Nyt en kyllä keksi mitä tälle tekisin. Aika glitterimäinenhän tuo on, ja vähän turhan  sininenkin, sopiakseen seinälle. Sommittelin sitä nk kirjanpäälysteeksikin, mutta ei oikein istu siihenkään.  Keksiikö kukaan, mihin tätä voisi käyttää? 

Ei näistä nyt saa läheskään niin hienoja vaihekuvia, kuin ristipistoista, mutta tulihan kokeiltua. Yli vuoden tämä ehti hautua kaapissakin. 😊 Tausta on tämän takia epätasainen, kun on ollut rullalla. 
Työ oli paljon hitaampi tehdä, kuin luulin. Tästä tuli jotenkin mieleen sanaristikot; niitä pitää miettiä ja täytellä ja sitten ne ovat vain täynnä. 


Nauratti Merrin kanssa monta kertaa, miten se suhtautui koko hommaan.  Nyhjäsi koko ajan lähellä. Helmet tietysti kiinnostivat ja rapiseva päälysmuovi. Ei kuitenkaan erityisemmin onnistunut niitä tuhoamaan. Enemmänkin sitä näytti häiritsevän, kun se ei saanut huomiota. Mamma se vaan nyhjäsi jonkun helmityön kanssa!  Välillä Merri nukkui vieressä, välillä änki syliin tai kiipesi hartioille. Voi olla, että Merri onkin vain taiteen ystävä. 😉




8 kommenttia:

  1. Oi miten upea työ! Merri on niin suloinen♥ Mukavaa loppuviikkoa♥

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan tehnyt helmitöitä, mutta kaunis on. Merri miettii ihan selvästi, että mihin tämä nyt sitten laitetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sekään taida keksiä muuta, kuin makuualustaksi. :)

      Poista
  3. Sopisiko tyynynpäälliseksi? Aluskangas jotain sopivaa ja päälliskankaaksi tämä työ. Jospa Merri rupeasi pitämään helmipatjanaan ;) Vähän niinkuin prinsessa hernepatjoineen, nääs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oikein taida onnistua, ellei tähän laita jotain päälikalvoa päälle ensin. Helmet voi muuten irtoilla.

      Poista
  4. Tuossa on varmaan ollut melkoinen työ. Tai niin voisin ainakin kuvitella, vaikka en helmitöitä sen enempää kuin ristipistotöitäkään ole harrastanut. Vaiheittainen valmistuminen on vissiin vähän samanlaista kuin virkkaus, joka valmistuu kerros kerrokselta ja näyttää aina erilaiselta. Ehkä Merriä harmitti, kun nypläsit pienten helmien kimpussa, vaikka vieressä kehräsi varsinainen helmien helmi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrillä varmaankin tuo huomionkipeys oli syynä. :) Välillä piti aina vähän hellitelläkin.
      Oli tämä työ nopeampaa, kuin ristipistot, vaikka olikin hitaampaa, kuin voisi luulla. Helmet kiinnitettiin työn pinnassa olevaan liimaisuuteen.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!