lauantai 5. elokuuta 2023

Maalia pintaan niin vanhakin nuortuu

Leijonankitani ovat kerrassaan kukkeutensa huipulla!   Keväällä ostin 3 sattumoisin eriväristä tainta ja istutin  ne samaan asetelmaan. Aluksi kukinta alkoi vahvana, mutta vähäisenä. Osa näytti jossain vaiheessa jopa kuukahtavan pystyyn. Napsin jatkuvasti kuolleet kukat pois ja jonkin ajan kuluttua kasvit röyhähtivät todelliseen kukkaloistoon! 


Työt alkoivat ja mökillä oleminen vähentyi minimiin.  Laitan vielä muutaman kuvan, jotka olen ottanut loman loppuvaiheilla.  
Mökiltä on helppo lähteä lenkkeilemään Verlaan, jossa päivittäin kulkee paljon ihmisiä katsomassa Unescon maailmanperintökohdetta. 
Välipalaa odotellessa nappasin kuvan tästä kauniiksi entisöidystä keilapaviljongista. Oi miten kaunis olisi tällainen rakennelma omassa pihassakin! 😊


Aikoinaan kahden paviljongin välillä kulki keilarata, josta on jäänyt museoon vielä muutama pallo ja keila näytille. Minä pyörähdin taas Jaalan käsityötaitajien Tilkku -myymälässä. Näköjään sieltä aina tarttuu jotain mukaan.  Löysin tämän pienen repun ihan ovensuusta. Olivat vasta ilmestyneet näytille. Peremmälle kauppaan en sitten uskaltanutkaan mennä, ettei rahapussi olisi keventynyt liikaa. 
Olin jo kaivannut lenkkeillessäni jotain pientä pussukkaa. Ajattelin virkata sellaisen, mutta tämä toimii oikein hyvin.  Kaikissa lenkkeilyvaatteissa ei ole taskuja ja mukaan pitäisi kuitenkin saada ainakin avaimet ja puhelin (rahapussikaan ei olisi pahitteeksi, jos aikoo Tilkku -myymälään).😂 
Tällainen reppu on kevyt kantaa ja sopii tyyliin, kuin tyyliin.  Stanstalle tiedoksi, että tästä minä aloin katsastella, miten on tehty, jos vaikka tekisi itse lisää versioita 😁


No mitä sitten syötiin? Minä söin skagen -vohvelin ja mies söi ilmakuivattu kinkku -vohvelin. Hyviä olivat, joskin aika tyyriitä.  Kahvilasta saa suolaisia ja makeita vohveleita.  Ensi kerralla otan salaattikulhon, jos tuonne vielä tänä kesänä/ syksynä menen. 


Mies tekee mökille terassia ja minulle lankesi, kuin luonnostaan, tuo maalarin virka. Remppa, kuin remppa, niin minä maalaan puutavaraa 😉
Välillä maalasin valkoista, sitten ruskeaa, sitten taas valkoista.  Laitan terassista kuvia sitten, kun se on valmis. 


Maalausten kuivumisen välillä ehti tehdä omiakin projekteja.  Meillä on kotona tällainen lasivitriini pihalla (sekin pitäisi maalata..). Ostin sen tuttavalta, joka oli tehnyt sen. Meiltä jäi ikkunoiden vaihdossa omiakin  ikkunoita ja mieheni teki niistä mökille vastaavanlaisen vitriinikaapin.  Valkoiset puuosat olivat aivan hilseilleet vuosien myötä ja päätin skrapata ne puhtaiksi ja maalata uudelleen. Tein sellaisen muutoksen, että maalasin vain sisäosan puupinnat valkoisiksi ja ulkopuolen kulmauksiin vedin mökin väristä maalia. Kaikki maalit siis samoja, kuin mitä terassihommissakin käytettiin. 
Vitriini näyttää nyt ihan erilaiselta, kuin ennen, kun värit ovat muuttuneet. 


Yritin ottaa sopivasta kuvakulmasta kuvaa tuosta läpinäkyvästä kopperosta, mutta aina oli jotain romua taustalla.  Välillä huussia ja kompostia, välillä remonttiroinaa.  Alakuvan taustalla näkyy tuleva terassi. 


Vitriinin yläosiin en koskenut pensselillä ollenkaan. Niissä on ennestään äitini maalaamat kissa ja perhoset. 


Tämäkin purkki päätyi vitriinin sisään. Se löytyi varastokopin alta. Keltainen osa on ollut väriltään punainen, mutta ajan myötä vaihtanut näin erikoisesti väriä!   Purkki on täynnä isoja kiviä, jotka ovat olleet tyttölasten leikeissä Kivikaupan tuotteita. 
Aikoinaan äidillä oli näissä purkeissa sokeria, kahvia ja jauhoja. 


Mökin oven vieressä on laskutasona vanha komuutti. Tunnetteko tämän sanan? Komuutiksi meillä on aina tätä kaappia sanottu.  Se on joskus menneisyydessä ollut nk. pesukaappi, eli avautuvassa yläosassa on ollut pesuvadille paikka. 


Komuutti oli ennen väriltään tuollainen imelän vihreä. Maali oli todella tiukassa.  Hioin kaappia pari tuntia hiomakoneella (onneksi ei ollut mökkinaapurit paikalla). Kädet tärisivät vielä pari päivää sen jälkeenkin.  Ihan kaikkea en saanut kaapista vanhoja maaleja pois. Sisäosia en edes yrittänyt maalata. 
Vedin pintaan petsiöljyn, jolla terassin puitteitakin tuli osittain maalattua.  Maalissa kuultelee läpi kohtia, joissa vanha maali oli erityisen tiukassa. 


alaosan kaappiin laitoin kaikki terassilla irtonaisina pyörineet kengät.  Anopin parvekkeelta tuotiin vielä pitkänomainen laatikko, johon sain saappaat. Tuosta laatikosta en muistanut ottaa kuvaa. 


Ikkunaprinssi Frodo tähyili pääosin ikkunasta terassin valmistumista. 


Merriä kiinnosti terassi ihan paikan päällä ja se testailikin lattialankkujen tuntumaa. Komposiitin sanotaan tuntuvan hieman lämpimältä jalan alla. Ei se varmaan huonolta tunnu istuenkaan. 


Tällä hetkellä kissat ovat jo kotiutuneet yli viikon mittaiselta mökkilomaltaan. Frodoa asia näytti innostavan, mutta Merri oli sen näköinen, että se jäi kaipaamaan jotain oleellista mökkielämästä. 

47 kommenttia:

 1. Ensinnäkin, upeat leijonankidat olet kasvattanut 🌸💚

  Ja hienon repun löytänyt . Tekisi mieli kokeilla, jos osaisi vastaavan itsekin tehdä, kun olisi noita kankaita jemmassa. Mutta ei ole toistaiseksi tullut ohjetta kaivettua.

  Ihan rupesi naurattamaan tuo maalarin osa - olen ollut täsmällleen samoissa hommissa meidän terassin remontissa päivätolkulla tänä kesänä 😂 Ja pari t-paitaa ja parit verkkarit sotkenut valkoiseen maaliin😂😂

  Komea terassi teille tulossa. Minulla ei ole komposiitista kokemusta, mutta on puhuttu, että kun (muutaman vuoden päästä) pitää meillä terassin lattia laittaa uusiksi, katsotaan, josko koposiitti olisi siihen (ja kukkarolle 😊 ) sopiva.

  Mukavaa alkanutta elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo reppu on siitä kiva, kun se ei itsessään paina juuri mitään. Ei ole mitään tukikankaita tms.
   Olen miettinyt useamman kerran, että olisiko tässä elämässä sittenkin pitänyt alkaa ihan ammatikseen maalailemaan, kun on niin kivaa hommaa ;) Näkee todellakin mitä on tekemässä. Sitten ajatus menee aina siihen, että korkeita paikkoja en sitten kuitenkaan maalaisi, eli mikä työpaikka voisi pestata maalarin, joka on aina vain maan tasalla ;D
   Meillä on kotona tehty aikoinaan saman tyylinen terassi. Siinä on puulattia. Nyt kokeillaan, onko tämä komposiitti parempi, vai huonompi. Ei ole aiempaa kokemusta. Joskus on puhuttu, että laittaisi laituriin komposiitista lankut, kun vanha laituri alkaa olla ihan haiskana. Kestävyys olisi ainakin ykkösjuttu, jos kestäisi isältä pojalle.

   Poista
 2. Merri ja Frodo ❤️ Paljon touhua teillä 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko ajan on seurattava, mitä ympärillä tapahtuu. Ja voitko uskoa, välillä ei tapahdu MITÄÄN vaikka me kuinka kiehnättäisiin ja huristaisiin. Porukka vaan jumittaa! t: Merri ja Frodo

   Poista
 3. Komuutti on ihan tuttu sana juuri tuollaista kaappia kuvaamaan. Outo sana ja kuulostaa lainalta jostain muusta kielestä. Vanhat lainasanat ovat yleensä ruotsista tai venäjästä, mutta tuosta en löytänyt googlestakaan, eikä bing-tekoälykään tiennyt. Pitääpä katsoa kirjaston etymologisesta sanakirjasta, jospa se alkuperä selviäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi asiakas puhuu venäjää ja kertoi sieltä löytyvän lähes samankuuloisen sanan tuolle kaapille, eli sieltä sitten varmaan kantautunut. Olisi ollut mielenkiintoista tietää tämän kaapin ikä, mutta hionnassa ei ainakaan tullut vastaan mitään merkintöjä.
   Kaappi näyttää kuvassa vielä luonnonmukaistakin laikukkaammalta ;) Sopii kuitenkin paikoilleen paljon paremmin, kuin se alkuperäinen vihreä.

   Poista
 4. Mahtavaksi on kukat kasvaneet! Ja kaikkea touhua siellä on ollut eikä ole vain maattu riippukeinussa 😁 Lasivitriini on hieno! - emäntä

  Mökilllä on hyvä olla, kyllä sinne Merri saa tulla ikävä- Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään ei olla päästy riippukeinuun, meistä kukaan! Aika epistä!

   Poista
 5. Jopa oot kartuttanu monenlaisia muistoja :) Aika jännän värinen tuo puna-kelta leijonankita.
  Kommuutti on ihan tuttu, meillä oli tausa aina päällä ja vihreitä kaappeja oli paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on siis kolme eri leijonankitaa, kaikki eri värisiä. Tarkoiti.tko todella sanaa "tausa", vai onko kirjoitusvirhe? Minä en tiedä mikä se on. Meillä on yksi toinenkin vihreä, erikoinen lipastokaappi, kun asuin kotona. Vihreä oli ennen varmaan joku muotiväri, tai ehkä vain sen väristä maalia oli saatavilla :)

   Poista
  2. P-Karjalassa sanotaan pesuvatia tausaksi ja täällä pohjosessa maljaksi :)

   Poista
  3. Ahaa, ajattelinkin, että joku murresana tämä varmaan on, eikä kuukelointikaan tuottanut mitään tulosta :) Minä en nyt just keksi mitään muuta sanaa pesuvadille, ..paitsi hei! Soikko!

   Poista
 6. Ai kun tykkään noista tekemistäsi tuunailuista.Vitriini on kiva ja komuutti on oikein passeli kenkäkaapiksi.Minulle tulee ainakin niin hyvä mieli joka kerta kun saa tehtyä jotain uutta vanhasta ja vaikka joku juttu menisikin pieleen niin ei niin harmita kun ei ole tarvinnut juurikaan uusia tarvikkeita ostaa.
  Maalaaminen on tosiaankin kivaa puuhaa.Sielu lepää kun suti heiluu :-)
  Leijonankitapuska on täydellinen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä taitaa perää olla, että sielu lepää sutikoidessa :) Ehtii ajatella samalla monenmoista ja samalla näkee työnsä jäljen. Vanhasta uutta, tavalla tai toisella, on kiva juttu. Asiat saavat uuden elämän. Komuutti oli ennen täynnä kaikenlaista epämääräistä tavaraa. Kenkien säilytys oli hyvä idea.

   Poista
 7. Ihana Merri <3 Ja ikkunaprinssi <3
  Äitisi maalaama kissakin on aivan ihana!
  Siellä on suti heilunut. Aina sinulla jotain heiluu, jos ei virkkuukoukku tai neulepuikot niin sitten maalisuti!
  Upea tuo Verlan keilapaviljonki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turha heilua on, jos ei irtoa, sanoi mummokin moukarinheitosta... ;D Taisi olla kyllä pyöriä, eikä heilua .
   Mietin, miten hienosti pukeutuneet miehet ja naiset (tietysti varmaan vain ne parempaa väkeä olevat) kokoontuivat keilapaviljonkiin viettämään aikaa. Naiset tietysti pitkissä hameissaan. Ehkä vain katselivat, kun miehet keilasivat ;)

   Poista
 8. Voi miten upeasti kukkivat leijonankidat.
  Onpa todella kaunis ja taidolla entisöity paviljonki. Hieno tuli myös tuosta tuunaamastasi lasivitriinistä.
  Komuutti on minullekin ihan tuttu nimitys, jota lapsuudenkodissani yleisesti käytimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komuutti -sana on näköjään tutumpi, kuin uskoinkaan.
   Minusta on kiva, kun vitriini on eri näköinen, kuin ennen, kun se oli kokovalkoinen. Näyttää nyt ihan uudelta :)

   Poista
 9. Meiltä löytyy pesukomuutteja kaksi kappaletta. Toinen on samanlainen kuin sinun komuutti avattavalla kannella , minne se pesuvati on laitettu. On väriltään juuri sama vihreä. Tämä pesukomuutti vois olla 1920- 1930 luvulta,ei varmaa tietoa. Toinen komuutti on se missä pesuvati on siinä päällä ja edessä on myös vetolaatikko . Maalaaminen on ollut hyvä idea ,sopii väritykseltään hyvin tuohon kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun kuvailit noita kahta komuuttia, en olekaan enää varma, oliko tämä kaappi meiltä kotoa, vai jostain muualta. Ihan kuin meillä olisi ollut sellainen kanneton minun huoneessani aikoinaan. Pitääkin kysyä äidiltä, muistaako paremmin.
   Tämä näyttää näin yksittäin vähän laikukkaalta, mutta sopii terassin kokonaisuuteen ihan hyvin.

   Poista
 10. Kiva, monipuolinen postaus. 🌼🌸🌺
  Jännittäviä vanhoja kamoja.
  Olet toivottavasti ahkeroinut lomalla niin perinjuurin että fiilis on "kiva päästä töihin lepäämään". 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minulla oli lomalla useita löysäilypäiviä ja juttuja syntyi usean päivän touhuamisella. Näin kuvitettuna näyttää vaan suurelta määrältä valmistuneita :) Olisin minä voinut lomaa jatkaakin, yllätys, yllätys ;D Toisaalta töissä on ollut melko kohtuullista, jos ei oteta mukaan yhtä mahdotonta iltavuoroa.

   Poista
 11. Tuollaista komuuttia kutsutaan saksaksi die Waschkommode tai lyhyesti Kommode, myös der Waschtisch. Die Kommode on suomeksi lipasto.Tuo taitaa olla suomalaisen puusepän tekemä. Vihreä väri viittaa siihen. Joka tapauksessa säilyttämisen arvoinen antiikkiesine. Erikoista siinä on, että pesuvati oli kannen alla piilossa. Alakaapiissa on tilaa saippualle, mahdollisesti parranajovälineille, vesikannulle ja potalle. Tuo sopii hyvin mökin tyyliin kenkäkaapiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Vanhat huonekalut herättävät aina mielenkiintoa. Kiva kuulla lisää faktoja. Ehdotan välittömästi miehelleni, että kengät pois kaapista ja potta tilalle ;) Ei vaineskaan. Kaappi on hyvä just tähän näinä aikoina.

   Poista
 12. Apua miten ihanat leijonankidat ja tuo pieni reppu. Aivan mainio ja kivat värit.

  Minunkin osani on aina ollut maalarin osa. Maalasin kotimme vuonna 1987. Maalasin jopa lautojen alapäät ja naulojen kannat. Eipä ole vielä tarvinnut paikkamaalata mitään, vaan alkuperäinen maali kestää ja kestää. Hyvin tehty työ siis todellakin palkitsee.
  Komuutti oli meilläkin kotona. Komuutin yläpuolella riippui valkoinen pyyheliinapeite tangossaan. Peitteessä oli ihanat pitsit ja kaunis neiti oli kirjottuna pienillä pistoilla kankaan pintaan. Peiton takaa ukot sitten etsivät käsiinsä karheat pyyheliinat, jotka taisivat olla pellavaa. (semmoiset luonnonvalkoiset ja karkeat pyyhkeet)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin maalattu kestää isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle :)
   Sellaiset karkeat pyyhkeetkin ovat niin nostalgisia. Meidän mummo kutoi kangaspuissa isoja kylpypyyhkeitä pellavasta, ovat tosi kivoja ja vähän erilaisia, kuin peruspyyhkeet.

   Poista
 13. No nyt oli monenmoista, että muistankohan puoliakaan kirjoittaa, mitä tuli mieleen!😅 Reppu oli aivan loistava; tuollaisesta olen myös haaveillut, kun sitä puhelinta ei tahdo saada mihinkään mahtumaan.
  Komuutti sanana ei sano kyllä mitään minulle. Tuli mieleen vain Kom ut = Tule ulos😆t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa tälle komuutti sanalle löytyä nyt aika monta kielivivahdetta, ensin kuulin viittauksen venäjänkieliseen sanaan, sitten saksankieliseen ja nyt tuo ruotsinkielinenkin ;)
   Repussa on aina se huono puoli, että jos tarvit jotain, se on aina selän puolella. Joku viesti tai puhelu tulee just silloin, kun puhelin on tuolla repussa. Tätähän voisi tietysti kantaa edessäkin kun on niin kevyt. Se olisi sitten etureppu ;D

   Poista
 14. Upeat leijonankidat! Maalaaminen on mukavaa puuhaa ja sutiminen yleensäkin. Kesäisin olen sivellyt öljyä terassille ja portaisiin, mutta nyt se on vielä tekemättä, alkukesästä en ehtinyt ja nyt on satanut vähän väliä. Hieno vitriini ja komea komuutti, siitä tuli oiva kenkäkaappi. Nyt on oikein kaksin kappalein tarkastajia vahtimassa terassityömaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassin minäkin öljyän aina kesäisin, mieluiten jo keväällä. Tänä vuonna ehdin jo vapun tienoilla pestä ja öljytä, kun sitä siitepölyä ei vielä ollut ilmestynyt.
   Tälle mökkiterassillekin tulee kissahäkki (kuten kotonakin). Kissat tulevat vielä olemaan ihmeissään, kun näkevät, mitä syntyy!

   Poista
 15. Ei nuorru tämä täällä edes maalilla. Maali tuppaa vaan paakkuuntumaan ryppyihin. Pitääkö ottaa laastit apuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D Se oli vain kuvaannollisesti sanottu. Ei tässä mitään nuorennuksia tarvita, kun ollaan ikinuoria ;D

   Poista
 16. Ihana väriloisto leijankidoissa, kaunis kukka.
  Teillä onkin menossa mukava maalaus urakka. Kiitos seisoo aina lopussa, kun valmista.
  Kerrassaan ihana tuo lasivitriini. Olette olleet tosi ahkeria.
  Ja enpä olekkaan hokannut aiemmin, että vohveleille on sopiva myös suolainen täyte.
  Täytyypä joku päivä vohveleita paistella.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihalla oleva lasivitriini vaatisi saman huollon. Sen sisälle on lisäksi kerääntynyt vähän kummallista tavaraa. Välillä on vaikea keksiä kunnon asetelmaa ja vaihdellakin sitä välillä. Se olisi varmaan sinulle sopivaa mietittävää. Nyt vaan etsimään vanhoja ikkunoita ja niille reipasta nikkaroijaa :)
   Minun olisi kovasti tehnyt mieli valita se makea vohveli, mutta en voinut, kun toinenkin otti suolaisen, eikä oltu syöty ;D

   Poista
 17. Maalattavia lautakasoja katsellessani ajattelin, että nyt Sartsa laittaa mökille pystyyn Verlassa näkemänsä paviljongin.
  Komuutti on tuttu sana ja huonekalu. Kunnostamasi palvelee hyvin kenkäkaappina.
  Ihanat kissa niin vitriiniin maalattuina kuin ikkunasta kurkkivina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jo mökillä paviljonki, nimeltään grillikatos ;D Ehkä se komistuisi, jos sen maalaisi noin hienoksi ja vähän vielä koristelisi ;) Se keilarata pitäisi vielä saada siihen viereen, tai ehkä mölkky kävisi paremmin mökkiympäristöön.
   Kengät on pyörineet mökin terassin lattialla ja avoimessa kenkätelineessä. Vaihto umpinaiseen toi selvästi enemmän siisteyttä oven ympäristöön. Välillä asiat on ihan nenän edessä, mutta ne pitää vaan hoksata, kuten tämä komuutti, joka oli aiemmin täynnä ihmeellistä "romua".

   Poista
 18. Minä olen miettinyt, että minkä säilytyskalusteen keksisin mökkiterassille. Sinä keksit komuutin. Pitää laittaa harkintaa, että yritänkö kopioida ratkaisusi.

  Ihanat leijonankidat ja herkullise vohvelit. Nyt tekee mieli katkarapuleipää tai vaikka vohvelia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopioi kaikin mokomin! Onko teillä komuuttia? Samahan se on minkä kaapin keksii, jos se sopii tilaan. Tämä komuutti on tosiaan seissyt jo vuosia mökin oven vieressä ja sen päälle on aina laskettu tavaraa. Kotoa tuotujen juomavesikanistereiden paikka on myös aina siinä. Säilytystilaa ei vissiin voi koskaan olla liikaa.
   Mieliteoista tulee mieleen, että olen vedellyt niin paljon karkkia alkuvuoden karkkilakon jälkeen, että ei ole mitään tolkkua...

   Poista
 19. Kiitti maininnasta, joten uusia reppuversioita odotellessa... ;) Huomaan, että yksi Roista aiemmin ostamani reppu on jäämässä käyttämättä. Pitänee laittaa muutamalla eurolla eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekis mieli sanoa, että odota siinä, niin kohta lähtee tulemaan ;D
   Olen just juomassa kahvia. Paistoin kaupasta ostamaani pitsaa ja se on ihan hirveän makuista. Minähän en ole pitsaihmisiä, mutta välillä pitää poiketa säännöstä ;)

   Poista
 20. Kulttuuria ja kädentaitoja! Kunhan saatte terassiurakan valmiiksi, niin kelpaa taas mökkeillä. Ehkä sitä kuvan taustalla katsoo mieluummin sahapukkia kuin huussia. Keksit komuutille hyvän käytön, meillä on isän koulupuutöissä tekemä jossakin tallessa. Mutta kun ei ole mökkiä, niin on sitten varastossa. Äidillä on vieläkin kahvit, sokerit ym tuollaisissa Paula-tyttö purkeissa. Yhdestä on väri muuttunut osin keltaiseksi, koska äiti pesi tiskikoneessa. Ei ole konepessyt purkkeja sen jälkeen. Lämmintä loppukesää toivottaa Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komuutin käyttö kenkäkaappina tuli vähän puun takaa. Kauan jo sitä komuuttia siinä katseltu ja nyt kun oli pensselit ja vehkeet esillä, niin siinä sitten yhteisnäkymä tuotti idean ;)
   Olen noita Paula -purkkeja nähnyt töissä joidenkin kotona käytössä. Ihmetyttää tuo, että punainen voi muuttua keltaiseksi. Oudon väriseltäkin tuo purkki nyt näyttää. Ulkonahan se on seissyt ja on osin ruostunutkin.
   Nyt on jo melkein viileää, kun tulin iltavuorosta kotiin. Ei ole enää hautovaa ollut tänään, kuin aamupäivällä.

   Poista
 21. Niin kauniita taas siellä...kukat, reppu, vitriini, ikkunaprinssi ja myös terassin tarkastaja. Kaikkea herkkua siellä on syötykin, nälkä tulee. Jotenkin mun korvaan kävis tuo pesukommuutti kahella ämmällä. Mut en tiedä, liekö eri murteita. Maalaaminenkin On mukavaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vaikuttaa siltä, että murre tuo tuon toisen ämmän tuohon sanaan :)
   Maalatessa näkee, mitä tekee ja siksikin mukavaa. Ei ole mitään näkymätöntä työtä.

   Poista
 22. Upeat nuo kukat Ja miten viehättävä tuo paviljonki,samoin kuin tuo teidän lasvitriini ja muut.Kaunista viikonloppua ja rapsutuksia kisuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa meidän terassi mökillä olla valmis :) Kissat tykkää omasta osiostaan.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!