sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kokeiluja

Suuria käynnistymisvaikeuksia on ollu kaikenlaisten askartelujuttujen suhteen.  Lopulta päädyin tekemään useaa juttua kerrallaan, eikä mikään oikein onnistunu täydellisesti.

Tää kivien maalaus meni suhteellisen ok, joskin leppäkerttu on hieman muotopuoli.  Käytin akryylimaalia, kun luin netistä, että sitä oli käytetty kivien maalaukseen ihan mukavin lopputuloksin. Päälle suihkutin lakkaa.
Tän koristekannun sain anopilta ja päätin kokeilla tätä juttua. Ainoastaan kävi niin, että kannusta tuli liian etukenonen ja jouduin laittamaan toistaiseksi kahella kiinnikkeellä roikkumaan. Katotaan, saanko tähän mitään muuta keinoa toimimaan. Kotoa löyty sopivasti sinisävysiä akryylihelmiä, jotka sopi minusta tähän oikein hyvin.  Itse asiassa vaikein osuus oli saada ohut rautalanka pujoteltua sihtiosan rei´istä läpi ja nokan kautta hyppysiin. :) Ainakin tässä kannumallissa oli tosi hankalaa. 

Netistä löytyy tosi ihania juttuja puista, joissa "asustaa" joku menninkäinen tms. Yritin tehä meiän tammirunkoon (josta kaikki oksat karsittu pari vuotta sitten) tällästä ovea. Ensin tein aivan liian ison ja suunnitelma muuttu. Ei tääkään oikein hyvä oo. Tein vielä yhen ikkunankin, mut se piti repiä heti pois, oli niin kamala.  Pitää tehä uusia pieniä. 

Eka kalla alko kukkimaan! Näistä oon aika ylpee, kun oon onnistunu pitämään mukulat hengissä jo useita vuosia. Yleensä saan kaikki kasvit kuolemaan ennemmin tai myöhemmin. :)

Onko joku lukenu Stephen Kingin Musta torni kirjasarjan? Miä luin just sen ekan osan. Tykkään fantasiakirjoista, mut tän kanssa olin vähän ymmälläni loppuun asti. Pitäiskö tää lähteä tästä jotenkin käyntiin muissa osissa? Kaikenlisäksi näin mainoksen, että tästä on tulossa elokuva! Jos joku on lukenu tän sarjan, ois kiva kuulla että suositteletko. 


2 kommenttia:

 1. Olet saanut aikaan paljon kaikenlaista kivaa. Leppäkerttu on tosi söpö ja juuri sen muotoinen kuin on sen kivisydänkin. Oliskohan irrotettavaan sihtiin ollut helponpi pujottaa rautalankoja, mene ja tiedä, mutta tuo kannu on kyllä kaunis. Ite en oo koskaan kasvattanut kallaa ja alkaa olla vähän muidenkin huonekasvien menestymisen kanssa vähän niin ja näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tommonen koristekannu, eikä ookkaan oikeeseen käyttöön tarkotettu. Sitä on kait käytetty nk ruukunsuojana.
   Leppäkerttuja on tulossa koko suku, pingviinejäkin ja suunnitelmissa myös amppareita. :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!