keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Mitä kissa tarvitsee?

Kissa (tässä tapauksessa Merri) tarvitsee tietysti ruokaa, lepoa ja rakastavan kodin, sekä hoitajat (palvelijat).  Meillä ollaan niin iloisia siitä, että meille osui näin ihana ja ihmisläheinen kissa. 💓
Usein se seuraa kotosalla katsomaan, mitä muut tekevät. Illalla se huomaa, että ollaan menossa nukkumaan ja asettuu jo valmiiksi eteisen lattialle, keskelle lattiaa, jotta huomaisi, milloin painutaan pehkuihin.  Se lähtee mukaan joko heti, tai sitten, kun talo on hiljentynyt. Se hyppää sängyn jalkopäähän, sille varattuun paikkaan. Sen se on kyllä alunperin valinnut itse paikakseen, ja kun huomattiin, että se on aina samassa kohtaa, niin laitettiin siihen sille oma peti.  Usein se nukkuu koko yön meidän kanssa. Ensimmäinen herääjä saa siitä kaverin ja lähdetään yhdessä yläkertaan. Uninen ihminen voi helposti kompastua, niin yhtäjalkaa sitä kuljetaan.
Merri viihtyy sylissä ja olkapäällä.  Se ulkoilee valjaissa, jotka saavat olla ihan löysällä, eikä se silti yritä ottaa niitä pois. Joskus se on päässyt ilman valjaita livahtamaan ovesta, mutta sen saa helposti kiinni, kun heiluttelee valjaita ja kysyy, että mikä unohtui.  Muutoin sillä on muutamien metrien naru, jolle on laitettu koukkia terassin eri puolille. Näin se pääsee vähän eri alueille pihalla.
  Nyt on mies tehnyt kissahäkin, joka on vielä sisustusta vaille. Se on aika korkea tila ja sen yläosassa on ikkuna. Nyt aletaan pääsemään tarinassa siihen vaiheeseen, että mitä kissa tarvitsee ihmisen mielestä.  Ikkunaan on kuulemma tulossa automaattisesti aukeava luukku. 😀Lisäksi häkkiin pitäisi vielä rakentaa erilaisia tasoja, joissa voi kiipeillä.
  Kaupasta löyty kiva kukka-amppeli, joka oli kuin luotu kissan keinuksi. Kangaskasasta löyty autonpenkkien päälystyksessä käytetty pehmikelevy, jota laitoin monta kerrosta korin pohjalle.

Vanhojen farkkujen puntit , sekä joku epämääräinen tekoturkistilkku (jota en ole raaskinut heittää pois), muuttuivat korin päälikankaaksi. 

Ompelin ensin paksulla langalla nk. harsien pohjaosan kiinni muovirottinkiseen koriin. 


Sitten ompelin reunat kiinni korin reunoihin. 


Merri ei ole vielä tätä halunnut testata, kun en saanut sitä kunnolla mihinkään roikkumaan. 
Täämän alla olevan retrojakkaran se testasi heti, kun toin sen kirpputorilta kotiin.  Jakkaran molemmissa sivuissa (jos nyt pyöreässä on sivuja) on aukko ja kansi on irrotettava. Pohjalle tuli ohut pehmike. Ulkoseinämät voisi päälystää jollain, tai sitten annan olla ne vaan näin. 


Toisin sanoen kissa osaa vain pyytää ruokaa ja silityksiä, sekä huolenpitoa. Ei sillä silti ole mitään ihmisen keksimiä temppuja kohtaan. 😀

Kun taloudessa asuu 3 eri palvelijaa Merrille, pitää ruokinta olla jotenkin järjestetty. Ruokkijat ovat kaikki vuorotöissä. Meillä on vanhasta taulunkehyksestä joskus muokkaamani liitutaulu käytössä ruoka-aikojen merkkaamista varten. Näin tyhjään kotiin palaava palvelija näkee, onko Merri saanut jo päiväruuan vai ei. 



Ihanaa, että päätettiin ottaa pitkästä aikaa kissa, vaikka ollaan oltu vuosia sitä mieltä, että ei oteta.  
Merri laittaa terveisiä kaikille lemmikeille; kissoille, koirille, kanoille, jyrsijöille, sekä kaikille muillekin! 

16 kommenttia:

  1. Mitä naapurin kissa tarvitsee? Oravia, västäräkkejä, hiiriä, myyriä... joskus raksuja ja vettä... rapsutuksia... vapautta valita isännän tyynystä se parhain painauma ja pojan mopon tarakalle jätetty kypärä...

    Ihana juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm. Västäräkeistä ja muista en nyt niin tiiä. Toisaalta se on kissan luonto. Kesypeto. :)

      Poista
  2. Merri on varmasti ihana kissa ja varsinainen onnenmyyrä, kun on päässyt teille asumaan. Siitä pidetään hyvä huoli ja sen tarpeettomatkin tarpeet täytetään, keksitään virikkeitä ja viihdykettä ajan kuluksi. Ihanan lämminhenkinen kirjoitus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivasti sanottu, että tarpeettomatkin tarpeet täytetään. Juuri näin. :) Meillä on ollu joskus kissa ja se ei oikein viihtyny sylissä. Siksi Merrin omaehtoinen syliintulo on niin mukavaa myöskin.

      Poista
  3. Onnekas kissa, on päässyt hyvään kotiin. Ja aika näppärä olet käsistäsi :) Wau. Multa ei oikein synny kuin sutta jos käsitöitä yrittelen. Voin vain ihailla toisten taitoa. Kissanpäiviä vaan teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. :)
      Usein homma lähtee ideasta ja mietin välillä pitkäänkin, miten lähen toteuttamaan. Joskus onnistuu, joskus ei. :)

      Poista
  4. Niin kuulostaa, että Merrillä ja palvelijoilla on hyvät oltavat :)
    Me käydään tänään hakemassa keskimmäinen tytär kissoineen ja koirineen meille muutamaksi päiväksi. Riittää taas vipinää vähäksi aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO on teillä vipinää! Yhdessä vaiheessa me oltiin iloisia usein olleista hoitokissoista. Sitten se tyhjyys, mikä jäi aina niiden lähtiessä alko tuntua vähän keljulta. Niinpä Merri muutti meille. :)

      Poista
  5. Voi, ihana tarina! Hyviä keinoja olette kehitelleet jotta Merri viihtyisi.

    VastaaPoista
  6. Ihana postaus ja upea tuo kissan keinu. Varmasti on mieluisa paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei ole vielä päässyt oikein testaamaan, kun ei saa vielä roikkumaan tuota keinua. Pitää ensin tehä niitä tasoja riittävästi häkkiin.

      Poista
  7. Kuulostaa niin ihanalle tuo teidän Merrin elämä. Kissat ovat erittäin kiehtovia eläimiä omine persoonineen. Onhan ne lisäksi ihan älyttömän suloisiakin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta. Kissan anovaa, hämmästynyttä, hölmistynyttä, veikeää, vaanivaa, hellyyttävää jne. katsetta ei voi tunteettomasti ohittaa. :) Se osaa yllättää vähän väliä.

      Poista
  8. Hei, hyvä idea tuo liitutaulu! Meilläkin vähän eri aikaan lähdetään ja tullaan, niin voisi olla hyvä tuollainen kissan ruokintataulu.
    Ihana kissapostaus muutenkin. Meilläkin on kohta 3 vuotta ollut kissa ja kyllä se on niin valloittanut koko perheen!
    Meidänkin kissa ulkoilee valjaissa. Nyt kesällä viihtyy hyvin myös lieassa, kunhan ei tarvitse olla yksin ulkona. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liitutaulu oli tosiaan ihan kuningasidea. TAulu on ollut meillä jo kauan, mutta ei mitään järkevää käyttöä, vain "mietelauseita". Tosin ihan aina ei muista laittaa kellonaikaa ja pitää laitella viestiä perheelle, että onko annettu vai ei.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!