perjantai 6. toukokuuta 2022

Olen kissasi

 Löysin sisustuskahvilasta näin suloisen magneetin 💝  Se pääsi jääkaapin oveen, vaikka olen karsinut kaikki vanhat magneetit kokonaan pois. 


Viime aikoina olen ollut niin paljon kissojen kanssa, että alan hiljalleen puhua kissaa itsekin (ainakin omasta mielestäni).  Merri etenkään ei ole aina kovin vakuuttunut taidoistani, mutta viihtyy vähintäänkin kohteliaisuudesta lähellä, kun askarrellaan.  Kangaslaatikoita penkoessa löysin tämän kummallisen kankaan, johon Merri ihastui oitis.  Mitä ihmettä olen mahtanut ajatella, kun olen kankaan ostanut...? En ainakaan kissan miellyttämistä, koska sitä ei ollut silloin olemassakaan 😏


Varmaan olette jo aika kyllästyneet näihin hylsykirjoihin, mutta silläkin uhalla esittelen taas yhden. Tämä on tällä erää viimeinen. Ainakin toistaiseksi... 
Tähän osasin ottaa jonkinlaisen kokoavan teeman: perhoset. 


Hylsyosissa nauhoja, tekstejä, kuvia... 
Tuolla keskellä vasemmalla linnut roikkuvat päät alaspäin. Musiikki ja etenkin tanssi saa nekin villiintymään. 


Sisään työnnetyissä korteissa tällaisia aiheita.  Oikealla alhaalla kortti, jonka toisella puolella kohta, johon voi kirjoittaa, keneltä kortti on. 
Leikkaan ja sommittelen, sitten liimailen.  Jostain syystä olen aina tykännyt leikellä lehdistä kaikenlaisia kuvia ja tekstejä, joita voi sitten yhdistellä omanlaisikseen. 


Vielä muutama päivä sitten lunta oli näinkin paljon pihalla!  Tänään tästä on jäljellä enää pieni pläntti. 
Olen viihdyttänyt naapureita pitämällä kahta kissaa narussa ulkona. Ne haluavat tietenkin olla samalla puolella terassia, etenkin Frodo, joka haluaa olla  Merrin kanssa.  Narut ovat käsittämättömässä sotkussa vähän väliä ja edellistä juttua setviessä jompikumpi syöksyy jo toiseen suuntaan.  Kaiken aikaa minun täytyy tietenkin jutella kissoille...
 Eilen ajattelin, että piilokameraan saisi nyt kunnon materiaalia. 


Alla kuva-arvoitus: bongaa kuvasta kissa!


Kahvilassa oli myynnissä myös sukkia, joista oli pakko kuvata tämä yhden parin teksti, kun oli tähän hetkeen niin osuva: 


Tämän hetken tunnelmat ovat juuri tässä.  Olen edelleen poissa töistä ja olo on kerrassaan hankala.  Lähes päivittäin PAM pamahtaa vatsan ja pallean seutu kireäksi heti herätessä.  Loppupäivä onkin sitten kärvistelyä. Välillä se laimenee siedettäväksi, mutta toisinaan tuntuu, kuin olisin nielaissut rautalapion.  Olen "kuormittanut" terveydenhoitojärjestelmää enemmän, kuin vuosiin. Ymmärrän kyllä, että ihan aiheesta, enkä osoittele mitään tai ketään. Tuntuu silti aivan käsittämättömältä, millaiseksi elämä on yht´äkkiä muuttunut.  Tuokaan sana ei varmaan vastaa todellisuutta. Tilanne on hiipinyt luultavasti jo pitkään tähän suuntaan, enkä ole halunnut antaa sille periksi.   En olisi uskonut tätä sanovani, mutta minulla alkaa olla jo ikävä töihin, ja normaaliin arkeen. Normaaliin olotilaan.  Mikä sitten onkaan se normaali, en tiedä.  

Yllä oleva teksti ei ihan suoraan ole ollut ohjenuorani. Kyllä minä olen tehnytkin jotain. Olen mm. käynyt soittoharjoituksissa ja soittanut kotona. Olen käynyt kylässä ja kahviloissa, taidenäyttelyissäkin.  Olen kuunnellut äänikirjoja, ollut pihalla. Tyhjentänyt jopa maatuneen kompostorin.  Olen käynyt lenkillä, joskin  jaksaminen vaihtelee päivittäin.  Arvatkaa mitä? Olen myös neulonut 😁 En mitään huippuvauhtia, mutta hissukseen. Tällä hetkellä on yksi pari valmiina ja 3 keskeneräisyyttä. Yhdessä parissa on niin erikoinen kantapää, että se on jumittunut vaiheeseen.  

Päivä päivältä mennään eteenpäin asioissa, vai mitä?   Suunta on vaan vähän hukassa. 

Mukavaa viikonloppua kaikille Teille!  

25 kommenttia:

 1. Tsemppiä <3 Kuulostaa hyvältä. Ei voi tietää, mihin suuntaan elämä vie, päivä kerrallaan on varmasti viisasta edetä ja antaa elämän kannatella. Mahtava teksti sukissa!
  Voi pieniä kissoja. Ihania kortteja, joissa monessa kissa mukana. Frodon silmät sieltä "piilokuvasta" heti tulivat vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on varmasti hyvä päivä! Aurinko paistaa. Merri kävi herättämässä minut tarpomalla :)

   Poista
 2. Kiva magneetti. Kortit on myös tosi kivoja aiheiltaan.
  Toivottavasti olosi kohentuu ja voimat palaavat pian taas ennalleen.

  VastaaPoista
 3. Se oma suunta löytyy aikanaan.Asioilla on tapana järjestyä tavalla tai toisella.Sinusta tulee entistä vahvempi kun tästä pääset eteenpäin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin uskon ja toivon. Toivottavasti ei tarvi toivoa enää kovin kauaa...

   Poista
 4. Ihana magneetti kuin myös hylsykirjat. Merri on niiin tyytyväinen omaan kankaaseen :)
  Just noin hetki hetkeltä ja päivä kerrallaan. Oot ollut ihailtavan aktiivinen, mulla tahtoo päivät karata käsistä johonki :)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaista tämä on täälläkin. Viikot vierivät ja päivät katoavat. Hyvä, jos tietää, mikä päivä on menossa.

   Poista
 5. Kaapeista löytyy minullakin joskus juuri tuollaisia: mitä ihmettä olen ajatellut -juttuja. Joskus sellaisen hankkiminen on tuntunut hyvältä idealta. Täällä sataa vettä, mikä tietää lähtöä lopuille varjopaikkojen lumikasoille ja vesistöjen jäille, samalla ilma puhdistuu pölystä. Pölyä onkin taas riittänyt.
  Keskitä huomio ja takerru niihin hyviin asioihin: kaikkeen tuohon, mitä olet jaksanut tehdä ja kaikkeen siihen, mistä olet voinut nauttia. Huolille ja murheille vain tietty, rajallinen aika päivässä. Takana on pitkä kuormitus ja siitä toipuminen vie aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kaappien sisältö on tiedossa, niin vähän väliä joutuu ihan keskittymään siihen, että käsillä olevat tyhjät muovirasiat yms. menevät kierrätykseen, eikä säästöön :) Eilen tyhjeni yhtäaikaa 3 nk. leivinjauhepurkki -tyyppistä purkkia...
   Jonkinlainen mielenhallinta on varmaan tässäkin vaivassa aika oleellista. Eilen päätin, että kokeilen hymyterapiaa ;) Aloitan päivän hymyillen, vaikka ei olisi mitään aihettakaan.. Josko aivot ja keho ottaisivat suupielten suunnan merkkinä hyvästä olosta? Ehkä tämäkin on vain merkki jostain höperömmästä ;) Kokeilen silti. Ääneen en ala ilman aihetta naureskella, vaikka nauruterapia tekisikin varmaan ihan hyvää.

   Poista
 6. Ihania mietelauseita tuo kissajuttu ja laiskottelukin. Ihmettelin vielä noita hylsykortteja: miten se sisäosa pysyy sisällä? onko se irrallaan vai kiinni hylsyosassa? Eikö olekin tarkoitus vetää se esiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan irrallinen kortti, eikä kokonaisuus kestä heiluttelua. Jotkut hylsyt ovat linttaantuneet tiukemmin, kuin toiset, sisäkortissa saattaa olla paksummalti tavaraa jne., joka vaikuttaa kortin istuvuuteen. Aluksi käänsin hylsyn päälystepaperin päät rullan sisään, jolloin hylsyn suusta tuli tiukempi. Sittemmin olen todennut siistimmäksi vain tasata reunat. Toiseen reunaan kun laittaa tuon reiän (ja renkaan) keskelle hylsyä, eikä yläkulmaan, kuten aluksi tein, pysyy se pää varmasti kiinni.
   Nuo huuhdeltavat hylsyt ovat tosiaan hieman ohuempia ja menevät helpommin ihan littanaan, kuin ne ruskeat pahviset.
   Kyllä, kortti on tarkoitus vetää esiin.

   Poista
 7. Juuri niin päivä kerrallaan ja kaikki palat kyllä loksahtavat paikoilleen. Ja asioilla on tapana järjestyä. Tsempit❤
  Ihania nuo hylsykirjakortit,tiekkö osaat tehdä niistä kauniita. Olet löytänyt uuden kiinnostuksen kohteen,säilytä se ja tee kaikkea mistä tulee hyvä fiilis.
  Voi lystikkyys nuo kisulit ovat niin mainioita narun päässä😂
  Kuulun myös niihin jotka höpisevät kissalle,minä huomaan itsekkin kotona ,että höpisen Lululle ja voin taata kissa pitää suuretkin salaisuudet sisällään🤣
  Siis luotto ystävä!
  Halaus huomiseen äitienpäivääsi❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein vaikeinta näyttää olevan jonkin asian aloittaminen, vaikka se lopulta olisi mukavaakin. Myös tylsään asiaan pakottautuminen tuntuu lopulta hyvältä, jos pysytään vain pienissä jutuissa.
   Merri pitää tosiaan kaikki salaisuudet sisällään ja katselee viisaan näköisenä minua. Frodo vonkuu ja maukuu siihen malliin, että en tiedä, voiko sille uskoutua ;)
   Hyvää äitienpäivää sinullekin!

   Poista
 8. Hetken aikaa piti tuijotella, ennenkuin löysin kuvasta kissan :) Liekö hyvää piiloutumiskykyä vaiko tarvetta vahvemmille kaksiteholaseille.

  Anna itsellesi aikaa toipua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frodolla on huvittava tapa piiloutua jonkun pienen asian taakse kurkistelemaan. Ehkä Merrikin yrittää, mutta se ei niin onnistu ;D
   Minä hommasin just itselleni toiset lasit, ns. soittolasit. Nyt ei voi enää laseja syyttää vääristä äänistä soittoharjoituksissa.

   Poista
 9. Voi kuule, päivä kerrallaan... äitini lempisanonta jatkuen, ettei sitä kahta mennä paremmissakaan piireissä ja hylsykortteja ei voi koskaan olla liikaa... aivan ihana tämä(kin) perhosteemalla... odotan oikein mitä siihen albumiin alkaa tulemaan - mitäs jos tulisikin mietteitä ja vähän omannäköistäsi taidetta... olisi sun kiva palata mietteisiin sitten myöhemmin ja katsoa mihin suuntaan on menty... mulla on on simmoisena nyt runokirja.. kierrealbumi sekin.. siinä on syvenpiäkin tunnontuskia "pehmennettynä" kai runon"tyyliin", etten perimmäisinä vain päästelisi... niitäkin on hyvä päästellä, mutta kumpa saisit tuon aamuisen olon pois.. sitä toivon sydämestäni!! Halaus ja aurinkoa lupaa koko Suomeen ensi viikolle, sitä toivon myös mieleesi!

  VastaaPoista
 10. Päivä päivältä eteenpäin, niin se on <3 Asiat kääntyvät vielä parhain päin. Vai puhit sinä kohta kissaa - oivallinen taito <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin alkaa uuteen ammattiin piakkoin: kissakuiskaaja! ;)

   Poista
 11. <3 Onneksi elämässäsi on kuitenkin kivoja juttuja, jotka saavat ajatukset välillä muualle. Frodo ja Merri tietenkin etunenässä. :-) Lämmin halaus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näiden blogijuttujen ja kommenttien lukeminen kuuluu myös niihin kivoihin juttuihin, vaikka en niin paljon olekaan nyt jaksanut lueskella ja kommentoida itse.
   Kivoja juttuja pitää tehdä (kohtuudella niitäkin, näin suorittajan näkökulmasta..). Pitää tehdä myös jotain epämukavia juttuja, kunhan ei liikaa, että ei jumitu pelkästään omaan itseensä tekemättä mitään. Helppo juttu siis!

   Poista
 12. Ihana teksti tuossa magneetissa, eikä näihin kissakuviisi ikinä kyllästy. Oma Otto-kissani tykkäsi kun sanoin "krrrr". Nuo hylsykirjasi ovat kyllä tosi upeita. Toivottavasti oikea suunta löytyy jossain vaiheessa, ja paljon jaksamisia ja tsemppejä sinulle. Mutta kuulostaa että olet kuitenkin ollut tosi aktiivinen muuten, käynyt siellä sun täällä,mikä on hyvä juttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin testata tuo "sana", miten siihen reagoidaan. :)
   Olen ollut saikulla jo kolmatta kuukautta, siinä ajassa on ehtinyt kaikenlaista, vaikka ei päivittäin tekisikään.

   Poista
 13. Siis mää en TYKKÄÄ/KESTÄ - näköjään kännyllä kommentointi ei onnistu!!
  Tai ei niitä täällä ainakaan näy... joillekin taas onnistuu, niin että ottaa pattiin muistaa kelle onnistuu ja kelle ei...
  ANTEEKSI, kun sulle puran... syyttömälle... mut joku outo "asetus" on näemmä ny kännyssäni päällä kun ei kaikille toimi, eikä näytä julkaise-nappia klikatessa, että joku olisi vikana!! Murrr...
  No, mun murinat on pieniä... mut sun hylsykorttiset kertakaikkisen upeita ja niitä ei voi olla/tulla liikaa!!
  Ihan mitä vaan, mistä innostuu, niin antaa palaa vaan... se on voimaannuttavaa, mutta tuskin vie vatsan/palleanseudun tilaa parempaan - siihen vaatimalla kaikenmaailman ja kunnon tutkimuksia nyt rasitat jatkossakin terveyspalveluita - sitä varten ne on!! Apu on löydyttävä!! JOten toivon jaksamista oman hyvänvoinnin etsimiseen ja sitä ettet etsi yksin!!
  Iso voimahali ja nyt on kopioitu jo teksti tietokoneelle, että jos se ei tälläkään meinaa onnistua, niin liitän sen sitten vaan uudelleen ja uudelleen... en luovuta yrittämästä kommentoida!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ainakaan mikään kommentti mennyt ohi, koska tarkistuksessa hyväksyn kaikki ja ne näkyvät. Minulle on muutaman kerran (todennetusti) käynyt noin viime aikoina. Kaikkea en ole kyllä jälkikäteen tarkistellut, enkä muistakaan kaikkea. Joku toimintahäiriö tuolla bittiavaruudessa nyt on ollut. ja minä tosiaan kommentoin lähes aina läppärillä.
   Hylsyjen kerääminen jatkuu... ;D Keksin äskettäin lisäksi, että kortti voi olla vaikka minkä muotoinen. Että nähtäväksi jää jotain muutakin kohtapuoliin.
   Viime viikolla oli muutama ihan jäätävä päivä, mutta nyt on ollut vähän lievempää jännitystä viime päivinä, eli kai sitä toivoakin on, kun vaan jaksaa olla kärsivällinen.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!