perjantai 17. toukokuuta 2019

Pihailua ja semifinaali kakkonen

Illalla heti töiden jälkeen taas pääsi katsomaan Euroviisuja. 😀

                                        

Etenkin Merri oli tosi kiinnostunut ja jaksoi loppuun asti. Mitä nyt välillä taas pyörähti ulkohäkissään. Ohjelman loputtua sanoin, että nyt mennään nukkumaan ja minä olin meistä taas se hitaampi, joka ehti sänkyyn  😅

Eilen aamupäivällä pyörittiin vähän aikaa pihallakin. Oikeastaan Merri on pihalla valjaissa päivittäin ainakin vähän aikaa, mutta usein monta tuntia.  Vanhat valjaat napsahtivat vanhuuttaan poikki tässä yhtenä päivänä ja ajattelin, että nyt ei kissaa näy ennen iltaa.  Huutelin vähäsen ja 20 sekuntia, niin Merri mammanpoika se sieltä tuli maukuen katsomaan, mikä hätänä 😅  Lisänimi on tullut siitä, kun tämä kamu nukkuu aina vain minun jaloissani.
Uudet valjaat piti hankkia, mutta kissojen puolella oli vain niitä kapeita, ei noita, joissa rintamuksessa on leveämpi osio,kuten aiemmissa.  Nämä löytyivät koirien puolelta....älkää kertoko Merrille..... ovat hiukan jäykemmät, mutta Merrille ne ovat ihan ok. Hyvin liikkuu näissäkin ja antaa laittaa ne päälle, samalla mielissään kehräten.

Ulos laitettu vesipytty kiinnostaa nyt kovasti.


Olen saanut vähän pihajuttujakin kohenneltua, kuten tätä kukkapenkkiä. Siinä  kasvaa päällä 3 pientä pallotuijaa (tai katajaa, miten vaan).  Multa yrittää aina valua, joten olen istuttanut mm. maanpeittokasveja pintaan. Tuohon alas levensin viime vuonna aluetta, johon sain 2 alppiruusua. Syksyllä istutin erilaisia sipuleita pihalle ja näköjään tuohonkin keskiosaan. 


Näistä sipuleista nousi näin suloisia, pieniä tulppaaneita!  


Useita vuosia paikallaan kököttänyt riipparaitakin taas alkaa kukoistaa talven jäljiltä. Lehtiä lisää, niin on oikea pehko. 


Viime vuoden kompostoriostos kiinnostaa edelleen. Välillä pitää käydä tarkkailemassa, paljonko mittari näyttää!  Vielä jos nousee, pitää laittaa se ilmastointiluukku auki. Kompostorii mahtuu biojätteet sisältä, mutta esim. haravointi- ja kitkemisjätteet eivät mahdu kuin murto-osaltaan. 


Merrin mielestä naapurin pihalla on jotain huomattavasti kiinnostavampaa, vaikka pikkukissoja ei näy mailla, eikä halmeilla. Se jaksaa tuijottaa sinnepäin jopa tunnin paikallaan maaten. 


Pensasmustikoista odotan jo tänä vuonna jotain satoakin.....


Olisi huivi taas valmiina, jos joku venyttäisi.... 
Seuraavaksi puikoille ehkä lapaset näin kesälämmön kunniaksi!!

10 kommenttia:

 1. Ihana kun olet Merri päässyt ulos! Ulkona on niin huippua tassutella sulalla maalla pitkästä aikaan! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona on niin kivaa, että valjaatkaan ei tunnu missään! Jotain punkkeja pitäis kuulemma vähä pelätä...mitähän ne on? Näytän niille kynsiä, jos niitä näkyy.

   Poista
 2. Ihana Merri <3 Mukavaa Euroviisuviikonloppua teille!

  VastaaPoista
 3. Merri näyttää olevan hiukan kiinnostuneempi ulkoilusta kuin Euroviisuista :)
  Meilläkin on toissa kesänä laitetut pensasmustikat, voiskohan niistä odottaa jo jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minul lähtee kolmas kesä nyt noilla mustikoilla. Tai 3 silloin ja 2 viime kesänä laitettua. Viel ei oo tullu marjoja. Merri saatto kyl kurmottaa niitä liikaa viime kesänä ;(
   Aika ihanaa ois saada pensasmustikoita omasta pihasta. Niistähän pitäis kait tulla aika paljon ihan muutamasta taimesta?

   Poista
 4. Rehevästi vihertää. Kasvatat hyvät mustikat, saat makoisan piirakan.
  Rapsutukset kissulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin keväällä jaksaa vielä vähän pihaa hoitaa, mut kesän edetessä kiinnostus kaikkoaa, kun huomaa, että sota rikkaruohoja vastaan on hävitty ;D
   Vuosia ajattelin, että en viiti pensasmustikoita laittaa, kun ne kestää niin kauan, ennen kun alkaa satoa tulemaan. Lopulta kuitenkin laitoin ja nyt on kai kolmas kesä meneillään, josko nyt lähtis?? Merri taitaa rapsutella mustikat minun selän takana :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Se on kyl oikeesti ihan näyttävän näkönen kesällä, eikä sitä tarvii ollenkaan hoitaa. Silloin kun ostin ton vuosia sitte, oli sielä isompiakin (saatto olla jo eri nimisiä), mut raaskin ostaa vaan tän matalan mallin ;D

   Poista

Kiitos kommentoinnista!