lauantai 15. heinäkuuta 2017

Muutama hyvä ohje muistiin

Muistiksi itelleni laitan nää ohjeet. 
Sitruunapiirakka, jonka kuva katos, on aivan mainio herkku. Siihen ohje löytyy Emerald citystä (jossa on paljon muitakin vallan  mainioita ohjeita!)

Hyvä hyydykekakku syntyy tällä ohjeella, joka on aika isoon kakkuun:
Digestivepiparia murskattuna (käytän täysjyvä), johon laitan juoksevaa margariinia vain juuri sen verran, että seos pysyy kasassa. Olen kokeillut muitakin pipareita, mutta tää on suosikkini.  Seos painellaan voipaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle. 
Kakkuseokseen tulee 1 x vaniljarahka, 1 x vaniljatuorejuusto, 3,3dl eila kuohukermaa ja 1 x Flora vispi. 1 sulatettu valkosuklaalevy. Puolukoita sulatetaan ja laitetaan sekaan sokeria maun mukaan. Sulamisnestettä otetaan eroon ja liotetut liivatelehdet sulatetaan siihen. Jäähtyneet liivateliuokset ja suklaa sekoitetaan kermavaahtoon, johon lopuksi vielä sekoitellaan puolukat. Seos kaadetaan irtopohjavuokaan, piparimurupohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin.
Puolukat sopi kakkuun oikein hyvin. Sain pakastimesta puolukoita vähemmäksi. Saas nähä tuleeko niitä, tai mustikoitakaan tänä vuonna ollenkaan. 

Parsakaali -feta -piirakka
pohja:
1,5dl juoksevaa margariinia,2,5dl vehnäjauhoja,1dl kaurahiutaleita,½ tl suolaa,1dl juustoraastetta.1-2 rkl kylmää vettä.
täyte:
 Feta yrtti, parsakaali (kaupan pakasteesta pussillinen), puolikas valkosipuli- ja puolikas perus Hovi tuorejuusto, kananmuna, kahvikermaa n.1,5dl
Mozzarella raastetta.

Kinkku -aurajuusto -piirakka
pohja: 
kaupan valmis suolanen piirakkapohja
täyte:

 kinkkukuutiot, aura-juustoa murennettuna, pikkutomaattia, päälle puolikas valkosipuli- ja perus Hovi, kananmuna, kahvikermaa n.1,5dl) Cheddar -juustoraastetta

Molemmat suolasetkin oli tosi hyviä, eli kannattaa tehä toistekin. Siksi laitoin ohjeet muistiin.  Lähtökohta oli vähän tyyliin "mitä sieltä kaapista löytyy". 

2 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkuja olet loihtinut♥ Näyttävät kyllä hyviltä noita pitääkin kokeilla:) Aurinkoista päivää!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!