lauantai 14. huhtikuuta 2018

Näyttely ja kirjanjulkaisutilaisuus

Aiemmin ilmestynyt Auroran tarina sai tänään jatko-osan; Seireenit.  Sen puitteissa olin tänään kirjan julkistamistilaisuudessa. Se oli mielenkiintonen kokemus. En oo juurikaan ollu missään kirjan julkkareissa. Ensin haastattelija kyseli kysymyksiä kirjailijalta, jonka jälkeen kirjailija luki muutaman tekstipätkän uudesta kirjastaan. Lopuksi sai esittää kysymyksiä.  Luvassa on viel ainakin yksi osa lisää ens vuonna. Luin ekan osan kahteen kertaan ja nyt käyn käsiksi tähän jatko-osaan.  Kerron tarkemmin, kun olen lukenut. Suosittelen jo nyt fantasiakirjallisuuden ystäville.


Ehdin vielä kansalaisopiston kevätnäyttelyynkin. Aivan ihania luomuksia oli esillä. Otin kuvia, kun kysyin ensin luvan.  Missään työssä ei ollut tekijän nimeä.  Kaikkea oli paljon, mut otin kuvia itseäni eniten miellyttäneistä teoksista. 
Laukkuja oli tosi paljon. Näissä on värit, muodot ja ihanuus kaikki kohillaan. Osaispa tehä tollasia itekin.

Tässäkin on tosi näppärä malli.


No entäs nää veijarit??!! Huovutetut pöllöt.
Muitakin lintuja oli, kuten nää kuninkaalliset korpit. 

Farkuista oli tehty kaikenlaista. Mietin usein itekin, mitä vois tehä vanhoista farkuista, mut se viimenen inspiraation toteus jää aina puuttumaan. Tälläsiä purjeveneitä en oo ennen  nähny! Ne roikkui katossa. 

Vanhoista matkalaukuista ja muista sen sellasista (noi muutamat näyttää ihan soitinkoteloilta) oli tehty upeita muistojen laatikoita. Olen kuullu esim palvelutalojen käyttävän muistojen matkalaukkuja, jotka täytetään vanhoilla, tutuilla esineillä. 

Pannumyssyjä en osaa käyttää. Ne olis kuitenkin ulkokäytössä kesällä aika näppäriä. Otin niistäkin kuvan, jotta idea ei unohtuis. 

Tästä kassista oli ihan pakko ottaa kuva! Olen tehny meiän äitin kanssa jo ammoisista ajoista asti noita virkaten päälystettyjä korkkeja. Me ollaan aina tehty niistä pannunlusia. Mut hei!! Tässähän on aivan ihana idea kassina! Väritkin on hienosti yhteensopivat. 


Ihmiset on kyllä taitavia ja mielikuvitusrikkaita erilaisten käsitöiden tekijöitä. Toisten käsitöiden kattelu tuo itellekin hienon tunteen tekemisen meiningistä. Ideoita ja toteutuksia toisten käsistä. Itellekin tulee into tehä jotain uutta (tai sitä entistä...). 

Lopuksi aivan asiasta poiketen, laitetaan tähän kuva Merristä. 😊
Kyllä tällä pojalla unta piisaa!


10 kommenttia:

 1. Voi, että Merri on suloinen <3 Ihastuttava pikkuinen <3 Kivoja töitä oli näyttelyssä. Missä tuo näyttely muuten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla sinullekin tuttu paikka ;) Mene käymään vaan. Kuusaalta löytyy.

   Poista
  2. Katsoinkin, että tiilet näyttävät niin kovin tutuille, että olisikohan Kuusaalta nämä kuvat :D En ole tiedätkö edes tajunnut, että asustamme lähekkäin :D

   Poista
  3. Eipä tuo sijainti minun sukkakuvista juurikaan ilmene. :)

   Poista
 2. Tuollaiset korpit ja pöllöt voisivat lentää meillekin. Korkkikassi pitäisi toteuttaa, mutta nyt on niin monta projektia menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja lintuja kerrassaan. Huovutettuja. Mitähän muuta korkeista voisikaan tehdä. .? ollu vähän ykspuolinen ideointi minulla tähän asti.

   Poista
 3. Mahtavan kauniita ja taidokkaita käsitöitä. Luuletko mirrukan nukkuvan? Silmiään raottaa ja kurkkaa mitä ihmettä puuhaat kameran kanssa? Suloinen Merri! Pannumyssy on tosi näppärä pitämään teen, kahvin tms kuumana. Ennen vanhaan sellaisia käytettiin pannukahvia juotaessa. Minä juon edelleen pannukahvia ja pannumyssyäkin käytän ajoittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelystä sai kivoja ideoita.
   Merri on oikeasti tosi kova nukkumaan, eikä hätkähdä kovastakaan kolauksesta. Tassua kun nostaa, se putoaa vetelänä takasin. :) Kameran esiin kaivaminen on sitte jo ihan toinen juttu. Kuvia saakin vain nukkuvasta kissasta. :)
   Miä en oikeen oo pannukahvin ystävä. Kesällä tulee vietyä keittimen pannu välillä ulos, kun ei jaksa kävellä sen kanssa edes takas. Siinä vois olla pannumyssyn paikka?

   Poista
 4. Onpa ollut hienoja töitä näyttelyssä.
  Kansalaisopistoilla onkin paljon erilaisia käsityökursseja ja tietysti muitakin kursseja. Päätinkin viime syksynä, että koitan ottaa aina yhden kurssin kansalaisopistolta joka syksy, että opin jotain uutta. Ja se yksi kurssi on helpompi sovittaa työvuoroihinkin, vaikka välttämättä joka kerta ei pääsisikään. Tänä vuonna mulla oli valokuvauskurssi, ja olen kyllä ollut tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvauksen taitaminen oiskin hienoa. Minul on jo 2 iltana viikossa orkesteriharjotukset ja työ on epäsäännöllistä 2 vuorotyötä, niin ei oikein kursseja enää mahu joukkoon.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!