maanantai 12. elokuuta 2024

Koukuttavaa

Mökillä on kesän aikana tullut neulottua kaikenlaista.  Pipot oli jo virkkaamalla tehty ja koukku jäi käteen vielä senkin jälkeen.  Pinterestistä löytyy aika hauskoja ideoita. Niitä voi toteuttaa ainakin pienessä mittakaavassa, jos on rajoitettu määrä lankaa tarjolla.  Puuvillalankoihin tulee harvoin koskettua, mutta nyt nekin saivat osaltaan kyytiä. 


Talouspaperille piirtäminen on ihan hyvä vaihtoehto, jos ei ole muuta lähellä 😄 
Löysin tällaisen kaavion, jonka mukaan oli virkattu tuollaisia lyhyitä nk. liivejä.  Minulla oli lanka sen verran ohuempaa, että lisäsin joka sivulle 8 aloitusketjusilmukkaa.  Sen päälle sama määrä pylväitä ja tuleviin kulmauksiin 3 ketjusilmukan lenkki.  Seuraavalla kerroksella lenkkiin virkkasin 2 p+3kjs+2p.  Näin tekele alkaa suurentua. 



Koukku taisi olla 3½ ja lankaa kului vaivaiset 109grammaa! 


Lanka ei siis voinut olla pelkkää puuvillaa, koska oli niin kevyttä. Tässä kerässä oli vyöte, muissa ei ollut. Osa oli jopa hieman ohuempaa, mutta ei haitannut.  


Aluksi oli tarkoitus tehdä lyhyempi versio, mutta lankaa tuntui riittävän, joten jatkoin vielä jonkin matkaa.  Lopuksi virkkasin vielä tummansinisellä kerroksen pieniä ketjusilmukkalenkkejä reunojen ympärille. Alahelmaan sain pujoteltua näihin lenkkeihin hapsut.  Liivi on tarkoitettu tyttöselle, mutta voisihan tällaisen tehdä aikuisellekin.  Olen oikeastaan havahtunut Pinterestiä selatessa siihen, että kaikenlaisista neliöistä yms. saa tehtyä muuntelemalla vaikka minkä muotoisia juttuja. 


Nyt pitää oikein suurentaa tämä alakuva, että virhe kävisi vielä kirvelevämmäksi!  Yhtenä iltana leikkasin innoissani loput langat hapsuiksi. Ajattelin, että aamulla laitan hapsut kiinni.  Virkatessa oli  tunne, joka aina tulee jämälankahommissa, että riittääköhän lanka loppuun asti....  
Todellakin riitti! Ja nämä reppanat, pätkityt langat jäivät yli!  Niin paljon niitä näytti olevan, että otin ne vielä talteen 😅 Jos vaikka johonkin joskus laittaisi taas hapsuja....


Tuo aiempi vuodatukseni ikävistä kommenteista face -sivun videoihin oli kai vaivannut minua oletettua enemmän.  Nyt taidan päästä taas niistä yli...    Kiitos teidän mukavien kommenttienne!  Olette kyllä bloginpitäjälle sen suola ja sokeri 💖 Kiitos! 

36 kommenttia:

  1. Onpa suloinen, eikä turkoosi tuossa haittaa yhtään.. ♥ (Toinen lempiväreistäni!) Riittäisikö nuo pätkät lapsen sukanvarteen niin, että solmii joka kierroksella pitävästi yhteen ja jättää päät hapsuriviksi sivulle tai taakse?
    Kommentit blogissa ovat tosiaan sokeri ja suola, kuten kirjoitit. Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näetkö siis turkoosin? Minulla herää taas epäilys, että näen eri tavalla kuin muut 😅 Näen vaaleansinisen. Kuvakin voi valehdella, mutta minulla on jo olemassaolevaa värisilmäpoikkeavuutta ainakin perheen mielestä ❤️
      Tuossa hapsusukassa on ideaa! Pitää laittaa mietintään.
      Kivaa alkuviikon viikonloppua! Minulla nimittäin 2 vapaata edessä työpäivien jälkeen. Vähemmästäkin menee päivien suhteen nuppi sekaisin 🫣

      Poista
    2. Kyllä minä näen sen turkoosina. Mukavia vapaita!

      Poista
  2. Todella soma liivi! Kauniit hapsulangat tarkasti talteen, löydät niille kyllä käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Pienille on kiva tehdä vähän persoonallisempia juttuja.
      Mies ihmetteli, aionko tosiaan säästää pätkät 😅 Ei taida oikein ymmärtää jämäilyn ydintä.

      Poista
  3. Ihana hapsuliivi. Väritkin ovat kivan raikkaat. Varmaan tyttönen tykkää hapsuista, nehän heilahtavat kun vähän kääntyilee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapsut tekee pikkuliivistä persoonallisen. Tuossa iässä ei vielä mieti, onko tyyli sama kuin muilla.

      Poista
  4. Ihana pikku pusero! Voi ei noita langanpätkiä :-D Pääset niistä kyllä nopeasti eroon tekemällä vaikka kolme tupsua avaimenperiksi tms. Niin ei jää vaivaamaan aiheuttamaan unettomia öitä ;-)
    Kommentit ovat kyllä tosi tärkeitä! Vaikka ei tunneta livenä, on täällä jonkinlainen ystävien verkosto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritä siinä sitten käyttää jämät hyödyksi, kun ensin leikkaa mojovan pätkän lankaa silpuksi 😅
      Ihan tosi juttu että monista blogituttavuuksista on tullut ihmeen läheisiä. Samanhenkisyyskin varmaan vaikuttaa. En ole läheskään kaikkien oikeasti tapaamieni ihmisten kanssa samalla tuttavuustasolla.

      Poista
    2. Yritä siinä sitten käyttää jämät hyödyksi, kun ensin leikkaa mojovan pätkän lankaa silpuksi 😅
      Ihan tosi juttu että monista blogituttavuuksista on tullut ihmeen läheisiä. Samanhenkisyyskin varmaan vaikuttaa. En ole läheskään kaikkien oikeasti tapaamieni ihmisten kanssa samalla tuttavuustasolla.

      Poista
  5. Ihastuin täysillä tuohon liiviin. Siinä on juuri sopivasti leikkisyyttä ja on takuuvarmasti pikkuneidin mieleen. Talouspaperikaava :-)).
    Hyvä jos pääsit jo yli noista ikävistä kommenttijutuista. Blogia pitää saada kirjoittaa hyvällä mielellä eikä mieltä saa jarruttaa mitkään turhanaikaiset tyhmät arvostelut.
    Mukavia vapaapäiviä toivotellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa on minusta yksinkertainen ja nerokas tekniikka.
      Kai sitä pitää olla joskus vähän mielensäpahoittaja 🫣 Sellainen tympeä tunne jäi nyt niistä videopätkistäni. Mietin uusia pätkiä tarkemmin, voiko niistä joku hermoilla ja laitanko äänellä vai ilman kun sekin jotakuta harmitti. Onneksi on tämä blogi, joka on kaiken muun isä ja äiti 😄

      Poista
  6. Onpa kivan näköinen hapsuhelmainen liivi, siinä on vähän retro meininkiä. Nyt sinulla on hyvä syy tehdä lisää jotain hapsullista, kun langatkin on valmiina pätkinä. Talous paperista on moneksi. Työkaverini teki joskus pari muistiinpanoa käsipyyhepaperiin, kun kesken palaverin tuli mieleen jokin tärkeä hoidettava asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talouspaperi on hyvä kirjoitusalusta, jos ei mene vahingossa sitten niistämään siihen 😅

      Poista
  7. Ai että mikä liivi ja vielä tyttöselle! Tulee olemaan haltioissaan tällaisesta inkkariliivistä🤗🥳 Onneksi sinulla on nyt hapsuja valmiiksi leikattuna, jos vaikka innostut tekemään liivin aikuisellekin. Minulla on varastossa ihan muutama puuvillalanka, joista piti tehdä tiskirättejä, mutta yllätys yllätys, inspis katosi😅Olenkin miettinyt, mitä niistä tekisi ja nyt tuli mieleen, että josko tosiaan värikäs liivi😎
    Minä voisin sanoa vaikka kuinka paljon näistä ikävistä kommentoijista, mutta lopputulemani jokaisen ajatusriihen jälkeen on edelleen se, että huonosta itsetunnosta johtuu ja se sitten ilmenee monenlaisena käyttätymisenä. Minulla on ollut paljon aikaa pohtia ihmisten käyttäytymistä ja olisi paljon sanottavaa, mutta jätän toiseen kertaan😇😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihin se inspis aina katoaa, kun pitäisi alkaa toimintaan!? Moni juttu hautautuu, kun ei sitten kuitenkaan viitsi aloittaa. Kaikenlaista tekosyytä löytyy jarruttelulle.
      Tapasin järkyttävää käytöstä töissä äskettäin. Tyytyväisenä voin todeta, että pysyin aika coolina loppuun asti, näin kun oltiin kasvokkain.
      Kyllähän tuollainen pistää miettimään, millainen on oma olo, jos kaikki on aina negatiivista. Toivon itse osaavani asennoitua elämään positiivisemmin. Tai mitä jos sitä ei itse sitten huomaakaan? Vain muut 🤔

      Poista
  8. Miten suloinen liivi. <3

    Mulla on kanssa talouspaperi käytössä, mutta lähinnä silloin, kun teen Pikkikselle paitaa. :-D Ja nyt ei tartte enää uutta talouspaperiakaan, kun sain piirrettyä ihan viralliset paidan kaavat (sille talouspaperille kumminkin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talouspaperikaava on ainakin vartaloon mukautuva sovittaessa. ☺️

      Poista
  9. Aivan ihanasti siellä koukkuiltu - hih... mullakin ollut parina iltana koukku kädessä, kun ei puikoilla onnistunutkaan tekeleeni, jonka piirsin ruutupaperille... oliskohan auttanut talouspaperi - luova olet kaikella tapaa!! Syötävän suloinen neule... heh, eikun siis virkkaus/koukkaus neidille. Voisko pätkistä kutoa - siis ei puikoilla, vaan miten sen nyt sanoisin, laittaa loimilangat jonkun pahvin päälle ja sitten pujotella nuo pätkät pannualukseksi, alustaksi tai jotain siihen suuntaan.
    Värit on muuten niin-niin mun mieleen... joten mökillä tai jossain veden äärellä näkisin mieluusti tuollaisen alustan tuomassa kesähetken tunnelmaa.
    Pois mielestä tylsät kommentit - ihme huhuilijoita ja joka asiaan puuttuvia tuntuu riittävän... mikähän niillä oikein on, kun eivät osaa mitään kivaa/kaunista/kannustavaa suustaan/peukaloistaan päästellä... taitaa olla tekemisen puute - kun peukaloillaan ei synny oikeasti mitään itselleenkään mielekästä....
    Iloisia ja värikkäitä aikoja elokuuhun... venetsialaisiako aikoja sit elellään, mistähän sekin on tullut??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talouspaperi olisi taatusti ainakin kadonnut nopeammin, jos homma olisi mennyt pieleen. Kuten tuolla jo kirjoitinkin, pitää pitää varansa, ettei vaan pyyhi nenäänsä ohjeeseen ;D
      Ehdotuksesi kuuluu taas ehdottomasti kokeiltaviin juttuihin. Näitä ideoita vaan tuppaa olemaan aina enemmän, kuin mitä lopulta toteutan. Mihin ne oivat ideat sitten aina joutuvatkaan, kun niitä eniten tarvisi. Pitäisikö niille tehdä muistivihko?
      Minä en yleensä tylsistä kommenteista juuri perusta. Vaan kun ne tulevat sillä muutenkin apealla hetkellä, niin sitten jäävät kaivelemaan. Huomasin tosiaan töissä, että kestän kasvokkain vaikka mitä kuraa, mutta näköjään en somessa, vaikka voisi olla päin vastoin.
      Meillä ei ole ikinä vietetty venetsialaisia. En oikein kunnolla edes tiedä, mitä ne ovat ;) Viime yönä tuijoteltiin äidin kanssa taivaalle mökkimaisemissa. Ei ollut turhia katuvaloja häiritsemässä. Minä näin yhden kunnon tähdenlennon! Oli niin nopea, enkä ollut valmistautunut toivomaan, joten jälkikäteen lausuttu toive saattoi mennä hukkaan?

      Poista
  10. Onpa kaunis liivi! Tekisi mieli kokeilla mutta kun,, virkkaaminen ei oikein onnistu tunnottomiensormieni syystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kun poikkesit kommentoimaan :) jos ei onnistu virkkaaminen, niin sitten pitää tehdä sitä, mikä onnistuu :) Uusia kokeiluja vaan kehiin, tai sitten vanhojen pariin, jos ne tuntuvatkin mieluisammilta.

      Poista
  11. Waude miten ihana ja onpas raikkaat värit. Tykkään myös noista hapsuista ja oi miten ihanat napit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli monta niin kivaa ja yksinkertaisesti toteutettavaa juttua. Oli kiva virkata pitkästä aikaa!

      Poista
  12. Raikas väriyhdistelmä liivissä. Söötti muutenkin, ja käytännöllinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikas ja just se, mitä mökin pussista löytyi :) Alle joku paita ja menoksi.

      Poista
  13. Voi miten suloinen🥰
    Kyllä sinun pikkuinen on onnekas kun olet noin taitava. Ihanat nuo hapsut.
    Pirteä ja raikas.
    Muistan niin kun olin lapsi ja tätini virkkasi minulle hapsu pontson ja olin niin onnellinen,
    kun oli hapsut🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli äidin koneella neuloma, oranssinsävyinen poncho, jossa oli hapsut ;)
      Nämä minun jutut on sellaisia, että teen, mistä itse innostun. Aika näyttää, innostuuko niistä kukaan muu ;)

      Poista
  14. No nyt on söpö mekkuli (ihan ite keksin sanan).

    VastaaPoista
  15. Ihanan suloinen liivi! Varmasti mieluinen saajalleen. <3
    Minäkin olen tänä kesänä virkannut, mutta paljon yksinkertaisempia juttuja.
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti on mieluinen. Oli ehkä vielä himpun iso, mutta onneksi niin päin.
      Enempi tulee aina neulottua, mutta tänä kesänä minäkin olen jostain syystä virkannut enemmän, kuin yleensä.
      Maanantai koitti jälleen, joten uutta kohti!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!