maanantai 27. heinäkuuta 2020

Lomahömppää tuutin täydeltä

Merri se lähti hoitoon.... Maian ja Samin luo. Tuttuja naamoja molemmat, mutta uusi koti... 
Maia vasemmalla, Merri oikealla.


Sillä aikaa ihmiset päättivät lähteä vähän kylille. Nauttimaan herkullista aamupalaa Lappeenrannan torille!  Voi että tämä jäi oikein mieleen. Marttojen kahvilasta vohveli persikanpaloilla ja kermavaahdolla, kinuskikastikkeella... niin hyvää, että olisi kelvannu lokillekin! Vaan onneksi pidin varani.  Miehen valkkaama chili-mikä-lie -täytteinen vohveli ei kuulemma ollut niin hyvä.  Minä taas tiedän varmasti, että ruuat, joissa on jo nimessä chili, eivät sovi minulle 😉


Tästä matka jatkui Ilomantsin liepeille Parppein runokylään. 
Lapsena olin useamman kerran Ilomantsissa kyläilemässä yhden sukulaisen luona, joka asui keskellä metsää, kinttupolun päässä autotiestä. Sieltä lähdettiin usein vielä ajelemaan perheen kanssa ylemmäs Suomeen.   Näillä samoilla konnuilla olen siis käynyt useastikin. Mieli teki nähdä uudelleen samoja maisemia. 
Lakkaa poimittiin silloin lapsena, mutta nyt aikuisena ei... lehdessähän mainittiinkin jo 85 henkilön eksyneen lakkametsiin.  Jätimme siis suosiolla väliin...

Vasemmalla ylhäällä museoalueen vanha ortodoksinen tsasouna. Se oli pieni ja jonkinlaisessa toiminnassa vieläkin. Ennen kai jokaisessa karjalaiskylässä oli jonkinlainen rukoushuone. Koristeelliset katon reunat kuuluvat kuvaan. 
Oikealla ylhäällä muistokivi kertonee itse tarinansa. 
Vasemmalla alhaalla itse Parppeinpirtti, jossa nautimme erittäin hyvän lounaan noutopöydästä; kaikenlaisia karjalaisia herkkuja ja uskomattoman hyviä vatruskoita ja karjalanpiirakoita.  Moottorisahataidetta näkyi monessa paikassa matkan varrella, kuten tässäkin tämä karhu ovensuussa. 


Museon puolella rekvisiittaa jatkosodan aikaisesta ja sen jälkeisestäkin ajasta, jolloin kenraalimajuri Erkki Raappana  piti päämajaansa  näillä nurkilla.  


Luontopirtti Mesikän  "asukkaita".  (Mikä ei kuulu joukkoon....? )
Jos nyt oikein ymmärsin, täytetyt eläimet (jotka eivät todellakaan kuulu suosikkielämyksiini) on siirretty jossain vaiheessa Ilomantsin kansakoululta museoon.  
Lapsena muistan käyneeni tuolla koululla ja paikan päällä ollut mies esitteli kaikki esineistön, ansamenetelmät yms. hyvinkin mielenkiintoisesti.  Kävimme katsomassa näyttelyä myös omien lasteni kanssa, kun kiersimme paljon asuntovaunulla pitkin Suomea.  Lähes kaikki paikat on koluttu. 
En muista, oliko tuo näyttely siinä vaiheessa enää koululla vai jossain muualla. 


Tuolta matka jatkui Joensuuhun. En tiedä, onko tuo vasemmalla oleva taideteos muraali, vai jotain kevyempää tekoa, mutta hyvältä näyttää.  Laivarannassa, leikkipuiston aidassa on paljon virkattuja ympyröitä aitaan kiinnitettynä. 
Tällaisia asioita on aina mukava katsella vieraassa kaupungissa. Toivoisi, että omastakin löytyisi vastaavia.  Ehkäpä löytyykin, mutta oma silmä on jo tottunut niiden katseluun. 


Joensuusta ei hotellimajoitusta meinannut enää löytyä. Onneksi löytyi kuitenkin vielä yksi hotelli, joka olikin aika erikoinen. Hotelli Niittyranta on tehty 1800 -luvulla rakennetun vanhan, maalattiaisen navetan päälle. Omistaja kertoi rakennusvaiheista.  Itse hotelli oli siisti, mutta vähän karu. Aamupalalla sai olla aika rauhassa, mikä kuitenkin oli plussaa myöhempiin matkakokemuksiin nähden. 

Joensuusta matka jatkui Kuusamoa kohti. Matkalla poikettiin Nurmeksen Bomba -kylässä kahvilla.  
Oltiin muuten aikoinaan Nurmeksessa häämatkalla.... 😁
Silloin kylä oli huomattavasti vilkkaampi ja siellä oli markkinameininkiä pihapiirissä. Nyt oli hiljaista. 


Suomussalmen kautta kulki tie, joten kävimme taas kerran katsastamassa Hiljaisen kansan tilanteen.  Hiljaa olivat edelleen, joskin porukkaa oli kasaantunut  hurjasti lisää!   Kansaa kökötti paikoillaan ihan silmänkantamattomiin! 
Mietittiin mistä kaikki vaatteet ovat peräisin, ihmisten lahjoituksista varmaan?  Joillain oli mm. jalkapallopelipaita nimen kera päällään.  Jäin miettimään, kestävätkö turvepaakkupäät vuodet ympäri, vai pitääkö niitä uusia.... 
Ehdotin miehelle, että tekisin meidän pihalle vastaavia luomuksia, mutta tuli aika nopea, kielteinen kanta 😏Yöpyminen Rukakylän hotellissa oli oma kokemuksensa. Kävimme tietysti huipulla, hissillä. Minä tulin alaskin hissillä, kun en uskaltanut sillä kelkalla... 
Yksi porokin siellä rinteellä kulki. Meni juuri yksien kelkkailijoiden edestä tuon kelkkakourun yli. 
Luulen että löysin uuden Pokemon -lajin?  (oikealla alhaalla).

Urheilijoille Rukan rinteille rakennetut liikuntamahdollisuudet, hotellit ja ajanviettomahdollisuudet ovat varmaan mieluisia. Itseä ne vähän häiritsivät.  Muistikuvissa vielä se, kun tuli Rukalla käytyä ensimmäisiä kertoja.  Oli huomattavasti karumpaa ja luonto oli enemmän läsnä.  
Söin kuitenkin tällä reisulla selkeästi parhaimman halloumburgerin ikinä!  Ruok -ravintola.

Rukalla huomasi selvästi, että koko Suomi matkustaa nyt kotimaassa.  Yksin ei tarvinnut olla! Väkisinkin pisti miettimään kaikkien niiden käsidesien jälkeen, että ei tarvita, kuin 1 sairastava henkilö väärässä paikassa.  Aika vähissähän nuo Suomen tartunnat tällä hetkellä ovat, joskin hienoisessa nousussa?  Ihmispaljous tuntui ahdistavalta varmaan juuri tuon aiemman eristäytymisen ja töissä edelleen jatkuvan maskipakon vuoksi. 


Voi noita poroja!  Ne ovat ainakin etelän asukin mielestä tosi hassuja 😊 Innoissaan bongailimme niitä  jo ennen Kuusamoa ja Oulun/ Rovaniemen  liepeille asti. Suurin osa näytti olevan Itä -Suomessa. Eikös poroilla ollutkin jotkut kausialueet eri vuodenaikoina?  Uskomatonta, miten iso poroporukka oli lyöttäytynyt  ueaan kohtaan tien varsille. Luulin aluksi, että osalle on käynyt jotain,  kun makasivat tien vierustalla. Eikä mitä! Olivat vaan vähän huilimassa 😂  Autoja kerääntyi pitkät jonot odottamaan, josko porot voisivat ystävällisesti väistyä.  Poroalueilla asuville porot eivät ehkä ole niin mukavia?  Etenkin hämärässä ja pimeässä ajaessa  ne ovat varmaan vaarallisia tielläliikkujia? Onneksi nyt oli valoisaa. Ajoittain kuitenkin myös sateista ja yksittäisiä poroja oli vaikea nähdä kaukaa.  Yksi poro jolkotteli meidän kaistalla ja lähti vielä kilpasillekin. Laitoin pikku videon pätkän tuonne Facebookin puolelle, jos haluaa käydä kurkkaamassa. 

Mitkä näistä nyt ovat niitä joulupukin poroja?


Karhunpesäkivi Inarin liepeillä on ollut nähtävyys jo ainakin lapsuudestani asti.  Nyttemmin sinne on rakennettu puusta kulkuväylät ja raput.  Kivi on n.300m ylämaastossa parkkialueesta alkaen.  Iso karhu toivottaa tulijat tervetulleeksi...luulisin..aika pelottavalta näyttää. 
Lapsille varmaan erityisen jännittävä kohde. 

Kivi on suuri järkäle jonka alaosassa on kahden puolen kapea aukko, josta meikäläinenkin konttasi sisään. Kiven sisäpinta on muokkautunut aikojen saatossa erikoiseksi. Onko kiven sisällä nukkunut joskus karhu? 


Inarissa vietetyn yön jälkeen aloimme laskeutua Suomi -neidon päästä alaspäin. 

Hävettää tunnustaa, mutta Oulussa kävimme vain nukkumassa...  alkoi olla vähän apea mieli, kun Lappi ja porot alkoivat jäädä taakse. 

Rovaniemen Napapiirillä sijaitseva  joulupukin kylä piti tietysti katsastaa.  Aluksi näytti hiljaiselta (ja sateiselta), mutta olihan siellä ihmisiä.  Kylää on kivasti pidetty kuosissa vuosikymmenten myötä. Se onkin varmaan hyvä matkailuvaltti.  Omien lasten kanssa kierrellessä, parikymmentä vuotta sitten, oli paikalla vielä Santapark -huvipuisto, joka oli rakennettu kallion sisään louhimalla (ainakin se näytti siltä).  Se oli tosi erikoinen, mutta varmaan myös aika kallis ylläpitää. 
Itse joulupukkia emme nähneet...tai emme uskaltaneet käydä kurkistamassa...
Joulumusiikkia soi koko ajan kaikkialla. 


Kuopiossa päädyimme ihan sattumalta Kissakahvila Tiramisun naapuriin yöksi.  Pitihän kisut käydä katsomassa. Ihana paikka, jollaisessa emme olleet koskaan käyneet. Kissakahviloita löytyy netin mukaan myös Tampereelta ja Helsingistä.  
Tiramisussa on 4 kissaa ja 1 pupu.  Kaikki eläimet olivat yllättävän sosiaalisia, vaikka paikalla oli kymmenkunta ihmistä.  Sisään laskettiin vain pienissä erissä. Kengät piti ottaa pois ja henkilökunta ohjasi jokaisen johonkin pöytään.  Nautimme kissojen seurasta ja söimme salaattia ja pitsaa, sekä joimme kisulimua. 
...ja mietimme mitä Merrille mahtaa kuulua ja miten pärjää hoidossa. 


Puijon tornissa en ollut käynyt ennen.  Päivä oli sateinen ja kuvat vähän harmaita. 
Vuodesta 1963 (kyltin mukaan) torni on jo kököttänyt paikoillaan.  Kuopion torilta kalakukkoa tuliaisiksi.  Nautintaohje tuli kukon mukana. 


Matkalla vielä kahvihampaan kolotukseen seisaus Mikkelin Kenkäverossa.
Katsastin  mm. makramee -näyttelyn.  Ihastuttavia töitä, tässä vain muutama kuva. 


Myymälässä oli paljon kasviaiheisia asioita; mm. vaatteita, pöytätabletteja, -liinoja jne. 

Joulupukin piilopirttikin on siellä...tiesittekö?  Ette varmaan. Eihän se muuten mikään piilopirtti olisikaan. 
Eikös ole upea vanha seinävaate? Ja himmelikin tietysti. 
Ja uusi sukkamalli!! Minun korkuinen.


Merri haettiin heti kotiin hoidosta! Se oli niin hätääntynyt ja surkea. Oliko se reppana luullut, että se oli hylätty?  Se lähti hoitoon, kun me jäimme vielä kotiin ja se luuli tietysti, että annoimme sen pois.. 
Joka tapauksessa se hiljalleen ymmärsi, että se pääsi sittenkin takaisin omaan kotiin.  Melkein viikko kylässä, eikä päässyt ulos, oli lannistanut sen. Se ei ole oikein tottunut olemaan hoidossa. 
Katsokaa, miten se kävi kokeilemassa nukkumatelttaansakin jo ennen nukkuma-aikaa 💖


Yhteinen lomaviikko on nyt vietetty. Mies palaa töihin ja minä vuorostani jatkan lomailua.  Aika tyhmältä tämäkin järjestely tuntuu, etenkin kun näin on ollut vuosia.  En muista yhtään kertaa, että lomamme olisivat olleet täysin yhtä aikaa.  Minunkaan työpaikallani loma-aikaa ei pääse itse valitsemaan kesäisin. 

Nyt on takana yli 2500 kilometriä yhteistä autossaistumista 😂
Väkisinkin tuli vertailtua aiempaa karavaanielämää tähän hotelliyöpymisjärjestelyyn.  Molemmissa on puolensa. Vaunuilu on silti paljon vapaampaa.. ja tietysti halvempaakin.  Asuntoauto olisi aika kiva vaihtoehto, mutta yhteisten loma-aikojen järjestyminen torppaa koko idean.  Auton seisottaminen käyttämättömänä on turhan tyyristä. 

Matkatessa tuli mietittyä myös sitä, miten erilaista on elämä Lapissa ja etelä -Suomessa.  Olisi mielenkiintoista päästä vaihdokkaaksi 😏 . Yhtään en ainakaan kaipaisi tätä ihmismäärää.  No ehkä kaipaisin, jos viettäisin kovin eristettyä elämää 😉.  Itse en asu kaupungissa, vaan  taajama-alueella.  Väenpaljous ei kiinnosta, joskin talo keskellä -ei -mitään tuntuu hurjalta.  Nämä nyt ovat tällaisia yhden ihmisen höpötyksiä. Jokainen asuu missä huvittaa.  Parhaat hetket asumisessa eivät edes näy ohikulkijalle. 

No entäs ne puut??  Muistikuvissa pohjoisen puut alkavat olla tienvierillä hyvinkin pieniä, matalakasvuisia, känkkäräisiä.  Vaan eipä ollut, kuin vähän kokoeroa!  Onko ilmastonmuutos kasvattanut Lapin puut isoiksi?? 

Oli mukava nähdä edes siivu Lapista, pitkästä aikaa. 
Ja hei! En muuten neulonut silmukkaakaan, vaikka tarpeet olivat mukana!

23 kommenttia:

 1. Me oltiin myös Lapissa ja norjassa 10 päivän lomalla. Voin kertoa että hiljainen kansa puetaan keväällä ja syksyllä lahjoitus vaatteisiin. Sinne tulee ihmisiä antamaan omiakin vaatteita puettavaksi ja samalla niille uusitaan päät jos on tarvis. Talveksi ne saavat talvisia vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Ai talvivaatteet talveksi!! Aika uskomaton juttu. Päiden uusiminen on varmaan välillä tarpeen ;)
   Teillä on ollu sopivamman pituinen reissu, ehtii nähäkin jotain.

   Poista
 2. Ihana lomamatkakertomus, paljon ehditte viikossa nähdä ja kokea. Samaa ihmisjoukkoahdistusta minäkin poden, kun on kuukausikaupalla oltu itsekseen ja töissä pidetään tiukasti kiinni suojaetäisyyksistä ja käytetään kasvosuojia. Tähän aikaan vuodesta porot kerääntyvät teiden varsille ja teille, koska ötökät vaivaavat niitä turkissa. Tiellä on hieman tuulisempaa ja lämmin ilma kohoaa tiestä ylöspäin ja helpottaa porojen oloa. Poroilla on siis räkkä nyt. Itse kuljin aikoinaan Oulu-Kuusamo väliä töiden vuoksi ja porot tulivat siellä Taivalkosken ja Syötteen seuduilla hyvinkin tutuiksi. Ei niitä isoja laumoja tiellä ollut kuin näin räkkäaikana. T: Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas. Porosivistys lisääntyi heti sisäpiirin tiedolla.
   Kyllä tää korona tosiaan ahistaa. Nyt oli uusia tartuntojakin taas lisääntynyt määrä ja täällä Kymenlaaksossakin jo 5.
   Mukavaa oli poistua omilta nurkilta edes vähäksi aikaa jumittamasta. Tosin mukavaa oli palata taas kotiinkin.

   Poista
 3. Ihana reissu! Olette nähneet paljon! Karhunpesäkivi on pakollinen pysähdys, kun noilla kulmilla liikkuu. Kuopion Tiramisu on tosi kiva Kissakahvila, mutta teillä jäi Rovaniemen kissakahvila käymättä : Freija. Se on tosi kiva kahvila myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi! Katoin vielä netistä, missä muualla on kissakahviloita, mutta näytti, että Helsinki ja Tampere. Oishan me tietysti sielläkin käyty, jos ois tiietty :)
   Merri oli tosi onneton kotiin haettaessa ja nyt on taas hiljalleen oma itsensä. Lintupaistia tulee jo vähän turhan tiheään... vaikka on valjaissa ja narussa. Eilen annoin matokuurin.

   Poista
 4. tytär oli lomalla ja kuuro koira ja villapöksykissa tuli lapsenlapsen kanssa hoitoon muutamaksi päiväksi.oma kollinronttiraukka joutui puolustamaan re
  viiriään nukkumalla koko yön omassa pedissä tai mamman sängyssä.muutenhan villahousumummo olisi vallannut paikan kuten yhtenä yönä kävi.on se hyvä kun teilläkin oli hoitopaikka merrille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja kissakamuja oli Merrillä. Ne on olleet meillä useasti, mutta Merri siellä harvoin. 1 harvemmin käyvä kamu on tulossa piakkoin.. voi olla alku taas vähän tiukkoja käänteitä. Merri joutuu tosiaan puolustamaan omia nukkumapaikkojaan. Maia ja Sam eivät niistä puolustuksista välittäneet vaan pomppaavat suoraan sänkyyn edes tajuamatta, että joku on vahdissa. Merrin ilme oli aika hupaisa, kun se tajusi, että ei oikein tehonnut ;D

   Poista
 5. Olipa ihana lomakertomus. Pääsi pohjoisen matkalle itsekin tässä lukiessa :)

  https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei valtatieltä hirveästi poikkea, kuten ei pitkällä matkalla kovin voikaan, niin samat nähtävyydet ne tulee vastaan aina ;) Samoja kulmia kierretty vähän joka pohjoisen reisulla. Matka on kyllä joka kerta yllättävän pitkä. Lasten kanssa matkustellessa piti ylläpitää lyhyempiä päivämatkoja, mut näin kahen aikuisen kesken pöllytettiin aikamoisia matkoja.
   Porot oli jännä juttu, kun niitä ei täälä etelässä ole :)

   Poista
 6. Voi Merriä! Voi toista, jos on ajatellut, että nyt mut hylättiin.

  Suomessa on kyllä paljon nähtävää ja koettavaa. Noista ei nyt muut olleet oikein tuttuja kuin Puijo ja Kenkävero. Olen pohjoisemmassa käynyt vain pari kertaa, ja silloinkin Rovaniemen korkeudella. Oulussakin muistaakseni vain kerran tai kaksi. Kamalaa. Pitäisihän sitä ihmisen sentään nyt kotimaansa tuntea ja kiertää.

  Mukavaa lomaa sinulle. Merrille nyt silityksiä ja rapsutuksia. Meillä Felix könyää matkalaukkuun jos sellainen ilmaantuu näköpiiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me jäätiin kotiin vielä kun Merri lähti. Jos se vaikka luuli, että sinne ne sai jäädä ja hän lähti.. ihan kamalaa. Mitenkähän pitkä muisti on kissoilla ja mitä ne miettii. Niin surkeana sieltä kuitenkin kotiin palasi, kuin olisi toivonsa menettäny. Meiän vieressä pyöri kaiken iltaa, vaikka ulosmeno taisi olla sittenkin se ihan paras juttu.Sielläkin hiippaili ensin ihan varovasti.
   Paljon jää vielä matkan varrella näkemättä, kun kiertelee. Moni asia on piilossa, eikä sitä osaa ees ettiä, jos ei oo kuullu jostain aiemmin. Poikkeama valtatieltä tuottaa lähes aina uuden kokemuksen. Käytiin mm. Sodankylän konditoriassa ja kierrettiin Iisalmi yms. Gookeli kyllä kertoo mapsissa kaikenlaista ihmeellistä, jos älyää hakea. Jopa enemmän, kuin kuvittelee sen tietävän...toisaalta siellä on myös vanhentuneita asioita, jos niitä ei ole sieltä poistettu.
   Lapsena jo vanhenpien kanssa tuli kierreltyä, niin siitä jäi vissiin reissumieli päälle. Tuntuu käsittämättömältä sekin, missä kaikissa paikoissa meitä suomalaisia asuu, kun on ite jumittunu yhteen ja samaan kaupunkiin ;D

   Poista
 7. Hieno matka, kappale kauneinta Suomea. Matkaaminen kotimaassa on pitkiä välimatkoja, tuttuja kohteita ja uusien löytämistä.
  Mutta päästä hetkeksi pois kotoa, tuntuu kivalta.
  Tiedän tunteen yhteisen loman puutteesta. Nyt vasta viimeiset 2 vuotta olemme lomailleet yhdessä miähen kanssa yhtä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että kivalta tuntuu se autossa kököttäminenkin ;D Aina se kotiolot voittaa.
   >Kyllä siinä lomafiilikset vähän latistuu, kun toinen menee ajoissa nukkumaan, kun on aamuvuoroa. Ite jää sitte hissukseen kököttämään telkun ääreen. Sit miettii päivällä, että voiko tässä mihinkään lähteä, kun kohta sieltä jo tullaan töistä ja on ne päiväkahvit ;D Onhan sitä kaikenlaista tekemistä, mutta ei ne ihan samalta tunnu, kun että lomailis yhessä. Onneks oli ees tää viikko.

   Poista
 8. Olipa siinä kierrosta kerrakseen, heti pomppasi silimään nuo aitaan kiinnitetyt virkatut pyörylät :)
  Täällä Roissa on ollu kakski kissakahvilaa, nykytilanteesta en oo selevillä.
  Santaparkissakaan en oo käyny, varmaan siellä on tonttuja. Pukin porot on Napsulla aitauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai pukin porot ei pääsekään kulkemaan omia aikojaan, vaan ovat duunissa ympäri vuoden ;D
   Tyhmä kysymys... onko Roi Rovaniemi..? Ai sielläkin ois ollu kissakahvila. No ennen ei oltu nähty yhtään, joten ykskin oli jo paljon :)

   Poista
  2. Roi on Rovaniemi ja itsekin olisin juuri kommentoinut, että sielläkin on kissakahvila.
   Kiva reissu teillä on ollut. Mä laskin joskus sata vuotta sitten paljon siellä Rukan kelkkaradalla. Mun aika mitattiin ja se tuli mestaruustaulukossa muistaakseni neljännen ja viidennen väliin. ;)
   Mä aina joskus salaa harkitsen tekeväni jonkun virkkauksen johonkin ja kävisin yöllä kiinnittämässä. Vielä en ole tehnyt niin.
   Mieluisaa lomailua!

   Poista
  3. Kännykällä kommentointi ei näköjään eilen onnistunut...
   Roi onkin siis sisäpiirin lempinimi Rovaniemelle. Olen lukenut sen aiemminkin jostain, ja päätellyt, että ehkä näin on :)
   Siä pörhälsit kelkalla lujaa. Miä en uskaltautunu ollenkaan. Joillain se meni aika kovaa, joillain hiljempaa. Liika jarruttelu kai tyssäs matkaa muutenkin.
   Ilman muuta neulegraffitihyökkäys kannattaa tehä! Bongasin taas eilen yhden, kun kävin Porvoossa.

   Poista
  4. Silloin, kun asuin Rovaniemellä, niin kirjeisiinkin laitettiin usein "96100 ROI". Oli virallinen lyhenne. En tiedä onko enää. Puhekielessä puhuttiin Rovitsusta ja nykyään Rollosta. Lentolipuissa lukee RVN. ;)

   Poista
 9. Mää olen nyt vähäsen närkästynyt, sillä Oulussa voi tehdä paljon muutakin kuin vain nukkua. Esim. käydä kakkukahvilla mun luona... GRRRRRRR, PRRRRR, RÄYH.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että joudun tästä tilille.. mut hei! Ei ollu tietoa kakkukahvista! Voit lähettää sen meille jälkikäteen? Pliis :)

   Poista
 10. Olipa mahtava reissu-kertomus!
  Paljon minullekin uutta,,hyvin avartevaa!
  Kiitos!!Sartsa!
  Melkein kun katsoo Merri reppua näkee "kauhu ilimeen-apua!!,,mutta onneksi nyt kaikki hyvin..eihän hylkäämisestä ollut ajatustakaan..Tiiätkö tuon takia minä en pysty jättämään Väinöä,kun itkee ,kun pikku-kaupunkireissun teen:(Siispä ihailen ja matkusta virtuaalisest,hyvinkin erikoisiin paikkoihin!!
  ..Kyllä mullä kans ärhhhhhh,kävi kun luin nukkumassa käyään Oulussa??,,,,
  Minä oisin voinut tarjota suolasta!!!,,vaikka sitä pottu/tai lanttukukkoa!🤔🤨🤨

  Sinä onneksi ostit kukon!!ja syönti ohojeetkin sait:)..niitä en ois voinut tarjota.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miähän sanoin, että hävettää koko Oulu -osio ... nyt jäi syömättä suolaset ja makiat...
   Kyllähän eläintä ottaessa tietää, että kiinni siinä on, on sitten mikä eläin tahansa. Silti tuntuu pahalta, kun joutuu välillä jättämään hoitoon. Monta kertaa jää lähtö tekemättäkin, kun ei raaskis..esim. lenkkeily. Ai ei vai? No on se ainakin hyvä syy olla lenkkeilemättä, kun joutuu jättämään kissan kotii yksin. ;D Äsken kävin kylässä ja kaupassa. Nyt makaa kissa ulkohäkissä, eikä tuu ees kattomaan minua. Aamusta taas jouduin pitämään lintupuhuttelua...

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!