maanantai 21. lokakuuta 2024

Kävelyllä

 Vihdoinkin voin sanoa käyneeni kävelyllä, kuten Villa Emilia blogissa heitettiin haasteeksi.  En ole viime aikoina jaksanut/ viitsinyt paljon lenkkeillä. Kävelyllä käyminen on kuitenkin paljon kevyempi  juttu, kuin lenkkeily, joten sen onnistuin tekemään. 

Ensin laskeudutaan lenkkarit jalassa kodin rappuset alas ja ihmetellään kukkaa, joka sinnikkäästi luo väriloistoaan syksyksi taipuneeseen kesään. 


Asumme kahden tien risteykseeen jäävässä kulmassa. Yleensä lähden autolla tuohon toiseen suuntaan, mutta kävelylle voi lähteä  tänne alas päin, jossa pääsee pyörätietä pitkin oikaisemaan toiselle tielle.  Viimeinen katsaus omaan pihaan, jossa miehen kesäauto edelleen kököttää siinä uskossa, että syksy ja talvi on peruttu.


Hiekkaisen pyörätien alkupäässä on mutka....



.... joka kaartuu pitkähköksi suoraksi. 


Eipä mennäkään sinne, vaan poiketaan polulle. 
Huomioittehan kirkkaan, aurinkoisen ilman! 


Polku on kyläläisten useasti käyttämä, koska näkyy näinkin selkeänä lehtienkin alta. 


Hetken päästä ollaan jo joen rannassa. Satunnaisia veneitä on siellä täällä. 


Laituri on aivan lehtien peitossa. Piti kokeilla, onko se liukas, että en putoaisi jokeen.  


Siellä Kymijoki virtaa alas päin tyynen näköisenä pinnaltaan. 


Yläjuoksulla  näkyy Voikkaan silta, josta olen kirjoitellut TÄÄLLÄ.  


Koivujen reunustama polku jatkuu joen suuntaisesti alajuoksuun päin.  Näyttää ihan joltain satumetsältä, vai kuinka? Missä piileskelevät haltijat ja menninkäiset?


Ylitetään jonkinlainen oja. Joku on päättänyt rakentaa pienen sillan, josta päättelen, että polku on usein käytössä. 


En oikein tiedä, mistä ojan vesi saa alkunsa. Tuleeko se jostain jokea kohti, vai onko jokivesi valunut ojaan. 


"Onko vastahasi koskaan tiellä Pitkäsääristen, 
tullut pitkäsääri mies ja vaimo pitkäsäärinen?"
(Fröbelin Palikat)


Palataan tielle. Yksi ärsytyksen aihe  pilaa päiviäni silloin tällöin. Se on tämä valokuitukaivelu. Äkkiäkös tästä kävellen kulkee, mutta autolla pitää hidastaa lähes seisahduksiin, kun asfaltti on rikottu niin terävästi.  Meidän omalla tiellämmekin on vastaavia tällä hetkellä.  Töissä näihin törmää vähän väliä ja minulta hajosi rengaskin viime kesänä.  Kestää tosi kauan, ennen kuin nämä aukot täytetään asfaltilla.   


Yritetään palautua zen -tilaan äskeisen purkauksen jälkeen. 
Leikkikentällä ja matonpesupaikalla ei ole ketään.  


Vihdoin koitti määränpää, eikä tämäkään postaus ilmesty ilman eläinten kuvia 😄
Koko vierailun ajan yritin saada kuvaa, mutta  kumpikaan ei ollut paikallaan. Vasta lähtiessämme istuivat touhuamiseen väsyneinä ovella hyvästelemässä. Unna istumassa ja Ruut makaamassa. 


Malla -kissa näyttää vasemman sivuprofiilinsa. 


Mikon parempi kuve on oikea kylki. Se jopa kääntyi katsomaan, kun kutsuin sitä nimeltä. Kissat osaavat poseerata!  Nyt ei häslätä, nyt kuvataan!  😺😺


Täältähän piti sitten vielä kävellä kotiinkin.....  😂

9 kommenttia:

  1. Oi että kuinka ihana postaus ja hienot maisemat!
    Kymijoki! Siitä tuli kerran jokin TV-ohjelma ja vasta silloin ymmärsin kuinka komea ja mielenkiintoinen se on. (En tiedä olinko nukkunut koulussa maantiedon tunneilla vai mitä...)
    Kaunis pihakukka ja suloisia karvatassuja myös. <3
    Lämmin kiitos osallistumisesta haasteeseen. Toivottavasti näemme saman reitin marraskuussa! :)
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kymijoki näyttää niin kauniilta!
    Koska minulla on koirakuume, niin totean että ihanat koirat! On komeat kissatkin, mutta niitä en voi suunnitella omaan perheeseeni.

    VastaaPoista
  3. Eläimet onkin suloinen huipennus juttuun.

    Vaihtelevia mieltä virkistäviä kävelymaastoja, tämä on kiva haaste!

    VastaaPoista
  4. Olipa hyvä kävelylenkki, kiitoksia! Ihan virkistyin, ainakin mieli virkistyi. Olin näkevinäni yhden menninkäisenkin koivun takana, eiköhän se sieltä kurkannut, tuskin vanhat silmäni kovin pahasti valehtelee. Kissat osaa näköjään poseerata, ne on niin ylväitä. Meinasinkin juuri ajatella, että kai sinä vielä kotiinkin kävelit.

    VastaaPoista
  5. Tässähän tuntee itsekin käyneensä reippaasti kävelyllä! Vaikka oikeasti tuli autolla kotiin sohvan nurkkaan istumaan. No, töissä sain rampata pitkin käytävää ihan tarpeeksi. Aurinkoisia syyskävelyitä jatkoonkin toivottaa Saukkis

    VastaaPoista
  6. Tuolla se on se menninkäisen parta, tuolla viidennen koivun takana, katsopa tarkkaan 😉 - ja toisellakin puolella vilahtaa selvästi pari menninkäistä; kyllä ne siellä on, keijut myös.
    Kymijoella olen tiedätkös ollut uistelemassa, Mankalassa, siellä oli meidän venepaikka ja soutuvene. Mursu antoi virvelin minulle ja souti itse, voimalaitokselta kauas pois päin. Ja sain ison vonkaleen ja Mursun kehut päälle 🐟
    Ihania maisemia, mielelläni lähtisin koirakavereidesi kanssa lenkille noihin maisemiin - niin ihania ovat Unna ja Ruutkin!

    VastaaPoista
  7. Kivat lenkkipaikat sinulla ja tuo koivikko on kyllä ihana. <3 Täällä päin on myös noita kuitukaiveluja ja ihan samat ongelmat niiden kanssa.

    VastaaPoista
  8. Kiva retki oli. Kiitos, kun saimme kulkea kanssasi ja tutustua ympäristöösi.

    VastaaPoista
  9. Sinulla on hienot kävelymaisemat. Rauhallista, kaunista, vettä, metsää, erilaisia puita. Valkoisten koivunrunkojen reunustama polku, todella kuin satumetsä. Keväällä, hiirenkorvien aikaan siellä on takuuvarmasti keijuja.
    Meillä valokuitu vedetiin likimain fiksusti. Jäljet korjattiin nopeasti, eikä isoja vahinkoja tullut mihinkään. Ihmetystä aiheutti se, että aluetta remontoitiin kahden vuoden ajan ja lopuksi kaikkialle laitettiin uusi asfaltti. Vajaan puolen vuoden päästä ensimmäinen valokuituyritys kairasi uuteen asfalttiin uran. Onneksi se oli hyvin kapea, mutta miksi ihmeessä kaivantoa ei voinut tehdä samanaikaisesti kunnan putkiurakoiden kanssa?
    Sinulla on lukuisia ihania eläinystäviä lähipiirissäsi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!