maanantai 28. lokakuuta 2024

Peuraliivi

 Kesällä tein mökillä kaikenlaisia jämälankaprojekteja. Välillä virkkasin, välillä neuloin. Tuli mieleen, että olisi kiva yhdistää isoäidinneliötä neulekuvioon.  Lankojen väri oli kiva ja sopi lapsen vaatteeseen. Niinpä päädyin ensin neulomaan tuon pienen poron tai peuran, johon löytyi ruudutus Pinterestistä.  Sen jälkeen virkkasi samankokoisen palan isoäidinneliöksi.  Tässä etu- ja takakappaleen osaset, joihin lähdin jatkamaan ympärille. 


Virkkasin suoraan neulottuun palaan laajenevia kerroksia.  Vaihtelin jämälankakeriä sen mukaan, miten värejä oli jäljellä. 
Ensin ajattelin vähän lyhempää liiviä, mutta sitten tuli mieleen, että helmahörhötys olisi kiva. 


Selkäpuolelle jäi siis tuo alkuperäinen neliö, jota laajensin samaan tapaan, kuin etukappaletta. 


Muistatteko tämän limittäisen rinkulakuvion?


Se oli tästä kirjasta, jota kerran esittelin. 


Mietin, että nyt olisi aika käyttää tuota ketjutusta johonkin.  Virkkasin siis ensin pitkän pötkön limittäisiä renkaita. Niihin virkkasin vielä alareunaan muutamia kerroksia pylväitä, ketjusilmukoita ja taas pylväitä.  Oli aika vaikea saada renkaat asettumaan kiinnitysvaiheessa niin, että kaikki olivat samoin päin, kun renkaat liikkuivat mikä mihinkin suuntaan. 
Toin työn lähes valmiina kotiin päättelyä ja höyrytystä varten.   Tuo viimeistely kestikin sitten viikkokausia, tietenkin 😀
Liiviin kului jämäkeriä 142 gramman verran. En tiedä mitä lankaa tuo on. En muista enää puikko- ja koukkukokoakaan. 


Naapurin rouvan kanssa kävin katsomassa Divet Drag Shown. Se koostui Marko Vainion humoristisesta esiintymisestä eri julkisuuden henkilöinä, pääasiassa laulajina.  Mukana oli 2  loistavaa tanssijaa, jotka shown edetessä osoittautuivat myös loistaviksi esiintyjiksi. Showssa nähtiin noin 70 eri julkisuuden henkilöä. Käsittämätöntä, miten hyvin peruukit ja vaatteet muuttivat esiintyjien ulkonäköä. 
The Juttu oli se, että alussa jopa vähän haukottelin ja odottelin väliaikatarjoilua (kahvi ja Brita -kakku). Tuon jälkeen homma etenikin huimaavaa vauhtia kohti loppuhuipennusta, joka nosti meikäläiseltä ihon kananlihalle ja vedet silmiin. 10 viimeistä minuuttia silkkaa Euroviisua!!!!   TÄMÄ  oli todellinen yllätys, jota olisin katsonut vaikka koko shown läpi!  Aluksi en viitsinyt edes ottaa mitään kuvia. Havahduin shokeeraavan lopun jälkeen siihen, että minulla ei ollut kuvan kuvaa tuosta viisukolmikosta. Vielä ehdin!  😄
Keskellä Ukrainan Verka Serduchka ja reunoilla tanssijat esittämässä Suomen viime vuoden esiintyjiä. Ihan paras hetki oli, kun Itävallan viisuvoittajaa Conchita Wurstia näytellyt Marko esitti Rise like a Phoenixin. Wau! 


Tästä se taas lähtee uusi viikko etenemään. "Huikea" alku oli ainakin tämän päivän työrupeama, jonka jälkeen olen vain iloinen, että selvisin "hengissä" ( toivon mukaan myös asiakkaat...).  Huomenna uusiin koitoksiin uusin voimin 😅
Mahtiskaa maanantaita juuri Sinulle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!