keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Karpat

 

Jääkiekko ja eläimet. Miten ne liittyvät toisiinsa?  Minä en seuraa jääkiekkoa, joten en ole ihan varma...  Sen takia en tiedä, olisiko karpat ollut sen huonompi kuin kärpätkään tässä sukkamallissa.  Joskus pienet yksityiskohdatkin vaikuttavat 😉



Osaatko tehdä sukat aiheella Oulun Kärpät? No totta kai.... kai... ainakin luulen niin 😂 Taustatyötä tehdessä löytyi Pinterestistä valmiiksi ruudutettu logokuvio (nyt jälkikäteen löysin toisenkin).  Kuvio oli niin laaja, että piti laskeskella silmukoita, mihin sukkien mitoissa rahkeet riittävät.  Aloitin 18s/puikko resorin jälkeen 10 silmukan lisäys 1. kerroksella.  (Lanka on Nallea, 145g, 3 puikot).  Vartta alaspäin neuloessa päädyin silmukkalukuun 15/ puikko, kun aloitin kantapään. 
Neulon usein kuviota sukan molemmille  puolille. Nyt oli kuitenkin liian leveä kuvio kyseessä, se ei mahtunut kahdelle puikolle.  Kuviota piti levittää vielä kahdelle muullekin puikolle.  Järkeni ei juossut, miten olisin ratkaissut tuon neulomalla ja sain todella kuningasidean alkaa jälkipistelemään tuota kärppää. Vaikka pistely sujui ihan kohtuullisesti, mietin koko ajan miten minä, joka en todellakaan tykkää jälkipistellä neuleita (ainakaan näin isossa mittakaavassa), päädyin tähän??   En ollut, enkä ole vieläkään tyytyväinen tulokseen, koska tuo tumma kuultaa tuolta silmukoinnin väleistä. Kuvio ei näytä niin selkeältä, kuin neuloen.  Yritin jopa reunustaa tuota kärppä -kuviota lisäpistoin, mutta mies totesi, että ei kannata. Kärppä alkoi näyttää enemmän puudelilta 😂 Olisiko Oulun Puudelit ollut paha? 


Onneksi sukkiin tuli myös teksti "KÄRPÄT", niin toisetkin ymmärtävät, että tuo eläin on todellakin olevinaan kärppä.  Onhan näissä sukissa kuitenkin värit oikeat, joten kokonaisuus taitaa  kääntyä positiivisen puolelle, ainakin Kärppien kannattaja oli ihan tyytyväinen. 
Neuloin tekstin, joka myös oli aika laaja silmukkamääräänsä nähden. Käytin vuorottelevia värejä yksivärisen kohdan ylittämisessä. Näin jälkikäteen katsoen olisi pitänyt kokeilla  jotain tuollaista noiden eläintenkin kohdalla. 
Ensin olin ajatellut, että kärpät tulevat sivuille ja tein ison työn ruuduttaessani logon myös peilikuvaksi. Kantapäätä aloitellessani tajusin, että sukat näyttävät edestäpäin ihan höperöiltä, jos kuviot ovat sivuille. Näin kärpät päätyivät tuijottelemaan eteenpäin. 

(Suurennetussa kuvassa voi nähdä, että kissatkin ovat osallisina. Luultavasti tukevat kärppiä.)


Sukista tuli aikomaani pitemmät, pohjepituiset.  Sukkien koko on 41.  Lopputulos on ihan ok. Mikäli tekisin toiset, yrittäisin neuloa tuon yläosankin. 


Kävimme mökillä katsomassa, että paikat ovat kunnossa.  Alla pakollinen oksa -kuva tervalepästä järvelle päin. 
Joku on jättänyt jälkiä lähelle rantaa...


Hiippailin katsomaan ja jäljet olivat moottorikelkan. Myöhemmin näin, että 4 kelkkaa viilätti keskellä järveä.  Minua aina hirvittää jäällä, että pettääkö se alla.  Kävellessäni omia jälkiä myöten takaisin rantaan, näin, että jälkiini oli noussut vettä!   Tänään luin lisäksi uutisista, että kaksi kelkkailijaa oli jossain päin Suomea hukkunut.  Aika hurjaa touhua. 


Alla olen uintimatkan päässä rannasta 😏


Lunta on kovasti, vaikka kuva ei kaikkea paljastakaan. Mies yritti saada vanhaa lumilinkoa käyntiin, tuloksetta. Linko oli seissyt useamman vuoden käyttämättömänä.  Ilmeisesti homma jatkuu, koska periksihän ei voi antaa. 


Tämän linnun siivet eivät ole kantaneet enää pitemmälle.  Pitää katsoa, mistä ne keväällä löytyvät.  Ehkä se on vain vähän irrotellut lämpimikseen. 


Kasvukausi on jäänyt kesken, tai odottelee uutta tulemista. 


Minä viluinen lämmittelin melkein koko ajan grillikatoksessa. Tulien sytyttäminen oli hankalaa, kun tikut ja askit olivat kostuneet. Meni varmaan 100 tikkua, ennen kuin nappasi tulta (ei voi luovuttaa, eihän?).  Seuraavana vaihtoehtona olisin varmaan alkanut hangata puita vastakkain, kuten partiolaiset, tai intiaanit. 




Luulen, että minusta ei olisi Myrskyluodon Maijaksi edes järven rannalle, mantereen puolelle.  

Hauskaa pikkulauantaita juuri Sinulle! 


34 kommenttia:

  1. Mekin käytiin eilen mökillä tarkastuskäynnillä. Mitään vahinkoja ei onneksi ollut tapahtunut. Mutta jäinen oli pihamaa, kuten mökkitiekin. Minäkin totesin kotimatkalla lämpimässä autossa istuen, etten sentään haluaisi mökillä asua vakituisesti, nimittäin kun tie on aina liukas, eikä pimeällä olisi mahdollista tehdä kävelylenkkejä, paitsi otsalampun valossa.
    Toivottavasti siivet löytyvät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin sitä helposti mökkihöperöityisi melko nopeasti, jos hautautuisi mökille asumaan ;) Kesäisiä kävelylenkkejä minäkin ajattelin. Nyttemmin ne ovat jääneet aika vähiin...

      Poista
  2. Hei, hienostihan sukat onnistuivat ja puudelimaiset kärpät tuovat pehmeyttä tähän kontaktilajiin😉
    Parempi olla tosiaan jäällä varovainen, virtauskohdat on tiedettävä ja ne monesti koituvat kohtaloksi. Mukavaa keskiviikkoa 🙋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kun sen noin sanot, niin sehän on ihan totta ;) Puudelimaiset asusteet vielä lisäisivät tunnelmaa ;D

      Poista
  3. Oulun Kärpät ja Tampereen Tappara. Siinä minun lätkätietämykseni kahdesta pitempiaikaisesta kotipaikastani. Vanha herra (Oulu) ja sisareni (Tampere) kinaavat aiheesta alvariinsa. Hoh-hoijaa ;o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika fanaattista tuo kiekkoilu taitaa fanittajille olla. Sen verran minäkin tiedän, että täällä on KooKoo. Piti kyllä tarkistaa, kirjoitinko nimen oikein ;D

      Poista
  4. Hei ja hauskaa pikkulauantaita vaan sinnekin!
    Upeat sukat. Ja todella työtä vaatineet! Mietin logoa kehystävän ringin kohdalla, että voisiko tuollaiseen kohtaan käyttää jotain muuta kirjontapistoa, jolla saisi suoraa viivaa. Mutta neuleessa ongelma on se, että sen pitää joustaakin... silti jäin edelleen miettimään, millaisia vaihtoehtoja neuleen kirjomiseen olisi. Jälkipistot ovat tosiaan ikäviä, enkä muista kyllä tehneeni niitä edes kuin kerran :-D
    Tunnistan tuon niin hyvin, että periksi ei voi antaa :-D Kosteita tikkuja ja sytykkeitä täälläkin kirotaan saunalla, ja kaikenlaista muutakin vastusta löytyy, mutta periksi ei anneta. Tsemppiä lumilingon kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että lumilinko vielä tulee pärisemään, ellei se halua, että sille koittaa elokuun viimeinen päivä ;D
      Tuo pistely oli tosiaan todella hidasta ja mieskin sai kuulla useamman kerran, miten hankalaa se oli. Hän kysyi, onko sitä pakko tehdä, johon pöyristyneenä vastasin, että tietenkin ;) Toisessa ruudukkomallissa tuo ympäröivä rinki näytti olevan koko matkalta kahden silmukan levyinen. Sekin varmaan parantaisi lopputulosta. Voi mennä aikaa, että rupean uudelleen pistelemään. Toisaalta, luulen, että homma vähän kehittyy joka kerta (vaikka sitä ei itse huomaakaan ;D ).

      Poista
  5. On kyllä upeat nuo sukat. Hyvin olet saanut logon ja tekstin tehtyä.
    Kohtahan se mökkeilykeli alkaakin. Ihanaa kun kevät tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väritys on niin vahva, että se pelastaa kokonaisuuden. vielä tuosta pistelystäkin kehittyy parempaa, kun vaan malttaa harjoitella :)

      Poista
  6. Upeat sukat. Kas kun sinulta kyselevät, onnistuuko jokin sukkamalli. Vastaushan on Puuha-Peten tavoin "Tietenkin". Tuskin on mikään sukkamalli, jonka olet aikonut tehdä, jäänyt toteuttamatta. Tällä hetkellä näyttää uintimatka rantaan vielä siltä, ettei sitä pysty uimaan. En tykkää kulkea jäällä, aina hirvittää kestääkö se. Tuntuu että jotkut ihmiset luottaa jään kestämiseen vähän liikaakin ja toisinaan se luotto on sitten kostautunutkin surullisella tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina pitää yrittää ja ottaa haaste vastaan ;) Kaikki neulokset eivät kyllä aina ole olleet kovin onnistuneita. Joskus ideakin on sellainen, että jälkeen päin olisi tullut parempiakin ideoita toteutukseen. Haasteet on kumminkin kivoja!
      Syksy- ja keväthukkujat ovat minusta kaikkein merkillisimpiä, kun on kuitenkin tiedossa, että jää on vielä heikkoa tai sulamaan päin.

      Poista
  7. Kohmeista maisemaa, raikasta, seikkailuun kutsuvaa.
    Jäälle en tosin menisi.

    Taitavaa työtä taas nuo neulomasi sukat. 💛💙
    Ryhdyin miettimään ä:n pilkkuja... Miksi emme kutsu niitä pisteiksi?
    Ä-äänne on ehkä häviämässä suomen kielestä, ääntäminen monilla puhujilla lähentelee a:ta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas aloin miettimään, että miksi minä oikein kutsun niitä, kun en ole ajatellut koko asiaa. Nyt kun ajattelen, niin en keksi minäkään vastausta ;) Niin. En tiedä onko eroa Maekaeraeisellä ja Mäkäräisellä ;)
      Maisemat ovat tosiaan nyt kohmeisia. Odottelevat kevättä ja uutta heräämistä.

      Poista
  8. On noissa sukissa ollut kova homma!!!
    En edes muista, koska olisin millään muulla jäällä kävellyt, kuin nyt lähikaduilla. Jättäisin menemättä kyllä. Marraskuun viimeistä päivää! On tätä kuun vaihtumista jo odotettukin pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tosiaan! Kovempi, kuin uskoinkaan :) Huokasin helpotuksesta, kun sain pisteltyä ja jatkoin sitten vasta varsia eteenpäin. Loppu sujuikin sutjakasti.
      Ihmettelen noita retkiluisteluratoja. Tietysti ne on todettu turvallisiksi, mutta silti. Olisi kiva kokeilla, mutta en taida uskaltaa. Yleensä ne on kuitenkin tehty jonkin vesialueen päälle.

      Poista
  9. Komeat sukat! Sisukas olet, kun jaksat silmukoimalla tehdä nuo kuviot; mulla on odottamassa yhdet langat ja ohje joista pitäisi tehdä pöllösukat. Neulomalla vai silmukoimalla. Sain harmaita hiuksia ja vaikka mitä kun tein entiselle työkaverille sormikkaat joissa on niinkin yksinkertainen kuvio kuin BMW:n logo kämmenselässä. En edes muista kuinka monta kertaa purin sen...
    Sinä oot näppärä noiden kanssa, ihailen!
    Jäällä kävely pelottaa mua, järvi on tuossa ihan lähellä, mutta jäälle ei mua saa. Saati sitten, että menisin ylipäätään jonkun moottorikelkan kyytiin ja sitten vielä jäälle! (Minusta koko huviajelun moottorikelkoilla saisi kieltää, asialliset ajot on erikseen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi tuttu tekee paljon päälipistelyneuleita. Hän sanoo tekevänsä aina koetilkun, johon pistelee kuvion ensin... arvaa riittääkö minulla kärsivällisyys sellaiseen ;D No ei varmasti. En kyllä millään keksi, miten nuo pilkottavat taustavärit saisi piiloon. Mielestäni tein ihan hyvännäköisiä pistoja suurimmaksi osaksi. Jos olisin kokeillut ensin johonkin tilkulle, olisin varmaan päätynyt keksimään jonkin tavan neuloa koko kuvio varsinaiseen kohtaan.

      Poista
  10. Vaikeuksien kautta voittoon: sukat on hienot!
    Minua on aina ihmetyttänyt, miksi kelkkailijat ja pilkkijät ym. leikkivät hengellään. Jäälle on päästävä - ei tajua.
    Asuin lapsena Helsingin keskustassa, eli meren rannalla. Meille oli ankarasti kielletty menemästä jäälle. Koulussa opettajakin kielsi. En uskalla mennä jäälle vieläkään, vaikka toki ymmärrän, että järvet jäätyvät erilailla kuin meri ja ilmastokin on aivan erilainen sisämaassa ja jäälle pitäisi uskaltaa mennä. Ei taitaisi minustakaan Myrskyluodon Maijaa tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloitus ja lopetus on aina parhaat osat neuleesta ;)
      Maijalla oli se lehmäkin, jota piti joka päivä hoitaa ;D Minä taidan pelätä niin isoja otuksia. Muistan siitä vanhasta elokuvasta (vai sarjako se oli), kun koko perhe lähti meren yli mantereelle koko omaisuus mukanaan. Kokeilivat kepeillä jäätä, että onko kantavaa. Huh huh.

      Poista
  11. Kyllä tuli hienot Kärppä-sukat. (En ole fani) Järvien jäät eivät ole sellaisia kuin olivat lapsena, kun käytiin isän kanssa verkoilla. Koska talvisääkin on erilainen, jopa meidän lasten lapsuudessa oli paremmat jäät kuin nykytalvina. Retkiluistelu tai oikeastaan pitkän matkan luistelu on ollut kivaa, olen luistellut sekä meren jäällä että järven jäällä, joille oli aurattu radat. Meren jäällä oli ikäviä pikku railoja ja vedenkorkeuden vaihtelu haittasi radan ylläpitoa. Joskus olen päässyt luistelemaan luonnonjäällä, kun syksyllä oli pakkasta ilman lumisadetta. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä aremmaksi tulee, kun tietää, mitä voi käydä. Retkiluistelua en ole kokeillut. Minulle tulee siitä aina mieleen Vihervaaran Anna, kun kirjassa tytöt luistelivat läheisellä purolla tms. ;)

      Poista
  12. Minusta hienot sukat olet saanut aikaiseksi . Päälle pistely noin suuressa mittakaavassa olisi monelle jäänyt tekemättä kuten minulle . Sanovat että pistely langan pitäisi olla hieman paksumpaa kuin alla oleva että peittyisi kunnolla .
    Minulta tehtiin tilaus miesten yli polven sukat koko 45 merinovilla langasta . Hirvittää vähän nuo silmukka luvut mitä ne voisi olla ? Mies on metsästäjä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että kokeilen tuota paksumpaa ensi kerralla. Nyt kysyin oikein erikseen pistelyn taitajalta, että minkä paksuinen pistelylanka ja hän vastasi, että sama, kuin pohjalanka.
      Langan ja puikkojen paksuuden perusteella vaan suhteuttaa tuon miestensukan silmukkamäärän. Itse yritän aina verrata johonkin aiemmin tekemääni ja muistikuvaan siitä, minkä levyinen tuo varsi oli.

      Poista
  13. Onpa hieno tulisija teidän grillikatoksessa!
    Meidänkin lähijärvellä on näkynyt moottorikelkkoja, mutta tänä vuonna ei kyllä autoja tai traktoreita. Alkutalvesta tuli niin paljon lunta aivan olemattoman jään päälle, että enpä aio muuta kuin rantoja pitkin hiihdellä, kunhan tulee hankiaisia ja kevättalven aurinkoa.
    Upeat sukat! Varmasti jokaisen joukkueen kannattajat toivoisivat tuollaisia sukkia oman joukkueen väreissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiitos kuuluu oikeastaan vanhemmilleni, jotka ovat sen valinneet :) tuo oli varmaan jonkinlainen setti, joka mahtui ja oli tarkoitettu tuohon grillikatokseen. Hyvin on toiminut.
      Minä en kannata mitään urheilujoukkuetta, joten jäin miettimään, mitä sitten itse pitäisin. kerran tein orkesterin logolla sukat ystävälle. ehkä joku musiikkiin viittaava malli olisi kiva itselläkin.

      Poista
  14. Olet ollut kyllä kiltti, taitava ja TOSI kärsivällinen kun jaksoit tehdä nuo jääkiekkosukat. Saaja taatusti hämmästyy ja ilahtuu.

    Nuo lumiset mökkikuvat toi minulle sellaisen fiiliksen jostain kumman syystä, että kohta on jo kevät.Enää muutama vaivainen kuukausi ja sitten jo mietitään mitä mökillä puuhataan. Yltiöpositiivista :-) mutta kun loppujen lopuksi aika kiitää niin nopeasti.
    Minäkin kauhistelen usein noita jäillä liikkujia ja eikös aina ainakin muutama pilkkijä istu vielä järven selällä vapun tietämissä. Ilmeisesti pakko päästä pois kotoa järven jäälle jopa henkensä kaupalla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin kärsivällisyys oli kovalla koetuksella ;D Sisu ei antanut periksi.
      Ei siihen kevääseen enää pitkälti ole. Tammikuu meni että huiskis vaan!
      Jos haluaa vain kotoa pois, voisi tehdä kuten eräs iäkäs sukulaiseni muinoin teki: Hän kairasi reiän niin lähelle rantaa, että siinä ei ollut vettä ollenkaan ;D Siitäpä riittää hupia vielä näin kymmenien vuosien taaksekin ;)

      Poista
  15. No jos mulle on sanottu, että syntyy kortti kelle tahansa (viikolla vikkelään tietämättäni Puolustusvoimain uudelle komentajallekin - jos olisin tiennyt, olisin tehnyt kyllä erilaisen=komeamman!) niin sulla syntyy sukat kelle tahansa!!
    Ihan mieletön "Sukkakuiskaaja" OLET!! Puikot rakastaa käsiäsi, näppäriä sormiasi... silmukat suostuvat kirjaimellisesti "Soimaan" puikoillasi... Bloginimi on täydellinen!!

    Upea "ulappa" - mieletön maisema - "Myrskyluodon Maija" - kävitkö katsomassa leffan?
    Minä voisin kuvitella elämää kallioilla - luonnonvaraisesti.... mutta toisaalta, kyllästyisin samoihin kallioihin ja vaeltaisin varmaan luodolta toiselle. Mitä vilukissaan tulee - niin mulla ei kyllä noi makuupussien lämpörajat täsmää lainkaan.. mulla on jo nyt comfort -4, mutta ei riitä edes alle 10asteessa.... etsinnässä tuleviin nollayöpymisiin -25pussi, josko sillä pärjäis parin pipon kanssa!! Kyseessä lienee siis verenkierrollinen juttu...

    Verta kierrättävää ja omalla tapaa mielekästä helmikuun jatkoa... järkyttävältä kuulostava toivotusko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et kuule arvaakkaan, miten paljon ja kovaa on veri kiertänyt. Oikeasta silmästä on taas poksahtanut verisuoni ja nyt on vampyyrimeininki ;D
      Sukkakuiskaaja! Wau! ;) Nyt minusta tuntuu, että ei aika riitä tekemään kaikkea, mitä haluaisi. Sen verran voin kuitenkin salaisuuksien harsoa raottaa, että 2 kirjainta on nyt askarreltu... Teen vielä kolmannen, ennen kuin laitan kuvia.
      En ole tätä uutta leffaa vielä nähnyt. Kovasti on kyllä kehuttu.
      Voi hyvänen aika! Tuo kortteilu tuntemattomille on hieno juttu. Koskaan ei oikeasti tiedä, millaiselle ihmiselle kortti menee :) Hyvä, että sait kuulla siitä edes jälkikäteen, onhan jotain muisteltavaa :=)

      Poista
    2. Oih - ABC... kissa kävelee.... "Salaisuuden harsot" upeasti paljastettu - ihan superhuippua, kun tulit mukaan haasteeseen... malttamattomana saa odotella mitä kaikkea aakkoset tuleekaan tuomaan tässä kevään korvalla...
      Isotöinen urakka - mutta niin-niin upea lopputulema, jokaikinen kirjainkin erikseen kierrätystä - ihailen. Joskus nuorena tein ystävilleni hieman vastaavasti kortteja - arvostan, sillä tiedän mikä TYÖ niissä on!!

      ja sekin vielä (kun viimeksi unohtui), että uskon tuon böördin olevan Sininen fenix-lintu... kevään tullen kohoaa intoa puhkuen lumen alla levänneille siivilleen!!

      Poista
    3. Ensin oikeasti vähän harmitti, että osallistuin, kun tuntui, etten sittenkään saanut mitään aikaiseksi. Juttu kuitenkin jäi päähän pyörimään ja idea syntyi. Lopulta lähdin kokeilemaan, josko saan jotain aasta aikaiseksi. Hämmentävää, miten mukavaa se oli, mutta silti on koko ajan vähän sellainen tunne, että pitäisi tehdä jotain järkevämpää, kuten siivota... Ei se kyllä helpota, vaikka ei askartelisikaan, sillä neulomisen sijaankin voisi siivota välillä ;D
      Tänään pääsen ehkä D -kirjaimeen. Ensin pitää kuitenkin soittaa tunnin verran. Sekin vie oman aikansa. Harkkoihin on ikävä mennä, jos on huono ansatsi.

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Kiitos :) Ekat on aina prototyypit. Jos tekis toiset niin ois viisaampi.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!