sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Helle hellii (tai sitten ei)

Helle alkaa olla kaikin puolin aika tukala. Kotona pärjää ilmalämpöpumpun takia, mutta työpäivä tuntuu raskaalta. Hiki valuu päästä alaspäin , vaikka ei liikuttaisi yhtään lihasta, saati sitten, kun liikuttaa. Onneksi pääsee välillä ulos ja autoon, kun siellä on ilmastointi. Pitää vaan varoa, että ei vilustuta itseään. Asiakkaiden puolesta hirvittää, ikäihmisiä kun ovat. Helle on monelle jo ihan tuskainen.  Muutkin vaivat ja sairaudet tuntuvat pahenevan jatkuvassa kuumuudessa.

Minulla on vielä viikko ja 1 päivä kesäloman alkuun. Kymmenen päivän säätiedotusta kun katsoo, niin sateet ja viileämmät ilmat alkavat juuri samana päivänä, kuin kesäloma. 😁 Tämän tiedon nojalla omat ajatukset ovat vähän ristiriitaisia.

Meripäivät on nähty perjantaina. Sielläkin oli ihan valtavan kuuma. Pieni risteilykierros tuntui ihanalta, kun merellä tuuli, eikä ollut kuuma. Minua alkoi vaan armottomasti nukuttaa siinä ihanassa olotilassa, laivan huristaessa eteenpäin. 😊 Paluu todellisuuteen tapahtui, kun astuimme jälleen kaduille.
Meripäivillä kulkeissa otin 2 todella Meripäivä-aiheeseen liittyvää kuvaa. 😉



Ensi viikolla olisi Hamina Tattoo, jonne aina haluan mennä. Työvuorot ovat nyt niin huonot, että en tiedä, miten onnistun lähtemään. Harmittaa kovasti. Tapahtuma järjestetään vain joka toinen vuosi. Sotilasmusiikki on aivan upeaa kuunneltavaa ja tattoossa myös katsottavaa.

Käsityöt ovat vähän levähtäneet, eli 3 paria sukkia meneillään yhtäaikaa. Mitään ei siis valmistu vielä. Helteet eivät ole neulomista haitanneet, mutta näin kesällä ei niin herkästi hakeudu sohvannurkkaan tai keinuun neulomaan, kun on muutakin tekemistä.  Meillä oli työkavereiden kesken oma Kässäklubikin tuossa yhtenä päivänä. Mentiin ulos tekemään käsitöitä, kahvilan piha-alueelle.  Tämä ryhmä kokoontuu silloin tällöin erikokoisella porukalla eri paikoissa.  Jos ollaan jonkun kotona, niin pidetään nk nyyttikestit. Kahvila-alueella sai jokainen ostaa itse omat syömisensä.


Miehellä kesäloma on loppumassa. Kissanhäkki Merrille valmistui ulkoisesti, mutta sisustus on vielä kesken. Helteen takia ei sekään homma ole oikein innostanut. Yksi taso on kuitenkin paikoillaan ikkunan alla ja Merri kävi sitä jo testailemassa.  Se ei oikein vielä tajua, mitä tässä on tekeillä ja kenelle. 😊




Muutama kuukausi sitten laajensin blogini myös Facebookin puolelle. Tämä "vanha" blogini on perustettu  jo aiemmin Vuodatuksen puolelle vuonna 2007 ja nyt jatkuu täällä Bloggerin puolella (2017 alkupuolelta lähtien) samoissa merkeissä, eli pääasiassa käsityöaiheisena. Tarvitsen myöhemminkin tietoja esim. tekemieni käsitöiden silmukkamääristä, langankulutuksista jne.  Facebookin puolelle olen lisännyt myös videoita esim. Merristä ja muustakin.  Viimeisin lisäys on veneilemästä. Siinä näkyy loppupuolella Verlan (Unescon mailmanperintökohde) kalliomaalausseinämä. Jos kiinnostuit, niin käy kurkistamassa, tai liity seuraajaksi. Linkki tuossa oikealla ylhäällä.


10 kommenttia:

  1. Eilen pohdin myös tuolla töissä, että voi apua, miten vanhukset pärjäävät. Ihan käsittämättömiä lämpötiloja voi olla asunnoissa, huih!
    Toivotaan, ettei lomallasi olisi kurjia ilmoja (oli ne sitten suuntaan tai toiseen kurjia) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko meillä sama työ? :) Kotihoito.
      Loma on aina lomaa, oli kelit mitkä hyvänsä. Töissä soisi olevan vähän viileämpää...

      Poista
    2. Itse en ole kotihoidossa, vaan Kouvolan puolella eräässä vanhusten palveluasunnolla. Sieläkin on joissakin asunnoissa niin kuuma, että hiki tulee jo, kun astuu sisään. Huh! Pientä viilenemistä en pistäisi pahakseni minäkään...

      Poista
    3. Maanantainahan tää helle näyttää helpottavan, kun minulla alkaa kesäloma. :)

      Poista
  2. Hurjat on nyt kyllä lämmöt ollut ja monien elimistö/jaksaminen kovilla ja niin se on kovaa työntekokin:( Joissain paikoissa kun se kiirekkin on niin kova ettei muulloinkaan kerkiä kunnolla edes taukoja pitämään niin saati sitten nyt kun monessa paikassa varmasti aikaa menee enemmän ihan pelkästään asukkaiden juottamiseen.Nuo meripäivät on kyllä hauska tapahtuma:) Hieno häkki on Merrillä! Ihanaa alkanutta viikkoa💕🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin on minun tuntemani väki kestänyt helteen, ei oo tarvinnu ambulanssia sen takia soitella. Vaikealta tuo silti näyttää ja pahalta tuntuu jättää yksin kärvistelemään, kun ei saa oikein nukuttuakaan.
      Eiköhän nää kohta ala jo olemaan historiaa, joten omasta puolestani en halua valittaa, vaikka hiki valuu ja töitä piisaa. :)

      Poista
  3. Meillä oli tänään pienen pieni ukkoskuuro. Se ei paljoa maata kastellut,mutta on sateen jäljilltä kivan raikas. Mutta eikös loma ole aina lomaa olivat ilmat mitä hyvänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin piti yhen kerran olla ja kauka jyrisi. Vesipönttöön tuli ehkä 30cm vettä siinä pikasateessa.
      Loma on aina mukavaa, se on totta:)

      Poista
  4. Meriaiheinen haikaranpesä on hieno! Ja katti kanssa, vaikka onkin kuin öö laivan komentosillalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesä on tosiaan kiva idea. Kukat korkealla ja haikarat kyydissä, kuin pesässä. Kuvattavin aihe Meripäivillä. :)
      Merrikään ei oikein tiedä mitä ihmetellään, kun se on ekaa kertaa nostettu tuonne ylös, vailla poispääsyä ilman nostamista. :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!