sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Tuubapipo

Tuubistin paras kaveri on toinen tuubisti, joka tuntee huilistin, joka voi tehdä tuubapipon, jonka tuubisti voi antaa kaverilleen lahjaksi.
Kuvaaminen oli vähän haasteellista, kun pipo on reilun kokoinen ja sopivan kokoista kulhoa ei löytynyt.  Tällä pipolla ei ole nokkaa, vaikka se tässä saattaa siltä näyttää, taikinakupin takia...
Asiasta tietoiset voivat todeta, että taustalla olevaa nuottia ei voi tuuballa soittaa; väärä nuottiavain ja menee liian korkealta.

Pipo on tehty Venlasta, jota kului 55g. Puikot kokoa 2½.  Menee reiluun päänkokoon., n.61cm.
Yläosan kavensin näin. 


Aloitushan tapahtui tästä kuvionpalasta, jonka kuvittelin lisääväni suorakaiteenmuotoiseen, yksiväriseen pipo-osuuteen.  En kuitenkaan osannut määritellä silmukkamäärää oikein ja sovitus ei tuottanut tulosta, ennen kuin oli jo työ aika pitkällä. Päätin tehdä yksivärisen pipon, jonka päälle ompelin tämän kuviokappaleen. 
Silmukoita oli kuviossa 30. Yksiväriseen osaan loin 170silmukkaa ja lisäsin resorin jälkeen 10 silmukkaa. Valmista, tähän lankaan sopivaa pipo-ohjetta en löytänyt ja vetäisin hatusta (piposta) nämä silmukkamäärät. 
Ensimmäiset versiot ovat aina ns. prototyyppejä. Aina pitäisi tehdä toinen ja kolmaskin, ennen kuin kaikki mitat ja määrät täsmäisivät. 
Tuuba -kuvion malli löytyy Ravelrysta ilmaisena ja Pinterestistä selkeämpänä ruutukuviona. 



Kuviopalasen yläosan kiinnitin muuhun osioon silmukoimalla. Tästä ei jäänyt juuri mitään jälkeä neuleeseen. 



Mökillä käväistiin palelemassa. Jäät olivat vielä visusti järven pinnassa ja jonkin verran luntakin pihalla. Merri oli tarkkana taas metsän hajujen kanssa.  Se kävi kokeilemassa kävelyä jäällä ja ihmettelemässä pientä sulakohtaa rantaviivan tuntumassa.
Merriä kai vähän jännittää, kun sille tulee aina tarve kyöhnätä ihmisten lähellä. Ties mitä hajuja siellä metsässä on, mistä me ihmiset emme tiedä mitään.


10 kommenttia:

  1. Kävit Merri jäällä! Minä olen aina sitä mieltä että se ei ole turvallista, koska kesällä siinä kohtaa kastuisi ja pahasti! - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään hätää! Hyvin kesti! Olen sellainen höyhensarjalainen (vaikka jotkut saattaa väittää muuta, mut älkää uskoko!), että kyllä se minut kesti. Nyt onkin kuulemma jo jäät lähteneet. Laiturin kun vielä saa paikalleen, pääsen taas laiturille lököilemään ja ihmettelemään veden liplatusta. Ties, vaikka näkisin taas ne isot joutsenlinnut!
      T: Merri

      Poista
  2. ihana aloitus...:)
    ja kaunis tuuba-pipo!!
    Ei taatusti tuu kaupungilla vastan ,noin komiaa,pipua!!
    hui Merri .sinäkö rohkenet käydä jäällä.!olehan varovainnen"
    Mukavaa sunnnuntaita! teille!
    Palvelijalle ja Merrille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miä oon aina varovainen! Tosin me pistettii Maian kanssa just palasiksi yks palvelijoiden lasinen lyhty.... mut ei se ollu meiän vika, vaan sen ison keltasen kollin, joka kehtas tulla taas meiän ulkohäkin taa meitä lällättämään! t: Merri
      No juu. Olis kiva tehä just, eikä melkein, mut kuten sanottu, eka versio on aina prototyyppi. Usein se jää myös ainoaksi. Mut kuulin, että hyvin kelpas. :)
      Uuelle viikolle taas lähetään ja vappu lähenee!

      Poista
  3. Hienon pipon olet tehnyt ❤️Uniikki työ ❤️ Iloista vapun odotusta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soittopipo tuubistille vapuks ;D
      Vappu lähenee ja soitot lähestyy.
      Samoin sinulle!

      Poista
  4. Nytpä sinulla on hieno pipo valmiina. Tuubapipo,eikä niinkuin mun lukemana aluksi tuubi! Minä sitä ihmettelin,että miten ihmeessä tulee sellainen pipo:):) Merri onkin ihana kissa. Kaikki kisulit ovat ja koiratkin ja melkein kaikki eläimet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuubipipoa vois kehitellä tuubineuleesta turbaanityyliin ;D
      Tää oli kiva erilainen neulehaaste.

      Poista
  5. Todella hieno toteutus piposta! Merrillä alkaakin huimat seikkailut kesällä. Onneksi on valjaat. Eräs Rölli-mirrukka on hyvin taitava metsästäjä, käärmettä myöten löytää kaiken liikkuvan. Rastaat pitävät kurissa, niiden nokka on terävä. Oikein hauskaa vappua Merrille ja palvelijoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi käärmeet kyl vähän pelottaa, jos niitä sattuis mökillä olemaan. Ja punkit.
      Merri ei taida nyt vappuviuhkaa tänä vuonna saada, kun se veteli sen silpuksi viime vappuna ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!