lauantai 21. tammikuuta 2017

Palmikkopolvarit

Piti tehä mustat palmikkosukat. Etin jonkun aikaa ohjeita ja niitä ei oikeastaan ollu hirveän paljon, ihme kyllä. Tai sitte ne pakeni minun silmiä.
 Löysin 3 varteenotettavaa ohjetta; 2 löyty Novita -lehistä ja 1 Drops sivustolta.
Päädyin alottamaan viimeksimainittuja, mutta soveltaen. En halunnu niin leveää ja paksua yläosaa.
Varsikin muuttui lyhyemmäksi, kun alko näyttää siltä, että sukista tulee liian kapeat. Meinasin jo purkaa, kun koko ei täsmänny, mut päätin tehä nää kuitenkin loppuun ja tehä sitte vaikka toiset isommat.
Ohje on siis täältä. 7-veikka -lankaa kulu 165g. Puikot kokoa 3½. Jalkaterä 37-38.  Noudatin ohjeen pienimpiä silmukkamääriä, kun ajattelin käsialani olevan löysää. Ei se sitte ollutkaan ja palmikot veti yllättävän paljon kasaan.
Kyllä nää nyt siroon jalkaan menee. :) Isommat on jo tulossa, tosin toisella ohjeella, kun en viittiny samaa tehä toistona.

6 kommenttia:

 1. Hienot sukat! Palmikot sopii yksivärisiin sukkiin.
  t. Purulaari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Niissä ne parhaiten näkyy. Mut toi musta on aikan ikävää neulottavaa, etenkin jos silmukka lipsahtaa. Eilen kaivoin otsalampunkin esiin. :)

   Poista
 2. Palmikko todellakin vetää neuletta kasaan ja sen silmukkamäärän voi vaikka puolittaa laskelmissa. Palmikot on oikein hyvä kuvio, sopii kaikkeen. Tyylikkäät sukat! Varren istuvuus on aina vaikea tietää jos ei voi sovitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin tulee noin leveää palmikkokuviota tehtyä, niin kokeiluksihan se menee.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!