lauantai 19. lokakuuta 2024

Aika vaihtaa parempaan

Kissojen hammashoidon jälkitarkastus on tehty ja on lupa syödä kuivaruokaakin.  Vaikka lääkärireissu ei ollut kovin mieluinen kummallekaan kissalle, olivat nappulat kuitenkin Merrin elämän täyttymys. 


Minulla on ollut villasukkakausi jo useita kuukausia, jos lie ollenkaan edes katkennut kesän aikana 😂
Tällä hetkellä mieluisimmat sukat ovat olleet nilkkasukat, jotka ovatkin olleet ahkerassa käytössä.  Vähän ovat nyppyyntyneet, mutta ei se ole menoa haitannut. 


Katsotaanpa sitten pohjapuolta.... 😦
Reippaasti heiluvat puikot tämän tästä, mutta omissa jaloissa on jo täysin risat ja hiutuneet sukat. 


Huhtikuussa 2023 yksi meidän Kässäklubin tuttu laittoi minulle kuvan kissasukista.  Ne jäivät jostain syystä mieleen, vaikka en käynyt niitä neulomaan vielä pitkään aikaan. Kerran, kun ei ollut tietoa, mitä tekisin, aloitin näitä sukkia nk. reissuneuleena. 


Jo puolen vuoden kuluttua sain sukat valmiiksi! 😂 Näissä taisi olla erityisen iso työ. 
Mustassa langassa nuo kissankarvat näkyvät erityisen hyvin. Onneksi sukkien aihekin on kissa, joten kissankarvat vain lisäävät aitoutta. 
Lanka on Nallea, jota kului 60 grammaa, puikoilla numero 3.  Sukat ovat minun jalkaani, eli kokoa 38.  Alkuperäisessä kuvassa värit olivat vastakkaiset toisessa sukassa. Minä halusin kuitenkin kaksi samanlaista sukkaa. 


Kun palelee, laitetaan sukat. 


Jos se ei auta, laitetaan niiden päälle villasukat. 


Frodo ei paljon nappuloista välittänyt, vaikka oli ollut pari viikkoa taukoa. Hitaasti se ilmestyi paikalle katsomaan, että mitä täällä tarjoillaan.  Frodo nukkuu usein yläkerran rappujen yläpäässä superlonien päällä. Tuolla on ns. käsityöhuoneeni, joka on ottanut minusta niskalenkin jo jonkin aikaa sitten...    Se kaipaisi siivousta, mutta en tiedä, mistä voisi edes aloittaa, kun lannistun jo katsomisesta 😉


Merri on niin muru, kuten Frodokin 💕
Seuraava hammashoito vajaan vuoden kuluttua kummallekin. 


Joululahjasukat etenevät hissukseen. Vaikka aloitin mielestäni tänä vuonna jo ajoissa, olen silti jotenkin myöhässä, ainakin tuntuu siltä.  Niin monet sukat on vielä tekemättä.  Haluan antaa kaikille läheisilleni sukat tänäkin vuonna. Eilen valmistuivat yhdet aika suuritöiset. 

Mukava aurinkoinen päivä tänään. Ajeltiin äidin kanssa maatilatorille. Tehtiin pienet ostot ja juotiin hyvät kahvit.  Vapaa viikonloppu tuntuu nyt jotenkin erityisen mieluisalta. 

Aurinkoista päivää juuri Sinulle!

4 kommenttia:

  1. Kiitos aurinkoisen päivän toivotuksesta. Täällä on täydellinen sumupäivä, vaarojen rinteetkin piilossa, ei näy yhtäkään. Sinun toivotuksesi ja aurinkoinen postauksesi sai vat päivän paistamaan minullekin.
    Ihan ekaksi, sinun täytyy parsia nuo sukkien kantapäät. Nuo sukat käy sitten vielä pitkään jalan lämmittiminä. Kissasukat sopii nappiin sinulle.
    MIten kissojen hampaita hoidetaan ? Frodo ja Merri ovat kai niin tottuneet hammashoitoon, etteivät ole moksiskaan? Ja muuten, vapaata viikonloppua ei kannata tuhlata käsityöhuoneen siistimiseen. Sata kertaa mukavammin teit lähtiessäsi äidin kanssa reissuun.
    Vietä yhtä rentoa viikonloppua edelleenkin.

    VastaaPoista
  2. Ensimmäistä kuvaa ei voi katsoa ilman, että tulee vastustamaton halu rapsuttaa... <3 Repolaisen värihaastetta ajatellen, sinulla on ihan parasta harmaata siellä.
    Nuo rikkinäiset sukat ja sotkuinen huone voisivat olla täältä. Tulevalla viikolla on pakko yrittää saada hieman järjestystä aikaan.
    Leppoisaa lokakuista viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. "Suutarin lapsella ei ole kenkiä" -sanonta pätee näköjään kutojiinkin. Hiituneissa villasukissa itsekin liian kauan kuljen. Kumma, miten vaikea on tehdä itselle sukkia. Tai ottaa valmistuneiden pinosta nätit omaan käyttöön.
    Jouluun on vielä aikaa, mutta silti alkaa olla paineita saada luvattuja lahjasukkia valmiiksi. Pitkän kesätauon jälkeen sukkatuotanto on käynnistynyt, mutta kiinnostusta on toistaiseksi enimmäkseen perussukkiin muutamilla raidoilla maustettuna. Nuo kissasukat keltaisivat minullekin. Jaksaisinkohan ryhtyä niitä tekemään?
    Aivan ihanat kuvat molemmista kissoista jälleen kerran. Täällä ruudun toisella puolella lähti oitis käyntiin kissalässytys. Hyvä, ettei ole muita kuulemassa. Niin se vain on, että vaikka kissa lähtee talosta, sydämestä ei koskaan.
    Ensimmäinen viikonlopun päivä auringosta nautittuna. Toinen vielä jäljellä. Kivaa sunnuntaita sinulle ja kissoille!

    VastaaPoista
  4. Ensimmäisestä kuvasta ajattelin, että nyt on sinun värihaaste päivityksesi vuoro, mutta eipä ollutkaan vielä.
    Sukkasi rupesivat hymyilyttämään ja toivat muistoja mieleen: tuohon meidän perheen miehet tuhahtaisivat, että ihan hyvät sukat vielä, vasta just ja just sisään ajetut. Ja onhan niissä hyvät varret!
    Että älä huoli, kyllä niillä vielä näillä lämpöisillä syyskeleillä kepsuttelee.
    Rapsutuksia Frodolle ja Merrille ja aurinkoista sunnuntaita koko klaanille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!