sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Asioita joista pidän

 Nappasin haasteen Satulta Kukkapilli -blogista, mutta päätin muuttaa sanan rakastan sanaan "pidän" tai minulle suuhun sopivamman sanan "tykkään".   Heti aluksi jouduin miettimään pitkään,  pidänkö oikeasti jokaisen kirjaimen kohdalla jostain asiasta 😂 Tarkoitan, että löydänkö jokaiselle kirjaimelle sittenkään pitämisen arvoista asiaa.  Nähtäväksi jää! 

Hieman myöhemmin:  Olen  nyt käynyt alustavasti läpi kaikki kirjaimet ja osa on aivan höperöitä, joten ihan kummallinen juttu on tiedossa 😅.  Melkein kaikkein vaikeimmaksi kirjaimeksi osoittautui tuo A!   En olisi uskonut. 

A

Aamupala.   Tykkään ihan tosissaan siitä, että aamupala on rauhallinen hetki, jota voi venyttää  vaikka kuinka pitkäksi (esim. lounaaseen asti).  Vapaapäivät ja iltavuorot antavat tähän mahdollisuuden, mikäli ei ole mitään muita menoja tiedossa.    Aamuvuoroissakin herään melko aikaisin, että ehdin tehdä aamutoimet rauhassa ja istua aamupalan ääressä jonkin aikaa. 

Merrikin tykkkää aamupalasta, jos sitä vaan saisi! 
                   


B

Bloggailu on mukavaa, vaikka aktiivisuus kirjoittaa ja lueskella toisten blogeja onkin vaihtelevaa.  Ensimmäisen blogini  aloitin  vuonna 2007 Vuodatuksen puolella. Siitä siirryin vuonna 2017 tänne Bloggerin puolelle. 

C

ClasHits on nykyisin suosikkiradiokanavani.  Sieltä kuuluu musiikkia, jota kuuntelin nuorena, esim. David Bowie, Duran Duran, Michael Jackson ja moni muu, joita en aina edes kunnolla muistanut olevankaan, kunnes radioaallot yht´äkkiä puskevat tutun melodian korviini. 

D

Dingo  ja Duran Duran alkavat D -kirjaimella 😄. En ollut ihan henkeen ja vereen Dingo -fani, kuten moni muu aikoinaan, mutta kuuntelin kuitenkin musiikkia mielelläni.  Edelleen tuntuu hyvältä kuulla Autiotalo, Rio ohoi, Valkoinen Tiikeri jne.   Duran Duranilta tulee mieleen The Reflex, Girls on film, The wild boys, Union of the snake.....           Joskus kaivan kuntosalimusiikikseni jotain "ikivanhoja" kappaleita kuunneltavakseni (vaikka useimmiten kuuntelen äänikirjaa). 

E

Euroviisut, vuoden tapahtuma!  Kohtahan se on taas katsottavissa, 7.,9. ja 11.toukokuuta (olen merkinnyt ne jo kalenteriin, että osaan valita oikeita työvuoroja 😁).  Tämän vuoden UMK -ehdokkaat ovat.....   no... en sano yhtään mitään. Jotainhan sinne kisoihin on lähetettävä. Ehkä päädyn odottelemaan vain niitä muiden maiden esityksiä. 




F

Fantasia, joka on sekä puhallinorkesterimme nimi, että kirja- ja elokuvamaailman suosikkini.  Taidokkaasti kehitelty fantasiajuoni on kerrassaan mukaansatempaava.  Edelleen tykkään monista, jotka olen lukenut tai nähnyt aikoja sitten ja palaan niihin yhä uudelleen, kuten Harry Potter,  Twilight, Ajan pyörä, Taru Sormusten Herrasta. 

G

Genret, eli suomeksi sanottuna jonkin taidemuodon laji tai muoto.  Tykkään siitä, että on vaihtoehtoja, eikä tarvitse jumittua johonkin yhteen genreen. Musiikissa tykkään hyvin monenlaisista genreistä.  


H

Huilun soittaminen on ollut mieluisaa jo 9 -vuotiaasta asti.  Pari lamaantunutta taukoa on ollut syystä tai toisesta, mutta olen aina palannut soittamisen pariin.  

                                                       



I

Inspiraatiot ovat elämän suola! Oi sitä hetkeä, kun keksit jonkun hämmästyttävän idean ja alat miettimään, miten sen toteuttaisi. Joskus sitä ei vaan pysty toteuttamaan, mutta eihän sitä heti aluksi voi tietää 😉

J

Jäätelö, juustokakku. Ihan parhaita juttuja!   Vanilja on jäätelöistä mieluisinta, pienin poikkeuksin. Juustokakusta tykkään enemmän, kuin tavallisista täytekakuista.   Kahvilassa juustokakku vie aina huomioni, vaikka olisi ollut tarkoitus ottaa jotain suolaista.  Valinta on aina vaikea, sillä "vieras" juustokakkupala saattaa maistuakin pahalta. 

                                                 

K

Tämä on ihan selviö, että kissat!  Kyllä koiratkin on ihan ok,  mutta Merriä ja Frodoa ei ohita koiratkaan 😉 Kissat ovat itsenäisiä, omapäisiä ja vetreitä, juuri niin kuin minäkin! 😂 Etenkin vetreä. 

                                                           

L

Lapset ja lapsenlapsi. Rakkaita kaikki! 😍

M

Musiikki on osa elämää. Se näkyy ja kuuluu kaikessa, mitä teen.  Koen musiikin asuvan sisälläni. Hyräilen usein itsekseni ja lauleskelen töissäkin.  Korviin tarttuu aina melodia, jos jossain jokin soi. Voitko esim. kuunnella soivaa ovikelloa ilman, että sen melodia jää korvamadoksi?  Nuo korvamadot eivät aina ole kovin kivoja, jos melodia sattuu olemaan joululaulu tai jokin mainos. 

N

Neulominen! Yes!  Siinä sitä on sellaista hohtoa, että oksat pois!  Mikä tunne, kun neuloessa silmukat valuvat puikolta toiselle sormia hivelevästi. Tässä saattaa tietysti olla poikkeuksiakin, jos neuloo esim. kesähelteellä ja silmukat kulkevat nahkeina hikisissä käsissä 😅

                                                    

O

Orkestereissa soittaminen. Yhdessä soittamisessa on monta kivaa puolta. Voi huomata pystyvänsä soittamaan oman osuutensa toisten mukana ja kapellimestarin ohjeistamalla tavalla. Voi huomata äänen soivan toisen soittimen kanssa, kuin yhteisestä pillistä.  Voi jakaa tuon kokemuksen toisten kanssa. 

P

Puoliso. Tykkään puolisostani. Yhteisiä vuosia on takana jo .... melkein 50 ja avioliittovuosia yli 30. 

Q

Qr koodi. Kyllä huomaa, että tämä kirjain tuotti vähän hankaluuksia!    Ei löytynyt mitään muuta ajatusta kirjaimeen liittyen.  Töissä koodi on tärkeä osa lääkehoitoa. Lääkkeet tulevat hyvin usein valmiiksi pussitettuina ja muutoksia tehtäessä ei aina tiedä, mikä lääke on mikä. Onneksi jokaisessa pussissa on tuo Qr -koodi, jolla saa näkyviin  jokaisen lääkkeen nimen ja ulkonäön.   Toki koodeja löytyy nykyään vähän joka puolelta. En ole ihmeemmin osannut/ tarvinnut alkaa niitä selvittelemään.   Nykyisessä henkilökortissa on viivakoodin tilalla tuo qr -koodi, joka tuottaa ajoittain harmaita hiuksia esim. pakettia haettaessa.  Luovuttajan viivakoodilukija ei ymmärrä koodien päälle ja numerot täytyy naputella käsin. 

R

Rytmi veressä!   En osaa juuri koskaan olla ihan paikallaan, vaan varpaat naputtaa jne.  Olen huomannut, että puhelimella kirjoittaminen (töissä kirjataan puhelimilla tosi paljon) on huomattavasti helpompaa, kun naputtelun rytmittää haluamallaan tavalla.  Nyt puhun siitä yhdellä sormella naputtamisesta, enkä siitä peukaloilla kirjoittamisesta, jossa nuoriso on niin taitavaa.  Väitän kuitenkin kirjoittavani yhdellä sormella aika nopeasti. 

Tykkään myös rytmikkäästä musiikista, erityisesti rap -musiikista, jossa rytmitellään oikein sydämen kyllyydestä.  Välillä kuulee suorastaan nerokkaita ratkaisuja. 

S

Suklaa. Pakkohan tämä on myöntää, vaikka en haluaisi edes mainita tuota sanaa, kun olen karkki- ja suklaalakossa.  Töissä kävi kerrassaan hölmö juttu, kun yksi asiakas tarjosi minulle suklaan.  En olisi halunnut sitä, mutta en myöskään halunnut pahoittaa hänen mieltään kieltäytymällä.  Nappasin suklaan ja heitin sen hänen nähtensä maskin sisään....  Ajattelin poistuvani paikalta saman tien, mutta rouvapa muistikin pari kertomatonta tarinaa, jotka piti kohteliaasti kuunnella ennen poistumista.   Pelkäsin, että sulava suklaa alkaa kohta näkyä maskin läpi 😂😂  Pääsin lopulta rappukäytävään pyyhkimään sulaa suklaata leualta.   Voi näitä kuningasideoita ja niiden toteutuksia! 😷

                                                                       

T

Taru Sormusten Herrasta ansaitsee ihan oman kirjaimensa!  Tarina on käsittämättömän syvällinen ja yksityiskohtainen. Kuunneltuani Silmarillionin ja Tolkienin elämänkerran olen yhä enemmän vaikuttunut hänen mielikuvituksensa ulottuvuuksista. 

U

Uni on hieno juttu. Harvoin kärsin unettomuudesta.  Tykkään nykyisin myös päiväunista, jotka saattavat venyä jopa parin tunnin mittaisiksi 😁 Näen aina jotain unta, usein varsin typerää.  Aivot käyvät läpi päivän- ja elämäntapahtumia. En kyllä läheskään aina ymmärrä, mihin ne mahtavat liittyä. 

V

Vitsailu ja viisastelu ovat huumorimielessä elämän suola.  Päässäni pyörii tosi helposti käänteisiä asioita ihmisten puheista. On ihan mahtavaa, jos vastassa on samanhenkinen ihminen.  Vitsailusta ja sanakikkailusta muodostuu suorastaan taitolaji.   Toisessa ulottuvuudessa tästä tahattomasta taidosta on tietysti haittaa. Kaikki eivät ole huumori-ihmisiä. 


W

Walt Disney. Voi hyvänen aika, miten vaikea kirjain!   Kukapa voisi väittää jääneensä paitsi Disneyn maailmasta? Aku Ankka ja Hessu Hopo ovat tavallisen kansalaisen perikuvia, kun taas Roope Ankka ja Kroisos elävät ihan omissa sfääreissään.   Disneyn piirretyt ovat kerrassaan hellyyttäviä ja päättyvät aina onnellisesti. Niiden katsomiseen ei ole mitään ikärajaa. 

X

Xarelto, verenohennuslääke. En tykkää tuosta lääkkeestä (en ole käyttänyt), mutta tykkään siitä, että tiedän, mikä se on. Tämä nyt sivuaa sellaista ideaa, että työvuosien myötä on oppinut tuntemaan valtavan määrän lääkenimiä ja vaikuttavia aineita. Opettaja sanoi joskus koulussa, että ei kannata opetella kauppanimiä, ne muuttuvat. Kannattaa ennemminkin opetella vaikuttavia aineita, koska ne pysyvät samoina.  Silloin hämmästytti, että voiko joku tosiaan oppia kaikki furosemidit, rivaroksabaanit, bisoprololit ja muut ulkoa??    Niin siinä vaan on käynyt, että pääkopassa on valtava määrä lääkkeiden vaikuttavia aineita, tai ainakin niiden nimiä. 


                                                                  




Y

Ystävät 💖 Ystävä on sellainen, että juttu luistaa, vaikka nähtäisiin harvoinkin. Ystävä tukee vaikeina hetkinä ja jakaa ilon. Ystävät ovat näkyviä tai "näkymättömiä". On hämmästyttävää, että blogimaailmassa on tullut paljon ystäviä, joita en ole koskaan oikeasti edes nähnyt 💕

Z

Zakuskapöytä, eli Vanha Rouva! Sinähän se tulit tästä kirjaimesta mieleen 👀

Å

Åland taitaa olla ainoa sana, joka tästä kirjaimesta nousee. Kristiina K on kertonut meille paljon Ahvenanmaasta ja sen nähtävyyksistä.  Minäkin olen kerran käynyt tuolla. En unohda niitä maisemia siellä merenrannalla ja kivikkopoluilla ja luolissa koskaan. Ne olivat todellakin näkemisen arvoisia!  Pitäisi joskus tehdä uusi matka Ålandiin 😎

Ä

Äiti on tärkeä ihminen.  Hän on saattanut minut maailmaan ja hoitanut lapsuusikäni, eikä ole väistynyt viereltä missään elämänvaiheessa 😍

Äänikirjat on myös niin tärkeä juttu tämänhetkisessä elämässäni, että onhan se tähän mainittava. 

Ö

Örkit, vampyyrit, maahiset,  jättiläiset, jästit, .... mitäpä muuta tähän voisi edes mainita 😂


28 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen listaus ja mainio kuvitus. <3
    Kaksi asiaa jäi erityisesti mieleeni: ClasHits voisi olla minullekin sopiva kanava. Täytyy koettaa etsiä! :)
    Sitten tuo orkesterissa soittaminen, se mahtaa olla mukavaa. Siitä oli jokin kirjoituskin äskettäin, kuinka orkesterissa soittaminen kehittää vaikka mitä kykyjä ja parantaa kaikenlaisia ryhmässä toimimisen taitoja.
    Jännittävää iltaa ja mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan sitä jännitystä vähän, vaikka lopputulos olikin jo melko selvä ;)
      Orkesterissa pitää huomioida niin monta asiaa yhtä aikaa, vaikka moni asia muuttuukin automaattiseksi, eikä tarvi erikseen huomioida. Vire ja yhteinen rytmi ovat niitä tärkeimpiä juttuja :) Ja tietysti se, että kaikilla on edessä sama kappale ;D

      Poista
  2. Olipa hauska haaste!
    Olen kovin innokas tarttumaan haasteisiin, mutta tämä taitaa jäädä väliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kiinnitin tähän huomiota ja jokin aika sitten, ja ajattelin, että tuo oli hauska. Toteutus sitä vastoin kesti vähän kauemmin ;)

      Poista
  3. No huh! Melkoisen listan oletkin koonnut ja joka kirjaimesta keksinyt jotain tykättävää, ei voi muuta kuin ihmetellä. Aika monia kohtia voisin kanssasi myös allekirjoittaa, lapset ja lastenlapset sekä äiti ja puoliso tietenkin 🥰, mutta myös jäätelö ja suklaa on ihan erityisesti tykkäämisen kohteitani. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähdin vähän soitellen sotahan ja sitten törmäsin siihen, että moni kirjain olikin tosi vaikea.

      Poista
  4. Kiva haaste tämäkin. Hienosti sait kaikki aakkoset katettua. Minua huvitti tuo korvamatojuttu. Tällä hetkellä pahin korvamatotarjokas tulee harva se päivä televisiosta: Todella HK... Se vaan jää päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo HK on ihan selkeä korvamato, samoin, kuin "kaikkea on... ja rahani riittää" ;D

      Poista
  5. Ihan hyvä ja sinun näköinen listaus. ♥
    Ehkä tapaamme vielä joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. We´ll meet again taisi olla joku englantilainen TV -sarja ;)

      Poista
  6. Hienoa, keksit joka kirjaimen kohdalle asian. Siihen en minä pystynyt. Ja iso kiitos siitä kun mainitsit blogini! Åland oli tietysti minullakin, mutta tähän kohtaan olisin voinut laittaa Åbo:n eli Turun, joka on synnyinkaupunkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hoopoja olivat jotkut kirjaimeni ;) Minä olen niin suomenkielinen, että Åbo ei tullut edes mieleen! Sitä vastoin ymmärrän Ahvenanmaan olevan ruotsinkielinen, joten Åland oli selkeä valinta ;)

      Poista
  7. Kiva lukea lemppariasioistasi!
    Merri on niin söpö tuolla syöttötuolissa, aamupalaa hänelle ja heti! (tai iltapalaa...)
    Hei, taisin löytää juuri tuon ClasHits-radiokanavan tänään, kun selasin kanavia. Sisko perheineen tuli kylään ja fiilistelimme yhdessä nuoruuden biisejä. Duran Duran on muuten ihan sairaan hyvä! Fanitan niitä nykyään jopa enemmän kuin teininä.
    Heh, itsenäinen, omapäinen ja vetreä! Mainiot luonnehdinnat ja toivottavasti pysyt tuollaisena hamaan tappiin asti! Hehee, mikä kertomus suklaapalasta maskissa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syöttötuolille ei oikein ole löytynyt paikkaa ja sitä tarvitaan oikeassa käytössä aika harvakseltaan. Tuoli on ollut jo aika pitkään minun tuolini vieressä keittiön pöydän ääressä ja Merri jää usein siihen istumaan ;)
      Vanhemmassa musiikissa jää nykyisin enemmän kuuntelemaan sitä musiikkia, eikä tarvi miettiä, mitä niillä laulajilla ja soittajilla tänään on päällä ja onko hiukset hyvin ;D
      Voi hitsi, miten "vetreä" olen nykyään. En tiedä kestääkö kroppani yhtä kauan kuin minä täällä sen sisällä.

      Poista
  8. Olipa hauska ja samalla kyllä aika haastava haaste. Pitää varmaan kokeilla itsekin. Nuo Z, Y, X kirjaimet tuottaa kyllä vaikeuksia , mutta siinäpähän saa aivot vähän työtä.Paljon oli samankaltaista tykkäämistä :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouduin ihan tosissaan miettimään joitain kirjaimia ja lopulta mieleen tuli joka kerta just nuo älyttömät sanat, eikä enää mitään muuta ;) Piti sitten luovuttaa ja ottaa ne.

      Poista
  9. Zakuska-pöytä kiittää ja kumartaa, vaikka Zorro olisikin ollut Zakuskan valinta ;) Tosi mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zorro ei tullut ollenkaan mieleen! En kyllä yhtään ole varma, tykkäisinkö edes siitä, vai pitäisikö sanoa hänestä ;)

      Poista
  10. Oih - sinä ennätit ensin... tai tiedä tuota kumpi ennätti ensin... mulla oli Ö-kirjainta vaille valmis jo viikonloppuna, mutta kun tässä on taas vaihteeksi ollut kaikkea muuta... niin en ole ennättänyt sopivia/haluamiani kuvia kaivaa... eli kunhan ne, niin sitten julkaisuun Repolaisenkin aakkoset Kukkapillin hauskaan haasteeseen. Muutama muuten sama... pakko myöntää...
    Kattava ja niin sinunoloisia "paljastuksia" mieluisista asioistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna kun arvaan: Åland ainakin ja sitten ehkä nuo perussanat, eli ystävät, äiti, lapset, puoliso ;) Luulen että aasi (;D ) on askartelu. Minä olen miettinyt useana iltana ennen nukahtamista sitä aakkoshaastettasi ja aina keksin kyllä ne ideat kirjaimiin, mutta kukaan ei toteuta niitä.

      Poista
    2. Åland tosiaan, vaikka ensinnä tuli mieleen Åbo.... täällä se sydämeni saa olla koko ajan, mutta Ålandiin tuli fillarireisulla jätettyä niin moneen paikkaan sydämeni murusia, että olihan se pakko mainita ykkösenä. Huomaan, että moneen kirjaimeen olisi tullut vaikka kuinka monta... mutta taisi tulla tehtyä haaste kuin psykologisena testinä - mikä ensinnä tulee mieleen... hih!!
      Josko sullakin muutaman yön nukuttua, tulee se toteuttajakin (uniin) ja jopa päivälläkin paikalle... kiirehän ei ole.
      Jaksuja kuun vaihteeseen ja pysyhän pystyssä liikkuvassa ammatissakin!

      Poista
    3. Minulla ei tule Åbot edes mieleen, kun sehän alkaa Teellä ;D
      En ole heittänyt vielä hanskoja tiskiin, kunhan huokailen ;)

      Poista
  11. Ihana listaus! Osasin kyllä monessa kohtaa arvata jo etukäteen, että mikä on valittu sanasi.

    Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenko minä niin ennalta-arvattava? :O ;D No monet kirjaimet oli ihan selkeitä.
      Samoin sinulle! Huomenna vapaa! Saa nukkua pitkään ja Merri voi tulla herättämään.

      Poista
  12. Hienosti keksityt vastaukset! Ei tainnut jäädä yhtään kirjainta käyttämättä. :-)

    Merri syöttötuolissa. :-D Ja ilme on sellainen, että eikö sitä murkinaa rupea jo tulemaan. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki käytetty! Oli ihan kunnia-asia ;D
      Tuo syöttötuoli on Merrin kohdalla ihan huippu, kun se oikeasti tulee siihen viereen viuhtomaan siinä mielessä, josko saisi kohta jotain syötävää ;D En ole sitä kyllä siinä vielä yhtään syöttänyt oikeasti.

      Poista
  13. No heh, olipas hauskaa luettavaa! Enpä tiedä keksisinkö itse yhtään mitään noista kirjaimista; no ehkä musiikki ja Xarelto kolahtivat kuin myös kissat ja neulominen👍👍😅t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olihan tuo Xarelto sitten ihan ok valinta, kun en olisi edes ainoa, joka sen valitsee ;) Piti käydä just tsekkaamassa, alkoiko Luna Lovekivan isän nimi X -kirjaimella, mutta se kirjoitetaankin Ksenofilius ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!