lauantai 3. elokuuta 2024

Sinitiaiset

 Muutaman kuukauden pikkuhiljaisella näperryksellä syntyivät nämä Sinitiaiset. 


Malli on Lumi Karmitsan kirjasta.  Hänellä on valtavasti houkuttelevia malleja, kun vaan ehtisi tekemään. 😄 Ostin kirjan blogitietojeni mukaan jo pari vuotta sitten. Yhdet sukat olen aiemmin näistä tehnyt. 



Lanka on Novitan Venlaa.  Sukat neulottiin kahdella värillä (joita sattui kotoa löytymään). Sininen ja valkoinen on päälipistelty.  Oikean ja vasemman jalan kuviot ovat peilikuvina. Lankaa kului 91grammaa. Neuloin 2½ puikoilla.  Sukat ovat kokoa 38-39.



Kantapää on raidoituksineen normaalista poikkeava. Tehdään ensin suora lappu ilman mitään kantakavennuksia. Sitten keräillään silmukoita sivuilta raidoitusten mukaisesti ja kavennellaan kaavion ohjeen  mukaan, jatkaen samalla lintukuviointia. 


Tykkään tuosta takaosan kuvioinnista tosi paljon.   Oikeastaan tykkään kaikista malleista, joissa takana kulkee joku pitkänomainen kuvio  muusta kuvioinnista poiketen. 
'

Syksy tuo taas soittoharjoitukset tullessaan. Kesän laiskuustauko pitää loppua ja kotona täytyy harjoitella, vaikka ainoa, joka sitä vaatii, on minä itse.  Kerran minulla oli huilu mökillä mukana. Telinettä ei ollut. Onneksi mökillä on muut keinot 😄
Eilen en ilennyt soitella, kun molemmin puolin oli naapureissa porukkaa. Tosin kotiin lähteissäni totesin, että toisella puolella on bileet meneillään ja musiikki sen mukaista. No ei se musiikki minua häirinnyt. Piti lähteä jo muutenkin kotiin.  Joku kehveli oli vaan piilottanut silmälasini, joiden puuttumisen huomasin vasta, kun olin jo pihatiellä menossa.  Aika kauan siinä jo vähän tuskissani niitä etsin, ennen kuin löysin. En edes muistanut, milloin olin niitä viimeksi käyttänyt. Tarvitsen kyllä jatkuvasti silmälaseja, mutta pärjään melko hyvin ilmankin, jos ei tarvitse nähdä kovin kauas 😂



Haminan Tattoo -vuosi on taas meneillään. Tänään pääsen minäkin soittoa ihmettelemään.  Naapurin kanssa aiotaan mennä mukaan varuskuntasoittokuntien tunnelmiin. Meillä on liput klo 14 Marssishowhunkin.  

Rytmikästä päivää juuri Sinulle! 

33 kommenttia:

  1. Erilaiset sukat. Kirjan kannen sukista tuli tietysti mieleen eräs Repolainen, heh. 😀
    Olen iloinen puolestasi, että pääset seuraamaan Hamina Tattoo'ta. Toivottavasti sieltä televisioidaankin jotain, vaikka tunnelma paikan päällä on toki ihan eri. Nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräs Repolainen minullekin tuli mieleen :) Ehkä kannen kuvan takia olen alun perin kiinnostunut, tai sitten ihan vaan siitä tiedosta, että Karmitsan mallit ovat aina upeita.
      Tänä vuonna tunnelma Haminassa oli poikkeuksellisen vetinen ;D Vettä tuli heti aluksi kuin Esterin peestä. Onneksi marssishow oli telttakatoksen alla (Bastion).

      Poista
  2. Voi hyvänen aika, miten suloiset sukat! Ja taidokkaat. Takakaistale on tosiaan erittäin kaunis. Jännä kantapää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karmitsan mallit ovat lähes poikkeuksetta tosi hienoja. Ohuella langalla ja kuvioinnilla neulominen pitää aloittakin sillä asenteella, että tässä nyt menee hetki. On kiva nähdä, miten kuvio lähtee muotoutumaan. Kantapää oli aika haastava, ennen kuin tajusin. Kirjan kaikissa malleissa on sama yleisohjeistus, vain kuviot vaihtelevat.

      Poista
  3. Oih miten ihanat sukat ! Osaat kyllä taitavasti tuon päällepistelyn; menee ihan täydestä :-).
    Ihan huomaamattani laiskistuin mökillä huilun soitossa vaikka huilu lähes joka paikassa on mukana. Välillä ei tullut edes koottua vaan kuljetin sitä eestaas. Eilen ryhdistäydyin minäkin :-). Jos meinaa nimittäin tunnit aloittaa syyskuussa ja läksyjä on kesäksi ollut ihan riittämiin.
    Hätä keinoo keksii kun ei ole nuottitelinettä. Kari "rakensi" Koskelossa varsin järeän systeemin siihen tarpeeseen :-).
    Mukavaa marssimeininkiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ai päälipistely ;D No sitä nyt on niin vähän, että minullakin sujuu. Vähänkään isommat on aina hankalia.
      Soittaminen on kivaa, mutta ihmettelen, miksi kuitenkin pitää aina ryhdistäytyä. Millään ei haluaisi mennä toisten eteen huonosti valmistautuneena. Tuo vaatii kuitenkin säännöllistä soittamista äänen pysymiseksi hyvänä. Huonolla puhalluksella soittaminen on suorastaan tuskastuttavaa. Kaikesta harjoittelusta huolimatta välillä on päiviä, jolloin ei vaan suju. Vähän niin kuin henkimaailman juttuja ;)

      Poista
  4. Ja jälleen kerran ihanat sukat 💕💕
    Nyt sanon ihan suoraan, että olen kade, kun pääset paikan päälle Hamina Tattoo Marssishowhun - toivottavasti ajatukseni lentää sinne luoksesi: NAUTI ❤️❤️
    (minä niin haluaisin sinne, mutta ei ole kaveria ketä se kiinnostaisi 😳)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ajattelin sinua Haminassa :) Erityisesti marssishown aikana. Oli todella upea. Aiemmin päivällä puistokonsertissa USA:n orkesterin soittama Finlandia sai silmät hikoilemaan, vaikka vettä riitti jo rankkasateenkin takia ihan tarpeeksi. Minä olisin mennyt yksinkin, mutta kaverin kanssa on mukavampaa jakaa kokemus.

      Poista
  5. Vau,taas on sukkamestari kutonut upeat sukat🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnittelijamestari Karmitsan sukista tulee helposti upeat :)

      Poista
  6. Tosi somat sukat, sekä edestä että takaosan kuviointi. Olisit vaan harjoitellut soittamista. Luultavasti naapurit olisivat ilahtuneet musiikista. Vai on kehveli teilläkin käynyt. Meillä se käy piilottamassa silmälasien lisäksi kaikkea muutakin kuten sakset, avaimet, kännykän ym. Rasittava tyyppi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli sen verran nuorta porukkaa, että klassiset etydit, sen enempää kuin Toivelaulukirjan kappaleetkaan eivät ehkä olisi innostaneet ;D En oikeasti tiedä miten paljon soitto kuuluu ulos mökistä, mutta jotenkin tuo ajatus kuitenkin hillitsi.
      Olin silmälasien kanssa jo aivan hämmentynyt. Ei ollut mitään muistikuvaa, missä ne olisi viimeksi olleet päässä. Mietin jo, onko minulla kotona vanhat silmälasit helpossa paikassa, vai pitääkö ostaa uudet lasit. Olin laittanut ne saunalla aivan epätavalliseen paikkaan. Yleensä tavarat löytyvät, kun muistikuva niiden viimeisestä nähdystä paikasta palajaa... jos palajaa ;D

      Poista
  7. Todella ihanat. Sinitiainen on lenpilintuni ja ilahdun aina kun ne tulevat ruokintapaikalle syömään.
    Lumi Karmitsan malleja rakastan yli kaiken.
    Ihanaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä mallit ovat todella ihania. Taidokkaita ja yksityiskohtaisia. Mukava neuloa.

      Poista
  8. No nyt on kyllä niin upeat sukat ettei tosikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeista malleista on mukava neuloa :) Seuraavat jo tulossa :)

      Poista
  9. Lumi Karmitsalla on ihania ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Vaikeinta on valita, minkä seuraavaksi neuloisi :)

      Poista
  10. Kauniit sukat - itsekin olen jo hankkinut lankoja varastoon syksyä varten jos taas innostuisi jotain kutomaan !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puikot heilumaan vaan! Ota varaslähtö neulomiseen :)

      Poista
  11. Jos jossain, niin sinitiaissukissa pienet "väripilkut" tekee todella vaikutuksen....
    Mulla on sen seitsemät Repolaissukat - mutta nuo puuttuu... ja tullee puuttumaankin, mulla ei vaan kertakaikkiaan riitä maltti noudattaa jotain kirjoneulemallia - ihailen malttiasi ja sitkeyttäsi!! Tattoo oli varmaan vaikuttava paikanpäällä - ihanaa että pääsit sinne!Onnellinen hymy kasvoilla lienet jo paluumatkalla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa ;) Tulin just sinun blogista ;) Päälipistot todella tekevät lisäefektiä moneen juttuun. Pienet väripilkut, isot vaikutukset.
      Eilen jo illalla palailtiin, eli päivän reissu. Oli tosi hienoa. Laitan huomenna muutaman kuvan tänne blogiin.

      Poista
  12. No onhan siinä taas upeat sukat! <3 Mäkin muuten tykkään sukkamalleista, joiden takana on "jokin juttu". Mulla tosin se juttu ei ole kirjoneuletta vaan esim. jotain pitsineuletta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt jään tietysti miettimään, minkälaisissa sukissa on pitsineuletta takana. Varmasti sellaisiakin malleja on :) Juoni oli joka tapauksessa se, että takana on jotain. Tai sukassa on joku muu poikkeava jippo.

      Poista
  13. Sinitiainen tulee tosi kauniisti esiin tuosta aivan muun värisestä pinnasta. Kauniit sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienillä väriefekteillä on suuri vaikutus. Näin pieniin jälkipistoihin minäkin kykenen hermostumatta ;D

      Poista
  14. Oo, mitkä söpöt sinitiaiset!

    VastaaPoista
  15. Onpa upeat sukat. Nämä eivät kuulu piiloon, ei kenkien sisään, vaan polleasti jalat ojennukseen ja sukat näkyviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaa! Ihana malli ja hieno neuloa. Ohuemmalla langalla kuviotkin ovat yksityiskohtaisempia.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!