perjantai 11. joulukuuta 2020

Hirvi sukissa

 Hirvisukista näyttääkin olevan huutava pula 😁


Väritoiveita ei ollut, joten sain itse päättää värit.  Minulle tuli heti visio: ensin on tummempi taivas, sitten vaalenee, aurinkokin paistaa kuusimetsän yllä. Metsässä tarpoo  sarvipäinen ruhtinas, hirvi. Leukaparta heiluu ja leveät sarvet painavat jykevän pään ja niskan päällä.  Hirvi  on menossa sukukokoukseen, joka järjestetään kuusimetsän takana olevalla peltoaukealla.  Se seuraa edellä kulkevaa hirveä, koska molemmat ovat menossa samaan paikkaan.  Nuoret hirviurokset loikkivat paikalle kuka mistäkin suunnasta. 
Tänään päätetään siitä, kuka on metsän todellinen kuningas!



Sinisten sävyihin en ole ihan tyytyväinen, mutta niillä mentiin mitä löytyi. 
Lanka on Nallea ja sitä kului 140g. Puikot kokoa 3. 
Samalla kuvioinnilla hirvien suhteen menin, kuin aiemmissakin hirvisukissa TÄÄLLÄ. 
Muuten värien käyttö on ihan hatusta vedetty. 
Tuo Nalle taika on mainio väritys tuohon metsäiseen osioon. 




Nyt olen ehkä ymmärtänyt, miten lankadominanssin toteutus sujuu, kun kyseessä on pitempi pätkä samalla värillä ja toisen langan täytyy  seurata mukana.  Itsellä on tapana pyöräyttää mukanakulkija aina 2 silmukan jälkeen toisen langan kanssa yhteen.  Lankadominanssin tarkoitushan on käsittääkseni ottaa aina sormella olevilta kahdelta langalta se alimmainen kuviota varten ja päälimmäinen pohjaväriksi. En ole käsittänyt, miten dominanssia voi toteuttaa ilman, että langat kiertyvät toisiinsa oikein kunnolla.  Sain vinkin, että   TÄÄLLÄ näytetään juuri tuo kuljetusasia (videon kohdassa  5min).

Näissä sukissa en ole vielä tuota noudattanut tahi kokeillut, mutta laitan tuon asian hiljalleen muhimaan tuonne aivosoluihin. Ehkä se sieltä vaivihkaa tuleekin käyttöön. 


Joillain karvapöksyillä on tuo kissadominanssi hyvin hallussa.  Tässä tilanteessa käy ainakin ilmi kuka määrää sohvan paikan.

Sinä ihminen käyt nyt sinne sohvan nurkkaan, etkä yhtään oiri tähän suuntaan.  Tyynytunnelin voit korkeintaan tehdä tähän väliin. 
Miau, olen puhunut! turha väittää vastaan. 

Jouluisaa viikonloppua! 

46 kommenttia:

  1. Hirviän komiat sukat! Värit sopii loistavasti!
    Taidan toteuttaa lankadominanssia, mutta en nyt ole ihan varma 'puhutaanko' me samasta asiasta? No, jokatapauksessa olen aloittanut tekemään listaa käsityöjutuista, jotka aion opetella. Mm. silmukointi, tikapuutekniikka jne. Kuudesta kohdasta olen toteuttanut tähän mennessä vasta yhden.
    Jouluista alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En minäkään mitään faktaa osaa sanoa siitä dominanssista, kun en ole täysin sitä ymmärtänyt. Yhessä vaiheessa tein joissain sukissa sitä alta- ja päätä -juttua just noin, mut langat meni ihan kamalalle rulla ja sai pyöritellä niitä vähän väliä, kyllästyin. Nyt olen ehkä ymmärtänyt tuon pyöräyttämisosion. Silmukointi on hiljalleen kehittynyt, kun olen sitä vähän enemmän tehnyt, mutta ei se mitään siistiä oo vieläkään. Tikapuutekniikka ei kutsu minua ollenkaan. eikös siinä juuri jätetä niitä lankalenkkejä pitemmiksi ja sitten poimita seuraavilla kerroksilla käyttöön? En varmaan ymmärrä sitäkään oikein.
      Tavoitteita on hyvä olla!
      Minulla iltavuoroa koko viikonlopun ja migreeni koputtelee nurkan takana. Olen yrittäny taltuttaa sitä jo alkajaisiksi, ettei pääsis niin päälle. Toistaiseksi homma hallussa :)
      Täällä muuten syödään hernaripihvejä! ;D

      Poista
  2. Hirvitys, miten ihanat sukat!!
    Olen aika varma, että Mies tykkäisi, jos tuollaiset kuoriutuisi joululahjapaktista - ehtisinköhän vielä...
    Mikä dominanssi? Tuohon linkkiin täytyykin tutustua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehtii, ehtii ;D Puikot heilumaan!
      Kova pulina on ollut tuosta lankadominanssista jo viimeisen vuoden ajan ainakin. Olen ihan jälkijunassa, enkä tiedä hyppäänkö junaan lopulta ollenkaan :)

      Poista
  3. Todella kivat hirvisukat. Lankadominassi auttaa suuresti kirjoneuleessa. Olen testaillut netistä löytyneitä erilaisia ohjeita pitkien langanjuoksujen sitomiseen ja lankadominassiin. Vielä yhtä ylitse muiden tekniikkaa en ole löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ahaa! Tuonkaan linkin tyyli ei siis ole mikään täydellinen. Höh. No jääköön hautumaan.

      Poista
  4. Hienosti sopii tuo vihertävä lanka hirvien kulkualustaksi, metsäksi tai suoksi. T: Saukkis

    VastaaPoista
  5. Oletpa valinnut hyvät värit sukkiin. Hirvet juoksevat selvästikin syksyisellä pellolla. Minä en noiden kirjoneuleiden kanssa pärjää ollenkaan, mutta kissadominanssia sitäkin paremmin. Kovasti meilläkin neuvotellaan kumman vuoro on istua talon ainoassa nojatuolissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värien valinta on aika ratkaisevaa ja usein sen oikeellisuus selviää vasta neuloessa. Minulla oli koko varren ajan sellanen tunne, että pieleen menee. Lopulta aina kokonaisuus vasta määrittelee lopputuloksen. Nyt sukkaparia katellessa olen ihan tyytyväinen valintaan.
      Kissadominanssi on ihan(a) jokapäivinen juttu ;D

      Poista
  6. Hienot sukat! Olet valinnut hyvät värit ja onnistunut saamaan hirvistä hyvin elävän näköisiä. Melkein voisi odottaa, että lähtevät köpöttelemään sukkaa ympäri.
    Merrin kissadominanssia on turha vastustaa. Johan tuo ilme kertoo sen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näähän oli nyt toiset hirvisukat ja niitä ensimmäisiä alotellessa etin pitkään sitä oikeanlaista hirven kuviota, kun kaikki näytti enemmän tai vähemmän poroilta tai peuroilta. Oisko se tuo leukaparta joka ratkaisi ;D
      Kissadominanssia ei kukaan edes halua vastustaa ;D

      Poista
  7. Så fine bilder av sokkene!Du er jammen flink med det mønstret!Jeg har tenkt å strikke også fant noen fine oppskrifter på Ravelry )Nydelig liten pus!Den som bare hadde en slik og kose med :))

    Ha en fin julehelg:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jag är också i Ravelry. Där är väldig många fina mådeller. Jag har köpt en eller två, och sedan är de fria mådeller.
      Merri är modig, men inte med älg ;D Lyckligtvis vi har ingen älg här.

      Poista
  8. Hienot hirvisukat! Väritkin aiheeseen just passelit!

    VastaaPoista
  9. Voi kuinka mahtavan komeat hirvisukat. Olet niin taitava. Minun sukantekeleeni ovat vaan hyvin yksinkertaisia,eivät tommosia kuviollisia. Paitsi lasten sukissa voi jotain kuviointia olla. Sulla on aina ideoita myös miesten sukkiin,kun kauneissa sukamallilehdessä mallit ovat pääosin naisille. Merri on kyllä sen näköinen,että älä luulekaan tulevasi sohvalle=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minusta on kaikkein mukavinta, jos keksin tai joku muu keksii, jonkun ihan uuden aiheen, jota pääsee kokeilemaan. Mukava on ensin miettiä, miten lähtis aihetta lähestymään. Itse harvoin teen mitään kuviota, mutta yhdistelen eri malleista, joita löytyy tai muokkaan sopivaksi. Joskus niistä tulee vähän omituisia, joskus onnistuvat.
      Merrin mutrusuu on suorastaan silittämään kutsuva, vaikka se itse luulee muuta ;D

      Poista
  10. Ooh! Näyttävät sukat. Aikoinaan neulekoneella tein kirjoneuleet, ei tullut mieleenkään dominanssit. Kaikkea sitä oppii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meiän äitillä on ollu kakskin neulekonetta ja meillä oli lapsena paljon koneneulottuja vaatteita. Muistan yhenkin housupuvun, joka oli minulla joulujuhlassa päällä.

      Poista
    2. Laita joskus kuvaa, jos löytyy. On kiva nähdä.

      Poista
    3. Pitää joskus kaivella vanhoja valokuvia, jos sattuis jotain löytymään.

      Poista
  11. Hienot on sukat! Hirvisukkia aikoinaan tehdessäni kaipasin minäkin pitkien lankojen sitomisosaamista. Ja lankadominanssi oli vielä vasta haave:)
    Nyt on hallussa lankadominanssi ja sen avulla saa kyllä kuvion langan erottumaan pohjasta hyvin. Langat sidon ihan kertakiepautuksella ja sitten aina jossain välissä selvittelen niitä lankasotkuja...
    Tikapuutekniikkaa en taida myöskään jaksaa opetella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Ne lankasotkut on kyllä aika rasittavia. Tossa linkin videossa näytetään miten siinä dominanssissa saisi sen langankin kiepautettua ilman sotkeentumista. Saa nähä meneekö se minulla jakeluun vai ei, sitten kun päädyn kokeilemaan ;)

      Poista
  12. Hienot on ja värit on ihan nappi. Varsinki tykkään ruskiasta pohjasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tässähän käy ilmi taas minun jonkinlainen värisokeus ;D Olin tekevinäni vihreäpohjaiset sukat :) Nää on just niitä värejä, joista läheiset on minulle naureskellu. No ehkä kuvakin vähän vääristää :)

      Poista
  13. Hirveän hienot sukat! Ja noinhan ne hirvet vaeltavat, aamulla anivarhain auringon heräillessä tai illalla sitten auringon mennessä nukkumaan. Hyvin vangitsit maagisen hetken.

    Lankadominanssi. Täällä kuule taas aivot käyvät ylikierroksilla. Koskaan en ole tällaista termiä kuullutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sitä tosiaan onkin aina puhuttu, että hirvet liikkuu noina vuorokauden aikoina. Autolla ajaessa tulee aina mieleen, että kun ei vaan hämärissä hirviä hyppäis tielle. Kesällä Lapin reisulla pelkäsin niitä poroja, kun niitä oli ihan missä vaan, eivätkä pelänneet mitään.
      Lankadominanssin on sellanen hienous, että siitä puhutaan facen neulepiireissä vähän väliä. Siitä sivusta olen asiaa seurannut, kokeillut, vaikeaksi todennut ja taas uudelleen asiaan herännyt.
      Kallistun vielä toistaiseksi enemmän tuon kissadominanssin puoleen. Siellä varmaan koiradominanssia, luulisin ;D

      Poista
  14. Tosi upeat sukat ja hauska tuo hirven kuva. Olisi kyllä ukolleni mieluisat. Minäkin kuljettelen toista lankaa takana kolmen silmukan välein. Rakastan kirjoneuleita ja niiden neulomista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoneuleet on jotenkin tosi koukuttavia, kun hiljalleen alkaa nähdä, mitä sieltä tulee näkyviin.

      Poista
  15. Hienot sukat ja värit on kyllä kohdallaan. Olen hieman kokeillut tätä langanvienti tekniikkaa, pitää katsoa se sinun vinkkaamasi video.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kokeiluasteella ollut minullakin ja hylkäsin, kun langat kiertyy. Pitää joskus kokeilla uudelleen.

      Poista
  16. Todella kaunis toteutus hirvien jouluisesta sukukokouksesta! Minäkin sidon kirjoneuleessa langat toisiinsa hyvin usein, tavallisimmin 3 silmukan välein. Minulla on kirjoneuleita varten hopeinen sormus, mutta sen käyttöä en ole ehtinyt opeltella...Merri tietää arvonsa ja hällä on monta ystävää tukenaan, että pysy vain omalla puolellasi sohvaa, Laadunvalvoja tarvitsee leponsa! Varmasti Merri palkitsee uskolliset alamaisensa suosiollaan kehräten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Merri on ollut nyt kovin palkitsevainen viime päivät :) Oikeastaan sillä on ehkä vähän tylsää kun kissakaverit lähti. Se yrittää nyt tavallista enemmän saada meistä seuraa. ;D

      Poista
  17. Ihanat sukat, olet kyllä taitava! :-) Ihanaa joulun aikaa! T:Kati

    VastaaPoista
  18. Upeat hirvisukat. Ompa Merri topakan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Merrillä on monesti niin hassuja ilmeitä, että ei voi kun nauraa sen kanssa.

      Poista
  19. Kylläpä on kauniit hirvisukat,tosi ihanat!
    uskotko ??jos sanon että aloitin sukan tekoa 🤣minä poro-peukalo(,Käyppä vilikasemassa Hopeasiipinen enkeli ,minun.toinen kommentoimaton-blogini)
    lukijalistalla....onhan tasasta jälkeä 🤣🧦
    niin!!
    hyvät ihmiset totelkaa nyt Merriä!
    ja rakentakaa tyynytunneli....😻😸😽😼
    Hyvä Merri oohan topakkana !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri teki eilen itse tyynytunnelin, kun ei muut tehny :)
      Ai sukkaa? No voe tokkiisa, lähen heti kattomaan!

      Poista
    2. No olihan siellä sukanvartta jo pitkälti! Yritin sihtailla, että onko jotain palmikkoakin tekeillä... ;D Kiva kortti.

      Poista
  20. Upeat sukat! Merri ei näköjään elele kenenkään tossun alla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä siellä tossun alla taitaa olla ihan muita, kuin Merri ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!