maanantai 14. elokuuta 2023

Terassi kissojen mieleen

 Ensin oli Merri, mustikkametsä ja mahdolliset hiiri- ja sisiliskosaaliit, joita väijyttiin tuntikausia täysin paikoillaan. 

Tässä vaiheessa Frodo makasi sisällä päiväunilla. Sitä ei ulkoilu kiinnostanut. Hiljalleen, terassin myötä, alkoi syntyä kissoille ulkoilutila. 


Tilannetta seurattiin tarkkaan myös mökin sisäpuolelta.  Miksi kotoa katosi kiipeilyteline? Vain tyhjä paikka jäi jäljelle! Nyt alkaa selvitä, mihin se joutui.....  Sehän on tuotu mökille!  
Kotiin on tulossa uusi teline ja sekin on jännittävää! 


Rohkelikko Merri heti testailemassa uutta ulkoilutilaa ja vanhaa telinettä uudessa paikassaan. Mahtava keksintö! 


Tältä häkki näyttää terassin puolelta. Oikealla on ovi, jos joku innostuisi ulkoilemaan liian kauan. Ilman ovea kissaa olisikin melko vaikea saada sisään, jos sitä ei huvittaisi ilmaantua 😂
Ikkunan alla on toistaiseksi vanha tuoli. Ehkä siihenkin vielä keksitään joku muu ratkaisu.  Jos Sinulla on joku idea sisustukseen, niin saa heitellä ilmoille! 


Terassi kokonaisuudessaan. Hieman remonttiin liittyviä juttuja vielä esillä...
Olen vieläkin hämmästynyt, sillä mies teki tämän pikkuhiljaa yksikseen.  No ei nyt ihan, sillä minähän maalasin urakalla! 😉


Ensin oli iso kasa hiekkaa, jonka tieltä kaivoin kukkapenkin tyhjäksi.  Mustikanvarpuja piti kiskoa tieltä pois. Niitä on kaikkialla mökin pihalla runsaasti. Hiekan alle levitettiin juurikangasta. 4 betonivalettua alustaa ja niiden päälle säädettävät tukijalat.  Lattia- pysty- ja kattokehikko paikoilleen.  Katolle valokate, lattiaan komposiittilankkua (kokeilu, kun ei ole ennen ollut missään) ja seinämään lautaa, jonka yläosaan käytettyjä parvekelaseja.  Mietinnässä on, tilataanko päihin vielä liukulasiovet.  Niitä ei saa käytettyinä, joten toteutus taitaa jäädä vielä tulevaisuuteen. 
Kalusteet tuli ostettua aika hätäisesti, mutta niillä nyt mennään. Pyöreä pöytä tuoleineen oli ennestään mökin edustalla. 
Kulku vanhalta puolelta onnistui vasta, kun terassien välinen poikkihirsi (ei kantava 😄) oli sahattu pois.  Vieläkin on aikomus hieman kovertaa tuolta ylähirren puolelta aukkoa korkeammaksi. Terassien väliin jää askelma ja meitä pidemmät ihmiset varmaan lyövät päänsä....
Oven vieressä on nyt tuo kenkäkomuutti ja toisella puolella ovea anopin vanha parvekelaatikko, joka nyt sisältää saappaita.  Sateenvarjot pystyssä odottelemassa ulkonaliikkujia, jos vettä sataa.  Oven edustalle tuli hommattua uusi kuramatto. 


Kaikki häkin ulkopuolelta ottamani kissakuvat ovat tällaisia! 😂
Kamera kohdisti kaiken huomion verkkoon. Tämä on kuvista paras, kun silmät jäävät vielä kaiken lisäksi verkon taakse piiloon. 


Kyllä Frodokin ulkotilassa viihtyi, vaikka ei ihan niin ahkeraan, kuin Merri.
Alakuva on otettu mökin sisäpuolelta. Ulommasta ikkunasta on poistettu yksi lasi, johon on tulossa luukkuikkuna.  Ilman sitä olisi elo itikka-aikana liian ahdistavaa... vaikka epäilen, että luukun heilautuksellakin niitä lentää sisään ihan riittävästi. Oppivat varmaan päivystämään luukun vieressä ja siitä sitten heittämällä sisään ruokailemaan. 


Mökkeilyn ja työnteon lisäksi on elämään ilmaantunut taas soittaminen. Kesätauko on vietetty ja ensimmäinen keikkakin soitettu Virtakiven kesäkahvilan kauniissa maisemissa.  Omistaja on näköjään laittanut Face -sivulleen oikein videopätkän keikasta. Kännykällä kuvattu ääni ei tosin ole kovin mairittelevaa kuultavaa 😅
Viikon sisällä on tiedossa vielä pari muutakin keikkaa, kahdella eri soittoporukalla.  Ai harjoitukset vai? Vain lahjattomat harjoittelevat (vanha soittajien sanonta...) 😂   No oli meillä jo yhdet harkatkin. 
Lämpöä riittää. Nautitaan siitä, kun vielä voidaan.  Mukavaa elokuuta juuri Sinulle! 

42 kommenttia:

 1. No kappas! Siellä on syntynyt kokonainen terassi ja kissatarha kertaheitolla! Näyttää upealta. Karvapojille ihanaa, kun voivat seurustella teidän kanssa ulkona tai muuten vain kytätä.
  Mukavia keikkoja! Upea keli ainakin kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä syntyivät vielä tosi nopeasti, vaikka oikeasti aikaa menikin joitain viikkoja. Joka kerta hämmästyin, miten se oli taas edennyt. Frodo on niin arka mökkiulkoiluun, että se on ottanut mielissään vastaan tämän turvallisemman ulkoilumahdollisuuden.
   Eilen oli tosiaan hieno keli! Soittajien päällä oli suurimmaksi osaksi aurinkokatos, mutta kapellimestari paahtui koko ajan auringossa. Onneksi ei kuukahtanut.

   Poista
 2. Oi mitkä luksusoltavat kissoilla ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä ulkoilua helpotti, eikä kissa(t) ole jatkuvasti ulko-ovella kinuamassa ulospääsyä, kun pääsevät itsekseen ikkunasta. :)

   Poista
 3. Onpa hieno ja viihtyisän näköinen terassi,ja kissoilla oikein kissanpäivät uudessa ulkotilassa.Olette kyllä tosi taitavia kun itse teitte tuon kaiken👌Mukavaa elokuun jatkoa.😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä nyt täysi kunnia täytyy antaa tuolle miehelleni, minä vaan vähän jeesailin, kun tehtäviä annettiin :)

   Poista
 4. Hieno terassi, mutta vielä hienompi mökkihäkki! Meille ei ole koskaan tullut ulkoikkunan tilalla olevasta kissanluukku -levyjutusta hyttysiä - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Eihän me noista hyttysistä niin perusteta, mutta ihmiset alkaa heti viuhtoa ja kiukutella. Yöllä ei meinaa saada nukuttua niiden jaloissa, kun ne ei tiedä, miten päin olisivat! t: Merri ja Frodo

   Poista
 5. Nyt varmaan kissatkin viihtyvät mökillä paremmin, kun pääsevät vapaammin ulkoilmaan. Näppärän ulkoiluhäkin miehesi rakensi. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kotonakin vastaavanlainen häkki, vain isompi. Tämä on nyt siitä mökkiversio :) Mutta ihan samaa mieltä olen kanssasi, että hieno tuli! Nyt kun saatais vielä kaikki "ylimääräiset" äänet ja kulman takaa ilmestyvät ihmiset (tututkin) katoamaan, niin Frodollakin olisi aivan rento olo ;D

   Poista
 6. Hyvää työtä, hienot tulokset ☘️
  Ihmisten ja kissojen olot paranivat. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää paikkaansa. On tähän nyt totuttelu, kun on kymmeniä vuosia istunut tuossa pikkuterassilla ;)

   Poista
 7. Johan on paljon saatu aikaan ja hienoja uudistuksia. Tuollainen kissa"häkki" on kyllä hyvä juttu ja taatusti tulee kissoille mieluisaksi paikaksi kunhan ensin totuttelevat .Meillä Arttu tottuu uusiin asioihin viikosta vuoteen tai kahteen :-).
  Minä lahjaton (mutta innokas) huilunsoittaja olen joutunut puhaltamaan koko kesän lähes joka päivä jotta pysyy tatsi. Kohta alkaakin taas huilutunnit ja joutuu tositoimiin :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa, että minulla on ollut aikamoinen morkkis jo jonkin aikaa, kun en ole kesän aikana soitellut... mihin se aika oikein katoaa!!?? Mökille en ole tajunnut huilua kuskata mukaan. Muutama käsittämätön "lainalaisuus" on vuosikymmenten soiton varrella selvinnyt ja tässä niistä muutama (ihan vaan minun omia höpötyksiä ;D ): a)Jos on keikka, tai muuta virallista soittoa, ei kannata harjoitella ennen sitä kotona, ääni katoaa... b) jos on ollut pitkään soittamatta, ääni on aluksi muutamia kertoja ihan ok, mutta sitten se katoaa.... c) vaikka olisi harjoitellut joka päivä, saattaa tulla just harkkapäivänä se huono hetki, kun ääni katoaa..... Lopputulos: Kaikki vain katoaa.... ;D Revi tästä nyt sitten ohjeentynkää itsellesi ;D Kyllä tässä joku Smurffin -laki jyllää! ;D

   Poista
 8. On hieno terassi ja kissojen häkki. Kaunis paikka (ja sää) soittamiseenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sää oli tosiaan hieno sunnuntaina. Huomisellekin on luvassa aurinkoista. Paikka on vähän toisenlainen ja mietin jo nyt, että tuleeko pahasti hiki ja häikäisy ja paahde soittamassa.

   Poista
 9. Ihana terassi ja hieno kissojen häkki. Kyllä Merrin ja Frodon nyt kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä pidetään täällä kuin kukkaa kämmenellä ;) Mitäpä sitä muutakaan, kun lapsetkin on jo aikuisia ;)

   Poista
 10. Kaikkea oletkin taas ehtinyt. Kissat kuulostavat niin ihanilta, että melkein voisin taas palata kissaihmiseksi vaikka enemmän olenkin koiraihminen. Toistaiseksi pysyttelen kyllä koirapapparaisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kissa vastaan koira -ihmisyys on aika jännä juttu. Jotenkin sen vaan itsessään tunnistaan. Minä olen selvästi enemmän kissaihminen, vaikka tykkäänkin koirista. Omaa koiraa en kuitenkaan haluaisi ottaa. Olen vissiin vähän laiska ja kissa on helpompi ;)

   Poista
 11. Hieno terassi ja "ulkokissala". Iso peukku taitavalle miehellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan peukutustasi :) Hienoa jälkeä tuli, vaikka tykkääkin enemmän touhuta autoremppojen kanssa.

   Poista
 12. Nyt on hieno terassi ja kissatkin huomioitu viimeisen päälle. Saitte mukavasti lisäneliöitä mökkiinne. Niin se vaan on, että Suomen kesässä ei ilman sadesuojaa pärjää. Katettu terassi on kiva sisustaa, eikä tavaroita tarvitse alituiseen kiikuttaa jonnekin suojaan. Kissat varmasti viihtyvät paremmin, kun näkevät ihmiset siinä vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ensin, että kissahäkistä tulee liian pieni, mutta tuossa on kyllä ihan hyvin tilaa siihen hommaan, mitä ne siinä haluavat tehdä, eli tarkkailla ja haistella ulkoilmojen hajuja. Mökki-ilma on ihan erilaista, kuin kotona. Järvikin siinä vieressä ja metsän hajut. Merri otti jutun heti omakseen. Frodo edelleen tykkää olla enemmän kotona, kuin mökillä. Se taitaa olla enemmän kaupunkilaistunut ;D

   Poista
 13. Voi noita ihania kisuja. Mua hengästyttää sun tahtisi vaikka harvoin tulee käytyä täällä. Tuolla muutama kirjoitus taaksepäin oli se komuutti. Tuttu sana. Meilläkin on perikunnan mökillä eli siellä missä äitini asui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komuutit taitavat löytääkin itsensä mökiltä nykyisin, joskin eri käytöstä :) Onhan se kiva, että vanhojen, hyväkuntoisten huonekalujen käyttöikää voi pidentää ja paikkakin löytyy.
   Tiiätkö, minuakin hengästyttää välillä, joskin ihan eri kantilta. On niin monta asiaa, joissa pitää olla, osa tietysti vapaaehtoisia. Työssä on jatkuvasti pieni "kilpajuoksu" ajan kanssa ja se jää helposti päälle. Rauhoittuminen mökillä kesäloman aikana oli hieno juttu, vaikka alku tuntuikin aivan paikalleen jähmettyneeltä. Onneksi voi aina neuloa :)

   Poista
 14. Oho, siellähän on ahkeroitu ihan urakalla ja hyvää jälkeä on syntynyt. Nyt on kissojenkin kiva ulkoilla ja kiipeily telineestä tähystää, onko palvelusväki varmasti työn touhussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän päivässä, paljon viikossa jne ;) On paljon mukavampi nyt itselläkin olla mökillä, kun ei kissat (lue Merri) jatkuvasti vingu oven vieressä ulospääsyä. Voi mennä vaikka ikkunasta häkkiin ihmettelemään välillä.

   Poista
 15. Voi olla, että olen epähuomioinut mökkipostauksia joskus aiemmin, mutta jotenkin tuntuu, että meinaatte alkaa viihtymään siellä enemmän? Ei huono, kun kerran tuollainen paikka on - ja mukavuudetkin paranee. Kivaa katseltavaa, kuten soittosikin kuunneltavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Olenkin vähän miettinyt, koska joku kyselee, miksi ollaan koko ajan mökillä ;) Tässä on loppuvuodesta tapahtunut ns. sukupolvenvaihdos kaikkine käänteineen. Me ei olla oikein koskaan oltu kovia mökkeilemään, mutta nyt on "pakko" ja hyvinhän tää nyt on lähtenyt käyntiin, jos näin voi sanoa. Kesälomastani vietin melkein hampaat irvessä mökillä ekan viikon ja jouduin toteamaan, että pysähdys ja yksin oleminen olikin tosi hyvä juttu. Työt jäi taakse, eikä ollut pakko säntäillä koko ajan edestakaisin. Siitä irtautuminen onnistui mökillä. Aika näyttää, miten paljon tuolla tulee oltua. En minä ihan täysin tekemättömänä osaa olla. Innostuin mm. käsipyykin pesusta mökillä ja pyykit roikkui päivittäin saunan edustalla ;) Niitä kävin sitten useamman kerran päivässä vähän kääntelemässä. Eikös siinä olekin jo yksi hyvä homma päivälle? Neulominen lisäksi ja kävin aika monta kertaa lenkilläkin.
   Nyt, kun työt on taas alkaneet tuntuu vähän siltä, että pitäisi olla monessa paikassa yhtäaikaa ;( Eli sitä samaa, mitä tuo työnteko on jo itsessäänkin.
   Soittaminen on mukavaa, vaikka paikalle lähteminen onkin välillä aika tahmeaa. Tänään on luvattu aikamoista hellettä ja ehkä ukkostakin yötä vasten. Soitetaan illalla soittopuku päällä... voi tulla vähän hiki.

   Poista
 16. Vau, kyllä tuli hieno terde ja kissatarha! Nyt on kisujen mukava ulkoilla. Jännät hetket päästä ekaa kertaa tarhailemaan. Meillekään ei luukun kautta itikoita tullut sisälle, paitsi kun luukku vanhemmuuttaan rupesi jäämään raolleen niin sitten hyttyset löysi sieltä tiensä sisälle. Kävin etsimässä meidän vanhan postauksen aiheesta: (https://niemennokannelijalkaiset.vuodatus.net/lue/2015/05/kissojen-ulkohakki-on-valmistunut), ja meilläkin kyllä meni hetki ennen kuin sisustusta saatiin mietittyä valmiiksi. Kesäaikaan tarhassa oli aina hiekkis joka oli kisuilla aktiivisesti käytössä, mikä oli tietty kiva myös isäntäväen mielestä niin sekä ylimääräinen hiekka että hajut jäivät tarhan puolelle.
  Mukava että soittoharjoitukset ovat taas jatkuneet ja keikkakin jo ollut, mukavaa elokuun jatkoa myös teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nää kissat oli ihmeissään aluksi :) Ensin ne oli katellu ikkunasta, että mitä siellä touhutaan. Frodo tosin torkkui sohvan aluslaatikossa mieluummin ;D Merri tykkää kyllä olla narussa ulkona pitkäänkin, eikä se edes yritä päästä valjaistaan. Silloin on kuitenkin oltava aina jonkinlainen silmälläpito päällä. Häkkiin voi mennä omia aikojaan. Tuohon tuolin paikalle olis vielä kiva löytää joku toisenlainen teline tms. Kotona on isompi häkki ja vähän toisenlaista kiipeilymahdollisuutta.
   Nyt on täälläkin jo luukku paikoillaan, tosin vielä kissoilta testaamatta. Tänä kesänä itikoita ei olekaan ollut paljon, vain alkukesästä oli paljon. Mitäpä sitä ei kisujen eteen tekisi, vaikka sitten kärsisi itikoistakin ;D Luukku on tosi tiivis, jos ei jää vauhdissa raolleen. Ehkä tosiaan vasta vanhemmiten alkaa jäämään, kuten meilläkin kotona.

   Poista
 17. Hienon terassin on mies rakentanut ja kissatkin tykkäävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä :) minä ja kissat kiitetään ;)

   Poista
 18. Oi, miten upea teranssi, kyllä kelpaa tuolla oleilla😊
  Ja miten kivat oltavat kissoillakin.
  Mukavia mökkihetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassin myötä koko mökki tuntuu ihan erilaiselta. Kun on kymmeniä vuosia käynyt sieltä entisenlaisena, on hämmentävää, kun sivuun on "kasvanut" terassi ;)

   Poista
 19. Onnea uuteen tupaan. Nyt on panostettu kissojen hyvinvointiin. Kiva kun pääsevät seuraamaan ja ulkoilemaan.

  VastaaPoista
 20. Upea terassi ja vielä upeampi ulkoilutila kissoilla! Kyllä nyt kelpaa nauttia elokuun säistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vielä riittää lämpöjä istuskeluun, eikä itikoitakaan ole ylen määrin, jos ollenkaan.

   Poista
 21. Hienolta näyttää terassi ja kissojen ulkoilupaikka! Ehkä sinne voisi lisätä sellaisia kissanlevyisiä lautoja, joita pitkin kissat pääsisivät vähän ylemmäskin käpsyttelemään ja käytettyä tilaa vielä lisää hyödyksi? Esimerkiksi siihen pitkän poikkiriman kohdalle pidempi ja sitten 1-2 kohtaan pystyrimojen väliin lyhyempi ja taas ylös pidempi, ja vaikka ylhäältä silta verkonpuolelta seinänpuolelle ja sinne oleskelutasanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Esitän idean tuolle miehelle, jos innostuisi vielä lisäilemään. Jotain tuossa olisi kiva olla, viihdykettä, virikettä.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!