torstai 9. huhtikuuta 2020

Muurahaiset kiipeävät jalkoja pitkin...

Ihastuin kerran tähän malliin Ravelryssa ja otin  ohjeen talteen. 
Yllätys  yllätys, hauduttelun jälkeen sain sukat myös tehtyä 😊

Ovat luonnossakin kivan näköiset. 


Kyseessä on Karin Aidan sukkamalli, Formication, joka on Ravelryssa ilmaisohjeena. 
Käytin lankana Venlaa ja puikot kokoa 2½. 
Suunnittelija painottaa, että nimessä on nimenomaan kirjain M, eikä N, että ei tulisi väärinkäsityksiä. 
Ohje on englanninkielinen, mutta ruutupiirrokset osasin hyvin silläkin kielellä. Luin kyllä ohjeet muutenkin, mutta päädyin silti tekemään ihan tavallisen kantapään. Yksi syy oli se, että tummempaa lankaa oli minulla tosi vähän, enkä tiennyt riittääkö se loppuun asti. Riittihän se hyvin, vaikka alussa oli vain 45g. 
Sukat kokonaisuudessaan painavat 90g. 
Oli tosi kiva tehdä, vaikka joutuikin koko ajan seuraamaan ohjeruudukkoa.  Molemmat sukat ovat samanlaiset, ei siis oikeaa ja vasenta sukkaa, kuten joissain malleissa. Jalkaterän neulominen oli vähän haastavaa, kun yhdellä paperilla oli sukan päälyskuvio ja toisella pohjakuvio. Asettelin ne vierekkän sohvalle ja viivotin päälle. Sain ne kulkemaan samaa kerrosta. 

Malli löytyy TÄÄLTÄ.


Sukat ovat kokoa 38-39. Merriä ei muurahaiset pelota!  Sitä ei oikeastaan kiinnosta koko juttu.....kauempana on jotain kivemman näköistä...ehkä kärpänen ikkunassa?  Paljon kiinnostavampi eläin!Toissapäivänä menin ulos haravoimaan Merrin kanssa.  Pihalle tuli pyörähtämään myös naapuri Gizmo -koiran kanssa.  Merri riemastui niin kovin Gizmon näkemisestä, että alkoi oikein esittää, mitä kaikkea osaa tehdä. Se otti vauhtia, ja vaikka naru on pitkä, on sillä myös loppunsa. Muutaman singahduksen jälkeen Merri päätti riisua valjaat pois, mikä kävikin varsin nopeasti, koska ne ovat ihan väljät. 😂
Yhtään se ei miettinyt mihin menisi; naapuriin tietenkin!  Minä pyyhälsin heti sisään hakemaan namipussia, joka yleensä tehoaa nopeasti. Tällä kertaa pihalla huutelijoita oli liian monta ja Merri viittasi kintaalla nameille. Sinne se meni naapurin rappusille haistelemaan.  Jouduin kiertämään tien kautta, kun en ollut niin notkea aidan alta kulkija, kuin kissa.  Sieltähän se Merrikin tuli heti katsomaan namipussia ja antoi ottaa syliin.  On se vaan höperö, kun menee aina samaan lankaan ! 😊

Kotiinpaluu oli vähän haasteellisempaa, kun matkalla oli naapuritalon oikea asukas renkaiden vaihdossa ja siitä aiheutui "vaarallisia ääniä", ainakin Merrin mielestä. Niistä kun selvittiin, kulki tiellä vieras koira.   Kommellusten jälkeen Merri pääsi ulkohäkkiinsä.  En laita karkaamisen jälkeen koskaan heti takaisin valjaisiin, että ei jää se lihasmuisti, mitä tuli juuri tehtyä.
Aikani haravoin ja kissa napitti häkistä. Se maukui surkeana ja lopulta hellyin ja otin sen valjaisiin. Siinä se pyöri ympärillä ihmettelemässä, eikä yrittänytkään pois.  On se kyllä merkillinen kissa, kun se viihtyy noin hyvin valjaissa.  Aiemmat kokemukset valjastetuista kissoista ovat kyllä täysin erilaisia.

Kevät etenee, kuten tautitapausten määräkin.  Jotenkin toivoisi tämän olevan jo ohi, mutta ei auta kuin mennä eteenpäin.  Töissä on käytävä ja ihmisiä kohdattava.  En osaa varsinaisesti pelätä ja teen työt kuten ennenkin, koska ne on tehtävä.  Samalla mietin kuitenkin, että minkä nurkan takaa se korona pöllähtää...
Moni on myös jo parantunutkin sairaudesta!
Ollaan varovaisia ja otetaan mitä on tullakseen.  Siihen asti eletään mahdollisimman normaalisti ja turvallisesti, kukin tavallaan.

Terveyttä ja rauhallista pääsiäistä toivottaen, Merri ja Sartsa

29 kommenttia:

 1. Wautsi mitkä sukat... ja Merrin retki!!
  Minäkin ruokatunnilla kotona - tekemässä ruokaa isännälle, kun lounaspaikat
  kebatpaikkoja lukuunottamatta meillä kiinni ja niistäkin saa vain mukaan, joten ei oikein isäntää innosta ruokailu huoltoauton "pöpöissä".
  Oikeastaan aika ihanaakin kun voin itsekin piipahtaa tunnin kotona (toimitilat 2km päässä)
  - siinä ehtii hyvin syömään ja kaffetkin juomaan...
  Moni asia on koronan myötä näyttänyt myös positiivisia puoliaan...
  Iloa, auringonsäteitä ja lempeitä tuulia toivotan pääsiäisen aikaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Löytyi taas kerran kiva malli.
   Meillä ei saa poistua työpaikalta, mikä on vähän hassu sääntö, kun ottaa huomioon, että kotihoidossa ei muuta tehdäkään ;D Mut joo.. jos on tuplavuorossa, niin on kiva, jos voi välillä käydä kotona vaikka tunnin tai pari. se katkasee kivasti päivää. Saa juoda rauhassa päiväkahvit. Töissä en ees tykkää juoda kahvia, kun siihen ei oo sitä omaa rauhaa ;)
   On hyviäkin puolia tässä elämässä. Ja varmasti paljon enemmän, kuin huonoja :)
   Idearikasta pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 2. Hienot sukat! Hetken katsoin, että mistä ne hämähäkit olet saanut siihen rekvisiitaksi. Ne näyttävät kuvissa ihan oikeilta. Mä en kauheasti hämähäkeistä välitä ja niitähän täällä meillä on vaikka muille jakaa.

  Voi Merriä! Meillä namipussin asemaa hoitaa juusto. Felix ymmärtää, kun sanon "cheese". Tosin jos hommat on takapihalla pahasti kesken, niin ei siinä auta edes juusto. Felixillä on oma aikataulunsa.

  Onko Merri tottunut valjaisiin pienestä pitäen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   On siellä myös yksi skorpioni, leppäkerttu ja katollaan oleva sittisontiainen ;D
   Onko teillä pihalla myrkyllisiä hämähäkkejä? (varmaan ihan tyhmä kysymys ;) )
   Namit ei tosiaan ihan aina auta, mut usein kyllä. Jotain kissanherkkunamejahan ne on. Kaikkien pussien sisältö ei oo maistuvaa.
   Merri on tosiaan ollu valjaissa ihan pienestä pitäen. Usein se on sisälläkin, kun menee taas vähän ajan päästä narun päähän. Saattaa nukkua päiväunetkin valjaat päällä, kun ovat löysät, ei niistä oo millänsäkään. Antaa helposti laittaakin ne ja nostaa tassua oikeassa kohassa ja kehrää. Välillä kuitenkin tulee esiin kissamaisuus, eikä anna laittaa valjaita pään yli heti ;) Kai siinä on joku äkillinen pakokauhu pään yli laittamista kohtaan ;) Hetken päästä palaa taas asiaan.

   Poista
  2. No niinhän siellä onkin! Skorpionin olen nähnyt Key Westissä. En olisi sitä itse huomannut, mutta moni turisti oli huomannut. Joku sen sitten lätkäisi hengiltä. Skorppari parka.

   Kissojakin siis koskee sanonta, että minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Fiksu kissa kaikin puolin. Minun kokemukseni valjaista on, kun kaksoset piti laittaa valjaisiin. Hyvin ymmärsivät ja osasivat arvioida valjaiden mitan. Ympäristöstä tuli kyllä paheksuvia katseita, mutta siinä vaiheessa oli lasten turvallisuus tärkeämpi kuin ympäristön paheksunta.

   Meillä on ainakin kaksi myrkyllistä hämähäkkiä: black widow eli mustaleski sekä versio vale-mustaleski ja brown recluse. Sitten vielä on yellow sac spider. Siitä olen kuullut vasta viime aikoina. Toi brown recluse on se myrkyllisin ja siitä ikävä, että tykkää piileskellä pahvilaatikoissa ja muissa "kotoisissa" paikoissa. Hämähäkit tosin mielellään luikkivat ihmisiä karkuun, joten jos on vähän varovainen touhuissaan, niin ei pitäisi olla huolta. On meillä muutama myrkkykäärmekin, kuten kalkkaro. Yhteensä myrkyllisiä käärmeitä on kuutta eri lajia.

   Merrille täältä silitykset. Merrin kuulumiset aina piristävät päivää :)

   Poista
  3. Ajatukseni eivät rientäneet edes vielä tuohon käärmeosioon!
   Luulin skorpioniakin isommaksi, että ei ihan lätkäisemällä tainnu. Onhan niitäkin ehkä eri kokoisia lajeja.
   Minullakin on kai pienenä ollut valjaat ;) Ainakin meillä oli sellaiset ullakolla ja kuulin, että olivat olleet minulla.

   Poista
 3. Hauskat sukat, mutta hämähäkit...YÖK. Pelkään niitä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämähäkit on vain rekvisiittaa ja sukissa on vain murkkuja ;D

   Poista
  2. Juu, huomasin, mutta silti.
   Jatkoin jatkotarinaa Tupon kanssa:
   https://stansta.blogspot.com/2020/04/jatkotarina-osa-5.html

   Poista
 4. Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle - upeat sukat 💚

  VastaaPoista
 5. Onpa kiva malli. Alkaakohan kuvio ajatuksen voimasta kutittaa nilkkoja? 😉 Tuo eka kuva pysäytti heti. Hauskasti porukat pörrää ristiin rastiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaikki epäilee sukkien kutittavan, mutta minulle ei tullu moinen edes mieleen neuloessa..hmmm. ;)
   Muistin, että meillä on lasten vanhoja leluja jossain. Löydöt ei sitten olleetkaan murkkuja, vaan hämyjä.

   Poista
 6. Hui kauhia ,kun on komiat sukat! Upea malli:)
  Siellä kustu-poikineen juoksee,,,,,
  oho,karkulainen?

  Se onkin jännä kuinka kissat koirat tietävät ..miten nopeastikkin pääsevät valjaistaan,Onneksi Merri..karkas vain naapuuriin ,kaveria tervehtimään...
  Pohjimmiltaan Merri on kiltein blogi-kissa...minkä tunnen:)))))
  voi teilläkö jo haravoijaan....
  meillä ootetaan tuon jääkerroksien sulamista.siis useampi jääkerros:(((.....
  Mutta ajallisesti ihan kevät oikiassa mallissa..täällä:)
  Oikein turvallisia työpäiviä Sinulle .
  Ja rauhaisaa pääsiäisen aikaa!
  Merrille Väinöltä :juputussi:))terkut;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin haravoida, kun kuulin, että naapurissa on jo haravoitu koko piha. Minä vaan hissukseen. Ei kädetkään kestä. Migreenikin tuli tietysti, vaikka kovin vähän haravoin aina kerrallaan...
   Teillä onkin normaalimpi talvi, kuin täällä.Täälä alko jo hirvittää, mihin tää maailma menee, kun talvi oli kerrassaan omituinen. Lohduttavaa kuulla, että pohjoisemmassa suomessa on kuitenkin tullu oikeasti ihan talvi.
   Toi kustu on kyllä niin hassu sana ;D Ei käytetä täällä päin.
   Juputussit sinnekin ;D

   Poista
 7. Jatkotarinan osa 5. on täällä:
  https://stansta.blogspot.com/2020/04/jatkotarina-osa-5.html

  VastaaPoista
 8. Hienot sukat. Noissa on taatusti riittänyt työtä. Hiukan saattaisivat aiheuttaa "psyykkistä" kutinaa jaloissa.
  Merrillä lienee Houdini-verta suonissaan, kun niin äkkiä ampaisi ulos valjaistaan. En tiedä, tykkäsikö meidän Juuso valjaista, mutta aina se antoi valjaat ihan rauhassa pukea, eikä osoittanut niistä mitenkään vaivaantuvan. Opetimme sen ihan pentuna valjaisiin, joten ehkä siinä syy. Se tottui siihen, että kotoa lähdettäessä valjaat kuuluvat asiaan.
  Merrillä on nyt paljon tarkkailemista ulkona ja ikkunoissakin. Katselin eilen, miten naapurin kissa yritti saalistaa tuulessa kieppuvaa vaahteranlehteä.
  Mukavaa pääsiäistä sinulle ja Merrille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hissukseen valmistuivat. Tykkään just siitä, kun on kirjoneuletta, kun se lähtee nousemaan valmiina puikkojen alla. tuntuu valmistuvankin ihan nopeasti, kun oottelee, mitä tulee ja miltä näyttää. Teen myös melkein aina molempia sukkia yhtäaikaa. Inhoan toisen sukan aloittamista, kun toinen on jo valmis. Valmiiksi tulemisen jälkeen ois kiva alotella jo jotain ihan muuta, eikä samaa sukkaa uudelleen.
   Tottumiskysymyshän tuo valjasjuttu taitaa olla. Varmaan myös rauhallinen luonne auttaa. Usein joutuu käydä päästämässä narun ja kissan pälkähästä, eli ulkoilut on aina sellaisia vahtimisia ikkunasta ja ovesta. Muulloin tietysti ulkoilee vaan häkissä, jonne pääsee itse luukusta.

   Poista
 9. No nyt on! Ihan jalkoja syyhyää, kun säärtä pitkin vipeltää. On työläs ja kaunis sukkapari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D Tulee mieleen kun oltiin lasten kanssa sienimetsässä. Innokkaita metsänkävijöitä oli niin kauan, kunnes yhden saappaanvartta pitkin kiipesi muurahaisia ;D Arvaa tuliko kiire pois?

   Poista
 10. IIIKS mitren ihanat sukat
  Ilosta Ja Aurinkoista Pääsiäistä Sinulle ja Merrille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Aurinko paistaa jo ainakin ja on melko ilonenkin olo :) Merri meni jo ulkoilemaan.

   Poista
 11. Todella hyvin onnistunut sukkapari, Merri on valvonut laatua kiitettävästi! Hurjan seikkailun Merri teki, kun naapuriin karkasi. Muurahaiset ovat jo heränneet kohentamaan kekoaa, eli ajankohtainen aihe sukissa. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oo täältä sohvannurkasta päässy yhtään mihinkään kattomaan muurahaiskekojen heräämistä...olis varmaan aihetta ;)
   Ulkona pyörii nyt välillä vähän samannäkönen kissa kun Merri ja naapurit luuli sitä jo Merriksi :( Pohtivat jo loukuttamista.

   Poista
 12. Voi "äiti", upeat sukat. Minä taistelen "häävalssi"-mallin kanssa. Purkuun meni varsi, kun huomasin virheen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on sekin malli, kävin Ravelryssa kattomassa, kun en ollu kuullukaan.
   virheet on kiusallisia. Ne kaivertaa mieltä niin paljon, että melkein on helpompi purkaa ja katella lopulta oikein tehtyä sukkaa :)

   Poista
 13. Wau,nää on ihanat, vaikken niin muurahaisista välitäkään, saati hämpyistä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tän mallin näkeminen nappas heti :) Oli kiva tehäkin.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!