lauantai 10. helmikuuta 2018

Toiset moiset

Nyt valmistu samanmoiset, mut isommat. silmukoita tuli 12 sijasta 14, eli muokkasin vähän kuviota. Onhan noilla nyt vähän tota kokoeroa. 😃 Vanhat on 38 sirot ja uuet koko 40 ei-niin-sirot. Lanka edelleen 7 -veikkaa, kulutus 125g. Tosta ihanaisesta Puro batikista teen seuraavaksi itelleni unisukat....


Tein myös jälkijunassa, tai sitten reilusti etukäteen, näitä Runebergin torttuja.  Olin muistavinani, että minul on muffinssipelti, jossa on syvemmät kolot, mutt eipä sitä tähän hätään löytyny. Marmeladin laitoin vasta paiston jälkeen ja senkin sitte pohjapuolelle, jolloin tortun pohjasta jäi kupera.  Onneks nää oli vaan kotikäyttöön. 😏 Ohje löytyy tietysti täältä. Kostutuksen tein kuitenkin maidolla. 


Samalla uuninlämmityksellä synty myös tää "mitähän sieltä kaapista tänään löytyy" -piirakka. Tykkään leipoa ja tehä ruokaa jutuista joita sattuu löytymään. On kiva, kun kaapista saa pois asioita, jotka on jääny sinne roikkumaan syystä tai toisesta. Ois kiva saada myös pakastinta  tyhjennettyä taas kevättä kohti.   Pohjan ohjeen otin ihan randomisti haulla muropohja, eli tein pohjan ite (usein teen myös valmiista pakastetaikinoista, vaan en nyt). 
Täytteenä on mustikoita ja puolukoita, sekä purkin pohjalle jääneet omenakanelitorttutäytteet. Päälle kaadoin vähän vaahterasiirappia ja  seoksen, jossa turkkilaista jukurttia, maitoa, kananmunia.


Toivottavasti nautitte näistä "hehkeistä" leivonnaiskuvistakin. 😊

12 kommenttia:

  1. Ihanat sukat❤ Olen ihan heikkona villasukkiin ja niitä pitäisi mielellään...no aina:) Hyvännäköisiä herkkuja..Nam! Leppoista laskiaissunnuntaita ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miäkii oon nyt tehny pelkkii villasukkii niin kauan, että en kohta osaa muuta tehäkään. Kai se sitten kertoo villasukan olevan suosituin käyttöneule.

      Poista
  2. Nuo ei niin sirot sukat minun jalkaan passelit.
    Herkullisia leivonnaisia. Minulla myös tapana tehdä taikinaksi kaapista mitä milloinkin löytyy.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu, että ei osaa leipoa enää mitään hienoa. Toisaalta taito tehä jotain ilman ohjetta on kait sitten kehittyny. Luovuutta keittiössä. Kaikki ei kyl aina onnistu. :)

      Poista
  3. Somat sukat vai pitäisikö sanoa kauniit, kun on vähän kookkaammat kuin edelliset. Herkkujen kuvista voi huoletta nauttia ihan niin paljon kuin jaksaa katsella. :) Hyvää laskiaista ja ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos. :) Oli helppo ohje ja kuitenkin näyttävä lopputulos.

      Poista
  5. Kauniit on sukat ja herkulliset leivonnaiset :).

    Ihanaa ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva, kun testasit! :D Paistopinta on aina melko epätasainen ja itsekin siloittelen veitsellä aina enimmät rönsyt pois. Hyvän näköisiä ovat, mutta odotin, että olisit testannut niillä rusinoilla ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusinat säästän simaan. Sieltä ne on helppo jättää syömättä. ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!