torstai 19. toukokuuta 2022

Motivaatiota ladataan...

Tässä taitaa olla viime kuukausieni iskulausahdus... 


Kaikki te muut olette varmaan ymmärtäneet, miten tällaisista tiskiliinoista poistetaan tuo hintalappu tms. liimattu osio? No minä olen sen sijaan pähkäillyt ja ihmetellyt, miksi laitetaan tuollaisia lappuja, jotka vievät aina osan liinaa mennessään....   Tässä kohtaa täytyy nolona todeta, että kaikkea ei voi ymmärtää. Edes ihan joka kerta...    Tämähän piti tietenkin kastella ensin ja sitten kaikki lähti lähes itsestään! 

Kävin kirpputorilla etsimässä tarpeita yhteen juttuun. Samalla löysin lukemattoman Harry Hole -poliisipokkarin ja käsityökirjan.  Viimeksimainittu maksoi vain euron!  Piti ostaa, vaikka ei olisi tarvinutkaan. Ompahan kiva selailla. 
Olen tykännyt noista Nesbon kirjoista ja etenkin tästä sarjasta.  Lukemisjärjestys on ollut aika sekava, koska olen ostanut  pokkareita kirpputorilta, mitä on sattunut löytymään. Tämäkin on jo pohjatarinan aiemmalta kaudelta, joskin selvitettävänä oleva rikos on aina uusi. 


Kässäkirjassa on kauniita kuvia ja punavalkoisuus luo pirteyttä.  Kissaa ei tietenkään voi olla huomioimatta. Se esiintyykin useammassa kuvassa. 
Kirjassa on kuvattu vanhojen tekstiilien uusiokäyttöä ja tehty aivan uusiakin juttuja, myös joitain ei-kankaisia käsitöitä, kuten tuo kynttiläpurkki vasemmassa yläkulmassa. 


Näitähän minä lähdin etsimään....    Tuli katsottua varmaan liki sadan farkkuhousun takapuoli 😂
Näistä tulee juttua myöhemmin, kun homma etenee. 


Monena vuonna olen ajatellut laittaa ruohosipulia pakastimeen, mutta muistan asian aina vasta, kun sipulit ovat jo vähän yli-ikäisiä.  Nyt oli vahvaa kasvustoa jo rehevästi, eikä vielä niin montaa kukkavartta.  En tiedä millaisiksi nämä pakastuksen jälkeen menevät, mutta maku varmasti säilyy. Tuoksu tulee jopa pussien läpi!


Kässäklubi on ehtinyt taas kokoontua, vaikka kuvani tulevatkin jälkijunassa.  Näin kauniin kattauksen sai illan emäntä aikaiseksi nyyttäritarjoiluista. 


Perinteisesti kaikki tekeillä olevat käsityöt piti jälleen kuvata kootusti.  Minulla oli tuo neulontamotivaatio vähän hukassa, mutta seura oli tietysti tärkeintä 💖


Päivät tuntuvat kuluvan pyöriessä ja ihmetellessä.  Pienistäkin saavutuksista olen kuitenkin hyvällä mielellä. Yksi niistä on kolmen ikkunan pesu. Niissäkin meni 2 päivää 😅, enkä edes vaihtanut verhoja.  Keittiössä on jo valmiiksi lempparikappani. Olohuoneeseen en viitsi vielä vaihtaa, koska yksi karvakaveri saattaa edelleen harrastaa kiipeilyä verhon alaosassa, innostuksissaan.  Ehkä se menee pian ohi, kun kissa ja sen järki kasvavat? Vaihdan sitten verhot.  

Eilen ostettiin kuoriketta ja multaa pihalle.  Enää tarvitaan motivaatiota niiden levittämiseen...  ehkä sekin pian latautuu! 


31 kommenttia:

 1. Hi-hii.... ihana rätti!! Ja mielenkiinnolla jään odottamaan farkun"persus"-projektia, olet sinä monipuolinen ideanikkari.
  Tarttiskin mennä kohnaamaan kirpparille - apri viime keikkaa niin surkeita, että vei motivaation...
  Ja mitää tulee ikkunanpesuun, niin minä en ikimaailmassa saisi kolmea ikkunaa kahdessakaan päivässä - se on iki-inhokki homma (kuuluu kategoriaan siivous... ja minäkun tykkään vaan sotkemisesta) isännelle delegoitu ja tai äiteelleni (noloa, myönnän!!)
  Jatkuukos teidän kässäkerho vielä miten kauan? Meillä oli eilen viimeinen keskiviikko näperrellä - tai olisi ollut viel ensi viikolla, mutta Helatorstain aatto ja kaikilla jo jotain mökeille menoja sun muita... syyskuussa vasta seuraavan kerran!
  Nyt laitan oman motivaationi latautumaan... pari tuskaa tuottavaa lausuntoa tarttis saada aikaan ennen toimitilalle menoa!
  Iloisia projektisuunnitelmia sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttamaton täällä jo kyselee, että tuleeko farkuista HATTU?
   Näet työkamu kaffepöydässä pyysi, et jos löytyy vanhoi farkkui - niin tuokaa... yhdet löysin ja vien tänään...
   Ei kertonut tarkempaa suunnitelmaa...

   Poista
  2. Ei tule hattua ;) Olen tehnyt kyllä yhden hatun joskus kauan sitten, vaikka ei farkkua ollutkaan, oli sinistä kangasta, lierihattu.
   Meidän kässäkerho kokoontuu ihan milloin sattuu, kun kaikki tekee vuorotyötä. Joskus on useampi kuukausi väliä. Sitten joku taas keksii kysellä, ja ehdotella. Paikkakin vaihtelee. Kesällä voisi olla vaikka jossain ulkonakin.
   Nukuin eilen yli 2 tunnin päiväunet, koska olin ihan väsynyt, vaikka en ollut tehnyt yhtään mitään. Heräsin vasta 8 aikoihin ja menin vähäksi aikaa pihalle kissojen kanssa. 9 jälkeen mietin, että päivän ikkunaprojekti on vielä toteuttamatta ja kannoin vastentahtoisesti pesuveden paikalle. Äänikirjaa kuunnellen syntyikin sellainen ikkunanpesuinto, että pesin vielä useamman pienen ikkunan tämän jälkeen! Pitkästä aikaa tuli tunne, että oli energiaa oli riittämiin ja ylikin! Ehkä meillä on kuule väärä vuorokaudenaika siivouksen toteuttamiseen? Kokeilepa sinäkin sellaisena ajankohtana, kun muuten olisit menossa nukkumaan. Saattaa toimia sinullakin!

   Poista
  3. Farkku"jännitys" siis jatkuu... hih!!
   Apua - nukkumaan mennessäkö iskisi siivousvimma - tuskin... minä tuppaan nukahtamaan aina sohvalle ja Ukko-Kulta onneksi herättää, että siirryn sänkyynkin.... olen niin-niin iltauninen...
   Mutta kurkkaas blogiini - heitän sullekin Nopeat SANAT haasteen - olisi kiva nähdä ja lukea vastauksesi!
   Mielekkäistä puuhia viikonloppuusi - ehkä ensimmäinen aikas kesäinen viikonloppu edessä!

   Poista
  4. Kiitos haasteesta... suorituspaine saattaa olla ylivoimainen...

   Poista
 2. Joo, samoin, en saisi kuin yhden ikkunan päivässä pestyä. Pesin 2n huoneen ikkunat ja parvekelasit ja ihan tarpeeksi oli. Meni yhden vaakatasoisen alaikkunan pesussakin päivä, oli tosi ällöttävä pestä kun matalalla oli, selkä ei tykännyt. Ja mikä katupöly oli niissä.
  Noita dekkareita en ole lukenut yhtään, mutta tilkkutöitä kyllä pitäisi (voisi) tehdä, jotta saisi kankaita pois, kun ei mahdu. Pitäisi sitten viedä nekin kirpparille, että oisiko parempi viedä ne kangastilkut sinne suoraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunanpesussa on onneksi ihan selkeästi näkyvä tulos. Tulee edes jälkeenpäin ilo siitä, että tuli pakerrettua.
   Monta hyvää ideaa torppaantuu siihen, että alkaa miettiä, kuka niitä sitten käyttää ja missä. Se on niin tylsä ajatus, että koko homma jää tekemättä. Toivon, että saat tänään niin kivan idean, että pääset tilkkuilemaan!

   Poista
 3. Kässykerho on kiva ajatustenvaihtopiste, vaikka ei valmista tulisikaan. Kivaa yhdessäolia ja hyvää tarjottavaa on vaikea vastustaa.
  Voi hyvin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkaansa. Parasta on yhdessä nauraminen ja ajatusten vaihto.
   Kiitos, samoin sinä, voi hyvin :)

   Poista
 4. Heippa, ruohosipulit ja tillit kannatta pakastaa lasipurkeissa, tuoksut ei näin tartu muihin pakasteisiin, esim jäätelöön.
  T. Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan pakastanut mitään lasipurkissa. Tuo aromijuttu pitää varmaan paikkaansa. Nyt taidan mennä laittamaan ruohosipulit vielä yhteen pussiin, ettei haju/ maku tartu jäätelöön! Sehän olisi kamalaa! Eihän meidän pakastimeen mahdu lasipurkkeja, kun siellä on niin paljon sitä jäätelöä ;D

   Poista
 5. Kivoja kirppis löytöjä olet tehnyt. Innolla odotan mitä farkuista valmistuu!
  Tiekkö niin tuttua täälläkin ,kaivoin viime viikolla monen monta pussia ruohosipulia, persiljaa, tilliä
  pakasteesta. Ja tuumasin ,että täällähän nämä taas olivat ja talvi meni jo.
  Joten uutta satoa taas odotellessa.
  Hauskoja nuo rätit missä nuo tekstit. Todentotta kiitos minäkin viisastuin juuri nyt, eli kastella eka
  rätti ja sitten irtoaa.
  Aurinkoa loppuviikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa elän vielä toivossa, että ruohosipulit tulee käytettyä, mutta lopputulos saattaa hyvinkin olla kuvailemasi kaltainen ;D
   Hyvä, että on muitakin, jotka yrittävät ottaa sitä hintalappua kuiviltaan ;) Kyllä on ärsyttänyt, kun se on aina niin tiukasti kiinni ja rätin pinta rikkoutuu.

   Poista
 6. Ihanaa, että sinulla on kässäkerho!
  Minä tässä kerään intoa mennä kirpputorille myymään. Meidän lähin on sellainen, josta vuokrataan hylly ja rekki ja siiten hinnoitellaan tavarat valmiiksi. Mutta ensin pitää inventoida kaapit ja se ei olekaan mikään ihan pikku juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä huokaisen syvään jo pelkästä ajatuksesta, että pitäisi kasata ja viedä tavaraa kirpputorille. Siinä on ihan kamala homma ja suurin homma on roudata takaisin ne, jotka ei menneet... Ainakin minulle käy aina niin. Ennen tuli paljonkin harrastettua kirpputorimyyntiä, mutta nykyisin on iskenyt laiskuus. Olisihan noita nytkin tietysti taas sellaisiakin kirppareita, johon mennään aamulla ja ollaan itse paikan päällä. Silloin ei tarvisi noita lappuja laitella. Iso homma siinä on silti... Tarmoa kirppistelyyn sinulle! Onhan siinä myös omat hupinsa.

   Poista
 7. Hei, IHAN AINA ei voi olla kauhean tehokas ja täydellinen! Riittää, että on vain välillä ;-)
  Toivottavasti motivaatioakku täyttyy silleen sopivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä odotellut sitä "välillä" -osiota ;) Eilen illalla klo 21 jälkeen se tuli ja sain loput ikkunat pestyä. Siis melkein kaikki... ! Kohta aion mennä pesemään kellarikerroksen ikkunat ulkoapäin. Se on paljon helpompaa... Ylin kerros on vielä harkinnassa, että pesenkö, vai en.

   Poista
 8. Minä vetkuttelen vielä ikkunanpesun kanssa, kunhan koivu on kukkinut, vasta sitten pesen ikkunat. Sinulta voisi tulla vastaava kirja kuin tuo punavalkoiset, aiheena vain farkut. Mielenkiinnolla odotan, mitä teet niistä. Käsityötapaamiset ovat niin hauskoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitepöly on kyllä ikävä tulokas. Minä pesen yleensä terassin vasta sen jälkeen. Yleensä öljyän puuosat. Saa nähdä mitä tänä vuonna tulee tehtyä. Eihän se siitä häviä, vaikka ei öljyäisikään...
   Punavalkoisuus tekee kirjasta tosi raikkaan näköisen. :) Minulle tuli oikein "tilaus" tuosta farkkuhommasta. Sitä oli sen takia niin kiva tehdä. Vielä on loppusilauksia vaille.
   En muista, olenko törmännyt farkkuaiheiseen käsityökirjaan. Oletko sinä? Luulisi, että sellaisiakin löytyy. Ideoita on ainakin netti pullollaan.

   Poista
 9. Minä en edes huomannut tuota tiskirätin liimalappua, ja olin jo ihan epätoivoinen, että olenko tosiaan näin tyhmä, että en ymmärrä edes, mistä puhutaan. :-D

  Jännä nähdä, mitä farkuista syntyy! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas tajusin vasta nyt, että eihän kukaan näe sitä hintalappua tuossa kuvassa ;) Ajattelin, että kaikki, jotka ovat ostaneet tuollaisen neliskanttisen tiskirätin, tietävät, että niissä on aina se hintalappu siellä takana, eikä sitä meinaa saada rättiä rikkomatta irti ;)
   Minulla oli ennestäänkin farkkumateriaalia, mutta ei oikeanlaista, eikä tarpeeksi. Nyt sitä on sitten ihan älyttömästi vielä tuonkin projektin jälkeen, eli nyt pitäisi keksiä lisää ideoita toteutettavaksi. Yritän käyttää pois kaikkea kerättyä tavaraa ja kangasta kässähuoneestani ja samaan aikaan haalin lisää. Onko järkee vai ei?

   Poista
 10. Herkkusuuna tuijotin koreaa kattausta, siinä on jokaiselle jottain, namm :) Kiinnostavaa nähdä mitä farkkujen takapuolista syntyykään :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyyttäreissä on aina sellainen puoli, että ei välttämättä tiedä, mitä muut vievät. Tällä kerralla oli kaikilla makeita juttuja.
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 11. Minäkin olen tykännyt Nesbon kirjoista, joita en ole lukenut kronologisessa järjestyksessä. Useimmiten siitä ei ole mitään haittaa, tarinaan pääsee kyllä hyvin sisään.
  Välillä tuntuu, ettei tuotteiden hintalapun lätkäisyssä ole mitään logiikkaa. Eikä niiden irroittamista oteta huomioon tuotesuunnittelussa. Varsinkin lasiesineissä on tullut kokeiltua talouden kaikkia öljyjä ja muita aineita.
  Motivaatiopulan lisäksi ilmassa on aikapulaa. Vuorokaudessa pitäisi olla useampi tunti enemmän, jotta ehtisi ikkunoita pesemään. Puolet on pesty, toinen mokoma odottaa.
  Hyvä, että ihmiset kiikuttavat askartelu- ja käsityökirjansa kirpparille. Siten pääsemme ihastelemaan, miten sinä toteutat niistä löytämäsi ideat.
  Onpa teillä hulppeat kässäkerhotarjoilut. Meidän kolmen naisen kässäkerholla on vielä matkaa tuohon, vaikka toki herkuttelemme kerran viikossa hyvällä ruoalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että noihin kirjoihin pääsee mukaan. Olen lukemassa yhtä toista kirjaa, rikosjuttu sekin. En meinaa millään ymmärtää, mitä siinä tapahtuu, vaikka olen jo pitkällä. Kirjailija taitaa olla Anne Holt. Toivottavasti en enää toiste osta sellaista.
   Kaupassa välillä tulee hämmästeltyä hintalappuja, jotka on laitettu päivämäärän päälle tai tuoteselosteen päälle. Laputtaja ei ole varmaan ajatellut yhtään mitään. Harvoinhan noita lappuja nykyään ruuassa onkaan, kun on hinnat hyllyn reunassa.
   Minusta tuntuu, että aikaa on todella paljon, enkä saa sitä kulumaan millään. Siksi olisikin kivaa, jos tulisi jonkinlainen energiapiikki tähän elämään. Olisi kiva lähteä tästä vielä joskus töihinkin. En tiedä mitä saisin siellä tehtyä tällaisella turhalla "pyörimisellä". Kaipaan oikein tunnetta, että tekisin "koko ajan" jotain. Edes vähän aikaa.
   Meidän kässäkerhossa on tarjottavaa aina vaan enemmän, mitä useampi tulee paikalle :) Tässä pöydässä on suuri osuus myös hienolla kattauksella ja asettelulla :)

   Poista
 12. Onpa hyvä lause rätissä:) Ja hyvät kirjalöydöt,. Minuakin ärsyttävät jos on hintalappuja, joita ei saa helpolla pois tai liimattu hankalaan kohtaan.
  Teillä on kyllä ihania herkkuja tuolla kässäkerhossa! Oikein hyvää viikonloppua sinulle Sartsa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kuuntelen paljon äänikirjoja, niin oikeaa kirjaakin pitää edelleen lukea silloin tällöin. Jos pokkaria voi kutsua oikeaksi kirjaksi. Mielestäni voi :)
   Tuskin tulisi tuollaista tiskirättiä ostettuakaan, jos ei olisi kivaa kuvaa tai tekstiä. Muuten kelpaisi yksivärinenkin marketista :)
   Hyvää viikonloppua sinnekin. Huomenna siis jo arki siellä?

   Poista
 13. Työ tekijäänsä neuvoo, ensi kerralla osaat jo poistaa tiskirätistäkin hintalapun. Käsityölehtiä ja -kirjoja on mukava selailla, vaikka ei olisi mitään aikeissa tehdä. Olen joskus laittanut ruohosipulin kahteen pussiin, ettei sipulin haju (tuoksu?) tartu muihin ruokiin pakastimessa. Ruohosipuli on aika voimakkaan hajuista. Eiköhän kässäklubin tapaamisessa tärkeintä ole se tapaaminen, hyvä seura. Ja hyvät tarjottavat. Mukavaa viikonvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä nuo aivot ja ideat tuppaa olemaan niin yksioikoisia, että vaihtoehtoisia keinoja ei tajua olevankaan :)
   Joskus malleja selaillessa löytyy jonkinlainen ideanpoikanen, joka ei ole lehdenmukainen, mutta juontaa kuitankin juurensa nähtyyn ideaan.
   Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 14. Kässäkerhon tapaaminen näyttää ihanan herkulliselta!

  Minä tapasin kaveriani, jonka kanssa askartelemme yhdessä paljon. Nyt viimeaikoina meitä on vaivannut askartelulaiskuus. Tälläkin kertaa keskityimme kokkailuun ja syömiseen. Museossa sentään kävimme, ettei mennyt koko reissu ihan vaan ruuan parissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko tuolla niin väliä, vaikka ette askarrelleetkaan :) Ainakin tapasitte ja vietitte yhteistä aikaa. Teillä oli samalla varmaan aikamoinen aivoriihi siitä, mitä teette sitten, kun toimintalaiskuus katoaa :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!