maanantai 18. marraskuuta 2019

Messumeininkiä

Kädentaitomessut on nyt nähty ja elämä voi taas jatkua tavalliseen tapaan, omassa rauhassa. Messuilla oli ihan valtavasti ihmisiä ja liikkuminen oli ajoittain vähän haasteellista.  Suuri kävijämäärä on tietysti vain positiivinen asia järjestäjien ja myyjien kannalta.

Käsityötä oli taas jos jonkinlaista!  3 valtavaa hallia täynnä myyjiä ja vielä yhdessä hallissa ruokapuolen erikoistaitajien käsityötä.
Loppua kohti olimme tyttären kanssa jo tosi väsyneitä kävelyyn ja ihmispaljouteen.

Minulle jäi ostoskassiin ihanaa kissakangasta Katrin tilkkukaupasta. Kissat näyttävät oikeilta. Monessa kankaassa oli enemmän sellaisia satukissoja.  Suunnitelma tälle kankaalle on, vaikka toteutumisen kanssa voi olla vähän hitaampaa.
  Ostin uuden käsilaukun Aanmaa -myymälästä. Näitä laukkuja tehdään Kemiön saarella.  Laukku on samanmuotoinen kuin entinenkin laukkuni, joka on ostettu joitain vuosia sitten Tampereelta, käsityömyymälästä, jonka nimeä en muista.
  Ääriviivatarralevyt olivat tosi halpoja joten ostin niitäkin muutaman.


Näitä ihania tonttuja piti taas ihastella, aiempien vuosien tyyliin.  Oi kun saisi nuo kaikki!  Useampi näyttää paljon kivemmalta, kuin yksittäinen. 


Paperinarua oli useammassakin paikassa myynnissä. Siitä oli tehty ihania valopylväitä yms. jouluisia koristeita. 


Kokemuksesta tiedän, että paperinaru on yllättävän kovaa ja käsiin käyvää työstettäessä. 
Lopputulos voi kuitenkin olla tosi kaunis. 


Kangasputiikissa törmäsin tällaiseen korkkikankaaseen. Siitä saisi erikoista pintaa johonkin käsityöhön. Ei tarttunut mukaan, kun en heti keksinyt, mihin sitä voisi käyttää. Kuvan otin miehelleni, että voiko tätä käyttää esim. auton sisustuksessa joissain kohdissa.  Ei herättänyt suurtakaan innostusta....Kaivanneeko seuraava kuva selityksiä..... en uskaltanut ostaa.... voi tulla entistäkin suurempia mielitekoja.  😅


Messuilla oli huomioitu tekstiilien ja tavaroiden uusiokäyttö monessakin aiheessa. 
Sekaan mahtui taidettakin. 
Tällaisen kun virittää olohuoneeseen, ei varmasti ole kenelläkään muulla samanlaista! 


Tampereelle saakka kun ajaa, niin onhan siellä yö vietettävä.  Tampereella on aina niin eläväistä porukkaa. 


Joulumyynti on jo alkanut, mutta onneksi ei joulumusiikkia vielä soinut, kuin yhdessä kaupassa.  Jouluun pitää sukeltaa vähitellen..... 
Löysin tunnetusta merkkikaupasta uuden joulukuusentähden!  Nyt muistan aina kuusta katsoessani, mistä tähti on meille tullut 😀

Taide on tamperelaisilla verissä..vai pitäisikö sanoa perustuksissa. Ainakin huilunsoittaja on saanut oikein patsaan! 


Merrin täytyi tietysti tutustua noihin kissannaamoihin. Se yrittää samaa ilmettä, vähän huonoin tuloksin, ainakin toistaiseksi. 19 kommenttia:

 1. Moi. Ihmeen vähillä ostoksilla selvisit. Mun sisko oli kans kierrellyt messuilla tuntikausia. Kiva nähdä,mitä kissakankaasta tulee. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ihmettelin itekin. Olen näköjään oppinut väistämään asioita, joille ei heti oo suunnitelmaa. Lankaa en uskaltanu ees lähestyä, kun on niin paljon neulomatonta lankaa kotona :)

   Poista
 2. Kädentaidonmessut kiinnostais, mutta mua ahdistaa se ihmispaljous. Enkä tiä pystyisinkö hillitteen itteeni, ostelisin kaikenlaista tarpeellista ja kotona katuisin hankintojani. :) Ihanaa kissakangasta löysit! Tykkään kyllä Merrin ilmeestä enempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ja siinä on minullakin tuon ihmispaljouden kanssa.
   Merrikään ei ehtiny yhtään huomata, että olin poissa,kun sillä oli 2 kaveria yökylässä :)

   Poista
 3. Oih,oih messut! Sinne Tampereellekin ois ollut ihana päästä. Siellä näkyy olevan pikkuisen eri juttujakin kuin mitä Seinäjoella. Mun vointi ei vaan nyt sallinut Tampereelle lähtöä. Eikä mies olisi päästänyt varsinkaan sen jälkeen,kun mä Seinäjoen messuilla pyörryin,mutta ei käynyt kuinkaan. En oikein tiedä mikä tuli. Ei ollut huono ilma,eikä sokerit liian alhaalla. Ei hätiä mitiä,mä kiersin sen jälkeen vielä 4t. Enkä olisi kotona kertonut,mutta kun miniän sisko oli siinä näkemässä,niin olishan se juttu kotiinkin kantautunut ja olisi kuulostanut kenties pahemmalta ellen olisi siitä itse sanonut.Kivoja ostoksia sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika sissi olit, kun vielä 4 tuntia jatkoit matkaa ;D
   Miä oon pyörtyny kerran elämässäni ja se oli soittotunnilla kesän jälkeen ;D Aika nolo juttu oli.

   Poista
 4. Olipa kiva katsoa kuvia messuilta, kun en taaskaan päässyt sinne. Aina on jotain muuta menoa. Ehkä ensi vuonna (huokaus). Nuo paperinarukuuset on kivoja. Voisikin tehdä tuollaisen itsekin. Mukavaa marraskuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miä päätin jo yhtenä vuonna, että enää en mene, kun oli silloinkin niin paljon ihmisiä. Näköjään peruin nekin puheeni. :) Tää oli samalla pikkuinen lomamatka yöpymisineen.
   Piristystä harmaaseen päivään. Täällä mennään ainakin lämpöasteilla.

   Poista
 5. Älä kuule ala tamperelaisten elävyydellä kuittailemaan. Nimim. Ex-semmoinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D No mutta! On niin eläväistä, että ei luurankonakaan malta levätä ;D
   Ne rähmämunkit jäi syömättä, mut muuta herkkua löydettiin kyl ihan riittävästi :)

   Poista
 6. Minulle jäi messuista kuva, että oliko mitään uutta tänä vuonna?
  Oli taas kiva käydä ja tehdä löytöjä, kuten sinullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina löytyy jotain ihmeteltävää. Nyt kun puit sanoiksi ton ekan lauseen, niin oikeastaan vähän samaa mietin itsekin. Että ei tullu vastaan mitään niin kiehtovaa, että olis vielä tarttunu käteen.
   Monen tunnin eestä siltä kateltavaa ja ihmeteltävää. Ihmismassa vei osansa katseluinnosta.

   Poista
 7. Hei vaan ja tervetuloa lukijaksi :)
  Tuola aiemmin on vielä arvonnassa toinen osuus kesken, jos haluat käydä osallistumassa :)

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos:) Niin paljon ihmisiä, että oli vaikee ottaa kuvia. Enkä oo varma, saako niistä tuotteistakaan niitä kuvia napsia kovin paljon.

   Poista
 9. Messut oli ihanat ja teit viisaasti kun nukuit yön välillä. Paperilanka kannataa hiukan kostuttaa ja käyttää kertakäyttökäsineitä. Onnistuu nimittäin käsineet kädessä työ, kun ensin harjoittelee ja käsineet on oikeaa kokoa. Nimimerkki päivittäin käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa1 Kiitos vinkistä. Olen aiemmin neulonut tuota paperinarua ja siinä ei kyllä kostutus taida auttaa. Pyörittelemällä pääsis kyllä helpommalla. Kai..

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!