lauantai 14. tammikuuta 2023

Vaunupeitto

 Sopiva mallikuvio toi hienon säväyksen vaunupeittoon.   Minä näen rusetteja, mitä sinä näet? 


Kuvio löytyi jälleen tästä oivasta käsikirjasta!   Olen käyttänyt todella moniin neuleisiin tämän kirjan palmikko- tai pitsineulekuvioita.  Kirjan löysin alunperin kirpputorilta, eli hieno saalis! 


Yritin saada oikeaa värisävyä sisällä ja ulkona kuvaten.  Mikään ei ole ihan oikea. Jopa ulkona kuvatut kuvat ovat erisävyisiä keskenään. Yläkuva ja tämä alla oleva kuva ovat molemmat ulkona, lumihangella kuvattuja. 
Halusin neuloa jotain muuta, kuin sukkia ja löydettyäni 4 kerää mukavan väristä lankaa, oli päätös valmis.  Mitään muuta ohjetta minulla ei ollut, kuin tuo mallineulekuvio.  Lopuksi virkkasin vielä pylväskerroksen kaikkiin reunoihin. 
Kastelin peiton ja venyttelin  käsin tasoitellen pyyhkeen päälle lattialle. 
Peiton kriittiset mitat ovat 72cm x 75cm.  



Ensin ajattelin, että seuraavaa, sisällä kuvattua kuvaa ei voi julkaista. Ei ole kovin kivan näköistä, että kissa istuu vauvanpeiton päällä.....   Toisaalta kuvan julkaisematta jättäminen ei vie pois sitä tosiseikkaa, että Merri ehti, kuin ehtikin käydä tarkistamassa lopputuloksen 😂


Kuten sanottu, löysin varastostani nuo neljä lankakerää.  Yhdessäkään ei ollut vyötettä. Kuvittelin langan olevan Novitan Kimalle -nimistä lankaa, mutta kuukeloimalla en nyt löydä sellaista poistuneistakaan langoista. Peiton painoksi muodostui 365grammaa. 
Pyöröpuikot olivat kokoa 5 tai 6. En muista, olen suurpiirteinen😏  

(LISÄYS: Langan nimi on Hile)

Kimallus ei näy juuri missään kuvassa.  Alakuvassa on käytetty salamaa, jolloin pientä kimalletta on nähtävissä, jos oikein tarkasti katsoo..    Luonnossa peitto on selkeästi kimalteinen. 


Merri on ollut vähän ihmeissään, kun mitään ompeluksia ei ole syntynyt.  

Eikös meillä ollut puhetta, että näistä kankaista ommellaan jotain kivaa??? Pieni muistutuksen maukaisu tässä vaan sinulle ihminen, että et unohtaisi! 


Loppukevennys:   Tiskiainepainotteinen vesikään ei ole pahaa, jos on oikein jano 😂 
Soitin huiluharjoituksia ja kesken kaiken tuli tarve ottaa lasillinen vettä. Puolessa välissä tajusin, että vesi maistuu puhtaalle lasille....eli tiskiaine alkoi maistua suussa, kunnes ymmärsin purskauttaa loput vedet pois.  Tiskiainepullo oli tiputellut pöydällä olleeseen vesilasiini, enkä huomannut.  Tarvitseeko tässä nyt enää suuvesiä käyttääkään, tai hampaita pestä erikseen?   
 Kyselee nimimerkki : Epätietoinen hörpöttelijä. 

51 kommenttia:

  1. Rusettipa hyvinkin. Kaunis peite ja kiva teksti taas luettavana. Vai että tiskiainevettä.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namskis ja maiskis, ei niin erityisen hyvän makuista ;)

      Poista
  2. Kaunis vauvanpeitto ja ruseteilta ne näyttää. Kylläpä pisti vähän naurattamaan, monikäyttöistä vettä. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesti hetken tajuta, että juon tosiaan tiskiainevettä, koska lasit pestään meillä aina tiskikoneessa, eivätkä voi maistua käsitiskiaineelle senkään puoleen ;D

      Poista
  3. Ihana ja tyylikäs peitto! Tuli heti mieleeni, että tuo olisi mun Nallelle just hyvä. ;-)

    Merri on kyllä tuossa vikassa kuvassa ihan työnjohtajan näköinen. :-D Ja tiskiaineveden juominen on hyvä vinkki – säästyy tosiaan hampaiden pesulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nalleltasi puuttuu selkeästi juuri tällainen vaunupeitto. Kai työntelet sitä vaunuissa? ;)
      Kannattaa aloittaa suun purskuttelu hieman miedommilla sekoituksilla ja siitä sitten siirtyä vahvempiin.

      Poista
  4. Vai sellainen hörpöttelijä :-D
    Minunkin silmiini kuvio näyttää ruseteilta. Onpa kaunis vaunupeitto!
    Ihana Merri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvio osui kirjasta silmiini suorastaan ensimmäisenä ja heti tuntui, että tässähän se on, mitä etsin. Aluksi pientä laskeskelua, miten monta kuviota pitää tehdä, että peitosta tulee tarpeeksi suuri. 10 kerroksen jälkeen purku, koska en heti tajunnut nk. tyhjiä ruutuja ja niiden tarkoitusta... Muuten oli tosi helppo kuvio.

      Poista
  5. Beautiful handcraft andlittle pussy wants to sit on the carpet.Just lovely🌿💕🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri päätti taas tarkastaa valmiin työn sen valmistuttua :)

      Poista
  6. Minulle tuo kuvio tuo mieleen viljalyhteet. Juuri siksihän meillä on tuollaisia kirjoja, jotta voisimme ihan itsekin luoda sieviä neuleita. Peitossa lanka sai hyvän käyttötarkoituksen ja kissaepiteelit voi tarvittaessa pestä pois, kun lanka on pesunkestävä. Voihan vaunuperheessä olla itselläänkin kissa, ja Merri on siisti kissa. Mekin odotamme Merin kanssa, mitä hauskaa ja kaunista kankaista syntyy, mutta kannattaa kuitenkin odottaa, koska ompeluksia tulee, kun hetki on oikea. Pakolla ei yleensä tule kuin keskivertoa. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olisi ollut toinen ajatukseni ja arvasin, että joku sitä ehdottaakin. Toisenlaisin värein olisi ollut varmaan ilmiömäisempi. Tähän sopi tuo rusetti -ajatus :)
      Merri on tosiaan siisti kissa, ainakin siitä päätellen, että se peseytyy joka ilta jaloissani, kun pitäisi jo nukahtaa ;D Sänky oikein heiluu, kun pesu on niin voimallista. Etenkin kynsivälien nyppiminen hampain on ihastuttavaa kuunneltavaa ;) Eihän tuon peiton neulominenkaan ole sujunut ilman kissamaisuuksia, että ehkä tuo kuvauslisä ei enää haittaa.
      Minulla on noiden kankaiden jatkokäytön suhteen nyt vähän ajatuskatkos. Eilen kaivelin vanhoja lehtiä ja nostin muutaman avoimena tyrkylle, mutta loppujen lopuksi päädyin ompelemaan kassia ;D Sen valmistumisestakaan ei vielä ole mitään takeita. Piti käydä välillä nukkumassa.
      Pakolla tulee usein jopa ihan sutta. Etenkin ompelupuolella minulle on jäänyt vaikka mitä keskeneräisyyksiä ja hyljättyjä juttuja.

      Poista
  7. Nään peitossa lyhteitä(sielultani maalainen :) ), kaunis on peitto kuvioltaan ja väriltäänki.
    Merri on hyvä muistuttaja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli minunkin kakkosajatukseni. Rusehtavankellertävä väri olisi luonut vielä vahvemman ajatuksen lyhteistä :)
      Merri oli eilenkin aktiivisesti mukana, kun siivoilin kässähuonetta ja vielä puoliltaöinkin, kun etsin ohjeita ja aloitin yhden kassiompeluksen (nuo kankaat jäi siis edelleenkin pinoon ;D).

      Poista
  8. Ruseteilta näyttää ja kun oikein pitkään tuijotin niin pintaan ilmestyi parrakkaita tonttuja :D Sujuiko soitto paremmin tiskiaineen maku suussa, ai kamala!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin tuijottelemassa kuvioita sillä silmällä.... ;) Nyt näen jopa Pikku Myy -kuvioita ;D
      Et arvaakkaan miten puhtaita intervalleja sain juomisen jälkeen puhalleltua!

      Poista
  9. Olispa hyvät vaahdot suussa jos tiskiaineella hampaat harjaisi....tuli vain mieleen :-) ja mitäpä sitä ei tekisi sen eteen että soitto sujuu. Kyllä ne rusetteja on !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kirkkaampi ääni oli juoman jälkeen ;) Ja putkikin puhdistui kertaheitolla. Ei tullut onneksi saippuakuplia rei ´istä ;D

      Poista
  10. Rusetteja ninunkin mielestäni ja tottakai Merrin pitää laatu tarkistaa. Ihana tuo ompelun muistutuskuva. Kaunis on Merri ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on ollut tänään oikein onnensa kukkuloilla, kun meillä oli 3 hengen käsityötalkoot askarteluhuoneessa :) Se haluaa aina olla porukoissa, vaikka sitten nukkuen. Arttukaan ei häirinnyt sitä yhtään, mitä nyt vähän piti käydä pepulle taputtelemassa kilpajuoksun aikana ;D

      Poista
  11. Hieno kubio, ja hyvä kun sulla Merri on muistuttamassa tehtävistä asioista 😻😁Huiii, tiskiaine vedessä on ihan kamalaa, viime viikolla tapahtui sama Sain kyllä kunnolla huuhdella suun.. Hyvä alkavaa viikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että en ole ainoa tiskiainekurluttelija ;)
      Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  12. Kaunis, suloisen lämmin ja ihastuttava peite.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä mukavinta, sitä oli niiiin kiva tehdä :) Minä en taaskaan tee tarpeeseen, vaan omasta ilosta, tarvii, tai ei.

      Poista
  13. Lila on hankala kuvattava, se vaihtaa väriään ihan kuin kiusallaan. Minä näen kuviossa viljalyhteitä (onko oikea sana?). Peitto on joka tapauksessa nätti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että kuvio nähdään ainakin kahdella eri tavalla (joku oli nähnyt tontunkin ;) ). Olisko se sitten kuitenkin tuo väri, joka ei suostu näyttäytymään oikeassa sävyssä. Hämmentävän erivärisiä otoksia tuli.

      Poista
  14. Kauniin peiton olet tehnyt 🤍 Minulle tuli kuviosta ensin mieleeni viljalyhteet :) Toki näyttävät myös ruseteilta :D
    Ja ihana Merri 🤍 Ja kiitos kevennyksestä - sait hymyn huulillani levenemään 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun se vasta onkin helppo hymyillä, kun on tiskiaineella kurlatut hampaat... ja ruokatorvikin ;D
      Aika tasaisen puoliksi on mennyt tuo rusetti vastaan viljalyhteet :)

      Poista
  15. Oi, todella kaunis peitto! Hihii, ja hyvä Merri, pistät mammaan vähän vauhtia, mekin odotellaan jo mielenkiinnolla että mitä kisukankaasta oikein syntyy♥ Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisukankaasta on jo aiemmin tehty vauvan body, mutta sitä vielä jäi, niin pitäisi käyttää johonkin muuhun, varmaan vaatteeseen, mutta ei lähde käyntiin :)

      Poista
  16. Ompas hauskaa miten monta eri sävyä yhdessä peitossa... sama on korteissa, jossa kimalletta - eri valossa aina eri väriset... paras kuva on tuo, jossa Työnjohtaja tarkistaa laatua - ihana Merri!!

    Ja mitä tulee pesuaineen juomiseen - niin nostatit muiston lukiovuosilta... hoisin silloin ystäväperheen lapsia useinkin iltaisin ja en tiedä mikä älyväläys oli päivähoitajalta tyhjentää lasten juomamukiin loput Andyt... näytti ihan appelsiinituoremehulta, jota Jonna 3v tykkäsi juoda. Jonna pyysi mehua ja minä sen mukin vielä hänelle sieltä tiskipöydän takareunasta annoin - kun katsoin että oli jäänyt vähän mukiin edelliseltä juomakerralta. Kurautti kunnolla ja vaikka irvistelikin, niin kyllä sitä mahaankin meni. Eikä kauaa, kun puhalteli saippuakuplia.... jestas - minä tutkimaan mukia ja silloin vasta tajusin tuoksusta ja itsekin maistaen että kyseessä joku pesuaine - pelästyin. Soitto 4711 - se se silloin oli myrkytyskeskuksen numero. Neuvoivat juottamaan maitoa ja seuraamaan vointia. Vanhemmille kun soitin, niin eivät olleet lainkaan huolissaan ja eihän siitä sen kummenpaa tullut... mutta oli se ilta... muistan vieläkin...
    Sinä et tainnut ihan saippuakuplia puhallella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ja etenkin toisten lapset on huomattavasti huolellisemmin hoidettavia ja helposti pelästyy vastuun painaessa. Minä puhaltelin puhtaita, kaksiviivaisia a -ääniä ;D
      Tänään löysin sopivan haikara -ehdokkaankin meidän varastosta. Siitä sitten varmaan lisää myöhemmin ;D

      Poista
  17. Hieno kuvio. Kissataloudessa neulotuista luomuksista jokainen varmaan osaa ennakoida, että kissa on ehtinyt tarkastelemaan langat ja lopputuotteet enemmän tai vähemmän perusteellisesti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta! Ei tuo istahtelu varmaan ollut mitenkään pahempi, kuin ne sata kissankarvaa, jotka on kaikella rakkaudella neulottu kuvioihin ;)

      Poista
  18. Tosi nätti peitto ja näen rusetteja ja jotakin muutakin, mistä en oikein saa otetta; jokin kippo🤔 Ja todellisuus on justiinkin tuota. Et voi yhtään kääntää selkääsi tai edes ajatella kääntäväsi, kun kissa on jo siinä keskellä kuvattavaa😂 Meillä se on Nacho, Tacoa ei vois vähempää kiinnostaa.
    Noniin, tiskivettä👍Ei kuitenkaan kuplia alkanut huilusta tulemaan😇😁t.Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut kuplia, mutta äärimmäisen puhtaita säveliä useammassa oktaavissa ;)
      Tänään kasasin kassiin tavaroita kässätapaamista varten ja sitten vielä lopuksi kuivasin pikaisesti hiukset. Eteiseen palatessa oli jo käsityö levällään lattialla ja puoli metriä erittäin märkää lankaa pitkin lattiaa ;D Onneksi tuo Frodo ei ole ilmeisesti vielä onnistunut nieleskelemään langanpätkiä, kun ne voi olla vaarallisiakin vatsassa.

      Poista
  19. Rusetteja tai lyhteitä tai iik, hämähäkkejä.
    Lämpöisen näköinen peite ja pehmeän näköinen kisu kissakankaita vartioimassa. 🐱

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämähäkki tai joku muu pitkäjalkainen! Nyt minäkin näen ;) Peitto on aika paksu, enempi talvikäyttöön, tai sitten vaikka makuualustaksi.

      Poista
  20. Kaunis peitto ja ilmiselvästi rusettikuvioinen. Merri on mainio apu työn jäljen tarkastukseen, mutta vahtii näköjään myös sitä, että hommat edistyy, melkein voisi sanoa, että orjapiiskuri, mutta en kuitenkaan sano. Jahans. Suoritit sitten omatoimisesti vatsahuuhtelun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on jo varmaan loput saippuat käyneet läpi suolistonkin, eli puhdasta luonnontuotettakin lienee syntynyt ;D
      Merri on niin mukava työkaveri, että se on aina seuraamassa tapahtumia, oli ne sitten siivousta tai ompelua.

      Poista
  21. Röyh, pulp pulp - tuli tiskiaine "lankoja pitkin" suuhun, örf.
    Kiva tuo peiton kuvio. Rusetit ja lyhteet, molemmat käy, mutta ei hämähäkit!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämähäkki -vaunupeitto vauvalle olisi ehkä hieman Halloween -henkinen ;)
      Nyt on uusi tiskiaine edellisen loputtua. Onkohan se samanlaista maultaan ;D

      Poista
  22. Tuo kuvio on kyllä minusta todella kaunis vaikka muuhunkin käyttöön. Pitää katsella jos vaikka itselle tulisi jollain kirpparilla vastaan tämä kirja . Lapset ja Merri taitaa olla yhtä kerkiäväisiä ? Olen huomannut samaa että vaikeaa on kuvata neuleita näyttävät joka paikassa erivärisiltä ja missään ei kuitenkaan sitä oikeaa . Minä olen vielä jatkanut kutomisia mutta kohta ne loppuu kun on muita puuhia ulkona .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin neuloessa, että tätä kuviota voisi hyvin käyttää vaikka villatakissa tms.
      Äsken kuvailin askartelujuttuja ja heti siinä oltiin jo tarkastamassa ja muuttelemassa minun asettelemaani järjestystä ;).
      Minulla taitaa neulomukset jatkua läpi vuoden.... Minulla on tuota pihainspiraatiota kovin harvakseltaan.

      Poista
  23. Kiitos : ) Rusetit sopii minusta hyvin vauvoille. Sattui kertaheitolla kiva kuvio kirjasta sen enempiä selaamatta.

    VastaaPoista
  24. Suloisia rusetteja - niitäpä ne :)
    Ja kiitos kun muistutit; taitaa tuo sama pieni kirja olla tuolla minunkin hyllyssäni kaikkien muiden neulekirjojen joukossa. "Voi minkähänlaisen kuvion sitä tähänkin tekisi..." - ohjeita on pilvin pimein ja taas vaan aloittelin sitä tavallista perussukkaa. Vaikkei siinä mitään vikaa ole :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukka kun sukka :) Pääasiahan on se, että on mukava neuloa ja tehdä jotain käsillään.
      Tuo on ihan mahtava kirja. En olisi ostaessani uskonut, miten paljon sitä tulee käytettyä. Paljon enemmän, kuin monia muita kirjoja olen käyttänyt.

      Poista
  25. Ihana vaunupeite ja viljalyhteet minunkin silmissäni siinsi.
    Sinulla onkin hyvä kun on paikalla testaamassa oman laadunvalvoja.
    Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laadunvalvoja on välistä aivan liian tarkka. Ilmestyy paikalle aina, vaikka yritän salaa kuvata tekeleitäni ;)
      Mukavaa viikkoa sinullekin! Pikkulauantaita ;)

      Poista
  26. Kaunis peite, kyllä tuossa selvästi on rusetteja :) Kaunis kissa tuo sinun Merri :) Kyllä ne ehtii, eläimet nimittäin. Minullakin jos lankakerä tippuu lattialle ja ehtii pyörimään kauemmas, niin siinä on erinäinen määrä karvaa, mutta minun tapauksessa koirankarvaa. Aina sitä sen verran on lattialla vaikka kuinka imuroisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosiaan jo luopunut käsitöideni "suojaamiselta" eläimiltä ;) Aina niitä karvoja tulee, enemmän tai vähemmän. Kohta tulee kevät ja karvoja alkaa lähteä ihan tosissaan.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!