torstai 18. huhtikuuta 2019

Kahvittelua ja neulontaa

Vapaapäivä lähtee mukavasti käyntiin ystävän kanssa kahvilassa.


Meillä on melkein aina sama, hyväksi todettu paikka, jossa on rauhallista istua pitempäänkin neuloen ja kahvia hörppien.  Joulunaikaan paikka oli koristeltu runsain jouluvaloin ja koristein. Nyt oli panostettu pääsiäiseen ja kevääseen. 
Kuva on vähän tumma ja pupu näyttää enempi mörköltä 😂


Toinen osasi hienosti asettautua aikakauden tunnelmaan kelta-valkoisella sukkaneuleella..... kun taas toinen (minä) tikuttelin mustaa ja harmaata (iloisia kevään värejä). 
Olin istuskelun aluksi pohtinut sellaista asiaaa, että ihme, kun kukaan ei tule kyselemään, mitä me olemme tekemässä. Ei siellä kahvilassa nimittäin ole näkynyt muita neulojia millään kerralla.  Tällä kertaa sellainenkin kysely sitten tapahtui! 2 naista tuli katsomaan, mitä neulotaan. Innostuivat asiasta ja päättivät heti, että seuraavalla kerralla tulevat kahville neuleiden kera.  Olimme siis uranuurtajia tällä "ihmeellisellä" toiminnalla. Ainakin vähän harvinaisempi näky. 


Ennen lähtöä minulle iski se hurja paniikki, että minkä käsityön sitä ottaisi mukaan. Olisin halunnut aloittaa jonkun uuden työn, enkä noita mustia sukkia. Hivottelin jo noita ihania vironvillavyyhtejä, mutta enhän minä niitä ehtinyt keriä. 
Kotona päätin keriä ne nyt saman tien, että seuraavalla kerralla olisivat käyttövalmiita. 
Vein vyyhdinpuut ja kerimälaitteen pihalle. Merri ulkoili narussa ja valjaissa lähellä ja minä pyörittelin lankaa. Olen ostanut vyyhdinpuut kirpputorilta ja kerimälaite on peräisin äidiltäni, jolla oli aiemmin neulekone. 
Tuossa taka-alalla hienosti kevättä odotellen on jo betonista tekemäni kukkapurkki, jossa syksyinen calluna ruskottaa kauniisti. Hyvin kuvauksellinen tilanne siis taas. 


Lankojen värisävyt ovat herkullisia.  Aikeissa on aloittaa Revontuli -huivi. Meneeköhän yöunet, jos en heti keksi, kummasta aloittaisin...


Hetkinen......


Merrin kiintiökuva/ postaus meinasi unohtua. Tässä Merri kaverinsa Samin luona, kun olimme poissa kotoa. Merrin ilme on erittäin paljonpuhuva ja Sam puolestaan on kukkona tunkiolla.

16 kommenttia:

  1. Kiva postaus🌻🌻 Kiva neuloa ja kahvitella ystävän seurassa. Voih❤ Merrilläkin on oma ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanhenkinen neulontaseura on parasta :)
      Merrillä on monta ystävää. Osa on nuorempia, osa vanhempia. Valta- ja voima-suhteet muuttuvat joka käynnillä. Merri ei oikein ollut omillaan, kun oli toisen reviirillä ja Sam on kasvanut samoihin mittoihin, kuin Merri. Lopuksi olivat kuitenkin taas kamuja.

      Poista
  2. Ihana Merri ja Sami kissa!😍
    Hyvää pääsiäistä!🌼🐥

    VastaaPoista
  3. Oih, mitä namuvärejä! Mutta nyt herää kysymys, miten sää tommosia oot mennyt hankkimaan. Eikös musta enää ookkaan IN?
    Kiintiö-Merrillä on niin paljonpuhuva ilme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on ehottomasti IN! Tässä on nyt onnistuttu taistelemaan sitä mustuutta vastaan edes vähän. Voisin olla aika varma, että huivi, joka näistä valmistuu, ei jää minun käyttöön. En muista ees kuka nää langat on ostanu, kun ne on ollu minul niin kauan. Tätä liukuvärjääntyvää vironvillaa ei taida olla mustissa sävyissä ;)

      Poista
  4. Merri..onneksi saa taas olla kotona ja ulkoilla valjaissa. Onpa teillä kiva tapa tavata, neuleen kanssa kahvilassa. Minä joudun neulomaan yksin tai menemään oman neuleen kanssa kylään, kukaan ystävättäreni ei neulo, paitsi tietysti blogiystävät. Onneksi kerran kuukaudessa on lankakaupan neuletapaaminen! Kivat neuleet teillä kummallakin, tyylikkäät, puikoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanssaneulominen on kyllä mukavaa. Onneks sinul on toi lankakaupan juttu kuitenkin. Miä kuskaan neuletta mukana melkein kaikkialla. Yksinneulonta omituisissa paikoissakin on kivaa ;D

      Poista
  5. Onpas hauskaa tuollainen neule-kahvittelu:) Suloiset kisu kaverukset♥ Mukavaa pääsiäisen aikaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha viidakon sanonta: Neulominen on ikuista, vain paikka vaihtuu... vai miten se nyt menikään ;D

      Poista
  6. Mukavia neule tapaamisia:9
    Kauniita neuleita syntyy...
    Ompa ihanan väriset langat:),tuollainen vyyhinpuu oli meiänkin äitillä:)
    no ,toivottavasti :) olet päättänyt kummasta aloitat "revontuli-huivin".
    muuten ihana tuo kanervaruukku;) ja kuva .just niin kuvauksellinen kuin koti meillä on:)
    voi Merriä,ihan selvästi "surullinen -ikävissään".
    vaikka kuinka hyvä kaveri,niiiin palvelijoita ei voita mikään:)))
    Ihana nyt saa paijausta,ja lentoilua:)) omassa kodissa!
    Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alotin huivin tosta keltakirjavasta. Näyttää kerällä aurinkoiselta, mut neuloessa tulee sittenkin vähän syksyinen olo. Sitä paitsi nyt iski puskista piponneulominen siihen mukaan. Ja se musta sukkapari on edelleen kesken. Nyt on taas kaikki levällään :D
      Merrin aika menee nyt paljolti ulkohäkissä tai narussa ja valjaissa pihalla. Eilen kävi naapurin koirakin pihalla ja esiintyi vain pientä hännänpörhistelyä. Koiran häntä oli jalkojen välissä :) LÄhekkäin olivat ja kiinnosti kovasti. Oli vaan niin lyhyt tapaaminen.

      Poista
  7. Kivaa pääsiäistunnelmaa kahvilassa, mukava kun laittavat kahvittelijoiden iloksi koristeita. Kohta taitaa kahvilassa olla sukankutojia enemmänkin, kun porukka innostuu matkimaan teidän touhuja. Hyvää pääsiäistä Merrille porukoineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla jään oottelemaan, tuleeko neulontabuumia :D

      Poista
  8. Teillähän on ollut kiva kahvitteluhetki :)
    Aivan herkkuvärejä noissa sun uusissa kerissä, tulee hieno huivi.
    Ja Merri osaa kyllä hyvin ilmaista tunteensa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit on minustakin upeat, vaikka tiedän, että en ite tuu niitä huiveja käyttämään ;D Silti tekee mieli neuloa noita.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!