sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Kauhean kova joulukiire

Löytyihän se viimein! Se kovasti mainostettu joulukiire 😁 

Kaikkein omituisimmat inspiraatiot vaativat päästä heti testiin. Etsin jouluisia pöytäliinoja kodinhoitohuoneen kaapeista. Samalla päätin tyhjentää kaikki pöytäliinavarannot ja hävittää osan joko roskiin, kierrätykseen, tai uusiokäyttöön.  Yhden hyllyn takaosasta löytyi iso pussillinen näitä vaahtomuovipatukoita. Luultavasti ne on otettu talteen jonkun paketin täytteistä.  KAIKKEA voi tarvita, näköjään. 😂  Nämä ovat hautuneet tuolla kaapissa tosi kauan, ehkä vaihtaneet välillä paikkaakin, koska muistan, että niistä askarreltiin jo silloin, kun lapset olivat pieniä.  Nämä ovat olleet ilmeisesti valtavan tärkeitä askartelumateriaaleja, koska ne ovat säilyneet näin kauan! 


Mitään ei kannata siis heittää pois, mitä ei seuraavaan sataan vuoteen saata tarvia. Vanha sanonta kävi taas toteen.  Inspiraatio on hautunut jossain aivojen perukoilla ja kun näin nämä pötikät, oli homma aivan selvä: nyt tehdään joulukuuseen uusi koristenauha! 
Kankaista löytyi tälläinen kultaihanuus ja lankaa löytyy "joka lähtöön".  Etenkin näitä höpöhöpö -lankoja voi käyttää tälläiseen. 


Kieputin karkkien lailla pötikät kangassuikaleen sisään, pötkössään.  Käytin ainakin 3 kankaanmittaa suikaleita.  Pelkät kultapötikät näyttivät vähän aneemisilta.  Aika turhautunut sitä voi ihminen olla tähän kullankimallukseen, kun se ei näytä miltään! 😆

Tässä kohtaa tuli mieleen Vanhan Rouvan Zakuska -pöydän tarjonta. Jouluruusuja!  Tuo tyyli vaikutti vähän hitaalta minulle, joten päätin tehdä ympyröitä kahdesta eri materiaalista.  Kaapin ylähyllyltä löytyi kreppipaperia ja sen alta rullalta vielä tuollaista harsomaista paperia.  Jokaiseen ruusuun käytin molempia materiaaleja.  Vedin ne keskeltä suppuun ja ulkopuolelta juurestaan kiinnitin punaisella langalla. 


2 kultapötköä ja sitten taas jouluruusu. 


Pötköt näyttivät silti vähän valjuilta. Nauhalaatikkoa kaivellessa löytyi sopivia koristenauhoja.  Jokainen pötkylä sai ympärilleen nauhan, joka toiseen erilaisen. Kuumaliimalla tuli kuorrutettua sormetkin moneen kertaan. 


Merri tietysti tarkisti jokaisen pötkön erikseen ja antoi lopulta suostumuksensa niiden käyttöön. 


Kultakangas piti tarkistaa oikein kunnolla, että ei vaan olisi ollut ylimääräisiä reikiä missään. 


Lopputuloksena valmista pötköä 5,3 metriä,  45 jouluruusua ja 97 vaahtopötkylää. 
Pötköjä jäi vielä.....
Kyllä kiirettä piti, että sai tämän yhden päivän aikana valmiiksi!  Tässä nämä minun joulukiireeni sitten taisivat ollakin. 
Mies laittoi valot pihan tosi isoon tuijaan.  Aika juhlavan näköinen ilmestys. 

🎵🎶  4 yötä jouluun on, laskin aivan itse, äsken kun näin silmät tonttujen..... 


29 kommenttia:

 1. Merri tutkii, onko kaikki pallukat samanlaisia:) Kyllä tuossa on saanut askarrella oikeasti koko päivän, mutta lopputulos komea! Merri miettii, huomaako kukaan hännänpäätäni;) Wiima ja Elliot laittavat jouluiset terveiset Merrille:) Onko Merri muistanut toivoa jouluherkkuja? Ihanat jouluvalot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri laittaa takaisin jouluterveisiä Wiimalle ja Elliotille! Ja se on toivonut jouluherkkuja ihan joka päivä ;D

   Poista
 2. "Kyllä aika tavaran kaupitsee", samanlaisia jemmoja on minullakin =) Hieno joulupötkylä siitä tulikin ja mikäs on tehdessä kun on noin valpas apulainen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silti sitä jaksaa vähän itekin hämmästyä, mitä kaikkea sitä on oikein tullut jemmailtua ;D
   Päätettiin se kuusikin sitten ottaa yhden välivuoden jälkeen. Saa nähä mitä villahousupoika siitä tykkää :)

   Poista
 3. No nyt on ollut askartelua sinulla ja Merrillä.❤ Upea tuo pihatuija jouluasussaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain väkertämistä pitää keksiä, kun siitä joulukiireestä niin puhutaan. Meinas mennä aiemmin ihan peukalon pyörittelyksi ;D
   Tuijassa oli joskus ennenkin valot, sitten se kasvoi noin suureksi, eikä valoja enää oikein saanut Naapuri oli kehitelly sellasen pitkän kepin, jolla sai laitettua.

   Poista
 4. Kyllä sitä ei oikein mitään uskalla heittää pois, mitä voi käyttää askarteluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jemmaan vaan kaikki mahollinen ;) Ja lisää komerotilaa ja laajennetut seinät :)

   Poista
 5. Tuo kankaan tutkiminen on hirmu kivaa vai mitä Merri? Kivoja pötkylöitä, vielä kun niiden sisään olisi laitettu kissanminttua tai muuta vastaavaa - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mutta kissanminttua! Veikkaan että palvelija ei laita sitä, kun se pelkää muutenkin, että revin kaikki kuusesta alas...
   Minulla oli vähän aikaa kultahippusia turkissa, kun olin ollut tuola kankaan alla. t: Merri

   Poista
 6. Saa nähdä löytyyköhän meiltäkin vielä tuo joulukiire 😄 Ainakin tuommoisia "näitä voi joskus tarvita"kätköjä ainakin löytyy! Ihana Merri ❤

  VastaaPoista
 7. eihä oo kirosana jos sanon :voi jukuliste,miten hienoa,aivan huippu toteutus!!
  ..hyvä Sinä ja tarkastaja Merri!!
  johan sitä joululaulussakin sanotan "ruusu.ruusuista kauneimman ...sun toivoisin kukoistavan"
  ajatteleppa tuokin ihana kiire ois jäänyt tuntematta,ilman noin upeiden aarteiden löytymistä,,🧡😊😮🤣
  vaan on ollut isännälläkn homma saada noin korkeaan kuuseen/tuijaan nuo valopötköt laitettua.
  voi tuota tarkastaja Merriä... 🧡🧡🧡🧡🧡
  ..joulukiire on tarttuvaa....
  varsinkin kun laulaa tuon tekstin lauluksi,,..huh´´montako yötä niitä olikaan:))
  hah´´ýhdessä ikivanhassa laulussa sanotaan MISTÄ TUNTEE JOULUN?..(Brita Koivunen)=siitä tuntee joulun!,tuossa laulussa on niin hyvät sanat!!!
  Oikein ihanaa joulun odotusta Teille !🔴🟣🟡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipahan nyt koettua tämä joulukiire täälläkin! Se paljon puhuttu. Ei vaan oikeasti tässä ois vähän sutikoitava imurin ja luutun kanssa tänään töiden jälkeen tai huomenna ennen töitä, sen verran kun ehtii ja jaksaa, en aio siitä ottaa mitään stressiä. Isommat puitteet on kohillaan.
   Lahjatkin on jo paketeissa ollu pitkään, mikä on ihan ennen kuulumatonta. Töissä on ennakointi päivän sana ja kyllähän se oikeasti helpottaa elämää, mikäli se onnistuu. Ihanaa, että olen saanu siirrettyä sitä asennetta myös tähän arkielämään, sieltä ainakin luulen sen tulevan. Jatkuvaa ennakointia, ehkä se on jo vähän kirosanakin.. joskus vois vaan antaa elämän viedä, ainakin vapaalla.
   Tarkastaja Merri ei vielä edes osaa aavistaa, että lähipäivinä tänne tuodaan puu sisään! Mielenkiinnolla mekin sitä hetkeä ootellaan ja saako koristeet olla puussa vai ovatko maassa. Mitään parhaimpia palloja ei ainakaan alaoksille voi ripustaa :)
   Tuttu laulu tuokin Mistä tuntee joulun ja nyt sait sen soimaan minun päässä ;)
   Joulutunnelmaa sinulle!

   Poista
 8. Tee se kiire itse-projektit tuottaa valmista kädenkäänteessä! Hylly tyhjenee, voi taas säilöä jotain tilalle.
  Nyt on kiva lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän olikin hyvä projekti -nimi! Pidän sen mielessä vastakin ;D Pöytäliinahylly tyhjenee, joulutavaralaatikko täyttyy ;D Kreppipaperit kuitenkin askarteluhuoneen hyllyltä näkivät tiensä pään.

   Poista
 9. Tällainen joulukiire onkin ihan paikallaan. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan! Joku Tee-se-kiire-itse -projekti täytyy olla, kuten TeSa tuossa mainitsi ;)

   Poista
 10. WOI MAHOTON... Merri-tarkastaja, ideasi... ooh... ihailen ja samoin komeaa katajaa... meilläkin samankokoinen ja löydettiin lipputankovalot siihen.. oli kyllä melkoinen viritteleminen sinne ylössaamiseksi. Miten teillä isäntä sai ne noin komeasti ylös saakka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapuri laittoi isoon kuuseensa valot kehittelemällään pitkällä kepillä, jossa oli jotain haarukkaa päässä. Siitä se kilpavarustelu sitten alkoi. Meillä on tuossa tuija-katajassa ollu valot joskus ennenkin, mutta on ehtiny tässä välivuosina kasvaa ja tulla muhkeammaksi. Yhdessä tuumin miehet nuo valot taisivat sillä kepillä asetella ja minulle lähetettiin siitä hommasta vaan kuvaa töihin :) Meillä on mukavat naapurit.

   Poista
 11. Oikein Tunnelmallista Ja Rentouttavaa Joulun Aikaa Sinulle Ja Merrille

  VastaaPoista
 12. Kiva keksintö ja mainio toteutus!

  VastaaPoista
 13. Hauskaa, että löysit käyttöä varastoillesi :) Mulla oli tuossa jossain vaiheessa joulukiirettä, mutta viime viikonlopun jälkeen se toivon mukaan haihtui tiehensä eikä enää tule esiin ;) Ihanaa joulunaikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysykööt kiireet kaukana! Rauhallista joulufiilistelyä!

   Poista
 14. Miksei mulla ole tommosia pötköjä??? Ikinä nähnytkään ;( Kultakangas sen sijaan on tuttua, sillä käytän sitä kummitusiltamissa pöytäsomisteena. Lankojakin löytyisi. Ruusuja en kuitenkaan enää tälle vuotta kasaa, sillä niissä meni se ainoa hermo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla oli niin tarkkatöisiä ruusuja, että päätin oikaista omiani ;)
   Et ole parikymmentä vuotta sitten laittau talteen tälläsiä pötköjä.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!