torstai 9. tammikuuta 2020

Omavaraisuutta ja ostoksia

Meiltä hajosi jääkaappi.  Se oli jo ollut pitempään rikki, ennen kun tajuttiin. Lämpötila olikin jo reilusti yli 10 astetta.  En edes halua ajtella, mitä se teki ruuille.  Totenpahan vain, että vatsa on toiminut ihan hyvin...

Ihmeen viileältä tuntuivat  lasihyllyt, niin siksi oli kai jäänyt moinen jääkaapin lämpöhalvaus huomaamatta.   Mikäs siinä muu auttoi, kun astella jääkaappikauppaan ja ostaa uusi.  Vieressä oli samanikäinen pakastin, joka pääsi samalla vaihtoon. Ostaja löytyi nopeasti.
Onneksi meillä on vanha arkkupakastin, jonne sain kaikki tavarat tungettua. Pakastin piti sulattaa, mikä olikin suurta hupia ja ihmetystä Merrille. Se jaksoi istua tai maata koko sulamisen ajan pakastimen vieressä.  Ripsahtelua ja rapsahtelua kuului vähän väliä. Lisäksi putoili vähän isompia jääpaloja, joita pääsi tassun kanssa kokeilemaan ja vähän puttailemaankin ympäri lattiaa.


Elämä ilman jääkaappia onkin vähän hankalaa, vaikka olisi kellari. Ihminen on niin tottunut kaikkiin "ylellisyyksiin" nykymaailmassa.  Pari päivää on ihmetelty, mitä syötäisiin ja yritetty tyhjentää samalla pakastinta.  Uuden kaapin kuljetus ei onnistunut ihan heti. 

Puita hakiessa tuli mieleen, josko luonto epänormaaliudessaan olisi puskenut krookuksia esiin talon seinustalla. Ei ollut. Sen sijaan silmään osui porkkanan vihreitä naatteja ja kun vetäisin niistä, löytyi mullan alta porkkanoita! Tammikuussa isompia porkkanoita, kuin mitä syyskuussa konsanaan!  Sellainen puutarhuri minä olen!  Aina pitää olla vähän outo, se on hyväksi 😆


Sukkaneuleessa on langan väri vaihtunut.  Neule on aloitettu palvelutalossa, jatkettu kahvilassa.
Hieman kimurantimpi neulekin on edistynyt aika hyvin. Pitkällä jalkaterässä jo ollaan. Tästä se lähtee taas työviikko käyntiin.  Toisten torstai on meikäläisen maanantai!

Mukavaa viikon päivää kaikille!

16 kommenttia:

 1. Kodinkoneetkin väsähtää, kun niihin on tottunut, vähän mietityttää tosiaan mitäs nyt.
  Näinä talvina kannattaakin etelässä jättää porkkanat maahan :) Saa talavella uusia porkkanoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi pakastin kuulemma sulattaa itse itsensä! Pian ne varmaan täyttääkin itsensä ;D

   Poista
 2. Onpa hyvän näköisiä tammiporkkanoita! Mutta kyllä nuo bannerin silmät ovat aivan ihanat; aaawwww! - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietis miltä näyttää, kun tulee vielä Saapasjalkakissa -katse ;D Vastustamaton.

   Poista
 3. Meilläkin mökillä hajosi mikro. Nyt on hyvää alennusaikaa niin saa vähän edullisemmin. Mikä siinä mahtaa olla kun minua sapettaa aina pakastimen sulatus. Meillä on mökillä kaksi ja kotona suuri pysty malli. Pitäisi se mökin pysty malli sulattaa. Ihana ylläri varmaan nämä tammiporkkanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästyin tosissaan, että mikä siellä vihertää ja kun uteliaisuuttani kiskaisin, en edes tiedä miksi, niin sieltähän tuli porkkanoita perässä ;D
   Niin kovia pakkasia harvoin talvella tulee, että pakastimen ehtis sulattaa ;D Ehtii tulla jo toinen kesä väliin. Tää uus pakastin sulattaa itse itsensä! Kas ihmettä sekin :0

   Poista
 4. Meillä on semmoinen itsesulattava pakastin. Hyvin toimii. Paitsi että se hamstraa sisuksiinsa jos jotakin terveellistä (jota kukaan ei halua / muista / välitä), mutta syö suohinsa kaikki herkut (jotka joku haluaisi / muistaisi / välittäisi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sellainenkin ominaisuus. Pitänee pitää sitä vähän silmällä, että päätösvalta pysyy minulla.
   Olen iloinen kun tänään voin vielä mennä kauppaan! Kohta on taas pöperöä kaapissa, eikä tarvi pelätä että sisukset pyörähtää ympäri.

   Poista
 5. Voihan jääkaappi! Jossain vaiheessa nämä kotitalouksien pettämättömät vahdit väsyvät.
  Uusi kaappi on uusi mahdollisuus. Tammiporkkanat näyttävät herkuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on varmaan jonkin aikaa hakusessa tavaroiden paikat kaapeissa, kun hyllyjärjestys on erilainen. Vanha järjestys ei enää uppoa, vaikka se on jäänyt takaraivoon varmaan ikuisiksi ajoiksi.
   Vaihdoin vuosia sitten astioiden järjestystä astiakaapeissa. Vieläkin jostain pimeästä pääkopan ytimestä tulee käsky hakea laseja lautaskaapista ;D

   Poista
 6. Meillä on pakastin kylmässä eteiskomerossa, onneksi on toiminut hyvin, on täynnä ruokia... Keittiön jääkaapin pakastelokero saattaa sulattaa itsensä automaattisesti, kerran saimme syödä jäätelöä koko paketin puolilöysänä, kun oli tehnyt sen. Ihmeellistä: porkkanoita tammikuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulahtanut jäätelö on hyvää :) Vaan ei sitten, jos pitää syödä yliannos ;D

   Poista
 7. Jääkaappi tärkeä kapistus!
  Merrillä ihanaa puuhastelua;))))
  Tammi-porkkanat,parasta,luomu-ruokaa:)
  Pirtsakan väriset langat nyt puikoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uus jääkaappi tuntuu nyt tosi kylmältä, kun oli jo ehtiny tottua siihen lämpimämpään versioon ;D

   Poista
 8. Omassa Kotona lakosi taannoin yhtäaikaa jääkaappi-pakastin ja hella. Onneksi (vuokra-asunnossa) uusien mukana toimitettiin myös liesituuletin pitkään toimimattomana olleen tilalle.
  Kirjoitan juuri postausta Tupon uudesta pyykkikoneesta, joka toimitettiin eilen. TOIVOTTAVASTI tästä asunnosta ei hajoa nyt muuta. Hella on kyllä "heikossa hapessa", mutta toivottavasti toimii vielä jonkun aikaa.
  Porkkanoita tammikuussa? Vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneet hajoavat usein yksi kerrallaan juuri, kun vähiten osaa odottaa. Pyykkikone on ainakin minulle niitä tärkeimpiä, kun ainoa kotityö, josta oikeasti tykkään, on pyykin käsittely ;D Edes jääkaappi ei tuntunut niin pahalta. Nyt on itse asiassa lämpimämpään jääkaappiin tottuneen suussa suorastaan vihlovan kylmät eväät, kun ottaa jotain suoraan jääkaapista.
   Aika tottuneita ollaan kaikkiin laitteisiin ja ilman niitä on yht´äkkiä vaikea olla. Pitäis pudottaa ihminen johonkin metsän keskelle vähäksi aikaa ;)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!