tiistai 3. huhtikuuta 2018

Alkutekijöissään

Vilautin aiemmin näitä lappuja, joita aloin virkkaamaan yhestä marinoituneesta vironvillavyyhdistä. Afrikantähtiä, joita ympäröin luonnonvalkosella Nallella.  Yritin ensin virkata niitä yhteen mut saumasta tuli aivan liian paksu, joten päädyin neulahommiin.  Kyseessä kokeilu, ja halu tehä jotain muuta, kun niitä ainaisia sukkia (vaikka nekin on kyllä  kivoja kokeilualustoja).  Nyt silmissä siintää villatakki.  Mitään ohjetta ei oo ja homma rakentuukin hiljalleen eteenpäin ihan mutu -meiningillä.  Kokonaan en aio tehä sitä näistä lappusista, vaan  tohon yksväriseen sekoittaen.  Homma etenee vähän kerrallaan. 


Pääsiäisvapaat meni ja töihin on palattu. Siinä mielessä mukavaa, että ens viikolla on loma. :) 
 Vapailla nähtiin tällänen pikku söpöliini. 


Kerrassaan sulonen vauveliini.  Ei ole tulossa meille, mutta lähipiiriin kuitenkin.  Kuukauden päästä pääsee uuteen kotiin.  Sitten nähään useammin. 

Kevät teki vähän takapakkia lumisateella, mut olen silti optimistisesti sitä mieltä, että kyllä se kevät sieltä tulee!  Pakkohan se on tulla, kun on jo huhtikuu!  Olen tehny jopa jotain ihan poikkeuksellista; istutin herneenversojen lisäksi myös kukan siemeniä! Kaivoin myös kellarista muutaman kallan ja istutin mukulat uuelleen. Multa tosin loppu kesken ja viimeset kallat jäi vielä nukkumaan.  Meiän äiti oli ennen kova kasvattelemaan kaikenlaisia taimia ja niitä sitte piti kastella ja kiikutella edestakasin, sisään ja ulos kevätlämpötilojen mukaan. Niitä oli tosi paljon ja tulihan niistä sitte istutettavia ulkokukkiakin ihan mukavasti. Samettiruusua oli aina ja välillä tomaatteja ja erilaisia kesäkukkia. Minulla toi kukkienhoito on ollu vähän niin ja näin. Harvoin on lopputulos mitenkään hyvä. 😊 Nyt tuli vissiin tilapäinen mielenhäiriö, joten mielenkiinnolla seurailen lopputulosta. 

Pääsiäisvapaille olin asettanu tavotteeksi käydä yhen kerran lenkillä, kun koko homma on ollu lähes jäissä tän vuoden puolella. Kävin 2 kertaa!  Myöntää täytyy, että ihan tervaa oli koko homma. Alottaminen on aina se pahin juttu. 

Nyt vaan ootellaan sitä aurinkoa, joka veis lumet mennessään!! 

10 kommenttia:

 1. Mikä lutuinen pallero!
  Pääsiäinen meni ihan hujauksessa ohi. Hyvä sinä, että lähdit liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lutuinen tosiaan. Ootan jo kovasti, vaikka ei oo ees meille. Varmasti tulee usein nähtyä kuitenkin.
   Kiitos tsemppauksesta!

   Poista
 2. Lenkkeilyssä tarvitaan motivaatiota kuten: Kaveri, kiva reitti, musiikkia, jotakin asiaa hoidettavaksi, katsottavaksi, päämääräksi... Ja sitten vaan vaatteet valmiiksi, että ovesta ei pääse minnekään pukematta lenkkivaatteita päälleen. Kuvuasmatkankin voi tehdä eli kamera mukaan! Suloinen pentu, tuleeko siitä lenkkikaveri aina joskus? Mielenkiintoinen takkiprojekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä juttuja heittelet ja kaikki on niin totta. Vielä joku sisäinen päättäväisyys ja se on siinä. Toisaalta ihan sama, millä pääsee alkuun, koska se on aina se pahin. En oo koskaan ollu kovin innostunu liikunnasta.

   Poista
 3. Tuosta neulomuksesta tulee aivan upea! Voi miten ihana pikkuinen♥ Kaunista päivää sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Virkkaustahan tämä on, mutta eipä noilla termeillä niin väliä. Lopputulos ratkaisee. :)

   Poista
 4. Vähin erin etenee lappujen virkkaaminen. Kun pääset vauhtiin, niin villatakki valmistuu vaikka kesäksi. Aloittaminen on aina hankalinta vähän kaikessa, töissä, harrastuksissa, liikunnassa. Hyvin kuitenkin sujui lenkkeilysi, kun ylitit tavoitteesi sata prosenttisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittaminen on pahinta. Se on enimmäkseen pääkopassa oleva vaiva. :) Tämän päivän jälkeen alkaa loma ja sen alottaminen ei liene vaikeaa.

   Poista
 5. Tunnen lenkkeilyn tuskan. Joskus tuntuu, että liikunta vaan ei ole minua varten. Hyötyliikunta on ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäinen liikkuja ei ole samaa mieltä terveysohjeistusten kanssa. Näin hoitajana tulee siitäkin vähän syyllinen olo, eikä se ainakaan auta asiaa. Töissä tulee liikuttua ihan reilusti, mut se ei oo olevinaan sitä liikuntaa. Vaikka onkin. Hmmm.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!