sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Muistikirja

Kävin reilu vuosi sitte kirjansidontakurssilla. Tämä siksi, että olin markkinoilla nähny tän open tekemiä muistikirjoja, joille olin menettäny sydämeni.  Ne on vaan niin ihania, erilaisia, abstraktin muotosia ja mielikuvituksellisia.
Pitkän paussin jälkeen sain tehtyä yhden kirjan taasen.
Käytin vanhasta kirjasta ottamiani kansia, jotka päälystin uudelleen kankaalla. Päälle koristelin pitsiä ja kuvan, jotka kiinnitetty Decoupage -lakalla. Kuvassa hieman kiiltää.
Seuraava vaihe on tehä itse kirjanen. Siinä käytän kaikkia mahdollisia papereita; vanhoja kouluvihkon sivuja (osittain täytettyjäkin), kirjojen sivuja, koristepaperia, pitseriasta tilattujen ruokien päällä olevia paperipussipapereita ja mitä tahansa, mitä löytyy.

Väliin voi kiinnittää muistilappuja pienillä niiteillä ja klemmareilla.
Sivut niputetaan ja ommellaan toisiinsa langalla. Kirjansidontalankaa ei minulla ole ja käytin ohuehkoa puuvillalankaa. Kirjansidontaliimanikin oli kuivunut purkkiin, joten jouduin käyttämään muuta vastaavaa liimaa. Liimaukset kiinnitän käyttämällä mieheni tekemää puristinta, jonka väliin sivuniput jätetään puristuksiin.
Tää on oikein kätevä vekotin. Lisäksi mulla on paperin leikkaamiseen isohko paperileikkuri. Sivujen kiinni pitämiseen ompelun aikana käytän joskus muovisia puristimia tai pyykkipoikia.  Liimattavan kohteen molemmin puolin käytän usein kahvipusseja, niin eivät tartu toisiinsa. Myös esilehtiä ja kansia liimatessa pitää varoa, että sivut eivät liimaudu toisiinsa. Siihenkin kahvipussi on hyvä välieste.
Tykkään tästäkin kirjasta. Vaikeinta on keksiä, mitä niihin kirjottaisi näin sähköisenä aikakautena. :)  Joitain kirjoja olen antanu lahjaksi esim. muistokirjaksi, muistiinpanokirjaksi tai runokirjaksi.  Yhteen omaan kirjaani olen laittanu ylös eri lankojen kanssa käyttämiäni silmukkamääriä ja langankulutuksia.7 kommenttia:

 1. Ihana kirja! Minua kiinnostaa kirjansidonta, mutta ainakin toistaiseksi se on vain kiinnostuksen asteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vaikeaa, mutta en ois itekseni alkanu tekemään. Kurssi oli kiva, vaikka kestikin vain 2 viikonloppua.

   Poista
 2. Tervetuloa bloggerin puolelle! Aiemmin vierailin entisessä blogissasi ja ilmoittelit lopettavasi. Niinpä nyt pitkästä aikaa istuskelen läppärin ääressä ja vierailen eri blogeissa ja entisen blogisi kautta pääsin tänne.
  Tuo kirjansidonta on varmaan koukuttavaa, kun siihen paneutuu.

  Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Onpas upea. Sinulta näköjään sujuu työ kuin työ.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!