keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Stanstan jatkokertomus, osa 4

Päätin jatkaa kirjoitusta toistamiseen, kun jatkajaa ei löytynyt 😃

Jatkotarinan alku ja aiemmat linkitetyt kirjoitukset löytyvät Stanstan blogista TÄÄLTÄ. 
Edellinen osa on siis Vanhan Rouvan  käsialaa. 
Kannattaa lukea aina aiemmat ennen uusinta osiota.

Olisi kiva, jos innostuisit jatkamaan tarinaa tästä eteenpäin!  Mikäli innostuit, laita tämän jutun alle kommentti, niin pääset jatkamaan.  Ensimmäinen ilmoittautuja aloittaa.

💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙

Nolo Maisa pakeni lampolaan. Siellä hän näki kertakaikkisen pöyristyttävän näyn; sulhanen makasi  aivan tokkurassa lampaiden keskellä, kossukermaa suupielissään.

Mökin terassilla istuessa Maisaa puistatti vieläkin. Maisa muisti vain hämärästi loppuillan kulun, se oli ollut niin sekavaa. Lampolasta hän oli juossut suoraan autolleen ja ajanut kotiin.  Sielläkin lehmät olivat odotelleet lypsäjäänsä. Onneksi sisko oli jo palannut  lomamatkaltaan ja Maisa pääsi tuuraamasta maatalon töissä.  Seuraavana päivänä hän oli lähtenyt omaan kotiinsa, pikkukaupungin kerrostalokaksioon.  Hän oli  ollut tyytyväinen päästyään kaikista eläimistä, paitsi tietysti  rakkaasta Merlin -kissastaan, joka oli kulkenut mukana maalla.  Merlinin mielestä maalla oleminen oli ollut kuitenkin parempi vaihtoehto, kuin kerrostalo ja se oli osoittanut mieltään mököttämällä pari päivää.
  Seuraava järkytys oli ollut koko talon kattava keittiöremonttihanke.  Maisa oli kyllä kuullut siitä taloyhtiön kokouksessa, mutta ajankohta oli päässyt unohtumaan. Miksi remontin piti alkaa juuri kesäloman aikana?  Maisan vajottua jo lähes masennukseen, tuttava kertoi tuntevansa henkilön, jolla olisi pieni mökki vuokralla ja tyhjänä.
  Siitä se sitten oli lähtenyt ja nyt oltiin Merlinin kanssa mökin terassilla nauttimassa yhteisestä ruokahetkestä.  Järven vesi kimalteli, aurinko helli, kevyt kesätuuli tuntui hetkellisesti....kaikki oli ihanaa....   Vai oliko sittenkään?  Oliko jo liian rauhallista?  Mitä loppupäivänä voisi tehdä?  Aurinko ja uiminen alkoivat jo riittää.  Maisa päätti lähteä metsäkävelylle. Mökin takaa näkyi lähtevän polku. Polut ovat aina jännittäviä, kuin uusia alkuja.
Maisa  nousi reippaasti ja vei astiansa keittiöön. Merlin oli käynyt nukkumaan terassin aurinkoisimpaan paikkaan.
Matkalaukkua kaivellessaan Maisa tajusi,  että tavarat eivät olleet enää samassa järjestyksessä, kuin aiemmin.  "Nyt riittää tämä vilkas mielikuvitus! " hän sanoi itselleen, nappasi haluamansa vaatteet ja puki ne päälleen.  Päättäväisesti hän suuntasi metsäpolkua kohti.  Polku oli mutkitteleva, havunneulasten peittämä ja juurakkoinen. Sen molemmin puolin kasvoi mustikanvarpua ja sammalta. Metsä hengitti omaan tahtiinsa, rauhoittaen Maisan hermostuneen mielen.  Metsä tuoksui vahvasti lapsuudelle, majan rakentamiselle ja aarteenetsinnälle.  Jonkin aikaa kuljettuaan, Maisa saapui risteyskohtaan; kaukana häämötti talon katto, joten Maisa valitsi toisen polun.  Se oli kapeampi ja selvästi vähemmän kuljettu, kuin aiempi.  Puolen tunnin kävelyn jälkeen metsä alkoi vaikuttaa synkeämmältä, auringonpaisteesta huolimatta. Maisa ajatteli kulkevansa vielä hetken ja kääntyvänsä, kun puiden lomasta alkoi näkyä jotain.  Kiinnostus heräsi ja Maisa käveli lähemmäs. Askel alkoi, kuin huomaamatta, olla hiipivämpi. Jalan alla napsahtava risu sai Maisan säpsähtämään ja pysähtymään.  Näkymä oli nyt selvempi.  Alhaalla rinteessä, järvenpoukaman  rannalla, näkyi hylätty mökki.  Oliko se hylätty?  Katto oli osittain romahtanut ja piha näytti autiolta, käyttämättömältä.  Vain metsän äänet kuuluivat.  Uteliaisuus voitti ja Maisa päätti käydä kurkistamassa paikkaa lähemmin.  Oliko joku asunut siellä?  Milloin?  Kävellessään hän ohitti rinteeseen rakennetun maakellarin, jonka ovi repsotti avoinna.


💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙

16 kommenttia:

  1. JEE! Loistavaa kiitos! :)
    Ottaisipa joku nyt tarinasta kiinni ja kirjottaisi siihen viidennen osan!? Ei tämä niin vakavaa ole, että pitäisi sitä mahdottomana ajatuksena. Pliis.
    Herkullista huhtikuun alkua!
    Ps. Jännittää hitokseen riittääkö kesken olevissa sukissa valkoinen lanka loppuun saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästähän voi vielä kehkeytyä ihan paksu romaani ;)
      Yritin vähän koota alkutarinoiden yhteyksiä kasaan.
      Se se vasta on kin jännittävää! Minulla sukissa sama juttu. Toinen jo kärkeen asti neulottu, toiseen pitäis vielä tumma väari riittää, etten tarvii purkaa sitä ekaa osittain. Silti pitää aia pelata epävarmaa rulettia niiden lankojen kanssa ;D

      Poista
    2. Mulla langat riitti, jee! Toivottavasti sielläkin!!!
      Voi kun joku jatkaisi tarinaa..!!!

      Poista
    3. Himppu jäi! Ihan uskomattoman kevyttä langaa. Aluksikin oli vaan 45g.

      Poista
  2. Ootko sä kirjailija...no kannattaisi alkaa...kirjailijaksi,hyvä tarina nimittäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siitä olen kyllä haaveillu koko ikäni, vaan toteutuminen on jääny aivan puolitiehen.

      Poista
  3. Hitsi kun oli hyvä tarina!,jännitystä ei puuttunut,,,,
    mua yksistään täällä naurattaa tämä minun lomani.....en minä voi pysyä poissa ,jännitystä elämään ja äxsönia!!!!
    Mutta niin kait ne kirjailijatkin ..hakevat jännitystä "ruletista!...riittääkö lanka vai ei
    :))voi teitä..tyttöjä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Arvasin jo kun sanoit, että et malta kuitenkaan ;) Käyn tsekkaamassa kohta ne ohjeet...

      Poista
  4. Tämä oli hauska. Sussa on kuule kirjailijan vikaa. Mä näen sieluni silmin tuon maakellarin ja pojan koltiaiset, jotka ovat käyneet tyhjentämässä Reeta-mummon kotiviinivaraston sillä välin, kun Reeta on ollut sairaalassa lonkkaleikkauksessa. Ai kamala. Ja kissakin siellä tassuttelee. Ja nyt kun tarkemmin katson, niin siellähän on pari pulloa kirkastakin. Onko Reeta ollut asialla vai veljensä Ruune? Tässä mulla nyt menee taas koko yö miettiessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritin koota tarinaa yhteneväiseksi ja huomioida alusta lähtien eri juttuja.
      Mutta sinä! Jatkapas tarinaa, kun mielikuvitusta tuntuu olevan! Nyt kaivataan jatkajaa!

      Poista
    2. Kiitos kannatuksesta. Mulla mielikuvitusta riittää sen verran, että menee sitten ihan vieraille urille. Toisin kuin Sartsa mulla ei taida olla malttia miettiä kaikkea mitä jo on tapahtunut. Otan asian harkintaan ja odotan, että taivaankappaleet ovat otollisessa kulmassa :)

      Poista
    3. Toivottavasti ovat pian ;)

      Poista
  5. Wau miten taitava olet kirjoittamaan. Minä aivan kävin tuolla paikan päällä.
    Ihanaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Et arvaakaan, miten mielissäni olen tällaisesta kommentista ;)
      Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!