maanantai 13. tammikuuta 2020

Kiehkurat

Kaikki päättyy aikanaan. Tätä sukkaa aloittaessa huomasi äkkiä, että etenemisvauhti on melkoisen hidasta.  Mallikerta kerrallaan se kuitenkin eteni ja teki minulle lopuksi jopa kepposet kokoa arvioidessa.


Kuvioinnissa ja resorissa käytettiin koko ajan kierrettyä oikeaa silmukkaa, jolloin kuvio hieman nousi pinnasta.
Kantapään takaosa on vahvistettua, mutta pohja ei. Outoa.  Uutta ohjetta kokeillessa ei aina oikein ymmärräkään, miten homma etenee, ennen kuin se alkaa muotoutua. Näin kävi tämän kantapään kanssa. Olisin ihan hyvin voinut tehdä vahvennettua siihenkin, mutta en arvannut, kun en tiennyt, mikä tulee olemaan lopputulos kantapään suhteen.
Näkyyhän siinä noita nimensä mukaisia kiehkuroita...


Lanka on syksyllä Karnaluksista ostettua 72%puuvillaa ja 18%polyamidia ja 10%polyesteriä.  Melko hyvää neuloa, ajoittain hieman löyhää kierteeltään.  
Tein vähän aikaa sitten samantyyppisestä langasta sukat ja niistä on kantapäät jo kuluneet puhki, vaikka oli vahvistettua neuletta.  
Lankaa kului 80g, jäljelle jäi siis vielä 120g muuhun neuleeseen. 
Puikot kokoa 2½.  


Ohjeen löysin tästä lehdestä. Se on ilmestynyt viime vuonna. Tämä oli ensimmäinen malli, jonka lehdestä tein. Selatessa ei nyt ihan heti tule edes mieleen, minkä muun haluaisin tehdä. Jätetään hautumaan. 
Malli on Jorma Saarisen suunnittelema Kiehkurat.  Minulla ei ollut samaa lankaa, mutta  puikkokoko täsmäsi.  Silti minun lankani taisi olla ohuempaa, koska en pystynyt tekemään vartta noin pitkäksi. Alkoi tuntumaan, että tulee liia kapeaa. 
Terään olisi pitänyt tehdä kuitenkin 5 mallikertaa. Minunkin lankapaksuudellani 4 mallikertaa oli jo liikaa. Sukan kooksi oli määritelty 38-39.  Kärjessä piti olla vielä 1 erilainen mallikerta ennen kavennuksia, mutta senkin jätin väliin ja kavensin omineni sukan loppuun. 


Alusta asti oli mielessä, että nämä ovat minun jalkaani.  Varren aikana en rohjennut edes sovittaa, kun näytti niin kapealta. Vasta teräosassa aloin sovitella. 4 mallikerran jälkeen tajusin, että iso tulee. 
Loppukavennukset tehtyäni voin huokaista helpotuksesta. Sukka on lähes sopiva. Vähän lyhyempikin olisi terä voinut olla, mutta kyllä näitä voi pitää.  
Tosin uskallan pitää näitä vain sunnuntaisin, sohvalla istuessani, kun jalat ovat ilmassa, johtuen tuosta pohjan ohkaisuudesta. 😁


Maia -tyttökissa kävi kylässä. Se käveli suoraa tietä Merrin ruokakupille ja nuoli kupin puhtaaksi. 
Laitoin molemmille  vierastarjoiluksi nappuloita.  Maiaa eivät nappulat kiinnostaneet.


Vaan mitä teki Merri? Se oli aivan haltioissaan, koska se nykyään rakastaa nappuloita.  Se haluaisi niitä koko ajan. 


Merrin napostellessa Maialla oli aikaa käydä kokeilemassa poseerausta peilin edessä. 


16 kommenttia:

 1. Ostin samaisen sukkalehden. Kiehkuran pitsimalli on kaunis, voisinpa ottaa sen seuraavaksi työn alle.
  Ihastuttavia kissoja kumpikin, niin kyläilevä Maia kuin Merrikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin katsoin, että lehti on täynnä kivoja sukkamalleja. Sitten, kun piti oikein ottaa jotain työn alle, niin melkein kaikissa oli "jotain vikaa" . Kiehkurat päätyivät lopulta malliksi. En ihan hirveästi tykkää pitsineuleesta tai palmikoista, kun tykkään yleensä enempi kuvioista ja kuvista.
   Olisi aika kiva Merrille, jos sillä olisi aina kaveri, mutta elämä nyt menee näin, että kavereita käy vain kylässä.

   Poista
 2. Mulla on ollut useita koko-ongelmia sukkien kanssa nykyään. Onko ohjeiden tekijöiden koko speksit muuttuneet vai mikä on. Ehkä täytyy palata entiseen: tämä lanka, nämä puikot ja tämän verran silmukoita. Ja hyviä, oikean kokoisia sukkia on tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mikään muu ei auta, niin sitten tehdään niin kun ohje sanoo. Pätee myös ruuanlaittoon ja leipomiseen ;D

   Poista
 3. Kauniit sukat, hempeän keväiset! Ohjeita on parempi käyttää vaan suuntaa antavina ja soveltaa itse loput, niin hyvä tulee. Aika muhkea turkki Maialla, hiukan verran vahvempi kuin Merrin turkki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätsukat minulle ! Väriä talven sateiseen harmauteen :)
   Maia on persialaiskissa. Aika pieni kissa muhkean turkkinsa alla ;D Toisin kuin Merri -enonsa, jonka todellinen koko näkyy koko ajan! No kastraation jälkeen on vatsa kyllä alkanut hiukan roikkua, jolloin näyttää isommalta, kuin on.

   Poista
 4. Nappuloita tai ei, katit ovat kauniita. Niinkuin emännän sukatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katit ne vasta ovatkin kauniita ! Se on faktaa ;D
   Sukat tulee ehdottomasti vasta niiden jälkeen minun mielestä.

   Poista
 5. Onnittelut kärsivällisyydestä, kauniit sukat keväiseen tunnelmaan ja sohvalle neuloit. Merri ja vieraansa ovat niin somia! Esittelin äidillenikin Merriä, kun kävimme kylässä. Hänkin ihastui ja lähettää Merrille rapsutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Merri on aivan otettu tästä lisähuomiosta! Terveisiä äidille!

   Poista
 6. OOOOH tuota ihanaa Merriä.
  Kauniit sukat olet tehnyt ja herkän väristä tuo lanka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos molempien puolesta :)
   Sukissa tosiaan toi vihreäkin tulee vähän haaleana ja vivahtavana raitana esiin, ei selkeitä rajoja.

   Poista
 7. Kauniin väriset keväiset sukat <3 Ihana kuvio <3 Kyllä lopputulos on niin hieno, että se palkitsee kaiken uurastuksen ja sinnikkyyden.
  Merri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta; aloittaminen on mukavaa, kun jännää, millaista lähtee tulemaan, ja valmiiksi saminen on mukavaa. :)

   Poista
 8. Kauniit ,kiekurat!!,Pitäisköhän noihin kaikkiin sukkiin virkata erillinen tuplapohja,,ainakin niihin joilla jatkuvasti hipsutellaan??Eikö ole kukaan sukka-mestari vielä keksinyt hipsuttelu-sukkien pohjallisia!
  Ihanat oleilusukat!!!!
  (minullakin tuollaiset oleilu-sukat otan aina pois kun nousen sängystä/minun yösukat;))
  Onpa mukava että Merri sai kaverin...on kumma juttu kun kylässä toisen ruokakuppissa on maukkaampaa kuin kotona oleva ruoka ,vaikka ois samaa ruokaa;)).
  Suloinen Maia;)),,,tupla kissa,:))
  Merrikö on oppinut syömään nappuloita?HYvä;)),kaunis ruoka/juomakuppi
  Killit!!! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On minullakin yösukat, joita käytän harvakseltaan. Useimmiten potkin ne pois jo yön aikana.
   Merri on aina syönyt nappuloita ja märkäruokaa. Nyt se tuntuu olevan erityisen innoissaan noista nappuloista. Niitä pitäisi olla koko ajan, mikä tarkoittaa sitä, että se myös kävisi syömässä niitä ihan vähän väliä. Onko elämä tylsää, kun pitää koko ajan tavan vuoksi käydä "ruokakaapilla"? Onko se oppinut ihmisten tavoille! En tiedä kuinka paljon se söis, jos ois aina nappuloita runsaasti. Ne turpoaa mahassa kuitenkin.
   Tuo nappulansyönti"astia" on sellanen aktivointitorni, jossa nappulat laitetaan yläosan reiästä sisään ja sitten ne tipahtelee harvakseltaan pienistä rei´istä aina alaspäin. Sivussakin on reikiä, joita voi tassulla tökätä. Välillä siellä on niin vähän nappuloita ja Merri haluais enemmän. Silloin se saattaa kaataa koko härvelin :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!