keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Ahvensukat

Kalastajan tai kalamielisen henkilön jalkaan on tämä sukkamalli. 


Tilasin tuossa taannoin muutaman ohjeen Sukkaneuvokselta netistä, kun näyttivät niin kivoilta.  Nämä ovat ensimmäiset, jotka olen toteuttanut.  Neulottu osuus on tehty kahdella vihreällä ja punaiset osat on pistelty jälkeenpäin. Neuloessa jätin ne vaaleanvihreiksi.  Käytin lankana Nallea, mikä olikin sitten virhe, koska sukista tuli vähän liian pienet.  Kyllä nämä menevät esim. minun jalkaan, mutta kuvittelin tekeväni miesten sukat.  Aloitussilmukkamäärä oli 56, mikä olisi ollut tälle langalle ihan ok, mutta en tajunnut varren olevan näin pitkä.  Sopiva valinta olisi ehkä ollut 7 -veljestä tms.  , tai sitten vaihtoehtoisesti lisää silmukoita.  Lankaa kului 150g. Puikot kokoa 3.


Ohje on alkunalkaenkin hieman yleispiirteinen. Sukan koon määrittäminen jätetään täysin tekijälle.  Langan voi valita minkä huvittaa ja puikkokoon sitten sen mukaan.  Silmukoita voi lisätä mielensä mukaan, jos tulee liian tiukkaa.  
Nilkan resorista ei ollut ohjeessa mainintaa, mutta kuvassa se oli, joten tein sen sinne. 
Kuva on mieleinen, kuten muissakin ohjeissa, jotka ostin.  Kirjoneulekuviot houkuttelevat edelleen. 😀


Toinen sukkaprojektini tyssäsi. 
Reissuneuleessani yritin toteuttaa jämälankaideaa ja kuinkas kävikään!? Yksi langoista loppui kesken. Toisen sukan jalkaterä jäi vajaaksi.  Väänsin koko lankavarastoni, eikö pientäkään nöttöstä enää löydy...ei löydy.  Vielä yksi toivo on katsoa mökiltä, kun sinne päin menen.   
Usein teen molempia sukkia yhtäaikaa, mutta langat olisi pitänyt jakaa  aluksi kahtia, eikä sekään houkutellut.  Jälkikäteen ajatellen se olisi ollut se järkevin teko...  




Merri nauttii olostaan kotona. Se on innostunut kiikuttelemaan, jos joku on sen kanssa kiikussa istumassa.  Tässä sitä nukutaan käsityöpussin päällä. Välillä vähän paistaa, välillä tuli vettä kaatamalla. Onneksi on katto pään päällä. 


Silloin tällöin kuuluu mielenkiintoisia ääniä, jolloin pitää kohottautua katsomaan tilannetta...

...kunnes taas homma on ohi ja voi käydä hyvään asentoon neulojan viereen. 


Meillä on ollut nyt vakavia keskusteluita siitä, saako lintuja jahdata ja päästää päiviltä.  Hämmästyttää, miten narussa oleva kissa voi edes saada lintuja kiinni.  Pitäisikö linnuille laittaa kyltti, että pysyisivät narun kantaman ulkopuolella?  Viime kesänä tätä ei tapahtunut lainkaan. Tämä kesä alkoi harakalla ja räkätillä, jotka onneksi pääsivät pakoon, eikä niitä ehditty tuoda sisään... 




21 kommenttia:

  1. Melkoiset kalanvonkaleet! Olet valinnut hyvät värit, erottuu kuviot selkeästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit on aikalailla samat kun ohjeessa, kun sattui kotoa löytymään. Itse asiassa en oikein edes keksinyt, mitä muita värejä näissä voisi käyttää. Ehkä jotain sinisävyjä, mutta entäs kala? Siniahven. Eihän se ahven kyllä tämänkään värinen ole ;D

      Poista
  2. Kivan näköiset sukat! Kissat taitaa olla aika näppäriä noissa pyydystyshommissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kyllä ja vietti vetää vaanimaan. Jos olen kuulolla, niin yritän aina hätistellä linnut karkuun. Kyllä luulis vähän osaavan väistelläkin tätä kulmaa pihasta. Äsken oli ainakin sellanen lintukokous puskassa, että toivottavasti kävivät läpi tämänkin kissavaara-asian ;D

      Poista
  3. Oi, on kyllä söpöt sukat! :-)

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) Suurin kunnia tietysti mallintajalle.

    VastaaPoista
  5. Kissa on kissa, narussakin! Pieni kulkunen antaisi linnuille aikaa siirtyä sivummalle. Todella hienot sukat, taidokkaasti neuloit. Jämälankojen riittävyys on aina haasteellista. Olen joskus tyhjentänyt langan ja mitannut puolivälin sekä tehnyt siihen solmun merkiksi ja sitten neulonut jotta riittäisi molempiin sukkiin. Joskus täytyy vähän purkaa jos haluaa ihan samanlaiset. Toisaalta valmiiksi raidoitetut langoissakaan eivät raidat aina tule tarkalleen kohdilleen ilman pientä säätöä. Käsin tehty on aina arvokasta oli raidat kohdillaan tai ei!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kulkushommaa pitääkin kokeilla. Alkaa jo vähän harmittamaan tuo jatkuva väijyminen. Yksikin paisti on jo liikaa.
      Aloin tekemään kolmesta yksivärisestä langasta nilkkasukkia. toinen on nyt tehty. Jos mökiltä ei löydy samaa tai edes lähelle samaa, niin joudun tekemään jotain kompromissia jalkaterän suhteen. Järkevää ois ollu tehä toi lankahomma just noin ja alottaa molempia sukkia yhtäaikaa. Tai tehä sitte vaan pienet sukat. Nälkä kasvoi taas syödessä...

      Poista
  6. Tosi kivan näköiset ahvensukat! Erilaiset. Joko pian teet itsesi kokoiset sukat, kun malliakin kävit katselemassa lomareissulla? Voi, Merri, Merri! Ei niitä lintuja saisi jahdata. Mieti miltä itsestäsi tuntuisi, jos joku iso lintu kävisi kimppuusi, ei varmaan kovin kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä just olen yrittäny selittää, että se toinen ei hengitä enää, jos sitä haukkaa. Että mitä jos jättiläiskissa tulis ja haukkais sitä. Ei se oikein ymmärrä. Taidan kokeilla tota aiemman kommentin kulkuskonstia. Kiinnitän valjaisiin. Syksyn myötä linnutkin kyllä varmaan jo väistää kauemmas.
      Tykästyin näihin Sukkaneuvoksen malleihin just siksi, kun oli niin erilaisia kuvia. Vielä ois 5mallia. Yhet pistin alulle.
      Ehkä jouluksi pitäis tehä tommonen ISO lahjasukka itelleni... mahtuis monta lahjaa.

      Poista
  7. Saiskos sulta tilata ahvensukat omalle ahvenenkalastajalle? Maksua vastaan, tietty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rouva Vanha Rouva on aika kova neulomaan itekin, jos en nyt väärin muista :) Sukkaneuvokselta voi tilata ohjeen.

      Poista
    2. Mä en ikinä saa tommoisia aikaiseksi. Hermo ei kestä!!

      Poista
  8. Ihana väriset ahaven-sukat:)))
    oot Sinä taitava,neuloja!!!!
    ..voi tuota Merriä,miten suloisesti nukkuu ,turvallisesti kotikiikussa;)mahtava tuo tiirauskuva;))
    laita vaan se kulkunen,Merrin valjaisiin/remmiin:))
    Mukavia lomapäiviä!!😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo mallikuvio, joskin yllättävää kyllä, virhe tulikin sitte ton ruudukon noudattamisessa. Purkaminen on ärsyttävää, mut pakollista, kun virhe on havaittu.
      En ehtinyt vielä kulkusta laittaa ja huonosti kävi.
      Loma jatkuu. vähän viilenny ilma ja sateleekin silloin ja tällöin. Luvassa vielä kaikenlaista lomanviettoa...

      Poista
  9. Onpa hienot kalasukat, kiva värivalinta ja jostain syystä silmää miellyttää tuo ruutukuvio myös.
    Voi Merri, laitahan Merrille kulkunen kaulasta roikkumaan, niin linnut kuulee sen liikkumisen.
    Lapsena ollessa meillä oli kissa ja siihen aikaanhan kissat kulki vapaana, mutta meidän kissalla oli
    panta kaulassa ja siinä kulkunen kilkattamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruutukuvio oli tosiaan se haasteellisempi pitää kuosissaan, kun oli samaa toistoa koko ajan ja kääntyi välillä toisin päin.
      Muistin vasta, kun täällä tuli puhetta tuosta kulkusesta, että meiän kissalla oli myös aikoinaan panta ja kulkunen. Jotenkin ei tullu mieleen, kun tää on narussakin koko ajan. Täytyy kyllä sanoa, että linnut vaikuttaa tulleen ihan sankoin joukoin tuohon ällistelemään! Auttaiskohan jotkuu pelättiet roikkumaan puskiin. Vaikka omalla kuvalla varustettuna ;D

      Poista
  10. Hienot kalasukat. Joku pienijalkainen kalapoika saattaisi niistä tykätä, jollei kalamiehen jalkaan mahdu.
    Sinulla on ihana keinukaveri. Kesäpäivän luksusta kutoa kivaa sukkaa ja välillä rapsuttaa nukkuvaa kissaa.
    Juuso ei flexissään onnistunut lintuja nappaamaan, mutta hiiriä ja myyriä kyllä. Ällistyttävää, millaisella nopeudella ja taidolla se syöksyi heinikkoon tai kukkapenkkiin ja palasi saalis suussaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt siis etsinnässä sirojalkainen kalamies ;) Yksi on jo mielessä...
      Keinusta ei tosiaan ees raaski lähteä pois, kun on karvakamu vierellä.
      laitoin kulkusen Merrin valjaisiin, eikä sen jälkeen ainakaan ole lintupaisteja näkyny. Jotenkin ilettää sekin, että ehtis alkaa sitä lintua syömään, jos ei se päiviltäpäästäminenkään oo kiva juttu. Yhen hiiren on Merri napannu viime vuoden puolella.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!