maanantai 26. kesäkuuta 2023

Taikasilmät

 Näitä sukkia on tehty pitkään ja hartaasti!  Syynä taitaa olla neulojan muut hommat, kesä ja malttamattomuus istahtaa neulomaan.  Ensin neuloin sukat mallikuvion mukaan ja sitten tein päälipistelyt vihreällä, valkoisella ja keltaisella (joka oli ihan turhaa, kun se ei erotu ollenkaan tuolta perusväristä). 


Lumi Karmitsan Taikakettusukat, lyhyempi malli. Nimen taika piilee ohjeen mukaan silmissä ja niinhän se taitaa olla. Silmät vievät huomion.  
Ohje löytyy kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat 3. 
Lankana käytin Nallea, puikot kokoa 3. Sukille tuli painoa 110grammaa ja sopivat jalkaan kokoa 38. 


Molemmin puolin on sama kuviointi, vaikka kantapää katkaiseekin sen takana. 


Uudet neuleet on laitettu alulle, kokeiluluonteisesti.  Frodo tykkäsi olla mukana aloittamistilanteessa. 

Kuumuus on saanut kummassakin kissassa vireille aikamoisen karvanlähdön.  Usein toistuva kampaaminen pitää talon sisäisen karvakaaoksen hieman aisoissa.  Merrillä on etenkin niin paksu alusvilla. Sen turkki on sileää ja pehmeää, kun taas Frodolla on hieman karkeampaa. 

Yhtenä iltana laitoin ilmalämpöpumpun päälle, kun oli niin hirveän kuuma. Voi sitä hämmennystä, kun kissat juoksivat ulkoa sisään ja olikin viileämpää 😄 Etenkin Frodo äimisteli selvästi tilannetta.   
Pumppua on käytetty toistaiseksi aika vähän.  Kaihtimet ovat kiinni ja iltaisin ikkunat auki, kun ilma on ehtinyt viilentyä.  


Uusi käsityö on valmistunut myös mieheni käsistä.  Aihiosta upeudeksi valmistunut Chrysler Newport 2d HT, vuodelta 1969, on  puhjennut uudelleen loistoonsa.  Auto on käsitelty sisältä ja ulkoa täysin uudelleen.   Mies on tehnyt kaiken pääosin itse, mutta esim. penkkien päällystämisessä ja katon nahkaosan kiinnittämisessä hän on käyttänyt apukäsiä. Äskettäin auto  läpäisi myös katsastuksen. 
Tähän se yksi roisto heitti silloin äitienpäiväyönä kiven juuri maalatun pellin päälle. Voitte kuvitella harmin määrän. (Se toinen, tallin pihalla ollut auto meni lopulta vakuutusyhtiön lunastukseen kaikkien vaurioidensa takia). 

Montako autoa näet kuvassa?? 

Minä justiinsa huomasin, että meikäläisen "työauto" kuvastuu kiillotetusta pellistä 😅


Juhannus meni kokonaan töissä.  Lauantaina käväisin töiden jälkeen mökillä saunomassa ja uimassa.  Kaupungilla oli tosi rauhallista ajella, kun kaikki olivat mökeillään tai  muuten vaan viettämässä juhannusta omissa oloissaan. 

Kävin hoitamassa Mallaa ja Mikoa päivittäin.  Ne olivat aika hissukseen, kun ei kotona ollut sitä tavanomaista hyörinää.  Tulivat kuitenkin katsomaan, kuka sieltä oikein tulee. Kummankin pää näkyi jo  ikkunassa, kun olin vasta tulossa 😃 Tämä kissamummo vei hännäkkäille vähän tuliaisiakin, joista sisarukset nuolivat tyylikkäästi vain soosit ja jättivät sattumat. 

Yläkuvassa Malla ja alakuvassa Miko. 
Juhannus on nyt vietetty, kukin tavallaan, ja päästään keskikesän tunnelmiin.  Minullakin kesäloma lähestyy hiljalleen.  

Käsitöiden- tai muiden mieluisien asioiden täyteisiä päiviä teille kaikille!  

30 kommenttia:

 1. Jopas on komeat sukat! Ja hieno on autokin. Minulta on jäänyt ilmeisesti lukematta, että jouduitte vandaalien uhreiksi. Varmasti harmittaa moinen :(

  Meillä on ilmalämpöpumppu ollut päällä jo pitkään päivisin, muuten koti kuumenee sietämättömäksi. Öisin pidimme viime viikkoon saakka ikkunaa auki. Jostain pääsi ilmeisesti mäkäräisiä sisään ja olemma ärsyttävillä paukamilla kaikki muut paitsi esikoinen. Jännä juttu, että hänelläkin oli ikkuna auki, mutta talon toiselle puolelle ja sieltä eivät mäkäräiset löytäneet reittiä sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyseessä oli tosiaan vandaali, mitään ei varastettu, vain rikottiin. Yksi henkilö (paljasti valvontakamera) oli poliisille ennestään tuttu.
   Mäkäräiset ja itikat on ihan kamalia, kun yrittää nukkua (ja muutenkin!). Mökillä niiltä ei välty koskaan, vaikka kuinka pitää ovea kiinni. Aamuyöstä ne tulee ilmoittautumaan, että hei, täällä ollaan!
   Meillä nukutaan kellarikerroksessa (ei kellarissa), eikä siellä ole koskaan oikein kuuma. Talvella siellä on tosi viileä, jos ei ole pidetty takassa tulia.

   Poista
 2. Mahtavan upeat sukat! Näyttävät siltä, että noissa on ollut väkertämistä. Tuliko vihreät silmät intarsiana?
  Se on niin harmi, että autoille tehtiin ilkivaltaa. Siitä tulee iso lasku autojen omistajalle. Niin tyhmää ja turhaa.
  Ihanat hoitokissat ja myös teidän kissat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi Karmitsan mallit on aina upeita, niissä on se jokin. Tällä kertaa mm. silmät :) Katsoin ohjetta kirjan sivulta ja kirja ei koskaan pysy täysin suorassa, jos yrittää pitää jotain merkkipaperia oikean rivin kohdalla. Minulla on aina ties mitä tavaraa painona kulkevan merkkipaperin päällä :) Silmät on pistelty jälkikäteen. Siksi ne on taas vähän epätasaiset, mutta ei haittaa.
   Lasku tulee nimenomaan autojen omistajalle, kun kyseessä oli aiemminkin poliisin tiedossa oleva henkilö. Ei taida korvauksia tulla. Onneksi lunastukseen menneessä autossa oli vakuutus päällä, vaikka olikin seisonnassa. Tuo toinen oli tallin sisällä, mutta kivi lensi pienen ikkunan läpi takapellille.

   Poista
 3. "Sairaan upeat" sukat :-). Itse en ole koskaan kokeillut tuota pistelyä. Minulla kaikki käsityö jää kesällä minimiin eikä vain tule tartuttua puikkoihin.Mutta nuo sukat on tosissaan ihan jo taideteoksia !
  Autoista en ole ollut koskaan kiinnostunut, mutta tuo amerikan rauta (jos sitä siksi saa kutsua) on kyllä valtavan upea ja voin vain aavistella harmituksen määrää kun ilkivaltaa sille on tehty.....luultavasti ihan vain kateudesta.Todella tyhmää.
  Olette kumpikin puolisko aikamoisia duunaajia :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karmitsan mallit on aina kivan erikoisia :)
   Käsillä tekeminen on mieluista molemmille. On kiva nähdä, mitä syntyy ja kokeilla, mihin kykenee.
   Tunnustan, että minulle oli lapulle kirjoitettu tuo auton nimi ja vuosimalli, että osasin sen tähän kirjoittaa ;D Ei pysy päässä yhtään ;D

   Poista
 4. On komeat sukat, mutta letukka se vasta komea onkin. Jos tulisin kylään, veisikö isäntä letukka-ajelulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Enpä uskalla nyt sen puolesta luvata, mutta lainaisko se sitä meille leideille?

   Poista
 5. Wow mikä kaara! Ja hienot ovat myös sukat 🌼
  Meillä on jo jonkin aikaa ollut ilmalämpöpumpun ilmastointisäätö päällä, +24 astetta.
  Se kuluttaa aika vähän sähköä.
  Kissat turkkeineen arvostavat teidän säätöjänne 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla on nyt muutenkin kesätuuletus päällä, karvanlähdöstä päätellen :) Merrikin hoikistuu aina kesäkuntoon, kun turkki ohenee.
   Ei taida nää meidän käsityöt olla nyt ihan vertailukelpoisia, ainakaan sen suhteen, mikä aika niihin on mennyt. Molempi silti parempi :)

   Poista
 6. Upeat on sekä kettusukat että auto! T Saukkis

  VastaaPoista
 7. Upeat sukat kerta kaikkiaan. Nuo loistavat silmät ja valkoiset osiot tekevät sukista melkein pelottavat. Eikä mitään vikaa autossakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkipistelyt tosiaan herättävät ketut ihan eloon. Silmät on muikeat.

   Poista
 8. Tämä on ihana malli. Taitavasti neulotut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tykkään Karmitsan malleista. Niissä on aina jotain erikoista.

   Poista
 9. Minä tein nämä sukat punavalkoisinaa Mimosalle. Hän on niin herkkä, etten saanut jalkapohjaan neuloa taikakettua, koska hän ei halunnut polkea ketun päälle. Täällä minun versio http://enkulinkasityot.blogspot.com/2021/08/sukat-mimosalle.html
  Minä tein myös lapaset, joihin tuli tuo sama kettu.
  Kauniisti käy musta tausta sukkiin. Nämä olisi aikuiseen makuun paremmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pientä :) Kuka nyt ketun päälle haluaisikaan astua, etenkin jos siihen on heti tunneyhteys :)
   Minulla tämä värien valinta lähti siitä, mitä kotoa löytyi. Vähän oranssimman punaista olisin halunnut, mutta ei ollut. Tuo keltainen päälipistely ei näy juuri lainkaan kuvioväristä.

   Poista
 10. Upeat sukat. Silmät tapittavat neuleesta kuin haluaisivat sanoa jotain.
  Miehesi on tehnyt hienon työn auton kanssa. Tuolla kelpaa ajella tai sinun loikoa konepellillä vaikka uudet kettusukat jaloissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D Ei tulla näkemään moista ;D
   Silmät tosiaan ovat näiden sukkien taika.

   Poista
 11. Jumatsuikka, miten upeat sukat! Noissa on ollut väkertäminen! Tai sinulta nuo valmistuivat varmaan yhdellä kädellä neuloen. 😅

  Ja hieno on autokin. On kyllä mahtavaa, kun on tuommoisia intohimon kohteita, joihin jaksaa paneutua. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kommaa just tähän väliin, anteeksi Sartsa ja Satu, että yhdellä kädellä kutominen EI onnistu, kraah. :/
   Ihanat sukat, mutta 'auto' vie voiton! Onnitteluterkut miehellesi - hyvää ja näyttävää työtä kerrassaan!!!!

   Poista
 12. Oooh - kyllä on nyt molemmat kädentaitajat panneet parastaan - pellit kiiltää ja että pistää vihaksi moiset tihulaiset - siiskö lunastukseen toinen auto? Voi ei...
  Ja nuo sukat, ihan mun nimikkosukat....kyllä sun puikoilta putoilee mitä upeampia neulomuksia - aivan käsittämätöntä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon oli vikaa lunastukseen menneessä, että korjaus olisi tullut tosi kalliiksi.
   Mietinkin, että reposukat on tekeillä ;D

   Poista
 13. Vau,todella upeat sukat,että.oletkin taitava sukkamestari.Teillä kuumaa melkein kuin täällå.Edesmenneellä Otto-kissallani oli paksu turkki aluskarvoineen,ja muistan kuinka paljon karvaa siitä lähti kuumalla, turkkia sai kammata päivittäin.
  Upea vanha auto,teillä kyllä osataan👏
  Oikein hyvää alkanutta heinäkuuta ja rapsutuksia kisuille🐈🐈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asioiden tekeminen on kummallekin mieleen :)
   Merri alkaa olla taas aika hoikka poika :) Karvaa lähtee ja lähtee...
   Heinäkuussa jo tosiaan ollaan. Aika menee kerrassaan nopeasti.

   Poista
 14. Oi miten ihastuttavat sukat! Ja vähäks makee auto, kyllä nyt on puunattu viimeisen päälle=) Söpöt hoitokisut, jotka olivat varmasti ilahtuneita tuliaisista=) Ihanaa loman odotusta ja heinäkuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos molempien puolesta :)
   Aika yksinäisen näköisiä olivat kisulit, kun oma perhe oli poissa. Onneksi niitä on kaksi, niin voivat seurustella keskenään :)

   Poista
 15. Upeat sukat!
  Ja auto myös, ei ole kuitenkaan tullut näillä kulmilla vastaan. Pupunen on tosi intona kaikista "erilaisista" autoista, ne syynätään tosi tarkkaan. Kunnostettuja autoja onkin aika paljon kesäisin liikenteessä, se on hienoa! Aiempaa enemmän, väittäisin, mutta toisaalta eipä asiaa aiempina kesinä näin tarkkaan ole seurattukaan...
  Vandalismi on niin syvältä, en saata ymmärtää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole tullut ? ;) Eilen oli iso autotapahtuma Visulahdessa (huonossa säässä), mies taisi olla sillä mustalla "Batman-autolla" liikenteessä.
   Lähipiirin kiinnostuksen kohteet tarttuu yllättävän hyvin muihinkin :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!