tiistai 27. helmikuuta 2024

Lyhennelmä viikon lomasta

Niinhän siinä kävi, että palvelijat lähtivät kahdestaan pois kotoa, vaikka Merri olisi halunnut mukaan. Kuvia viikon varrelta on niin paljon, että päätin lähteä etenemään näin lyhennettynä versiona ja jatkaa sitten myöhemmin vähän tarkemmin. 


Jos ei kerran pääse lentokoneen ruumaan matkalaukussa, niin miten olisi käsimatkatavaroihin?  Älkää jättäkö!!   Merri yritti kaikkensa, että sitä ei hylättäisi. Pahalta se kyllä tuntuikin. 😓


Me palvelijat kuitenkin kovetimme mielemme ja hyppäsimme "siivelle".   Yläilmoissa katselimme mm. Alppeja, joiden huiput näkyivät pilvimassan alta. Asiaan! Loin ensimmäisen sukan silmukat, 15/ puikko. Päätin tehdä jonkinlaisen valepalmikon 10 kerroksen välein. Neuloin 3 oikein ja 2 nurin. Oikean raidan kohdalla neuloin kahden ensimmäisen silmukan edestä ensin sen kolmannen silmukan, sitten nuo väliin jääneet 2 silmukkaa. Näin syntyi kevyt kuviointi.  Lankani oli vyötteetöntä, puuvillamaisen tuntuista lankaa, jota neuloin 3 puikoilla. Puupuikot menivät ihan täydestä turvatarkastusten läpi. 
Tuossa ohjekuvastossa neuvotaan etsimään pudonneet puikot konttaamalla, tai näin minä sen ainakin ymmärrän. Onneksi minulta ei pudonnut puikkoa. Samaan aikaan toisaalla....
Merri ja Frodo jäivät yksin kotiin, mutta yht´äkkiä ovesta tuli koko joukko tuttua porukkaa!  Sam ja Maia tulivat palvelijansa kanssa viikoksi kylään! Mahtavaa!!   
Merriä kyllä ajoittain arvelutti tämä järjestely ja Frodo otti tilanteesta kaiken irti riiviöiden toisten kustannuksella. Sukka neuloutui lentokoneessa varren verran. Loppu valmistui hiljalleen hotellissa.  Toinen sukka olisi päässyt alulle, mutta migreeni ei anna armoa. Edes neulomisessa. Seuraavaksi maailmankaikkeuden surkein kuvaotos!  😅 Onneksi palmut kuitenkin pääsivät selkeämmin kuvaan.  Yritin ottaa kuvan päiväsaikaan, mutta aina altaalla oli porukkaa, enkä kehdannut sihtailla heitä kameralla, vaikuttaen samalla fiksulta sukanroikottajalta.  Aamutuimaan pilviäkin oli taivaalla muuten niin selkeistä päivistä poiketen. Paikallisia kissoja löytyi muutama. Yllättävän vähän. 


Jälleen ilmassa...Migreeni oli ihme kyllä väistynyt ja puikot pääsivät pääosaan. Minulta kysytään välillä, miten kauan aikaa menee sukkien neulomiseen.  Sitä on vaikea määritellä, koska yleensä neulon pienissä erissä, useana päivänä.  
Tässä tapauksessa pystyn kertomaan, että lento kesti 5tuntia 40 minuuttia ja sukan valmistumiseen meni 5 tuntia.  Näin ollen sukkaparin yhtä perää neulomiseen menisi kai sitten 10 tuntia. Iso määrä näin sanottuna. Kantapään jälkeen homma muuttui henkilökohtaiseksi haasteeksi 😁
Vieressä istuva mieshenkilö totesi, että käsityön arvo on aivan liian vähäinen siihen nähden, kuinka kauan tekemiseen menee aikaa, plus langat ja muut tarvikkeet.  Hän kertoi olevansa neulovan rouvansa puoliso, eli kokemusta oli! 


FRODO: Mahtavaa, että tulitte kotiin!! 


MERRI: Öööö.... mikä tämä on?   Kai te ihmiset tajusitte, että tuolla aiemmassa kissakuvakollaasissa on yksi aivan muu, kuin kissa......


Löysin kerran kirpputorilta tällaiset sukkamuotit. Sukat venyvät venytyksessä, mutta ovat kuitenkin kokoa 38. 


Langankulutus 105 grammaa.  Tykkään väristä tosi paljon ja sukat päätyvät luultavasti omiin jalkoihini. 
Ai niin!  Sukat ovat siis oman ohjeen mukaan neulotut ja kantavat nimeä Teide -sukat. Muita matkakuvia tulee myöhemmin, kun saan niitä jonkinlaiseen järkevään järjestykseen. 


30 kommenttia:

 1. Ihana kissapatsas! Lienee puinen. Onko se matkatuliainen kissoille? Ja mikä lienee tuo keskimmäinen "kissa"? Entä oikeanpuolimmainen? Kivat matkasukat kuitenkin ja kaunis väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkistaa tuo oikean puoleinen ;D Kyllä se kissa oli, mutta juuri luikahtamassa piiloon varjoihin.
   Kissat eivät puisesta matkatuliaisesta perustaneet, joten minä taidan saada sen, kuten alun perin oli tarkoituskin ;)
   Lanka on minusta tosi kauniin väristä ja tuntumakin oli neuloessa kiva, vaikka halkesikin helposti, jos ei pitänyt varaansa.

   Poista
 2. Tiedän niin hyvin tunteen miten vaikeaa on jättää kissakaveri(t) kotiin. Arttu ainakin on aina niin kiinnostunut matkalaukusta vaikka muuten pelkää kaikkea lähtemistä kuin ruttoa :-). Aavistaa kai, ettei sitä nyt sentään matkalaukkuun sullota .
  Mutta hienoa, että pääsitte kaksin matkaan ja Frodolla ja Merrillä oli kivat kaverit seurana. Odotan kovasti matkakuulumisia (ilmeisesti Teneriffalta).
  Sukista tuli tosi kivat ja aina kun ne vedät jalkaan muistat myös tekemäsi matkan. Kutominen lentokoneessa on juurikin hyvää ajanvietettä kun muuten se paikallaan kököttäminen on niin tuskallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen kotiin jättäminen oli tosi surkeaa. Tieto tyttären olemisesta kissahoitajana meillä oli kuitenkin rauhoittavaa.
   Kissoilla on joku merkillinen vaisto lähtemisestä, on se sitten kotiin jääminen tai mukaan lähteminen.
   Pelkäsin hartioiden jymähtävän kertakaikkiaan noin pitkästä neulomisesta, mutta yllättävän vähän jumiutuivat.

   Poista
 3. Voi, Merri! Itse olisin saattanut jäädä kotiin noin anovien silmien edessä <3
  Voi hitsi, että tuli migreeni. Todella ikävää! Sukanroikotuskuva :-DDD
  Jaahas, sukkiesi nimestä saakin vinkin matkakohteesta. Olin aika pieni, kun sain diplomin Teidelle kiipeämisestä, tosin bussilla sinne mentiin ja käveltiin vain pieni osuus ylös. Semmoinen vuorikiipeilysuoritus.
  Kauniit sukat ja vierustoverisi on aivan oikeassa! Itsekään en tunteja laske ja niitä on hyvin vaikea arvioida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähellä oli kotiin jääminen ;D
   Matkustamisessa on niin monia migreenin mahdollisesti laukaisevia tekijöitä, että ehdin jo yhdessä vaiheessa kiitollisena ihmetellä, että kas kun ei ole tullut. Äänen en tohtinut sanoa, mutta sieltähän se pulpahti pään sopukoista taas pintaan.
   Hieno sukanroikotus meni ihan pieleen, kun tuli noin samea kuva ;D

   Poista
 4. Onneksi tajusitte ottaa sijaispalvelijat hylätyille raukkaparoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Muutoin olisivat olleet viikon yksin kotona ;D Kovasti oli kyllä ikävä koko ajan.

   Poista
 5. Kauniit sukat. Valepalmikoista tulikin kivat, kun jätit palmikointiin reilusti väliä. Pitänee kokeilla joskus. Voihan Merri ja Frodo! Palvelusväki lähti kylmästi lämpimään, mutta onneksi paikalle saapui hyvä etulainen huolehtimaan ruokapolitiikasta ja luultavasti myös rapsutuksista. Satuitko näkemään palmujen alla työkaveriani? Siellä hänkin paistatteli. 😂🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin toki ;D Costa Adejessa oltiin, eli liekö edes sama kohde?
   Noilla valepalmikoilla ( tai muilla pikku vivahteilla) saa kivasti saman vaikutelman neuloessa, kuin raidoillakin, eli homma tuntuu etenevän ihan eri tavalla. Toki palmikon kääntäminen on aina vähän hidastavaa.
   Kissat saivat hyvän hoidon ja siksi olikin mukava olla poissa vähän aikaa.

   Poista
 6. Olipa siellä vähän kissoja, kun lisukkeeksi piti ottaa joku toinen otus. Kissamainen kissamaki kissojen joukossa. Minullakin on monesti matkalla sukantekele, ja yksi sukka menomatkalla ja toinen paluumatkalla. Harmillinen migreeni haittasi matkaasi.. TSaukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin muutamankin kerran sinun reissuneuleitasi, kun taisit niitä aika äskettäin näyttääkin ;) sieltä en päässyt puhelimella mihinkään Vuodatus -blogiin.
   Kissoja oli tosiaan vähän, vain nuo kolme aitoa.
   Migreeni talttui onneksi ennen lentokoneeseen nousua. Se pelotti etukäteen, jos koneessa joutuu kitumaan. Eikä sukkaakaan olisi sitten voinut neuloa!

   Poista
 7. Ihanan simppelit sukat ja väri kiva! Oli vissiin onnistunut loma? Hyvä niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmän on vähemmän, tai jotain sinne päin ;) Ihan viihtyisä oli loma kokonaisuudessaan pieniä vastoinkäymisiä lukuun ottamatta.

   Poista
 8. Ilmeisen kiva ja onnistunut matka, jos ei migreeniä lasketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Migreeni on sellainen, että koskaan ei haluaisi myöntää, että tämä on nyt migreeniä, vaan elää viimeiseen hetkeen asti ilman lääkettä. Sitten alkaa miettimään, miten kauan se tällä kertaa kestää. Sitten, kun se on onnellisesti ohi, yrittää olla muistamatta koko asiaa, kuin sitä ei olisi ikinä olemassakaan.

   Poista
 9. Minulla on sinulle haaste blogissani ja tätä minä jo olen kommentoinutkin 😀 .

  VastaaPoista
 10. Mitä, eikö Merri päässyt matkalle mukaan? Sehän oli jo selvästi lähtötunnelmissa.
  Sukkien nimi paljastaa lomakohteen, väri sen sijaan ei. Kiva variaatio valepalmikosta. Minultakin on kysytty, kauanko yhden tai koko sukkaparin valmistumiseen kuluu. Eipä siihen osaa vastata, kun kutominen tapahtuu pätkä silloin toinen tällöin. Kun ei ylipäätään kudo suoritus mielessä, vaan puikot ihan itsestään hakeutuu hyppysiin. Sinulle sattui mukavan ymmäräväinen vierustoveri.
  Kiitos tuosta lennon ohjekuvaston tulkinnasta. Olenkin aina ihmetellyt, miksi siellä lattialla pitää kontata. Nyt se sitten selvisi. Kiva, että lentoyhtiöt huomioivat myös käsityöharrastajat. Kotona puikkojen perässä kontaamista tulee harjoitettua harva se ilta. Onkohan muilla samalla tavoin hyppeleviä puikkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri oli vain näennäisesti lähdössä, mutta toden tullen olisi vetäytynyt hommasta ;D
   Lähinnä tuo sukan neulomisen kesto on kai monelle sellaiselle, joka ei neulo, että ajattelevat, onko nopea homma. Ei ole. Tulipahan testattua. Tahattomasti ;)
   Minulla puikot tuppaavat hukkumaan välillä niin, että olen työntänyt sen hetkeksi käsistäni johonkin, aikeissa ottaa kohta taas käyttöön, vaan eipä löydy. Kun ei vaan tulis istuttua päälle...

   Poista
 11. On se jännä miten kissat aina vaistoavat jos emäntä on lähdössä reissuun. Matkalaukku vallataan aina jos se sattuu jäämään auki. Oli varmaan ihanaa päästä lämpöön ja aurinkoon nyt keskellä harmaata aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi hämmentävää hypätä koneesta ulos, kun oli lämmin. En osannut kuvitellakaan, että olisi noin lämmin. Ajattelin, että max 20 ( joka sekin on lämmin). Ylimmillään mittari näytti 29. Ihan uskomatonta, että osa maapallon väestöstä ei näe ollenkaan kunnon vuodenaikoja.
   Kotiin tultua tuntuu, kuin kevätkin olisi jo lähempänä, lumesta huolimatta ;)

   Poista
 12. Sitä oltiin sitten seuramatkalla/lomalla niin isäntäväki kuin nelijalkaiset myös....
  Kummassa osoitteessahan oli villimpi meno?
  Ehkä Frodon johdolla se porukka voitti?
  Kuvakimaraa odotellen... samassa kohteessa oli pari työkaveriakin samaan aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me kuule kiivettiinkin! Ihan omin jaloin ;D Heti, kun bussi ja hissikoju oli vienyt meidät tarpeeksi ylös ;D Aika moista kapuamista oli, ettenkö sanoisi ;) Puolet lomasta meni sitä paitsi siihen siivoamiseen ;D
   Frodolla oli peli kuulemma jatkuvasti 1 vastaan kolme, yhden kissan ylivoimalla. Frodo niin tykkää muista, mutta sen asian osoittaminen on sille vähän erilaista, kuin muille.

   Poista
 13. Voi tuota Merriä matkalaukussa <3
  Toivottavasti teillä oli kiva loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan kiva loma, vaikka kotiinkin on aina kiva palata :)

   Poista
 14. Olipas ihanan sukanmakuinen matkakertomus kuin myös kissamainen🩷👍Kyllä siinä sukassa vain kestää kutoa ja varsinkin, kun tulee noita palmikoitakin kuvioksi. Hyvin viereinen mies osasi sanoa👏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli uusi sukka, eikä hikisukka ;D Kyllä sitä itsekin havahtui tuohon tuntimäärään monessakin mielessä, vaikka siihen ei normaalisti mitään huomiota kiinnitäkään. Välillä ihmettelen, miten kauan voi joku juttu kestää, kun haluaisi jo aloittaa seuraavaa. Edellinen ei vaan lopu ollenkaan :)

   Poista
 15. Kivoja matkakuvia. Kissat kyllä kiehtoo enemmän. Totta tuokin, että neulomiseen menee aikaa, eivätkä kaikki sitä osaa arvostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en saa nyt niitä oikeita matkakuvia millään koottua jutuksi. Mieluummin voisin latailla näitä kissakuvia ;D

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!