torstai 12. toukokuuta 2022

Tulitikkulaatikko

 Tässä pääosin materiaalit, joista syntyi seuraava "kortti".  Sain hylsykirjoista ahaa -ajatuksen, että kortin ei välttämättä tarvitse näyttää kovin perinteiseltä.  Seuraavaksi silmiin osui iso tulitikkulaatikko.

Lisäksi mukana samoja materiaaleja, kuin aiemminkin, eli kaksipuoleista kontaktia, vaatteiden hintalappuja, askartelukartonkia, kuvia ja tekstejä lehdistä yms. 



Lopputulos näytti tältä.


Päädyissä on pienet läpykät, jotka yhdistyvät askin sisäpuolelle rei ´istä langalla, joka kiinnittyy sisäpuolelle helmen avulla (tukkii reiän). 
Läpyköiden oli tarkoitus toimia nk. vetiminä, mutta tätä joutuu kyllä sormella auttamaan, kun laatikon päälystäminen teki kulun hieman ahtaammaksi. 


Laatikko-osien alaosat on päälystetty, mutta sisälaatikon sivuja ei. 


Kun laatikon avaa, paljastuu sisusta.  Laatikkoon on laitettu 6kpl kortteja. Mikään ei estä laittamasta mukaan myös rahalahjaa, jos kortin antaa sellaisessa tarkoituksessa. 


Sisälaatikon pohja on koristeltu. Alakuvassa näkyy nyt myös tuo helmikiinnitys. 


Alla vielä kollaasit sisäkorttien sisällöstä.


Molemmin puolin. 


Merri nauttii lämmenneestä ilmasta.  Sen elämä on muuttunut vilkkaammaksi, kun meille on ilmestynyt Euroviisuista kiinnostuneita kissoja tiistaista alkaen.  Merri haluaa välillä hieman omaa rauhaa. 


Maiaa ja Samia kiinnostaa, minne Merri meni.   Ne käyvät ahkerasti ulkohäkissä. Maia haluaisi myös ulos hiippailemaan, mutta sillä ei ole valjaita mukana. 


Frodo uhkuu virtaa ja ihastusta isompia kissoja kohtaan.  Se matkii ansiokkaasti  isompia ja yrittää leikkiä rauhallisempaan menoon tottuneiden Maian ja Samin kanssa.   Sitä kiinnostaa myös erityisesti toisten ruoka, jota nyt on tarjottu useina eri kattauksina, valvotusti.  Valvonta koskee Frodon ylensyöntiä 😁

Frodo: Mitä te tuolla ulkona näitte?? 


Tänään on vuorossa viisujen toinen semifinaali, jossa Suomikin on mukana. Toivotaan, että päästään finaaliin 😎

29 kommenttia:

  1. Oi miten kiva idea tuo tulitikku kortti juttu😍 sinulla on ollut oikeen idea rikasta aikaa ja kaunista valmistuu🤗
    Täällä Lulu kissa ei malttaisi olla millään sisällä,kevään tuoksut houkuttavat niin💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä oudompaan suuntaan ollaan menossa ;D
      Kevät on varmasti eläimillekin hienoa aikaa, kun on lämpimämpää ja lumen alta paljastuu paljon hajuja. Öittiäiset kulkevat ja linnut lentävät.

      Poista
  2. Pikkuinen noudattaa kultaista sääntöä: Syö aina kun saat ja nuku aina kun voit! Merrin yksinolon ymmärtää, kun sillä on niin paljon Laadunvalvontatehtäviä takanaan ja pikkuinen kasvatettava vierellään. Onpa kerrassaan kiva korttilaatikko! Juuri tuo mielikuvitus materiaalin käytössä ja ilmaisen materiaalin hyödyntäminen on taidokasta ja lopputulos onnistunut, ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on tosiaan jo aika annoksen saanut Frodosta ja toiset kissat vielä lisänä :) Se ei jaksa kauaa kiinnostua toisten tekemisistä. Ulkona on pajon mielenkiintoisempia juttuja muutenkin.
      Joskus nämä kokeilut askartelun tai muun parissa menevät ihan pieleen, mutta joskus lopputulos vastaa sitä, mitä lähti hommalta hakemaan. Askartelu vaatii paljon enemmän sellaista kärsivällisyyttä, jota minulla on enimmäkseen neulontaa varten. ;)

      Poista
  3. Ihania laatikkokortteja! Mainioita nuo sisälle tulevien viestien toivotukset ja vinkit :-D Onpa tosiaan kätevä idea, laatikon sisään voi pistää tosiaan rahalahjan, taitellun lahjakortin tai vaikka korvakorut.
    Voi noita ikkunoista kuikuilijoita pitkäkaulaotuksia! Ihan saukoilta näyttävät <3 Vai on teille tullut viisuista kiinnostuneita kissoja :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Laatikkoon voi tosiaan laittaa pienikokoisen lahjankin.
      Kissat odottavat etenkin Suomen esitystä, ja onneksi se onkin ekana, niin ei tarvi kaikkea katsoa,jos ei jaksa. Finaalipaikkojen jakoa sitten taas lopuksi keskittyvät katsomaan. Välillä voi pyörähtää ulkohäkissä katsomassa, näkyisikö tähtiä, ja voisiko niistä tehdä ennustetta koko viisujen voittajasta.

      Poista
  4. Tosi kiva idea ja toteutus 🌹 Ja miten ihanat kissat ! Mulla alkoi kesäloma ja juhlistan sitä nauttimalla kavereiden blogiposteista 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno tapa juhlistaa :) Sinä ehdit tehdä lomalla vaikka mitä, tai olla tekemättä. Loman alussa näyttää olevan aina ihan loputtomasti aikaa. Hyvää lomaa!

      Poista
  5. Jos vielä kauan katson noita hylsykortteja, niin minunkin on pakko ryhtyä - Apua!
    Eka viisujen semifinaali takana ja osa lemppareistani pääsi finaaliin, osa ei. Sitten oli muutama, joista mietin että WHAT? Vasta nyt aloin kelaamaan Areenasta Eurobubblan-jaksoja, joten kaikkia en ole vielä kuullut kertaakaan, mutta vielä ei mikään ole noussut erityisesti esiin.
    Peukut pystyyn tänään: The Rasmus jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menoksi vaan! Rullat kehiin ;D
      Jatkoon meni Rasmus, että heilahti! Hieno juttu :) Nyt on lauantain finaalissa vielä jännättävää. Näin viime yönä untakin viisuista, tosin oli painajainen. Että sellaisenkin voi nähdä ;) Eilisessä lähetyksessä oli kyllä niin paljon sitä valon räiskettä, että ei meinannut pystyä kaikkea katsomaan. Monikohan paikallaolijoista sai migreenin...

      Poista
  6. Kauniita laatikkokortteja. Välillä oma rauha on kissallekin tärkeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Selvästi hakeutuvat välillä omiin oloihinsa. Ehkä ikäkin tuo rauhallisuudenhalun mukanaan.

      Poista
  7. Ihana yllätyslaatikko! Kiitos päivän kissakuvista, ne ovat aina niin suloisia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienemmistä tulitikkulootista tulisi miniatyyrikortteja ;D
      4 kissaa talossa (edelleen) tuo omat haasteensa, mutta onhan niitä hauska seurailla.

      Poista
  8. Kiva idea nuo laatikkokortit :)
    The Rasmus jatkoon ehdottomasti - ekasta semifinaalista suosikkini jäi rannalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne meni! Finaaliin nimittäin :) Ainakin erottuu finaalissa, kun oli monet vähän "outoja". Makuja on tietysti monia äänestäjilläkin..

      Poista
    2. Minustakin monet kappaleet oli vähän...outoja, erikoisia. Ei kovin moni minun makuuni :)

      Poista
  9. Wau, siis niin upea laatikko pullollaan mahtavia yksityiskohtia ja kierrätys-iso plussa! Viisut menee ihan ohi-heh, empä tiennyt että jo…ja ketä/mitä siellä ees edustaa Suomea, klups… missä kuplassa mä oikein elän?? Ja meneekö enemmän vain asioita ihan ohi🤪

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toivottavasti "kortin" saaja ymmärtää joskus, mikä se on ;D
      No mutta vielä ehtii mukaan viisuhuumaan! Jännitys vielä säilyy, kun Suomikin vielä mukana. Pitkään oli vakio, että ei päästy loppukisailuihin ikinä. Onhan tuo pistelaskusysteemikin muuttunut viime vuosina, ehkä vaikuttaa. Koskaan ei voi tietää minkälaisessa seurassa valittu kappale kisailee, onko monta samankaltaista jne.
      Ehkä nää viisut ei olleet niin tärkeät, että menettäis jotain, jos ei katsonut, ainakaan, jos vertaa jonkin muun asian unohtumiseen :)
      Kiitos kommentista!

      Poista
    2. Heh.... minä olen muuttunut Anonyymiksi.... mikä tätä googelia oikein vaivaa... mut onnistuipa kuitenkin kännyllä kommentoida! Heh, en ennättänyt viisuhuumaan tänäkään vuonna - oltiin Pandahuumassa Ähtärissä!!
      Postaus kun ennätän... Iloisia ja itsellesi mielekkäitä asioita juuri alkaneeseen viikkoosi!!

      Poista
    3. Ahaa! Paljastuit! ;D ja nyt joudut varttumaan VUODEN ennen seuraavia viisuja! Itse mietin just eilen samaa, että mikä nyt avuksi?? Onneksi tallensin tämän vuoden ohjelmat ;)

      Poista
  10. Onpa kiva kortti-idea. Harmi, että tulitikkulaatikoita kertyy kovin hitaassa tahdissa.
    Mainioita pihalle kurkkijoita. Melkein kuin Avara maailma -ohjelmassa nähdyt mangustit vartioimassa pesäaukkojaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tule juuri laatikoita, kun sytytellään kaasusytkällä :) tämäkin loota on ollut varastossani ties miten kauan.
      Kissamangustit, uusi rotu! ;D

      Poista
  11. Sinulla kyllä riittää noita hienoja ideoita, ja kaunis kortti-idea taas:) Teillä on nyt siellä kunnon kissabileet, kun 4 kissaa talossa, ja siinä onkin Frodolla esimerkkejä,mistä oppia:) Oikein hyvää viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tulee idea, joskus ei :) Meillä on vieläkin kaikki 4 kissaa talossa ja hei hulinaa. Frodo on ottanut tuttavallisemman asenteen vieraskissoihinkin... Tassu lentää niskan päälle herkästi ;D En muista muiden kissojen harrataneen näin likeistä palvontaa ;)
      Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  12. Mahtava idea <3 Sinua on puraissut askartelukipinä. Minua viiraa neuloosi ja siihen vielä päälle pukkaa virkkoosi. Huh, huh! :D Toivon, että huomenna puhkeaisi minulle siivousinnostus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä just tajusin, että en ole neulonut 4 päivään ja se on suorastaan poikkeuksellista! Jostain syystä ei ole huvittanut. Ikkunanpesuinnostusta minäkin odottelen. Ei kuulu, eikä näy.

      Poista
  13. Voi, aivan mahtava tuo laatikkokortti! Ja nuo tekstit; nyt tietää miten silmälasit tulee puhdistaa:):) Täälläkin kissat on hieman kevättuulella niinkuin siellä teilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niksipirkka on aina hyvä opastin, jos ei tiedä, miten toimia! :)
      Frodosta on tullut jo reipas valjaissa ulkoilija. ei ole enää yrittänytkään terassin alle, eikä pelkää kovia ääniäkään enää niin herkästi. 2 vierailijakissaa lähtivät jo kotiinsa, joten alkaa tämä meidänkin elämä taas vähän tasaantumaan.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!