torstai 24. elokuuta 2023

Elokuun päiviä...

 Upeita auringonkukkia saa hakea kaupungissa muutamasta nimetystä kohteesta kuka vaan.  Mökille mennessä totesimme, että nyt ne ovat kukassa!  Sinne siis!  Muutama muukin oli pysähtynyt kukkia hakemaan. Minä crockseissa pörhälsin pellolle vain todetakseni, että on muuten aika märkää, eikä kukkivia kukkia olekaan ihan lähellä maantietä....  Kyllä punkit kirmasivat, kun viimein palasin muutaman valtavan kukkavarren kanssa pellolta autolle, juuri parahiksi saapuneessa vesisateessa kastuneena.  Varret olivat jotenkin pisteliään karvaisia ja käsivarret tuntuivat vielä pitkään siltä, kuin olisi joku karstalla niitä vedellyt. 

Muistan, että lapsena kaverin kanssa istuteltiin auringonkukkia pihoillemme. Aika harva niistä selvisi kukkaan asti. Varret olivat ohuita ja kasvu pitkänhuiskeaa.  Jotain hienoa siinä kuitenkin oli!  Kävin äskettäin tämän kaverin kotona valmistujaisjuhlissa ja huomasin, että kaverillani on edelleen auringonkukkavillitys meneillään 😏 Minä olen lapsuuden kasveista enemmän sellainen ruusupapuihminen 😂


Mitään kovin erikoista ei ole aiemman postauksen jälkeen tapahtunut. Työt vievät päivittäisestä energiasta suurimman osan, eikä mökillekään ole ehtinyt enää töiden jälkeen. Yksittäisvapaat ovat menneet pakollisissa kuvioissa. 
Viiden  niivittävän (en ole aamuihmisiä...) aamuvuoron jälkeen iloitsin jo seuraavan  päivän iltavuorosta, jolloin suunnittelin nukkuvani ainakin yhdeksään. Minulle sekin on jo tosi pitkään, sillä iän myötä ei yksinkertaisesti enää pysty nukkumaan puolille päivin.  Vaan sitten muistin, että auto piti viedä huoltoon, jolle oli annettu aikatauluksi kello 8-10.  Eipä sitten muuta, kun jälleen kukonlaulun aikaan ylös, että ehdin aamukahvit juoda rauhassa.  Sitten ajelin sinne "keskelle ei mitään", missä mikään edes hämärästi mahdollinen kohdekaan ei ollut auki vielä tuohon aikaan.  Päätin siis rohkeasti lähteä lenkille siinä heti aamutuimaan huollon ajaksi.  Väsytti ihan kamalasti, mutta tallustelin sitkeästi eteenpäin. Näkymä ei ollut kovin houkutteleva. Pitkää suoraa silmän kantamattomiin!  Onneksi oli luurit korvilla ja äänikirja meneillään. 


Kyllä oli ihmeellistä tuolla lakeudella, kun vastaan tuli useampia porkkananpätkiä! Mitä ihmettä ne siinä asfaltilla tekivät?  Jostain syystä tuli mieleen ne namupalat, joita jotkut vähemmän fiksut henkilöt jättävät tienposkeen koirien syöteiksi. Äskettäin oli lehdessä juttu, jossa koira oli joutunut eläinlääkäriin syötyään namupaloja, joihin oli upotettu neuloja!  
Nämä taisivat olla kuitenkin vain jonkun nälkäisen jämäporkkanoita. 


Tunnin jaksoin hortoilla ns. kävelylenkillä, mutta sitten oli palattava autoliikkeeseen odottelemaan huollon päättymistä. Nojailin puoliunessa seinään tuoleineni, kun havahduin yht´äkkiä siihen, että joku mies puhuu minulle. Olin melkein nukahtanut!   Kävin pulittamassa aikamoisen korvauksen huollosta ja kuulemassa, kuinka kesärenkaani ovat jo aivan rappiolla... 
Siitä sitten kotiin ja sohvalle päikkäreille, että jaksoi lähteä sinne iltavuoroon.  

🙈🙉🙊

Valtavan pitkän hauduttelun jälkeen sain vihdoin pääteltyä nämä reissukäsitöinä tekemäni säärystimet. Niille kertyi pituutta 50cm ja 7 -veikka -lankaa kului 180grammaa, 3½ puikoilla neulottuna. 


Syksy ja talvi lähestyvät. Merri kävi katsastamassa  puuvajan halkotilanteen. Se aikoo talvella makoilla takan edessä lämmittelemässä ja sitä tietenkin kiinnostaa, josko saadaan tarpeeksi pökköä pesään. 


Merri on myös näyttänyt, että pyykkikorissakin voi maata ja ihmiset voivat kantaa koria. Frodolla ei oikein uskallus meinannut riittää, mutta toisen malli antoi rohkeutta. Pahvilaatikot ovat ihan jees, mutta tämä se vasta olikin jotain!  
Minieläimet asettuivat kaikki yhteen kuvaan Frodon kanssa.  Kori oli kuitenkin kiinnostavin. 

(Kuvassakin näkyy, että meidän pyykkikori on rikki. Miksi ne aina menevät rikki??  Onko teillä sama ongelma, vai kestävätkö korit ikuisuuden?   Nyt puhutaan siis näistä muovisista koreista. )Sinä Joku siellä jossain ruudun toisella puolella: kauniita elokuun viimeisiä päiviä sinulle toivotellaan! 

27 kommenttia:

 1. Kiitos vain toivotuksista ja kaunista elokuun loppupätkää sinullekin!
  Jopa oli ikävä ylläri, tuo autohuollon aamuaika. Ja mikä paikka! Ei kyllä kuvasi perusteella kovin mukavalta ympäristöltä näytä ajan viettämiseen. Minä olen valinnut autohuoltopaikkani taktisesti niin, että tien toisella puolella on K-rauta, joka aukeaa kahviloineen aamuseiskalta.
  Aivan ihanat säärystimet sait aikaan! Ja aivan ihanat pojat. Merri tarkastuksella <3
  Toivottavasti sait kaikki punkit nypittyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se nyt varsinaisesti ylläri ollut, mutta kun on huono muisti ja koko ajan tapahtuu jotain, niin tiedossa olevakin voi muuttua ylläriksi ;D Paikan suhteen ei tainnut olla valinnanvaraa, kun oli merkkiliike. Jostain syystä (varmaan ihan aiheesta) nuo keskittyvät aina taajaman ulkopuolelle. Naapureissa samanlaisia liikkeitä tai vastaavia, niin eihän niihinkään voi mennä shoppailemaan tauon ajaksi ;D
   Ei niitä punkkeja oikeasti löytynyt (kai...), mutta otolliset oli ainakin mahdollisuudet tuolla hartioihin ulottuvassa heinämaastossa.
   Villaiset alkaa olla jo ajoittain ihan tarpeen. Ah miten ihanaa vetäistä villasukat nytkin jalkaan, kun juo aamukahvia ennen töihin lähtöä. Töissä alkaa sitten veri kiertää jo sukkelammin ;D

   Poista
 2. Aamu näyttää lähtevän hernerokkasumussa käyntiin. Toivottavasti päivää kohti kirkastuu :)

  VastaaPoista
 3. Minullakin menee pyykkikorit samalla tavalla rikki. Kannan niitä aina vasemmalla kädellä vasemman lantion varassa, jotta saan availla ovia oikealla kädellä. Vääntyvät varmaan siinä vastoin lujuuslaskelmia. Hyvännäköisiä halkoja teillä. Minulla oli neule mukana, kun tuli akuutti autonkorjaustarve, vaikka ihan kivoja maisemia olisi ollut kävelylenkillekin siinä kylässä, sehän se on, missä aikansa kuluttaa, kun auto on huollossa/korjattavana. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa puista on tilattu, osa tuotu mökiltä keväisen puunkaadon jäljiltä. Pian niitä tarvitaan. 🔥
   Sait minut hämmästymään! Nimittäin omista touhuistani. Neuleen mukaan ottaminen ei tullut autohuoltopäivänä edes mieleen! Neulonta-asetukset taitaa olla vähän pielessä 😅 T. Sartsa

   Poista
 4. Minäpä olen auringonkukka -ihminen henkeen ja vereen :-). Mikään muu kukka ei ole mielestäni yhtä upea. Tosin kovin haastellinen kasvatettava eikä viihdy kauaa maljakossakaan. Pidän muutenkin kovasti elokuusta joten taitaa tuo auringonkukkarakkaus liittyä siihen.
  Auto on yksi kaikkein stressaavin asia minulle. Milloin on huoltoa tai hinausta :-) tai katsastusta.Kaikki yhtä ärsyttäviä mutta valitettavasti pakollisia.Viime vuonna minulla meni auto katsastuksessa ajokieltoon kun oli niin huonot kesärenkaat alla ! Hävetti. Eipä ollut tullut katsottua niitä "sillä silmällä". No kaupasta niitäkin saa :-).Mutta kaikki raha ja vaiva joka kohdistuu autoihin on mielestäni suurta tuhlausta vaikka niin tärkeä kapistus kuin se onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan ensi kesänä testailla noita auringonkukkia. Mahtaisiko ne kasvaa uuden kärhöpenkkini tyhjissä kohdissa🤔
   Olen "ulkoistanut" kaikki autoasiat miehelle, joka muutenkin rassailee autoja jatkuvasti. Ihan turha mainitakaan, että se voisi olla vaivaa ja rahanmenoa😉 Nyt tämä huolto oli hoidettava itse kun toinen oli töissä. T. Sartsa

   Poista
 5. Kävin äsken rautakaupassa ja siellä oli ilmaiskorissa auringonkukan siemeniä. Ensi vuonna taas yritetään. Tänä vuonna eivät ehdi kukkaan meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten joku voikaan aikaansaada pellollisen auringonkukkia. Minulla oli aikoinaan just kukitusongelmia ja kaikkia muitakin ongelmia 😂 Ehkä ensi vuonna vois kokeilla pitkäst aikaa. T. Sartsa

   Poista
 6. Sinnikäs olit, kun vetäisit lenkin heti aamusta!

  On kyllä karmaisevaa odottaa autohuollon valmistumista, varsinkin jos ei tiedä, mikä vika on kyseessä ja miten iso se (LASKU) on. Toinen, jonka odottelua ei meinaa hermot kestää, on katsastus. Mun pitää aina paeta lähimmälle huoltoasemalle kahveelle, kun en pysty katselemaan sitä auton tihrustamista. Paitsi että nyt on ehkä toinen juttu, kun ei ole enää sitä vanhaa autoa...

  Kauniita elokuun viimeisiä päiviä sinullekin! Täällä Võrussa on näkynyt tänään jopa aurinkoa, ja on ollut ihan kesäisen tuntuinen ilma. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Se vaatii sinnikkyyttä kaikkina kellonaikoina ;D
   Aikamoisia summia pitää maksaa tästäkin autosta, vaikka varsinaista vikaa ei olekaan. Autoon tulee teksti, että huolto tulossa, eikä se lähde pois, ennen kuin huolto on tehty ja teksti liikkeestä nollattu.
   Täälläkin on ollut ihan kiva ilma, parikymmentä lämpöä. Mökillä oli vaan illemmalla turhan viilentävä tuuli suoraan järveltä. Mukavaa reissua teille, jos vielä olette tien päällä!

   Poista
 7. Auringonkukat on kauniita. Joskus niitäkin kasvatin, mutta nyt on ollut taukoa muutama vuosi. Kivan näköiset säärystimet! Siellä tarkastukset ulottuu näköjään liiteriin ja pyykkikoriinkin ja taitaa vauvan lelutkin samalla tulla katsottua. Pidä varasi, ettet laita kissaa pesukoneeseen tai silitä kuumalla raudalla, ihan vaan käsilläsi. Hyvää elokuun loppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä tarkastetaan, tai ainakin testataan ihan kaikki ;) Lelutkin on hyvä pitää edes jonkinlaisessa käytössä, etteivät pölyynny ;) Yhtenä päivänä ei silittämisestä meinannut tulla mitään, kun Merri olisi koko ajan pyrkinyt vaan syliin ja piti estellä, ettei hyppäisi silityslaudalle saamaan ihan oikeaa silitystä.

   Poista
 8. Voi ihanuus minä, kun pääsisin tuollaiseen auringonkukka pellolle, sekoisin sinne!
  Kukan energinen keltaisuus hurmaa. Miten osaakaan kukka olla noin kaunis ja kasvaa vielä älysti.
  Täytyy kyllä jostain päästä poimimaan muutamat iloksi. Vuosia sitten kylvin siemeniä ja kasvoivatkin silloin hyvin.
  Tsempit työn arkeen ja viikonlopun tunnelmaa!
  Ihanat Merri ja Frodo menossa mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken ajoin just kylmästi ohi ;D Pellolla näkyi pyörivän nainen, jolla oli kirkkaamman keltainen takki, kuin itse kukat. ;) Tää oli varmaan joku ei -ihan -tavallinen -lajike, kun varsi oli niin paksu, kolmen peukun paksuinen suunnilleen.
   Minulla on vähän outo viikonloppu, kun vain tänään vapaa ja huomenna jatkuu työt. Seuraava mökkipäivämahdollisuus on taas aika kaukana :( Frodo on taas tosi iloinen, kun pääsi takaisin kotiin mökiltä, Merri hämmentynyt ;D

   Poista
 9. Upeita ovat auringonkukat. Tilaa vievää on kasvatus. Olen yhtenä vuotena kasvattanut parvekkeella kukkaruukuissa. Hyvin onnistui kukinta.:) Auringonkukkiakin on monen lajisia, korkeaksi kasvavia ja tuhtimpia lyhyt vartisia.
  Nyt jaksaakin paremmin lenkkeillä kun sää hieman viilennyt.
  Tarkkana saa olla lemmikkien kanssa liikkuessa että mitä suuhunsa pistävät. Surullista on yritykset tahallaan vahingoittaa.

  Ahkerana on Merrin emäntä ollut, pökkyä on pesään. Kyllä Merri tarkenee.;)

  Jaksamista työhön ja toki muutoinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas on yksi työpäivä takanapäin, taputeltuna :) Joskus käy mielessä, millaista olisi olla jo eläkkeellä... vaan ei vielä. Vielä on jaksettava ;)
   jos ensi kesänä kokeilisi pitkästä aikaa kasvattaa auringonkukkaa, niin toivon löytäväni sellaisen lajikkeen, joka ei kuukahda ensimmäisessä tuulenvireessä ;)
   Minun osuus puiden osalta on ollut vain edestakaisin kanniskelu ;D Olen pitänyt kastelukannua ja lannoitetta puuvajan oven sisäpuolella, ettei kissat käy lipomassa. Joskus ovi jää auki ja se on Merrille kuin magneetti. Heti pitää yrittää puupinon päälle.

   Poista
 10. Auringonkukka on komea kasvi. Etelä-Euroopassa niitä kasvaa peltotolkulla ja ovat hauskan näköisiä, kun koko pellollinen niitä kääntyy päivän aikana aina auringon suuntaan.
  Hei, minua lähti kiinnostamaan nuo 7V-säärystimet. Monellako silmukalla tiet ja teitkö lisäyksiä/kavennuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein laskea ja sitten taas muutamaan kertaan, ennen kuin löytyi järkevä silmukkamäärä, eli 18 silmukkaa/ puikko. Koko matkan 3 oikein, 3 nurin, ilman mitään kavennuksia. Resori pitänee säärystimen sopivan kokoisena jalan eri kohdissa.

   Poista
 11. Ihana, kun noita auringonkukkaistutuksia on tehty ihmisten iloksi. En ole koskaan käynyt itse niistä poimimassa, mutta joskus aiemmin eräs työkaverini teki niistä ja alkusyksyn luonnon antimista mitä upeimpia kukkakimppuja ja -asetelmia.

  Auton huollot ovat kyllä tuhottoman kalliita ja yleensä niiden myötä tulee lisälaskua, kun pitää sitten korjata vielä lisää tms.

  Nuo säärystimet ovat hienot. Tein itselle viime vuonna vastaavalla tyylillä tumman harmaat, mutta ovathan nuo raidalliset paljon paremman näköiset. Monellako silmukalla teit?

  Kyllä Merrillä nyt riittää lämpöä kylmäksi kaudeksi, kun polttopuita näkyy olevan kunnioitettava määrä 💗

  Mukavaa elokuun loppua ja alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä auringonkukkapelto on aivan mökkireitin varrella, muuten en varmaan olisi lähtenyt niitä haalimaan. Ohi ei voinut mennä, kun nyt näki ne. Silloin kun ilmoitus tuli, että sieltä saa hakea, oli pelto aivan nupullaan. Nyt kun sen näki ensimmäistä kertaa kukassaan, oli pakko pysähtyä :)
   Säärystimet on tehty 18 silmukkaa / puikko ja 3 oikein, 3 nurin. Koko matkan samaa, ei kavennuksia.
   Meillä on 2 tulipesää ja puitakin menee sen mukaan, vaikka ei joka päivä poltetakaan. Eilen tuli ensimmäistä kertaa mieleen, että pitäisikö laittaa tulet.... ei sentään ihan vielä, vaikka onkin jotenkin kosteaa.

   Poista
 12. Kissa halkopinon päällä, loistava kuva 🤎

  Voi mikä mahtavan hieno auringonkukka. Minun yritykseni ei taida tänä vuonna erityisemmin silmää ilahduttaa.
  Kylvin muutaman sienemen aika myöhään, varjoiseen paikkaan, honteloiksi jäävät, ilahdun jos kuitenkin kukkivat. 🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä auringonkukissa on niin paksu varsi, että jaksavat kannatella tuota valtavaa kukkaa. Ei minun kasvatuksenikaan koskaan ole olleet tällaisia, enemmän sinunlaisiasi. Hennoiksi jäivät, jos edes pysyivät pystyssä.

   Poista
 13. Oih - ihanaa kun muistutit auringonkukista... jokohan kohta ohi... parina edellisenä syksynä kirmaillut kuvaamassa - noukkia en raski. Lähitienoolla myös aivan upea kukkapelto pörriäisille - sinnä pysähdyin äidin kanssa kuvailemaan ohiajaessa.
  Minä olen niin surkea kukkien "hoitaja" - joten annan kukkien kukkia vain pelloilla ja ihailen kuvina. Jotenkin eivät viihdy kanssani kotona... lienen luotani poistyöntävä (toivottavasti vain kukkien mielestä) - nuukahtavat ja näyttävät niin surkeilta, etten viitsi heitä kiduttaa.
  Rohkea upea Merri - oikea Kapuaja.... ihana kuva ja mitä tulee pyykkikoreihin - niin uusintaa tartteisi täälläkin, vaikka on sellaiset "metalliset" pyykkikaapissa.... maalit lohkeilleet ja rumat... onneksi kaapin ovet ehjät - saa piiloon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri on tosiaan kapuaja ;D Puupinon päälle on aina kavuttava, jos ovi on jäänyt auki ;)
   En ole ennen pysähtynyt ottamaan auringonkukkia, vaikka niitä on useana vuonna ollut tarjolla. Nyt tuli joku äkkipäätös. Vettäkin alkoi just satamaan ;)
   Tällä elämänkokemuksella voi jo alkaa ihmettelemään, miksi kaikki pyykkikorit hajoavat. On nähty jo niin monta koria elämän varrella ;) On se kumma, kun mikään ei ole ikuista!

   Poista
 14. Ihanat säärystimet, nyt rupeaakin olemaan jo sellaisia syksyisiä kelejä että on ihana laittaa villasukat jalkaan ja muutenkin lämmintä päälle. Oi, pitäisi käydä itsekin katsomassa josko täälläkin auringonkukat olisi jo valmiina poimittavaksi. Ne kestää hyvin pitkään astiassa vedessä. Voi Merriä, onhan se syytä tosiaan tarkastaa että klapit riittää talven yli, ja pääsee lämpimän takan viereen makoilemaan♥ Kauheita nuo myrkkyansat yms mitä koirille tienvarsille jätetään..ahneuksissaan kun kaikki tulee syödyksi, ja pahasti voi käydä.
  Kiitos samoin mukavia elokuun viimeisiä päiviä ja alkavaa syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime päivät on sittenkin olleet tosi kosteita ja hiostavia. Nyt näyttää siltä, että säät alkaisivat hiljalleen viilentyä. Vettä paistaa joka päivä ;)
   Yhdet tulet on mies jo pitänyt takassa, just kosteuden takia. Vähän kyllä ällistyin, kun tulin kotiin ;D

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!